Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : τοποθετηση ανουμπιας

kiriles
10-05-11, 14:44
μολις αγορασα μια ανουμπια αλλα δεν ξερω πως ακριβως πρεπει να την τοποθετησω ?? πρεπει να την βγαλω εκτος απο το καλαθακι της και απο το βαμβακι που εχει ? την χωνω στο χαλικι ή την μπλεκω σε καποια πετρα ???

achisael
10-05-11, 14:46
μολις αγορασα μια ανουμπια αλλα δεν ξερω πως ακριβως πρεπει να την τοποθετησω ?? πρεπει να την βγαλω εκτος απο το καλαθακι της και απο το βαμβακι που εχει ? την χωνω στο χαλικι ή την μπλεκω σε καποια πετρα ???

ναι .. ολοι τη εχουν δεμενη σε πετρες και ξυλα..
εγω την εχω θαμμενη με ταμπλετακια (1 ή 2 φορες/μηνα) απο κατω και παει μια χαρα.
και φιλος κανει το ιδιο εδω και πολυ καιρο και οι ανουμπιες του ειναι ''τουμπανο'' ;);)

kostas_pana
10-05-11, 14:46
το ιδανικό είναι να την μπλέξεις σε κάποιο κομμάτι ξύλου, η σε πέτρα. αν τελικά την βάλεις στο χαλίκι (απέφυγε το) ασε κορμό απ εξω, ελάχιστες ρίζες βαλε μέσα, μην σου χαλάσει...

εννοείτε το βγάζεις απο το γλαστρακι, κ ασε να λενε οι πετ σοπαδεσ....

achisael
10-05-11, 14:50
το ιδανικό είναι να την μπλέξεις σε κάποιο κομμάτι ξύλου, η σε πέτρα. αν τελικά την βάλεις στο χαλίκι (απέφυγε το) ασε κορμό απ εξω, ελάχιστες ρίζες βαλε μέσα, μην σου χαλάσει...

εννοείτε το βγάζεις απο το γλαστρακι, κ ασε να λενε οι πετ σοπαδεσ....

αυτο λεω οτι οχι δεν χαλαει αλλα γινεται και τουμπανακι.. ;)

kiriles
10-05-11, 14:50
απο το βαμβακι που εχει την βγαζω ?? πως την δενω σε πετρα ? με σπαγκο ή με τις ριζες της ? achisael εννοεις οτι δενεις τις ριζες γυρω απο ταμπλετα και μετα την χωνεις στο χαλικι ??

achisael
10-05-11, 14:53
απο το βαμβακι που εχει την βγαζω ?? πως την δενω σε πετρα ? με σπαγκο ή με τις ριζες της ? achisael εννοεις οτι δενεις τις ριζες γυρω απο ταμπλετα και μετα την χωνεις στο χαλικι ??

οχι.. δεν εννοω αυτο.
την χωνω κανονικα μεσα σαν οποιδηποτε φυτο. (ειναι και ποιο ωραιο αισθητικα) και μετα φυτευω 1-2 ταμπλετουλες απο κατω και κανω αυτο που ειπα.. (αναλογως το μεγεθος τοσες ταμπλετιτσες βαζω)

kiriles
10-05-11, 14:56
μαλιστα καταλαβα αλλα ελεγα να αποφυγω να αγοραζω ταμπλετακια τουλαχιστον εφοσον δεν τα εχει αναγκη το φυτο , στην αλλη περιπτωση τι κανω το δενω με σπαγκο πανω στην πετρα ?? το βαμβακι να το βγαλω ?

achisael
10-05-11, 15:00
μαλιστα καταλαβα αλλα ελεγα να αποφυγω να αγοραζω ταμπλετακια τουλαχιστον εφοσον δεν τα εχει αναγκη το φυτο , στην αλλη περιπτωση τι κανω το δενω με σπαγκο πανω στην πετρα ?? το βαμβακι να το βγαλω ?

