Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Καφέ άλγη...τι να κάνω?

geovar17
08-05-11, 16:06
Παιδιά γειά σας, είμαι αρχάριος γλυκου νερού και έχω καφέ άλγη στο ενυδρείο.
Είναι σχετικά στρωμμένο από αυτά που διαβάζω και δεν ξέρω τι να κάνω?
Το ενυδρείο είναι 180 λίτρα μικτά, έχω μέσα 2 αγγελόψαρα, 4 τιγράκια, 2 molly, 1 πλάτυ και μόλις χθές έβαλα 2 γλύφτες.
Χρησιμοποιώ βακτήρια και stress coat της API και οι μετρήσεις είναι:
ΝΟ3 10
ΝΟ2 0
dGH >11
dKH 10
pH 7.6
CL2 0

dinoc
08-05-11, 16:09
γραψε μου λιγο τα λιτρα, σου τα ψαρια, που εχεις μεσα , τα φυτα σου , και τι λιπασματα χρησιμοποιεις και επισις φωτισμο και φωτοπεριοδο

geovar17
08-05-11, 16:17
Δεν έχω φυτά και φωτισμό με τις λάμπες φθορίου που είχε το ενυδρείο μου, αν δεν κάνω λάθος είναι 2 τεμάχια των 80 cm μήκος και 30watt.
Ανάβω τα φώτα από τις 20:00 εως τις 24:00 κάθε βράδυ.

dinoc
08-05-11, 16:26
Δεν έχω φυτά και φωτισμό με τις λάμπες φθορίου που είχε το ενυδρείο μου, αν δεν κάνω λάθος είναι 2 τεμάχια των 80 cm μήκος και 30watt.
Ανάβω τα φώτα από τις 20:00 εως τις 24:00 κάθε βράδυ.
νομιζω οτι οι καφε αλγες βγενουν απο ελειψη φωτισμου ... την φωτοπεριοδο να την κανεις +3-4 ωρες και πιο νωρις δηλαδη απο της 2 το μεσημερι μεχρι το βραδακι 9 με 10 η ωρα. και οι καφε αλγες βγενουν επισις απο περισιο φωσφορο, δεν νομιζω να φτεει ο φωσφορος γιατι ολη την μερα το ενυδρειο σου ειναι σβηστο πραγμα που δεν συμβενει στην φυση οποτε κοιτα τον φωτισμο σου..

geovar17
08-05-11, 16:30
Το ενυδρείο είναι 180 λίτρα μικτά, έχω μέσα 2 αγγελόψαρα, 4 τιγράκια, 2 molly, 1 πλάτυ και μόλις χθές έβαλα 2 γλύφτες.
ΝΟ3 10
ΝΟ2 0
dGH >11
dKH 10
pH 7.6
CL2 0
-------------------------
Ευχαριστώ Φίλε μου. Θα το κάνω και θα σου πώ. Πρέπει να κάνω κάποιες μετρήσεις για να είμαι σίγουρος ή αυτες που κάνω είναι αρκετές?

dinoc
08-05-11, 16:32
ΝΟ3 10
ΝΟ2 0
dGH >11
dKH 10
pH 7.6
CL2 0
-------------------------
Ευχαριστώ Φίλε μου. Θα το κάνω και θα σου πώ. Πρέπει να κάνω κάποιες μετρήσεις για να είμαι σίγουρος ή αυτες που κάνω είναι αρκετές?
πιστευω αυτες φτανουν... κοιταξε αυτο με τον φωτισμο νομιζω αυτο ειναι το προβλημα σου...

nxris
09-05-11, 13:05
Βελτίωσε τον φωτισμό σου, κάνε συχνές αλλαγές νερού και σιγά σιγά θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει.
Εμφανίζεται συνήθως σε νεοστημένα ενυδρεία χαμηλού φωτισμού.

achisael
09-05-11, 13:13
να ρωτησω κατι..
τα σκευασματα που αντιμετωπιζουν την αλγη δεν κανουν τιποτα ?? :rolleyes:

xLoMoc
09-05-11, 13:34
να ρωτησω κατι..
τα σκευασματα που αντιμετωπιζουν την αλγη δεν κανουν τιποτα ?? :rolleyes:

To καλυτερο ειναι η φυσικη αντιμετωπιση

achisael
09-05-11, 14:00
To καλυτερο ειναι η φυσικη αντιμετωπιση

ναι απλα ρωταω αν κανουν τιποτα ειναι ''τζαμπα'' λεφτα.. ;)

Πάνος
09-05-11, 19:37
η καφε αλγη μη σε προβληματιζει ..μπορει να κανει τον κυκλο της και να φυγει...
την τρωνε πολλα ψαρακια και σαλιγκαρια....και την αφαιρεις ευκολα ακομη και με ενα περασμα απο το δαχτυλο σου.
η ιχθυοσυνθεση σου θελει αλλαγη και πρεπει να σε ανησυχει περισσοτερο.
διαβασε για τα ειδη που εχεις...ειναι αταιριαστα και σε απαιτησεις νερου και σε συμπεριφορες...

geovar17
14-05-11, 13:55
σε παρακαλώ αν θέλεις πες μου τι ακριβώς είναι το λάθος στην ιχθυοσύνθεση μου...δεν γνωρίζω πολλά και βασίστηκα απλά όπως όλοι στην αρχή στον κ. petshop

Πάνος
14-05-11, 15:31
οπως και καλα εκανες...ανοιξες θεμα εδω για την ιχθυοσυνθεση.. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52728 ;)

rtolis
14-05-11, 22:14
Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω αν μπορείς να ανέβεις σε βατ και να αυξήσεις σταδιακά την φωτοπερίοδο. Κι ένα DIY διοξείδιο επίσης θα βοηθήσει. Λίγο υπομονή, όσο προχωράει το ενυδρείο σου θα εξαφανιστεί.
Και μια λύση που δουλεύει 100%: Καφέ υπόστρωμα :)