Επιστροφή στο Forum : Νερο οσμωσης
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το βρομικο νερο της οσμοσης σε ενυδριο με αφρηκανικες κιχλιδες?
Ναι αλλα με ρισκο.
Η ΑΟ ειναι ενα φιλτρο που δεν κραταει μονο τα μεταλλικα αλατα (ασβεστιο μαγνησιο κλπ) που χρειαζεσαι πλεοναζοντα στο αφρικανικο ενυδρειο.
Κραταει τα παντα, καλα και κακα.
Αυτα (τα παντα) βγαινουν απο την εξοδο Drain ("βρωμικο")
Ετσι λοιπον, αν υπαρχει στο νερο της βρυσης κατι τοξικο (πχ παθογονα, κυστες, βακτηρια κλπ) θα ειναι κατα 30% περισσοτερα* στην εξοδο της ΑΟ απο οτι αν εβαζες νερο κατευθειαν απο τη βρυση.
Το ιδιο θα ειναι και τα αλατα κατα 30% περισσοτερα στην εξοδο drain.
* για μια συνηθισμενη ΑΟ με ποσοστο απορριψης 1 προς 3.
Αν βεβαια η βρυση μας εχει τα επικινδυνα που αναφερει ο Σπυρος ... τοτε δεν θα πρεπει να πινουμε καν απο αυτο το νερο ... και να χρησιμοποιουμε την οσμωση για να φτιαξουμε ποσιμο νερο για μας και μετα για το ενυδρειο μας!! ;)
ζουν αυτα εν παρουσια χλωριου?το οποιο καποιες περιοδους το φορτωνουν και παραπανω...
ζουν αυτα εν παρουσια χλωριου?το οποιο καποιες περιοδους το φορτωνουν και παραπανω...
Θεωρητικα οχι ... αλλα επικινδυνα βαρεα μεταλλα που ισως υπαρχουν στο νερο βρυσης δεν επηρεαζονται απο το χλωριο!
Εγώ το χρησιμοποιώ σε μια μικρή δεξαμενή με φυτά και χρυσόψαρα, την οποία μάλιστα έστησα γιατί ήταν κρίμα να πετάω τόσο νερό.. Διατρέχουν κάποιο κίνδυνο τα ψάρια λέτε;
εγω το χρησιμοποιω εδω και χρονια που εχω ΑΟ...δεν πετω τιποτα.
απο τη στιγμη που το νερο μας στο δικτυο εδω ειναι ποσιμο...και αν δεν ειχα ΑΟ θα εβαζα αυτο το νερο στο ενυδρειο ουτως η αλλως....δε πιστευω οτι η προσαυξηση κατα 30% σε καποιο "επικινδυνο" στοιχειο θα θεσει σε κινδυνο τα ψαρια μου εφοσον και κατα 30% λιγοτερο -αν χρησιμοποιουσα αυτουσιο του δικτυου- η μακροχρονια εκθεση θα δημιουργουσε θεμα.
επισης το "βρωμικο" της ΑΟ ειναι ενα νερο που στη δικη μου τουλαχιστον περνα απο 2 χωριστα φιλτρα 5 και 1 μικρων..κι επεξεργαζεται και απο ενεργο ανθρακα. ειναι πολυ καλο δηλαδη νερο για να το πεταξω...;) και το θεωρω προσωπικα ανωτερο απο του δικτυου. αυτο φαινεται στο ποσο βρωμιζουν τα προφιλτρα (αρα του δικτυου εχει ενα σωρο "σκουπιδακια"-σωματιδια που τα προφιλτρα κατακρατουν και το "βρωμικο" δε τα εχει). για μενα λοιπον βρωμικο ειναι του δικτυου και οχι το "βρωμικο" της ΑΟ.
το χρησιμοποιω λοιπον σε ολα μου τα ενυδρεια σκληρου νερου.
γαριδαδικα, τροφεους, μαλαουι, μαιευτηρια...δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα...και ξεχνω και το αντιχλωριο..
αλλο τα βαρεα μεταλλα...για μικρο-οργανισμους και βακτηρια λεω εγω.
τα βαρεα μεταλλα και το χλωριο εχουν απομακρυνθει απο τα προφιλτρα ηδη πριν φτασουν στη μεμβρανη σωστα?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.