τεσπα οτι θες. απλα οι ταμπλετουλες χρειαζονται (μονο ανουμπιες εχεις?) και ειναι και φθηνες και πολλες οι συγκεκριμενες..
(αν και καποιοι λενε οτι δεν ειναι καθαρες ταμπλετες και απλα μπαινουν στην αρχη σαν υποστρωμα ανακατεμενες με το χαλικι ή την αμμο) με τα ματια μου ειδα οτι ειναι και μαλιστα καλες..!!!
αν θες το κανεις αν οχι , κανεις το αλλο ..
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=972

ναι το βγαζεις το βαμβακι και τις δενεις με σπαγκο.. ή πετονια.

rtolis
10-05-11, 15:03
Όλα τα φυτά βγαίνουν από το γλαστράκι...
Το πιο ασφαλές είναι να την δέσεις πάνω σε μια πέτρα με μια ψιλή μεσσινέζα, μιας που, αν καταλαβαίνω καλά είσαι καινούριος φίλος του χόμπυ. Αν είναι αρκετά μεγάλη κόψε την σε 2 μέρη και δέσε την σε 2 πέτρες. Μετά ξέχασέ την, δεν θέλει τίποτα άλλο. Δεν ξέρω αν έχεις και τίποτα άλλα απλά φυτά και ρίχνεις ένα γενικό λίπασμα που και που, χωρίς να έχει τρελή απαίτηση σε αυτό. Μην περιμένεις να δεις κάποια τρομερή ανάπτυξη, είναι πάααρα πολύ αργή στην ανάπτυξή της (δεν την αντιλαμβάνεσαι σε ανθρώπινο χρόνο). Το αντισταθμίζει όμως με το ότι δεν χρειάζεται τίποτα.

kiriles
10-05-11, 15:04
καλως θα το ψαξω αν ειναι και θα αγορασω να εχω ενα κουτακι ταμπλετες ! σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας καατι μονο τελευταιο αν απλα την χωσω μεσα στις πετρες και δεν την δεσω θπαρχει θεμα ?

achisael
10-05-11, 15:06
αυτο ειναι το θεμα με τις ταμπλετιτσες που βαζω ..

τις εχω βαλει εδω και 8-10 μερες τις ανουμπιες.
και οι μ ισες εχουν πεταξει απο νεο φυλλο !!! και μια 2 καινουργια...!!!

kiriles
10-05-11, 15:06
οχι δεν εχει αλλο φυτο μεσα

achisael
10-05-11, 15:08
καλως θα το ψαξω αν ειναι και θα αγορασω να εχω ενα κουτακι ταμπλετες ! σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας καατι μονο τελευταιο αν απλα την χωσω μεσα στις πετρες και δεν την δεσω θπαρχει θεμα ?

αν εννοεις να την σφινωσεις οκ αλλα ισως δεν ειναι και το καλυτερο...
αν εννοεις χωμενη μεσα σκετη χωρις ταμπλετες θα χαλασει.
-------------------------
οχι δεν εχει αλλο φυτο μεσα

ε τοτε αν δεν σκεφτεσαι να βαλεις μην παρεις τζαμπα. αν σκεφτεσαι για το μελλον παρε , χαμενες δεν θα πανε..
μαλιστα αυτα τα λεφτα που βλεπεις θα σου κρατησουν με λιγα φυτα ανετα 2-3 χρονια μην πω και παραπανω..

kiriles
10-05-11, 15:15
μμμμ δεν ξερω θα δειξει ισως παιξει καμια valsiniera αργοτερα , προσ το παρων μονο ανουμπιες!
μπορω να την κοψω και στα 2 ??

achisael
10-05-11, 15:18
μμμμ δεν ξερω θα δειξει ισως παιξει καμια valsiniera αργοτερα , προσ το παρων μονο ανουμπιες!
μπορω να την κοψω και στα 2 ??

