PDA

Επιστροφή στο Forum : Προτάσεις για αρχή με αφρικάνες


pavloukos
21-12-03, 16:51
Ναι, το πήρα επιτέλους απόφαση να εισέλθω στα ενδότερα των αφρικάνων.
Εδώ και ένα χρόνο τα πάω αρκετά καλά με το κοινωνικό ενυδρείο αλλά λόγω παραμέτρων νερού είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσω ένα σωστό από όλες τις απόψεις οικοσύστημα για τα υπάρχων ψάρια και φυτά μου. Το υψηλό pH του νερού στην Κρήτη (>8.0) καθώς και σκληρότητας (>10dH) θα είναι πιστεύω ό,τι πρέπει για αφρικάνικες κιχλίδες.
Δεν έχω ποτέ ασχοληθεί με αυτές αλλά έχω αρχίσει εδώ και καιρό να ξεκοκκαλίζω forum, Γ&Υ και MCH.
Το ενυδρείο μου είναι μικρό, 112 λίτρα (γύρω στα 85 με 90 καθαρά).
Ομολογώ ότι μου άρεσε αρκετά το setup του 2ου ενυδρείου της Μαρίας με τα socolofi αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις. Σίγουρα οι επιλογές μου δεν είναι και πολλές για τόσα λίγα λίτρα. Το πολύ 4 ψάρια (1 αρσενικό/3 θυληκά) και αυτά της οικογένειας mbuna μιας και είναι και τα μικρότερα (?).
Προτιμώ όμως λίγα ψάρια και καλά για αρχή και αργότερα με το καλό που θα αγοράσω το 300λιτρο juwel που έχω σταμπάρει βλέπουμε.
Αναμένοντας λοιπόν τις προτάσεις σας για ψάρια. Εσείς από την εμπειρία σας τι ψάρια θα προτείνατε σε έναν νέο αφρικανόφιλο δεδομένου του μεγέθους τους ενυδρείου;

Από υπόστρωμα ξέρω ότι χρειάζεται άμμος και για aquascaping ένα setup από πέτρες που να σχηματίζουν όσο περισσότερες μη διαμπερές κρυψώνες γίνεται.

pavloukos
22-12-03, 17:50
Καμμιά βοήθεια στον σύντεκνο βρε κοπέλια :(
Τώρα που το πήρα απόφαση δεν σταματώ με τίποτα, μάλιστα το ΣΚ θα κάνω εξόρμηση στην παραλία για άμμο και πέτρες.
Έχω ερώτηση επίσης για τις πέτρες. Το νερό της βρύσης είνια ήδη καλό για αφρικάνες. Αν βάλω και ασβεστολιθικές πέτρες από παραλία θαλάσσης λέτε να επηρρεάσει περισσότερο το pH;

koulio
22-12-03, 19:06
θα σου απαντησω για τις πετρες μονο :D :D :D :D :D :D
αν ειναι ασβεστολιθικες ακομη καλυτερα για αφρικανες ,,,,,,φυσικα
θα επηρεασουν το ph και θα στο κρατανε σε καποιες υψηλες τιμες
οπως και τις σκληροτητες. ομως εσενα τι σε νοιαζει αφρικανες θα βαλεις οχι δισκους :wink: :wink: :wink: :wink:

τωρα για το μεγεθος του ενυδρειου και τι θα βαλεις μεσα μαλλον θα σε απογοητευσουν οι απαντησεις αφου ειναι μικρο το ενυδρειο.
εκτος αν πας για μικρες τανγκανικα και μονο

αλλα το αφηνω για τους ειδικους να σου πουν καλυτερα

γαυρος
22-12-03, 20:18
ελα μπρε συντεκνε,γρηκα μια ολια εδω :wink: !
ενα γκρουπακι 3-4 ps demasoni !!
το αναθεμα ειναι να τα βρεις ομως,.. :shock: :shock: :shock:
αμα βρεις πες μου κιεμενα και κατεβηκα κρητη να παρω !! :D :D :D
σοβαρα ομως ειναι ψαρια με μικρο μεγεθος-κουκλια και με φοβερη περσοναλιτέ (πωπω τι ειπα ο :?: ..) !! :wink: :wink: :wink:

Obelix(Reifen)
22-12-03, 20:33
http://www.cichlid-forum.com/articles/cookie_cutter_20g.php

Δες αυτό .Το συγκεκριμένο Site προσφέρεται για διάβασμα.

pavloukos
23-12-03, 14:14
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Και το site είναι Ο,ΤΙ πρέπει :) :) :) :)
Μάλιστα προσφέρει και συνδυασμό με nigriventis κάτι που εκτιμώ αφάνταστα μιας και έχω ήδη 3 από δ' αύτους τους οποίους λατρεύω.

mikenuke
23-12-03, 14:45
Πραγματικα το συγκεκριμενο αρθρο προσφερει πολυ καλες συμβουλες.

Obelix(Reifen)
23-12-03, 14:56
Παύλο από εκεί που διάβασες για τα nigriventris όλα τα πιο πάνω είναι για σένα . :)

Discos
23-12-03, 15:54
Βρε γαυρουκο συμφωνω με τα Demasoni στο θεμα της personatile (psarotiko etsi? :lol: ), αλλα σε τοσο μικρο ενυδρειο με αυτους τους διαλους....ψιλοχλωμο το βλεπω to be honest.

Εχει να γινει η σφαγη του δραμαλη με 2 αρσενικα η εαν καποιο θυληκο ειναι ψιλομπουκα ή ψιλοακεφο :roll: .

