PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρυτινες


sv2fpi
29-12-03, 19:57
Γεια σε ολον τον κοσμο χρονια πολλα και ευτυχισμενος ο καινουργιος χρονος
Στην δουλεια μου χρησιμοποιουμε ρυτινη για να κανουμε το νερο με 0 αγωγημοτητα χαμηλο PH και καποιες αλλες ρυθμισεις νερου που δεν θυμαμε τωρα.
Μπορω να την χρησιμοποιησω στο ενυδρειο μου? εχει κανεις τετοια εμπειρια?
Περιμενω απαντησεις.

johnny98130
30-12-03, 15:29
Στην δουλεια μου χρησιμοποιουμε ρυτινη για να κανουμε το νερο με 0 αγωγημοτητα.

Για μηδεν αγωγιμότητα πρεπει να προκειται (υποθετω) για καποια RO συσκευή πολυ καλης ποιοτητας. Αν οχι τοτε πρεπει να μας πεις για τι ειδους ρητινες προκειται :? :?

Discos
31-12-03, 13:18
To εχουμε ξανασυζητήσει. 0 αγωγιμωτιτα δινουν μονο οι ρητινες. Η R/O δινει κοντα στο μηδεν αλλα οχι μηδεν. Ενω η R/O ουσιαστικα απο το νερο μας "πεταει" το 95% των αλατων, νιτρικων, και αλλων ρυπαντων η ρητινες τα τραβανε ολα. Οταν παψουν να λειτουργουν απλα δεν τραβανε τιποτα. Ετσι ειναι η λειτουργεια τους.

Το νερο αυτο βεβαιως και μπορεις να το χρησιμοποιησεις αλλα ΟΧΙ ΜΟΝΟ του. Το νερο αυτο κανει σαν τελεια βαση για θαλλασινο νερο η για ψαρια μαλακου νερου οπως τα περρισοτερα Αμαζονιου, Δυτικης αφρικης, Ινδονησιας. Μονο που νερο αυτο σκετο θα σκοτωσει τα παντα. Τα ψαρια θελουν μια μικρη σκληρωτητα για να διατηρισουν την οσμωτικοτητα τους+ηλεκτρολητες τους, στοιχεια απαραιτητα για την επιβιωση τους. Για ψαρια μαλακου νερου ας μπουμε ανακατεβουμε νερο βρυσης (με αντιχλωρια κτλ...) με το νερο απο τις ρητινες και βρησκομε το GH - KH που χρειαζομαστε. Συνηθως ειναι KH 4 και GH 5. Αν εισαι εμπειρος (μα πολυ εμπειρος) παιζεις και ποιο χαμηλα.

Για περισσοτερες πληροφοριες
http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1024
http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1391

sv2fpi
02-01-04, 03:22
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Επειδη το θεμα ρυτινες ελαφρως το φοβηθηκα (καθαρα χρηματικο θεμα ) αποφασισα να μαζεψω βροχινο νερο. Εχω το καλο οτι ειμαι εκτος πολης και οτι ριχνει ειναι καθαρο.
Ισως να το δοκιμασω καποια στιγμη το θεμα ρυτινες αλλα στο προσεχες μελλον , εφοσον υπαρχουν μπικικινια.
Τωρα το νερο τις βροχης ειναι εξισου μαλακο με φυσικα χαμηλο PH ακομα δεν εχω κανει μετρησεις αλλα απο πιο παλια που ειχα κανει θυμαμαι καπου στο 6 PH και αρκετα χαμηλα η σκληροτητα του.
Εαν ειναι πολυ χαμηλα ισχυουν τα ιδια με τις ρυτινες , αναμιξη δηλ. με τρεχουμενο βρυσης ετσι?

tasos
02-01-04, 13:05
Το αν έχει βλαββερές ουσίες μέσα το συζητάμε,και ας είσαι εκτός πόλης!Θα έβαζα για καλό -κακό λενα σακούλι με ενεργό άνθρακα στο δοχείο που κάνεις τη συλλογή του βρόχινου νερου! :wink:Κατα τα άλλα,όπως είπες, με νερό βρύσης κ.τ.λ.

Tolis
02-01-04, 16:18
Ναι ισχυει το ιδιο. Παιρνεις νερο της βρυσης και το "σπας" με το μαλακο σου νερο μεχρι το επιθυμητο αποτελεσμα.
Καλο ειναι το βροχινο να αποθηκευεται σε ενα δοχειο οπου θα υπαρχει ενα φιλτρακι με ενεργο ανθρακα.