Επιστροφή στο Forum : Apple snail εξηγηση συμπεριφορας
ΚΑλησπερα σας!
εχω εδω και λιγο καιρο 2 apple snail. Παρατηρω οτι πανε και σκαβουν στις ριζες των φυτων με αποτελεσμα να μου φευγουν τα φυτα. Γιατι το κανουν αυτο?
beeromixalhs
24-05-11, 12:22
δεν είναι μόνο τα δικά σου, το δικό μου είναι τσαμπουκάς δε καταλαβαίνει από εμπόδια. Προχωράει και αν ένα φυτό βρεθεί στο δρόμο του απλά συνεχίζει αυτός και το ξεπατώνει για να περάσει :grin: . Ειδικά σε φυτά που ειναι φυτεμένα κοντά στις γωνίες του ενυδρείου.
και μενα εσκαψε σε ριζα και χωθηκε μια φορα...γενικα δεν ξεριζωνουν τα δικα μου νομιζω...
μια δυο φορες που βλεπω φυτα να αιωρουνται επειδη κατι ψαρια αρχιζουν το τσιμπολογημα
gianniwpopi
24-05-11, 12:36
ετσι κανουν τα apple snails. θαβονται στην αμμο με αποτελεσμα φυτα που δεν εχουν βαθιες ριζες να ξεριζονονται.
καταλαβα!Μαλλον θα αλλαξουν αφεντικο, γιατι δεν γινεται εγω να παιδευομαι να το κανω φυτεμενο και αυτα να τα ξεριζονουν!!
eimaste aR21rwstoi
24-05-11, 13:39
καταλαβα!Μαλλον θα αλλαξουν αφεντικο, γιατι δεν γινεται εγω να παιδευομαι να το κανω φυτεμενο και αυτα να τα ξεριζονουν!!
χαχαχαχα για καλο στα εδωσα ρε συ?
εμενα μονο με μια μπακοπα τα εχουν τα αλλα δεν τα πειραζουν...
και αυτο τωρα τελευταια το κανουν,...φερτα μου πισω
ετσι κανουν τα apple snails. θαβονται στην αμμο με αποτελεσμα φυτα που δεν εχουν βαθιες ριζες να ξεριζονονται.
Εχεις δει εσύ να θαβονται; Εμενα δεν το έχουν κανει ποτε αυτο το πραγμα...:smt120
gianniwpopi
24-05-11, 14:46
συνηθως βγαινουν το βραδυ. τη μερα ειναι θαμενα στην αμμο. παντος τα φυτα που εχουν φτιαξει ριζες δεν τα ξεριζωνουν. μονο τα καινουρια που εχουν μικρες ριζες και δεν μπορουν να κρατηθουν
Για αυτό το είδος μιλας; http://www.applesnail.net/ ???
Εμενα ειναι όλη μερα έξω...
georgios3772
24-05-11, 14:53
μηπως κανεις λαθος?
εγω εχω apple snails εναμησι χρονο τωρα και δεν τα εχω δει ποτε θαμενα
ολη μερα σουλατσαρουν και τα δικα μου
gianniwpopi
24-05-11, 15:02
μη φανταστεις οτι θαβονται ολοκληρα. απλα σκαβουν την αμμο. ανοιγουν τρυπες.καπου ειχα δει αλλο ενα παρομοιο θεμα αλλα δεν το βρισκω τωρα
-------------------------
αμα πατε στα θεματα με τα σαληγκαρια θα βρειτε πολους που τους ξεριζωνουν τα φυτα.
Μήπως έχει γίνει μπέρδεμα με άλλο είδος σαλιγκαριού? Ή μήπως δεν είναι bridgesi? Δεν το έχω ποτέ αυτό στα δικά μου σε 2 ενυδρεία. Επίσης σουλατσάρουν αδιάλειπτα.
morfeas2002
25-05-11, 10:12
Απορία:σκάβουν μόνο την άμμο ή και το λεπτό χαλίκι;Να ξέρω να μην βάλω τώρα που θέλω να τοποθετήσω τα καινούρια φυτά;
εγω χαλικι εχω και σκαβουν. και σκαβουν αρκετα βαθια τα ατοιμα. αλλα δεν τα βλεπω να κρυβονται εκει, δηλαδη δεν μπενουν μεσα στο χαλικι απλα σκαβουν γυρω απο την ριζα. Και ειναι ομορφα ρε γαμοτο αλλα δεν μπορω να κανω συνεχεια επαναφυτεμα
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.