Βεβαια εγω ουτε Caureleus θα προτεινα που προτεινει το cichlid forum καθοτι κανονικα γινονται αρκετα ποιο μεγαλα απο τα περισοτερα mbuna αλλα ειναι ποιο ηρεμα.

Πιστευω 4-5 κοματια απο Pseudotropheus Saulosi θα ειναι τελεια.
Demasoni δεν τα προτεινω με τιποτα (ΙΜΟ).

stefanos.f
24-12-03, 02:35
Να μαι και εγω.... αν και ψιλο αργησα ε... :roll: Λοιπον... καλο site το cichlid-forums στο οποιο ειμαι μελος εδω και πανω απο εναν χρονο... αλλα πολλες απο τις προτασεις και αντιληψεις τους με βρισκουν αντιθετο για διαφορους λογους :!: Δεν ειναι λιγες η φορες για παραδειγμα που εχω δει να δινετε συμβουλη σε νεους να κρατανε Αφρικανικες Κιχλιδες απο διαφορετικες λιμνες στο ιδιο ενυδρειο, αλλα και πολλα αλλα περιεργα... Τελος παντων... μια πολυ καλη λυση ειναι τα shelldwellers απο Tanganyika και μια αλλη τα mbuna απο Malawi :wink: Εφοσον ενδιαφερεσαι για τα δευτερα φιλε Παυλε θα σου προτεινα να βαλεις 4 Ps.saulosi (1m+3f) και οριακα αν επιμενεις για ενα ακομη ειδος και 4 Ps.socolofi με την ιδια παντα αναλογια :!: Σου προτεινω αυτα τα ψαρια επειδη και θεωρουντε πιο ηπιου χαρακτηρα (συγκριτικα παντα με καποια αλλα mbuna) και επειδη θα σου προσφεραν εναν ομορφο χρωματικο συνδυασμο! Τα Ps.demasoni ειναι η μεγαλη μου αγαπη αναμεσα στα mbuna (για πολλους λογους οπως εχω ξανα αναφερει κατα το παρελθον) αλλα δεν θα σου τα προτεινα λογο χαρακτηρα (μιλαμε για πολυ τσαμπουκαδες).... :D η τελικη επιλογη δικη σου :wink:

pavloukos
24-12-03, 13:19
Καλημέρα και χρόνια πολλά,

παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα σας κρατώ ενήμερους. Εγώ αρχικά είχα σκοπό να 'στεγάσω' ένα μόνο είδος για τον λόγο και μόνο ότι δεν έχω εμπειρία με αφρικάνες. Δεν με πειράζουν τα λίγα ψάρια, αρκεί να ξέρω ότι δεν θα έχω σοβαρά ευτράπελα με καυγάδες. Από επιθετικότητα και τρελές συμπεριφορές με έχει μάθει και το m. ramirezi μου - έχει ήδη 3 φόνους στο ενεργητικό του. Νομίζω ότι με μια σωστή κατασκευή από πέτρες θα είμαι ΟΚ.

pavloukos
26-05-04, 01:32
Άργησα αλλά όλα είναι έτοιμα για την πρώτη φουρνιά αφρικάνων.
Σήμερα, επέστρεψα τα ψάρια μου στο lfs :(
Τα λυπήθηκε η ψυχή μου. Βαρβάτο σοκ αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Μάλωσα και με τον μαγαζάτορα ... επεισοδιακή ημέρα. Αντί να αφήσει τις σακούλες με τα ψάρια στην επιφάνεια για λίγο για να ισορροπηθεί η θερμοκρασία, πάει και τα αμολάει όπως είναι ... αν του ξαναπάω πελάτη να με φτύσει! Εγώ φταίω που δεν του πήρα μία του ελεεινού ...
Τέλοσπάντων, στα δικά μας :)
Άδειασα το ενυδρείο, καθάρισα τα τζάμια από την άλγη, πέταξα το χαλίκι, έβαλα την άμμο και έφτιαξα μία πρώτη κατασκευή με τις πέτρες που είχα μαζέψει το σαββατοκύριακο. Θα βάλω αύριο μεθαύριο φωτογραφίες να μου πείτε προτάσεις για σκόντο.
Φυτά πάπαλα. Το 2213 έκανε άψογη, μα λέω άψογη δουλειά ... καθάρισε οτιδήποτε αιωρούμενο μέσα σε 30 λεπτά!
Αύριο θα κάνω τελικές μετρήσεις να δω αν ξε-στρωσε το ενυδρείο. Θεωρητικά πρέπει να είναι ΟΚ, μιας και το φίλτρο δεν το πήραξα ... έμεινε βέβαια χωρίς λειτουργία για 1 ώρα. Διαφορετικά μπαίνουν την Παρασκευή:
1αρσ.+2θυλ. labidochromis sp. yellow
1αρσ.+3θυλ. pseudotrophus socolofi

Καλώς ήρθα :) :) :) +-8 +-8 +-8

Obelix(Reifen)
26-05-04, 01:58
Το φιλτρο σου δεν θα εχει τροφη για 4 μερες (αμωνια) οποτε μαντεψε...
Τα synodontis θα ηταν τελεια πηγη.
Καλο ηρθες στους βαρβαρους. :)

pavloukos
26-05-04, 02:10
Έννοια σου μα ο Κρητικός έχει καβάντζα μία ομάδα corydoras για παν ενδεχόμενο ;)

Obelix(Reifen)
26-05-04, 03:01
Ετσι-ετσι :D
Corydas vs Sybodontis 1-0 :evil: