PDA

Επιστροφή στο Forum : προβληματισμος με στρωσιμο


mixalhs1987
24-05-11, 20:05
Καλησπερα σε ολους! Εδω και λιγο καιρο,ουτε μηνα, εχω μπει και εγω στον μαγικο κοσμου του ενυδρειου,
ετσι λοιπον εχω αποκτησει ενα 250 λιτρο και ενα 100 λιτρο τα οποια δεν ξεκινησαν να τρεχουν μαζι.
Το 250λιτρο στηθηκε πριν 11 μερες εχει ενα εξωτερικο φιλτρο της ehiem 2224 και αποφασισα να το στρωσω με το stress zyme της api εριξα την ποσοτητα που αναφερει για το στρωσιμο και την επομενη μερα εβαλα μεσα 2 guppy μηπως και βοηθισουν την διαδικασια.Και χθες εβαλα και μπολι!
Στο 100λιτρο ακολουθησα μια αλλη διαδικασια, εκεινο εχει μεσα ενα εσωτερικο φιλτρο στο οποιο εχω βαλει μεσα εκτος απο το σφουγγαρι και βιολογικο υλικο,ξεκινησε να τρεχει πριν 4 μερες και η διαδικασια ειναι η εξης,
εριξα λιγη τροφη μεσα στο φιλτρο μια της tropical την mikrovit basic και μετα απο 2 μερες εριξα ακομα μια μικρη ποσοτητα μεσα στο νερο.
Η θερμοκρασια και στα 2 ειναι 27 βαθμοι και οι μετρησεις του σημερα ειναι

250λιτρα
NH3/NH4=0,5
NO2=0
NO3=0

100λιτρα
NH3/NH4=2,5
NO2=0,5
NO3=15

και ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης,
στο μικρο εχει ξεκινησει ηδη ο κυκλος του αζωτου, τι μπορει να πηγαινει στραβα στο μεγαλο και εχει μονο λιγη
ομμωνια ενω τα ψαρακια ταιζονται καθημερινα?

Λάζαρος
24-05-11, 20:21
καλα βρε για στρωσιμο τα εβαλες τα γκαπυ;:smt085

τωρα αν εχεις και αμμωνια ασχημο για τα ψαρια οπως ξερεις..πολυ ασχημο...
με το μπολιασμα δεν θα πρεπε να χεις,μηπως δεν το κανες σωστα;

mixalhs1987
24-05-11, 20:56
μου εδωσε ενα παιδι σε μια σακουλα αρκετο νερο απο το φιλτρο του η οποια ειχε μεσα και αρκετο ηζιμα εβγαλα τους καδους μου αδειασα το νερο του φιλτρου και εριξα μεσα το περιεχομενο της σακουλας! τα ψαρακια τα εβαλα μεσα γιατι μου ειπαν οτι αφου ριχνω το stress zyme δεν υπαρχει προβλημα! Το 100αρι δεν εχει τιποτα μεσα!

kgf12345
24-05-11, 21:54
υπαρχει περιπτωση το μπολι να μην επιασε.κιεμενα οταν μπολιασα την πρωτη φορα δεν ειχε πιασει και αναγκαστηκα και μπολιασα και δευτερη.τη δευτερη φορα ημουνα πιο σχολαστικος ομως,εστιψα ολα τα υλικα του φιλτρου του δοτη μεσα σε σακουλα με νερο απτο φιλτρο του και τα εφερα γρηγορα σπιτι και τα εβαλα στο δικο μου.απλα θελω να πω οτι μπορει να τυχει να μην πιασει το μπολι.εμενα μου ετυχε.
το οτι εχεις λιγη αμμωνια στο μεγαλο δεν ειναι κακο προς το παρον αφου εχεις και ψαρια μεσα,το κακο(παλι για τα ψαρια) ειναι οτι αφου δεν εχει στρωσει μαλον θα σου ανεβει κιαλλο.

kesanis
24-05-11, 22:51
Προφανώς δεν έχει πιάσει το μπόλιασμα, και έχεις λίγη αμωνία γιατί 2 γκαπάκια σε 250 λίτρα είναι αμελιτέα ποσότητα για να συκώσουν γρήγορα αμωνία. 250 λίτρα είναι αυτά. Βέβαια το ότι θα ταλαιπωρήσεις τα ψαράκια είναι και αυτό δεδομένο.

Για μένα θέλεις ξανά μπόλιασμα και αυτή την φορά να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες που θα σου δώσουν τα πιο έμπειρα μέλη. Αλλιώς πάλι δεν θα πιάσει.

mixalhs1987
25-05-11, 11:57
Προφανώς δεν έχει πιάσει το μπόλιασμα, και έχεις λίγη αμωνία γιατί 2 γκαπάκια σε 250 λίτρα είναι αμελιτέα ποσότητα για να συκώσουν γρήγορα αμωνία. 250 λίτρα είναι αυτά. Βέβαια το ότι θα ταλαιπωρήσεις τα ψαράκια είναι και αυτό δεδομένο.

Για μένα θέλεις ξανά μπόλιασμα και αυτή την φορά να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες που θα σου δώσουν τα πιο έμπειρα μέλη. Αλλιώς πάλι δεν θα πιάσει.
το μπολι που πηρα ηταν η βρομια απο τα σγουγγαρια ενως αλλου φιλτρου μαζι με νερο, σε 10 λεπτα ημουν σπιτι μου, ανοιξα το φιλτρο μου εβγαλα τους 2 καδους που εχει μεσα και αδεισα το νερο, εβαλα ολο το περιεχομενο της σακουλας(βρομια και νερο) περιμενα 5 λεπτα να κατσει και εβαλα παλι τους καδους μου, ο κατω εχει μηχανικο υλικο και απο πανω σφουγγαρι μπλε, και ο πανω καδος σιποραξ και υαλοβαμβακα ασπρο, μετα εβαλα παλι το φιλτρο στην θεση του και το εβαλα να δουλεψει!
εκανα κατι λαθος? ειναι διαφορετικος ο τροπος μπολιασματος?

Maverick
25-05-11, 12:20
Το ιδανικό θα ήταν να πάρεις λίγο από το υλικό του (πχ λιγο σιποράξ ή ένα σφουγγάρι, ακόμα και υαλοβάμβακα που συνήθως τον πετάνε κατά το καθάρισμα και είναι τίγκα στο βακτήριο) και να το βάλεις μέσα στο δικό σου φίλτρο ;) Κανονικά και όπως το έκανες συνήθως πιάνει, μπορείς απλά να επαναλάβεις τη διαδικασία προσέχοντας τις συνθήκες του νερού να μην αλλάξουν απότομα (κυρίως θερμοκρασία). Καλή συνέχεια!