αν ειναι μεγαλη ναι..
τωρα αν εχει 3-4 φυλλα τι να κοψεις δεν λεει.. ;)

kiriles
10-05-11, 15:24
ναι οντως δικιο εχεις απλα την χρυσοπληρωσα 8,50 ευρο και θα ηθελα αν μπορουσα να το αποφυγω να τα ξαναδωσω ετσι ! δεν ξερω απο τιμη πως σου φαινεται ?

achisael
10-05-11, 15:27
ναι οντως δικιο εχεις απλα την χρυσοπληρωσα 8,50 ευρο και θα ηθελα αν μπορουσα να το αποφυγω να τα ξαναδωσω ετσι ! δεν ξερω απο τιμη πως σου φαινεται ?

για ελλαΝΤα νορμαλ.. τι ανουμπια πηρες νανα? αν ναι ακριβη..
για εξωτερικο επαιρνες 5-6 ανετα...
απο ebay ας πουμε (απο εκει πηρα εγω) σε 9 μερες ηρθαν αψογες.
πηρα anubia nana , kai anubia lanceolata (καπως ετσι λεγεται με μακρυ φυλλο) συνολο 10 και μου κοστισαν συνολικα γυρω στα 15 ευρω.

kiriles
10-05-11, 15:37
ελλαδα ναι τωρα δεν ξερω αν ειναι νανα παντως σαν μεγεθος ειναι σε υψος 12-15 εκατοστα . απο e-bay εεε ? θα το εχω υποψην !

mikrosaquaristas
10-05-11, 15:38
κάτω απο τα φύλλα
και πάνω απο τις "άσπρες ρίζες"
η ανούμπια έχει ένα "σαν κλαρί"
ρίζωμα λέγεται
αυτό καλά είναι να μην θάβεται ,λένε οι ειδικοί, γιατί μπορεί να σαπίσει
αν θές να την διασπείρεις μπορείς να την κόψεις όμορφα και ωραία με ένα πολύ κοφτερό κάτι εκεί στο ρίζωμα-αν το παρατηρήσεις θα δείς ότι κάνει κάτι κόμπους-μπορείς να το κόψεις εκεί(καλά είναι να υπάρχουν ρίζες που ξεκινάνε απο εκεί)

γενικά η ανούμπιες τις ρίζες τις έχουν κυρίως για να κρατιούνται
ένα κόλπο για να μπορείς και να την μετακινήσεις αν τυχών δεν σου αρέσει εκεί αλλά αλλού είναι να την σφηνώσεις απαλά μεταξύ δύο ξύλων ή πετρών
ή μπορείς και να πλακώσεις τις ρίζες της με μία πετρούλα
αν καταλήξεις σε θέση
και είναι τυχών εκτός χαλικιού - ίσως να είναι καλύτερα να κόψεις αρκετά κοντές τις ριζούλες ώστε καθώς μεγαλώνουν να πιαστούν απο το ξύλο

μιά άλλη εναλλακτική απο την μισινέτζα είναι η κλωστή που σιγά σιγά θα λιώσει κιόλας

kiriles
10-05-11, 15:45
μαλιστα αν την πλακωσω με πετρα πειραζει να την εχω ετσι συνεχεια ?
ειναι τελικα anubia congensis

achisael
10-05-11, 15:45
ελλαδα ναι τωρα δεν ξερω αν ειναι νανα παντως σαν μεγεθος ειναι σε υψος 12-15 εκατοστα . απο e-bay εεε ? θα το εχω υποψην !

να το εχεις περνουν πολλοι απο εκει.. ;)

mikrosaquaristas
10-05-11, 15:48
μαλιστα αν την πλακωσω με πετρα πειραζει να την εχω ετσι συνεχεια ?
ειναι τελικα anubia congensis

όχι ολόκληρη ε.
τις ριζούλες
δεν μπορώ να στο εγγυηθώ περι σαπίσματος(δεν μου έχει σαπίσει)
αλλά το ρίζωμα είναι επίφοβο να σαπίσει αν καλύπτεται

kiriles
10-05-11, 16:02
τελικα απλα την εχωσα αναμεσα στις πετρες !

achisael
10-05-11, 16:05
τελικα απλα την εχωσα αναμεσα στις πετρες !

