PDA

Επιστροφή στο Forum : Τρύπα σε apple snail

mathaios81
30-05-11, 00:02
Απο μπορεί να έγινε αυτο;
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-j325-mathaios81-f95dd8e0.jpg

halvas69
30-05-11, 00:13
Το κέλυφος γίνεται έτσι, από έλλειψη ασβεστίου.
Μήπως είναι μαλακό το νερό σου ;

mathaios81
30-05-11, 00:14
Δηλαδή ;

zipo
30-05-11, 00:16
Τί σκληρότητες έχει το ενυδρείο,στο οποίο ζει το apple snail?

giannisaek
30-05-11, 00:17
Αυτό προέρχεται από την έλειψη ασβεστίου στο νερό και της γενικής σκληρότητας.
Και δεν επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. :(

mathaios81
30-05-11, 00:22
Το ενυδρειο φιλοξενεί δίσκους δεν έχω πρόσφατες μετρήσεις ,είμαι σε φάση μετακόμισης απο το ένα Σπιτι σε άλλο καιδεν έχω κάνει μετρήσεις πρόσφατα απλά ανα τρεις μέρες κάνω αλλαγές και δουλεύει ταιστρα καισημερα είδα αυτο τρέχει κάτι με το ενυδρειο τιπρεπει να κάνω; Θα επηρεάσει και τους δίσκους;

zipo
30-05-11, 00:23
Χρησιμοποιείς όσμωση?

mathaios81
30-05-11, 00:26
Όχι νερο Βρυσης με λιγο τυρφη μεσα στο φιλτρο η black water κάποιες φορές.έχει Πέσει χαμηλά το ph η το αντίθετο;

zipo
30-05-11, 00:29
Τα σαλιγκάρια χρειάζονται σκληρό νερό για να διατηρούν και να χτίζουν το κέλουφός τους.Ταλαιπωρούνται σε νερό με χαμηλό KH και GH.Οι δίσκοι είναι καλά,γιατί μάλλον οι σκληρότητές σου έχουν πέσει αρκετά.:rolleyes: Καλό είναι τα μηλοσαλίγκαρα να πάνε σε ένα ενυδρείο με πιο υψηλές σκληρότητες.

mathaios81
30-05-11, 00:42
Αυτό προέρχεται από την έλειψη ασβεστίου στο νερό και της γενικής σκληρότητας.
Και δεν επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. :(

Επηρεάζει αυτο τους δίσκους; Και αν ναι πως διορθωνεται

in the pond
30-05-11, 06:57
Επηρεάζει αυτο τους δίσκους; Και αν ναι πως διορθωνεται

Aν οι τιμές στη χημεία του νερού σου είναι σταθερές, τότε οι δίσκοι βρίσκονται στο κατάλληλο ενυδρείο με το μαλακό νερό!

Τα σαλιγγάρια γενικότερα, χρειάζονται σκληρό νερό, γιατί δεσμεύουν ασβέστιο ώστε να το χρησιμοποιήσουν για να σκληρίνουν το καβούκι τους. Στην αντίθετη περίπτωση, το κέλυφος θα είναι μαλακό και εύθραυστο, όπως ακριβώς και στην περίπτωση σου.

Γιώργος Κ
09-06-11, 03:35
Καμια φορα και οι ιδιοι οι δισκοι τα τρωνε τα σαλιγκαρια ... στα μικρα που μεγαλωνα τυχαια καποιο βρηκε τροπο να φαει ενα και απο τοτε οταν εβλεπαν σαλιγκαρι πεφταν επανω του σαν τρελα να το κατασπαραξουν ... οταν καταφερναν να σπασουν το κελυφος τους (με νερο σκετο οσμωσης δεν ηταν και δυσκολο μια που ηταν πολυ ευθραστο) το ετρωγαν με μανια! :rolleyes:

Με Gh = 0 τα δισκακια μου δεν εσπαγαν σαν τα σαλιγκαρια και αυτο γιατι οι τροφες τους ηταν πλουσιες σε ασβεστιο :D:D