Επιστροφή στο Forum : ασπρα στιγματα σε εχινιδορο
καλησπερα παιδια! απο προχθες παρατηρησα αυτα τα ασπρα στιγματα στον εχινοδορα! μηπως ειναι καποιο ειδος αλγης; βαζω να δειτε και μια φωτο, παρακαλω τη βοηθεια σας!!
Βιογενικη απασβεστοποιηση. Δες εδω (http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html), στο σημειο που λεει για ελλειψη διοξειδιου του ανθρακος.
Καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου;
αλλαγη νερου καθε εβδομαδα κανω, τι κανω τωρα; εχω δισκους να βαλω excel; νομιζω πως δεν κανει για τα δισκοπουλα, να φτιαξω co2; τι λες φιλε μου raven;
Πριν πουμε οτιδηποτε, δωσε μετρησεις ...PΗ , σκληροτητες κλπ , διαστασεις ενυδρειου, φωτισμο, θερμοκρασια και οτι αλλο πιστευεις οτι θα ηταν χρησιμο.
Οχι, μην βαλεις διοξειδιο ακομα, ιδιαιτερα αν εχεις ΚΗ μηδενικο ή κατω απο 3.
ph 6,6 kh 2 gh 0 το ενυδρειο ειναι juvel vision 260
Mε ΡΗ 6,6 και ΚΗ 2 δεν γινεται να εχεις ελλειψη διοξειδιου, οποτε η αρχικη μου εντυπωση ειναι λανθασμενη.
Εξαλλου σε περιπτωση βιογενικης ασβεστοποιησης, το ΡΗ θα παρουσιαζει ανοδο.
Πιθανον να προκειται για καποια ελλειψη..Με GH =0 για πολυ καιρο μπορει να εμφανιστουν σοβαρες ελλειψεις σε μαγνησιο καθως και καποια ιχνοστοιχεια.
Απο τις φωτος δεν μπορω να καταλαβω καλα. Πες μου...μοιαζει με εναποθεση πανω στα φυλλα , ή ειναι κηλιδες μεσα στα ιδια τα φυλλα; (αποχρωματισμος)
Χρησιμοποιεις σκετο νερο Α/Ο για τις αλλαγες; λιπασματα ριχνεις ; καθε ποσο και ποια;
Σορρυ για τις συνεχεις ερωτησεις αλλα δεν ειναι ευκολο να καταλαβεις απο αποσταση τι συμβαινει σε ενα ενυδρειο χωρις να ξερεις τι γινεται μεσα σε αυτο.
σημερα εχει και η πλατη του ενυδρειου! στα φυλλα ειναι σαν να εχει κατσει πανω, νερο βαζω μονο απο οσμωση, λιπασματα χρησιμοποιω seachem flourish,trace,iron,potassium συμφωνα με τη δοσολογια μια φορα την εβδομαδα
Το νου σου στο ΡΗ ! η περιγραφη που δινεις για αποθεσεις ασβεστιου στα τζαμια και στις επιφανειες των φυλλων μας ξαναγυρνα στην αρχικη μου υποψια. Oι μετρησεις ομως που δινεις ερχονται σε αντιθεση μιας και η ασβεστοποιση συμβαινει συνηθως σε ενυδρεια με υψηλα ποσοστα ανθρακικου ασβεστιου, και με ελλειψη CO2.
Η ουσια ειναι οτι για να διατηρησεις φυτα , υπαρχουν καποια ορια και προυποθεσεις και σιγουρα με μηδενικη γενικη σκληροτητα , η συντριπτικη πλειοψηφια των φυτων δεν θα αντεξουν την ελλειψη μεταλλων και ιχνοστοιχειων. Σκετο νερο αντιστροφης οσμωσης και φυτα , συνηθως δεν πανε μαζι μακροπροθεσμα.
Εγω στη θεση σου θα εκανα τις αλλαγες νερου με μιξη ενος ποσοστου με νερο βρυσης για να αυξησω το GH στο 3-4 , και θα εβαζα μερικες ταμπλετες λιπανσης στις ριζες στων φυτων.
εχεις δικιο θα κανω αλλαγη νερου και θα βαλω και βρυσης, τελικα να φτιαξω με ζαχαρη co2 η να περιμενω;
Ο,τι αλλαγες κανεις με τους δισκους...με το μαλακο και σταδιακα.
Το ΡΗ γινεται ιδιαιτερα ασταθες με μηδενικο ΚΗ , οποτε προσοχη αν φτιαξεις CO2 με μαγια και ζαχαρη. Με τις θερμοκρασιες τωρα, η ζυμωση στην αρχη , ισως βγαλει αρκετες φυσαλιδες ανα λεπτο.
Νομιζω οτι και μονο με την αλλαγη νερου θα εισελθει καποιο διοξειδιο. Αν αργοτερα ανεβει και το ΚΗ με το νερο βρυσης γυρω στο 3-4 , τοτε μπορεις να βαλεις αφοβα και diy CO2.
Αν τα ψαρια σου ειναι καλα γνωμη μου ειναι να μην αλλαξεις κατι ... ;)
Ισως μια ταμπλετα στις ριζες των εχινοδορων ... το CO2 καλυτερα να το αποφυγεις ... σε ενυδρειο με δισκους
- αντιθετα θα σου ελεγα αν εχεις πολλους να βαλεις αεραντλια η ενα oxydator μια που χρειαζονται πολυ οξυγονο!
ΝΟ3 ποσο εχεις? :confused:
συνηθως μετραω τη μερα που ειναι να κανω αλλαγη νερου, ειμαι απο 5 μεχρι 10 δεν εχω μετρησει παραπανω
Τελικα καλα σου ελεγα οτι τα φυτα δεν την παλευαν λογο της σκληροτητας!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.