απλα μονο μην τις πιεζεις... :p:p

kiriles
10-05-11, 16:09
yes sir !!!! :)

achisael
10-05-11, 16:10
yes sir !!!! :)

αν θες βαλε μια φωτο να δουμε πως την εβαλες..
παντως ψαχνοντας πριν λιγο στο google ειδα οτι φυτεμενες τις εχουν.. αλλα τεσπα..

kiriles
10-05-11, 16:19
εγω να βαλω θα μου μαθεις ομως και πως ανεβαζουμε ??? πλιζ ?:D

giannisqq
10-05-11, 16:20
κάτω απο τα φύλλα
και πάνω απο τις "άσπρες ρίζες"
η ανούμπια έχει ένα "σαν κλαρί"
ρίζωμα λέγεται
αυτό καλά είναι να μην θάβεται ,λένε οι ειδικοί, γιατί μπορεί να σαπίσει
αν θές να την διασπείρεις μπορείς να την κόψεις όμορφα και ωραία με ένα πολύ κοφτερό κάτι εκεί στο ρίζωμα-αν το παρατηρήσεις θα δείς ότι κάνει κάτι κόμπους-μπορείς να το κόψεις εκεί(καλά είναι να υπάρχουν ρίζες που ξεκινάνε απο εκεί)

γενικά η ανούμπιες τις ρίζες τις έχουν κυρίως για να κρατιούνται
ένα κόλπο για να μπορείς και να την μετακινήσεις αν τυχών δεν σου αρέσει εκεί αλλά αλλού είναι να την σφηνώσεις απαλά μεταξύ δύο ξύλων ή πετρών
ή μπορείς και να πλακώσεις τις ρίζες της με μία πετρούλα
αν καταλήξεις σε θέση
και είναι τυχών εκτός χαλικιού - ίσως να είναι καλύτερα να κόψεις αρκετά κοντές τις ριζούλες ώστε καθώς μεγαλώνουν να πιαστούν απο το ξύλο

μιά άλλη εναλλακτική απο την μισινέτζα είναι η κλωστή που σιγά σιγά θα λιώσει κιόλας
θα συμφωνησω!και το καλυτερο για μενα,δεσιμο σε μια μικρη πετρα για να μπορεις να την αλλαζεις θεση στο ενυδρειο,η μεταφορα σε αλλο ενυδρειο;)

mikrosaquaristas
10-05-11, 16:22
πολύ καλή ιδέα αυτό με την μικρή πέτρα όντως....:)

redman88
10-05-11, 16:27
εχω και εγω μια ανουμπια και την εχω σφηνωμενη στις πετρες και ειναι μια χαρα

θα ηθελα ομως να την βαλω πανω σε ξυλο ωστε να καταφερουν να πιασουν και οι ριζες της
το ξυλο θελω να ειναι μικρο ισα-ισα για να δεσω το φυτο και η απορια μου ειναι αν θα μπορουσα να βαλω ενα οποιοδηποτε ξυλο??

συγνωμη που χαλαω το θεμα!

kiriles
10-05-11, 16:34
δεν το χαλας και εμενα με ενδιαφεριε αυτο που λες

mikrosaquaristas
10-05-11, 17:06
εχω και εγω μια ανουμπια και την εχω σφηνωμενη στις πετρες και ειναι μια χαρα

θα ηθελα ομως να την βαλω πανω σε ξυλο ωστε να καταφερουν να πιασουν και οι ριζες της
το ξυλο θελω να ειναι μικρο ισα-ισα για να δεσω το φυτο και η απορια μου ειναι αν θα μπορουσα να βαλω ενα οποιοδηποτε ξυλο??

συγνωμη που χαλαω το θεμα!

όχι γιατί μπορεί να σου σαπίσει το οποιοδήποτε ξύλο ή και να σου μολύσει βλαβερές ουσίες στο ενυδρείο

redman88
10-05-11, 19:05
και τι θα μπορουσα να βαλω???(οικονομικη λυση αν οχι τσαμπα)