Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ασπρα στιγματα σε εχινιδορο

dimitrios
25-05-11, 15:20
καλησπερα παιδια! απο προχθες παρατηρησα αυτα τα ασπρα στιγματα στον εχινοδορα! μηπως ειναι καποιο ειδος αλγης; βαζω να δειτε και μια φωτο, παρακαλω τη βοηθεια σας!!

Raven
25-05-11, 15:36
Βιογενικη απασβεστοποιηση. Δες εδω (http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html), στο σημειο που λεει για ελλειψη διοξειδιου του ανθρακος.
Καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου;

dimitrios
25-05-11, 16:43
αλλαγη νερου καθε εβδομαδα κανω, τι κανω τωρα; εχω δισκους να βαλω excel; νομιζω πως δεν κανει για τα δισκοπουλα, να φτιαξω co2; τι λες φιλε μου raven;

Raven
25-05-11, 19:05
Πριν πουμε οτιδηποτε, δωσε μετρησεις ...PΗ , σκληροτητες κλπ , διαστασεις ενυδρειου, φωτισμο, θερμοκρασια και οτι αλλο πιστευεις οτι θα ηταν χρησιμο.
Οχι, μην βαλεις διοξειδιο ακομα, ιδιαιτερα αν εχεις ΚΗ μηδενικο ή κατω απο 3.

dimitrios
25-05-11, 21:16
ph 6,6 kh 2 gh 0 το ενυδρειο ειναι juvel vision 260

Raven
25-05-11, 23:57
Mε ΡΗ 6,6 και ΚΗ 2 δεν γινεται να εχεις ελλειψη διοξειδιου, οποτε η αρχικη μου εντυπωση ειναι λανθασμενη.
Εξαλλου σε περιπτωση βιογενικης ασβεστοποιησης, το ΡΗ θα παρουσιαζει ανοδο.

Πιθανον να προκειται για καποια ελλειψη..Με GH =0 για πολυ καιρο μπορει να εμφανιστουν σοβαρες ελλειψεις σε μαγνησιο καθως και καποια ιχνοστοιχεια.
Απο τις φωτος δεν μπορω να καταλαβω καλα. Πες μου...μοιαζει με εναποθεση πανω στα φυλλα , ή ειναι κηλιδες μεσα στα ιδια τα φυλλα; (αποχρωματισμος)

Χρησιμοποιεις σκετο νερο Α/Ο για τις αλλαγες; λιπασματα ριχνεις ; καθε ποσο και ποια;
Σορρυ για τις συνεχεις ερωτησεις αλλα δεν ειναι ευκολο να καταλαβεις απο αποσταση τι συμβαινει σε ενα ενυδρειο χωρις να ξερεις τι γινεται μεσα σε αυτο.

dimitrios
26-05-11, 14:52
σημερα εχει και η πλατη του ενυδρειου! στα φυλλα ειναι σαν να εχει κατσει πανω, νερο βαζω μονο απο οσμωση, λιπασματα χρησιμοποιω seachem flourish,trace,iron,potassium συμφωνα με τη δοσολογια μια φορα την εβδομαδα

Raven
26-05-11, 15:31
Το νου σου στο ΡΗ ! η περιγραφη που δινεις για αποθεσεις ασβεστιου στα τζαμια και στις επιφανειες των φυλλων μας ξαναγυρνα στην αρχικη μου υποψια. Oι μετρησεις ομως που δινεις ερχονται σε αντιθεση μιας και η ασβεστοποιση συμβαινει συνηθως σε ενυδρεια με υψηλα ποσοστα ανθρακικου ασβεστιου, και με ελλειψη CO2.

Η ουσια ειναι οτι για να διατηρησεις φυτα , υπαρχουν καποια ορια και προυποθεσεις και σιγουρα με μηδενικη γενικη σκληροτητα , η συντριπτικη πλειοψηφια των φυτων δεν θα αντεξουν την ελλειψη μεταλλων και ιχνοστοιχειων. Σκετο νερο αντιστροφης οσμωσης και φυτα , συνηθως δεν πανε μαζι μακροπροθεσμα.
Εγω στη θεση σου θα εκανα τις αλλαγες νερου με μιξη ενος ποσοστου με νερο βρυσης για να αυξησω το GH στο 3-4 , και θα εβαζα μερικες ταμπλετες λιπανσης στις ριζες στων φυτων.

dimitrios
26-05-11, 15:39
εχεις δικιο θα κανω αλλαγη νερου και θα βαλω και βρυσης, τελικα να φτιαξω με ζαχαρη co2 η να περιμενω;

Raven
26-05-11, 15:47
Ο,τι αλλαγες κανεις με τους δισκους...με το μαλακο και σταδιακα.
Το ΡΗ γινεται ιδιαιτερα ασταθες με μηδενικο ΚΗ , οποτε προσοχη αν φτιαξεις CO2 με μαγια και ζαχαρη. Με τις θερμοκρασιες τωρα, η ζυμωση στην αρχη , ισως βγαλει αρκετες φυσαλιδες ανα λεπτο.
Νομιζω οτι και μονο με την αλλαγη νερου θα εισελθει καποιο διοξειδιο. Αν αργοτερα ανεβει και το ΚΗ με το νερο βρυσης γυρω στο 3-4 , τοτε μπορεις να βαλεις αφοβα και diy CO2.

dimitrios
26-05-11, 15:55
ευχαριστω πολυ!

Γιώργος Κ
26-05-11, 17:30
Αν τα ψαρια σου ειναι καλα γνωμη μου ειναι να μην αλλαξεις κατι ... ;)

Ισως μια ταμπλετα στις ριζες των εχινοδορων ... το CO2 καλυτερα να το αποφυγεις ... σε ενυδρειο με δισκους
- αντιθετα θα σου ελεγα αν εχεις πολλους να βαλεις αεραντλια η ενα oxydator μια που χρειαζονται πολυ οξυγονο!

ΝΟ3 ποσο εχεις? :confused:

dimitrios
26-05-11, 17:44
συνηθως μετραω τη μερα που ειναι να κανω αλλαγη νερου, ειμαι απο 5 μεχρι 10 δεν εχω μετρησει παραπανω

HLIASKR
27-05-11, 19:19
Τελικα καλα σου ελεγα οτι τα φυτα δεν την παλευαν λογο της σκληροτητας!

dimitrios
28-05-11, 14:14
να σαι καλα ρε φιλε!