Επιστροφή στο Forum : Διατήρηση επιθυμητής θερμοκρασίας
mpoumpoula
24-05-11, 00:33
Ήρθαν οι ζέστες κ μαζί και οι ερωτήσεις μου... Επειδή δεν εχω βγάλει άκρη... τί εξοπλισμό μπορώ να βάλω στα ενυδρεια μου προκειμενου να μην ανεβάζουν θερμοκρασια;;
Το καλητερο απ' ολα ειναι το Chiller, αλλα επειδη μαλλον δεν εχεις ενα ενυδρειο μονο και τα chiller ειναι ακριβα (απο 300 ευρο και πανω το ενα) μπορεις να βαλεις ανεμιστηρακια να κανουν αερα στην επιφανεια του νερου και να κατεβαινει η θερμοκρασια με την εξατμιση του νερου, καλητερη δουλεια γινεται εαν τα τοποθετησεις κοντα στην εξοδο του φιλτρου!
mpoumpoula
24-05-11, 01:09
Chiller όχι δε θα βάλω γιατί "ειναι πολλά τα λεφτά Άρη":D
Τα ανεμιστηράκια πως είναι, από που τα παίρνω και πόσο κοστίζουν;;;
Η πιο φτηνη λυση ειναι να παρεις ανεμιστηρακια http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=%C1%CD%C5%CC%C9%D3%D4%C7%D1%C1%D3+%CA%CF% D5%D4%C9%CF%D5&filter-2401=1 υπαρχουν σε διαφορα μεγεθοι οποτε πρεπει να δεις τι σε βολευει και αν εχουν καπακια τα ενυδρεια σου να δεις πως θα μπουν. Xρειαζεσαι και εναν μετασχηματιστη μεταβλητο για να δουλεψουν απο μαγαζι με ηλεκτρονικα http://www.ipshop.gr/product-id-29991.html
mpoumpoula
24-05-11, 01:30
Σε ευχαριστω για τις πληροφορίες... Θα το ψάξω λίγο γιατί έχω και το θέμα πού να τους βάλω αφού έχουν καπάκια και τα δυο ενυδρεια και πάνω στα καπάκια είναι οι λάμπες....
Ενοητε πως θα ανοιξεις τρυπες στα καπακια οσο ειναι και η τρυπα που εχει το ανεμιστηρακι και θα τα βιδωσεις, θα κοιταξεις αν γινεται να ειναι κοντα στις εξοδους των φιλτρων σου και θα πρεπει να υπαρχει καποια τρυπα για να βγενει ο αερας που θα σπροχνουν τα ανεμιστηρια μεσα στο ενυδρειο, αν δεν υπαρχει θα πρεπει να ανοιξεις! Αααα μην το ξεχασω, ο μετασχιματιστης θα πρεπει να ειναι μεταβλητος γιατι αυτοι οι ανεμιστηρες ξεκινουν να δουλευουν απο τα 6-7volt περιπου και οσο ανεβαζεις τα volt μεχρι τα 12 που δουλευουν ανεβαινουν και οι στροφες των ανεμιστηρων! Αυτο θα σε βοηθησει να ρυμθισεις περιπου τους ανεμιστηρες ωστε να μην σου ριχνουν πολυ την θερμοκρασια και ωστε να μην δουλευει χωρις λογο ο θερμοστατης για να την ανεβασει! Αντε και καλες πατεντες, ρωτα οτι απορια σου δημιουργηθει στην πορεια. Επεισης υπαρχει και ο Eliwell 915c που ειναι ελεκτης θερμοκρασιας και σε αυτον πανω συνδεεις ανεμιστηρακια και θερμοστατη και ολα τα ρυθμιζει αυτο μετα αναλογα με την θερμοκρασια που του εχεις βαλει να κραταει στο νερο του ενυδρειου σου (κοστιζει περιπου 40 ευρο). Υπαρχει και το αντιστοιχο κινεζικο μηχανιμα αρκετα αξιοπιστο και αυτο που κοστιζει 10-15 ευρο αλλα πρεπει να το αγορασεις απο Ebay! Σορυ αν σε ζαλισα!
καλημερα καταρχην, ο 915 ειναι ακριβως...υπαρχει αυτος που κανει εξισου πολυ καλη δουλεια . τον χρησιμοποιω και γω εδω και 1χρονο χωρις κανενα προβλημα. http://cgi.ebay.co.uk/Mini-Temperature-Controller-Thermostat-Aquarium-120-C-/290566747845?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D2%26po%3D LVI%26ps%3D63%26clkid%3D147283286236201498
-------------------------
....ακριβος!!! ακομα δεν εχω ξυπνησει!!
Ναι και εγω τα ιδια ειπα πιο πανω!
Σε ευχαριστω για τις πληροφορίες... Θα το ψάξω λίγο γιατί έχω και το θέμα πού να τους βάλω αφού έχουν καπάκια και τα δυο ενυδρεια και πάνω στα καπάκια είναι οι λάμπες....
Βαλε φωτο απο τα καπακια (μεσα εξω) και γραψε τις διαστασεις τους ακριβως (μηκος πλατος)
mpoumpoula
24-05-11, 10:33
Αρχικά να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας....
Τα 40 ευρώ για τον ελεγκτή θερμοκρασιας δε μου φαίνονται πολλά διοτι αρνούμαι να με αγγίξει η οικονομική κρίση, είμαι της αποψης ότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση και τέλος δεν ψωνίζω κινεζικα όσο φθηνότερα κι αν είναι.:rolleyes:
Το θέμα λοιπόν παραμένει όσον αφορα τα καπάκια! Σπύρο, μπορώ να βάλω όσες φωτο θέλεις αλλά το προβλημα ειναι το εξής: Στο 100λιτρο το καπάκι είναι το πλαστικό της aquael στο οποίο επάνω έχουν μπει τρεις λάμπες και δεν έχει καθόλου χωρο για κάτι άλλο! Ακόμα όμως και να είχε χώρο καθόλου δε με ενθουσιάζει η ιδέα να το κόψω και να φαίνεται το ανεμιστηράκι:rolleyes: Στο δε 200λιτρο, πρίνλίγες μέρες έφτιαξα καινούργιο καπάκι από γυαλί και κόντρα πλακές θαλάσσης και πάνω του έχουν μπει λάμπες. Έχει χώρο (αν αφαιρεθεί η μια λάμπα) για ανεμιστηρακι, αλλά είναι τέτοια η κατασκευή που δεν γίνεται να αφαιρεθει πλέον. Χρειάζεται ιστορία ολόκληρη για να το βγάλω και για να κοπεί θέση για ανεμιστηράκι άλλη τοση οπότε τί κάνω τώρα;;;
Σε δουλειές μπήκα πάλι! Αν με χωρισει ο αντρας μου (που θα με χωρισει) θα παντρευτω έναν από σας (με το ζορι), γιατί με τρία παιδιά και τρία ενυδρεία δε θα την παλέψω μονη μου:D:D:D:D
αμα εχεις τροπικα ψαρια και η θερμοκρασια δειχνει 26 ποσο να ανεβαινει το καλοκαιρι μεσα στο σπιτι;ακομα και αν ανεβαινει κανα δυο μοναδες ειναι τοσο επικινδυνο;
αποριες:D
Φοτο απο τα καπακια σου μπας και σκεφτουμε καμια πατεντα!
αμα εχεις τροπικα ψαρια και η θερμοκρασια δειχνει 26 ποσο να ανεβαινει το καλοκαιρι μεσα στο σπιτι;ακομα και αν ανεβαινει κανα δυο μοναδες ειναι τοσο επικινδυνο;
αποριες:DΑναλογα και 33, 34, 35 ... :D
jimmis1974
24-05-11, 13:03
να ρωτησω και γω κατι μην ανοιγουμε νεο θεμα , αν αφαιρεσουμε τα καπακια απο το ενυδρειο και το αφησουμε ξεσκεπαστο βοηθαει στο να μην πιανει μεγαλητερη θερμοκρασια αν ειχαμε καπακι ?????
να ρωτησω και γω κατι μην ανοιγουμε νεο θεμα , αν αφαιρεσουμε τα καπακια απο το ενυδρειο και το αφησουμε ξεσκεπαστο βοηθαει στο να μην πιανει μεγαλητερη θερμοκρασια αν ειχαμε καπακι ?????
Ναι. Εξατμιζεται πιο ευκολα το νερο.
Μονο να μην "εξατμιστει' και κανενα ψαρι αν πηδηξει. :D
jimmis1974
24-05-11, 13:13
Ναι. Εξατμιζεται πιο ευκολα το νερο.
Μονο να μην "εξατμιστει' και κανενα ψαρι αν πηδηξει. :D
τα δικα μου δεν πηδανε:D , αλλωστε ειναι θαλασσινα και τα θαλασσινα δεν κανουν αλματα !!:D
ε τοτε καλοκαιρι βγαζουμε θερμοστατες και βλεπουμε..εχουμε και ανεμιστηρα αμα λαχει :) μεχρι να ρθουν τα κλιματιστικα για ενυδρειο
χοχο ευθυμησαμε και αποψε
jimmis1974
24-05-11, 20:19
εχει χρησιμοποιήσει κανεις αυτον τον ανεμιστήρα (http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2184), κανει δουλειά ?? με καλυπτει σε 210 λιτρα ενυδρειο ??? γιατι εχω βαλει στο ενυδρειο μου ανεμιστηρακια απλα του PC αλλα δυσκολευονται να ρηξουν , οποτε αν πιασουν δυνατοί καύσωνες δεν θα μου κανουν τιποτα και εχω και θαλασσινα τα οποία ειναι ευπαθής στην μεταβολη της θερμοκρασιας.
mpoumpoula
24-05-11, 23:59
Μολις ετοιμαζομουν να ρωτήσω το ιδιο. Κάνουν δουλειά;; Μου φαίνονται πολυ βολικά (αν και Κινέζικα...)
τα δικα μου δεν πηδανε:D , αλλωστε ειναι θαλασσινα και τα θαλασσινα δεν κανουν αλματα !!:D μια χαρα πηδανε:grin::grin: μερικα μαλιστα στο λεει και στο προφιλ τους οτι δεν προτεινονται για ανοιχτα ενυδρεια
jimmis1974
25-05-11, 18:24
εχει δουλεψει κανεις τελικα αυτους τους sun sun (http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2184) , αν καποιος να μας πει τη γνωμη του προκειμενου να παραγγηλω 2 γιατι σιγα σιγα η θερμοκρασια περνει πολυ τα πανω της !!
εγω πάντως στο 200αρι εχω 2Χ12cm απο Η/Υ και παίζουν μια χαρα, προσοχή ΟΤΙ ανεμιστήρας και αν μπεί, μηπως χρειάζεται σιλικόνη σε καποια σημεία για να μην εχει πέσει σκουριά στο νερό (παθών δίς)
προσοχή ΟΤΙ ανεμιστήρας και αν μπεί, μηπως χρειάζεται σιλικόνη σε καποια σημεία για να μην εχει πέσει σκουριά στο νερό (παθών δίς)
Οχι χρειαζεται ανοξειδωτες βιδες και παξιμαδια.
και οχι μόνο, ο δικός μου είχε καποιες μεταλλικές επαφές εσωτερικά οι οποιες έσταξαν με αποτέλεσμα να...χάσω 6 labs και 4 maigano!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.