Επιστροφή στο Forum : φυτεμένο , δίσκοι , όσμωση
Misirlis Aquarium
23-05-11, 21:12
έχω ένα φυτεμένο ενυδρείο με δίσκους
στη αλλαγές μου βάζω το 1/3 όσμωση
θέλω να βάλω περισσότερο νερό όσμωση αλλα φοβάμαι μην κάνω ζημια στα φυτά μου
έχω ακούσει ότι το νερό όσμωσης κάνει κακό στα φυτά
τελικά αυτό ισχύει και αν ναι που μπορώ να βρω τη χρήση τομή να έχω και τα φυτά και τους δίσκους ευχαριστημένους?
καλυτερα τα φυτα να παθουν κατι,παρα οι δισκοι...κανε μια παπουσιαση του ενυδρειου σου...
-------------------------
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42408.....
Μπορεις να βαλεις "ευκολα" φυτα χωρις πολλες απαιτησεις!!
Ενα φυτεμενο με "δυσκολα" φυτα και δισκοι ειναι σαν να εχεις στην ιδια μασχαλη σου 2 καρπουζια! Ενα τουλαχιστον θα σου ... πεσει!! ;)
Δωσε οτι τιμες εχεις απο gh kh tds (αγωγιμοτητα) ph θερμοκρασια νερου ενυδρειου, οπως και τιμες βρυσης.
Τι ηλικιας ειναι τα ψαρια?
ΥΓ Στο tds γραψε και τι μοναδα μετρας ppm ή μS/cm
μπορεις να βαλεις βαλισνεριες crinum thaianum και εχινοδωροι, οταν αγοραζεις δισκους τα φυτα ερχονται σε δευτερη μοιρα
Misirlis Aquarium
23-05-11, 23:07
σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας πραγματικά χρειάζομαι τη βοήθεια ποιο έμπειρων για να δω αν μπορώ να πετύχω αυτό που πραγματικά θέλω
έχω ενυδρείο στο σπίτι μου από μικρό παιδί πάνω από 15 χρονια τώρα!!
φρόντιζα να έχω το ενυδρείο καθαρό πάντα με εύκολα ψαρια και φυτά!!
xoreis na to psaxnw peretero se foroum
τον τελευταίο καιρό έβαλα στο ενυδρείο που είχα αγοράσει από το carefour (120 lt)
2 λάμπες 2x35 vat ειδικές για φυτά και μπουκάλα με διοξείδιο
μετά μπήκαν οι 2 μικροί δίσκοι!
η αλήθεια είναι πως αν είχα γραφτεί στο φόρουμ δεν θα τους είχα βάλει ποτε σε ένα τόσο μικρό ενυδρείο
λοιπόν οι μετρήσεις που έχω κάνει είναι
ph 6.6 όταν ανοίγει το φως και 6.7 όταν κλείνει
το gh 4.5
κάνω αλλαγές κάθε 5-6 μέρες
μέσα στον οκτώμβριο πιστεύω πως θα έχω νέο μεγαλύτερο ενυδρείο και ψάχνομαι να αποκτήσω σιγά σιγά την εμπειρία για να δω αν μπορώ να έχω ένα ενυδρείο χωρίς να αποχωριστώ τους δίσκους μου
και το χαλάκι που αρχίζει σιγά σιγά και απλώνεται στον πάτο του ενυδρείου μου και με κάνει τόσο χαρούμενο!!
Diskus fan
26-05-11, 23:19
Όχι όμως και τους δίσκους ... που δεν θα μπορούν να βρούν το φαγητό τους και ... θα σαπίζει στο βυθό, με ότι αυτό συνεπάγεται.-:cool:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.