Επιστροφή στο Forum : Κόστος νερού
Έκανα ένα υπολογισμό πόσο μου κοστίζει το νερό ...
στο λογαριασμό (Δ.Ε.Υ.Α. Φλώρινας) μεταξύ άλλων πληρώνω υποχρεωτικά την αξία του νερού, ένα ειδικό τέλος, τέλος χρήσης - αποχέτευσης, τέλος χρήσης - ύδρευσης, επεξεργασία λυμάτων, συντήρηση υδρόμετρου, Φ.Π.Α... ούτε λίγο ούτε πολύ μας βγένει το ένα κυβικό μέτρο νερό (τελικό πληρωτέο ποσό δια κυβικά κατανάλωση)...
1,44 Ευρώ :smt041:smt041:smt041 νομίζω κερδίσαμε!!!
Δ.Ε.Υ.Α. Φλώρινας zw
15 λεπτα τα 100 λιτρα δλδ
και ποσο πληρωνεις τελικα?????
Ποιό φθηνό να πετάς νερό από το να έχεις οικολογική RO..
Ποιό φθηνό να πετάς νερό από το να έχεις οικολογική RO..
ναι αλλα ποσο κανει...?? ;);)
Για να την μετετρέψεις σε οικολογική εννοείς;
Κανά 40€ η μεμβράνη, 10€ η θήκη της μεμβράνης, 5€ βανάκι, σωληνάκι. Θέλεις και καινούργιο restictror 5€ στην έξοδο και κάθε 1000-2000lt νερού αλλαγή μεμβράνης, ξανά 40€.
Η δεύτερη μεμβράνη χαλάει πιο γρήγορα από την πρώτη γιατί δουλεύει με το βρώμικο νερό της πρώτης.
αρα πολυ ποιο ακριβο απο το να πεταει νερο και δεν ειναι οικολογικο..
Το "βρωμικο" νερο της οσμωσης οικολογικά ελαχιστη σημασια εχει.
1. Είναι καθαρό, δεν περιεχει ουτε λαδια, ουτε σαπούνια. Με αυτή την εννοια ειναι πληρως αξιοποιησιμο απο το φυσικο περιβαλλον, χωρις να το επιβαρυνει.
2. Σαν ποσοτητα, αν αναλογιστουμε οτι ενας ανθρωπος κανοντας ενα σχετικα συντηρητικο ντους ξοδευει 75 λιτρα ΖΕΣΤΟΥ νερού, και τραβαει και 3-4 καζανακια των 20 λιτρων την ημερα, ειναι μαλλον λιγο.
3. Οι απωλειες του δικτυου υδρευσης ειναι της ταξεως του 20%.
4. Το νερο της οσμωσης ειναι πολυ καλό για πότισμα κλπ
Συγκριτικα το προβλημα δεν ειναι τοσο οικολογικο οσο οικονομικο.
ήθελα εδω και καιρό να πω τα ίδια αλλα δεν εβρισκα τις λέξεις ! Μπράβο ρε netblues !
Στις περιοχές σας πόσο κοστίζει το νερό;
Απο οτι θυμαμαι σο δικο μου λογαριασμο ειναι απο 1 - 1.3 ευρω το κυβικο (μαζι με τα "παρελκομενα")
http://www.eydap.gr/media/clientservice/timologio_2008.pdf
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.