PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξύλα με φυτά ''του εμπορίου''


pavloukos
08-12-03, 14:07
Προχθές που πέρασα από το LFS μου είδα ότι είχαν φέρει ξύλα με δεμένα φυτά πάνω τους (κυρίως java moss) και είχαν την ετικέτα της tropica πάνω. Ήταν φυσικά ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ αλλά και ΛΑΜΠΑ (50-60 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) καθώς το μήκος τους δεν ξεπερνούσε τα 20 με 25 εκατοστά. Η κοπέλα του μαγαζιού είπε ότι τα συγκεκριμένα δεν χρειάζονται λιπάσματα και τα σχετικά ποτέ καθώς πέρνουν ό,τι χρειάζονται (από nutrients) από το ξύλο. Αυτό το πράγμα στέκει; Ξέρει κάποιος κάτι; Εγώ πάντως έχω ενδοιασμούς.
Στο site της tropica που έψαξα δεν βρήκα κάτι πάντως.
Το χαρμόσυνο βεβαίως είναι ότι το εν λόγω μαγαζί άρχισε να φέρνει φυτά από το tropica τα οποία ΚΑΙ ετικέτα φέρουν, ΚΑΙ σε άριστη κατάσταση είναι αλλά και ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ στην τιμή (πχ. cryptocorine wenditi που προμηθεύτηκα προκαιρού την πλήρωσα 9 ευρώπουλα)

Tolis
08-12-03, 14:25
Tα φυτα που δινει η Tropica ηδη δεμενα πανω σε ξυλα ειναι java moss, java fern, bolbitis και anubia.
Εχοντας ενα ξυλο, δενεις με πολυ λεπτη πετονια οποιοδηποτε απο τα παραπανω ειδη πανω του, τυλιγοντας το αρκετες φορες, σε 2-3 βδομαδες εχει πιασει καλά, και εχεις το ιδιο αποτελεσμα, πιο φτηνο.

Ναι, τα παραπανω ειδη παιρνουν τα θρεπτικα τους απο τη στηλη του νερου - εκτος της anubia που παιρνει και απο τη ριζα.

tasos
08-12-03, 22:45
Και 50-60 ευρώ που τα βρήκες,όχι μόνο τσουχτερά ,απλησίαστα είναι :shock: :shock: .Στην Αθήνα βρίσκεις με 30-35 ευρώ!Όσο για το ξύλο ώς παροχέα θρεπτικών συστατικών...............μόνο βακτήριο,μύκητας και ........οι τερμίτες :lol: :lol: ,Καλά έκανες και δεν την πίστεψες :lol: .Της τρόπικα τα φυτά είναι καλής ποιότητας,άλλά και τα υπόλοιπα αν τους φερθείς σωστα δεν πάνε πίσω!Στο κάτω κάτω δε τους κάνει και τίποτα μαγικά η εταιρία!Να μην μιλήσω για την ''περιποιηση'' που τους κάνουν στα μαγαζιά........έλα Αλέκο :lol: :lol: :lol: .