PDA

Επιστροφή στο Forum : Μονομαχος με πρησμενη κοιλια


dpan
01-12-03, 15:16
Εχω σε ενα ενυδρειο 60 λιτρων εναν μονομαχο και εχει αρχισει να πρηζετε η κοιλια του.
Τρωει κανονικα οπως επισης και κολυμπα χωρις κανενα αλλο εμφανες προβλημα.Εχει κανεις καμια ιδεα του τι μπορει να συμβαινει?
Εχω ηδη χαση εναν απο το ιδιο προβλημα και τοτε μου ειχαν πει σε ενα pet shop οτι τον ταιζα πολυ και απο αυτο το επα8ε.
Αμωνια δεν εχει το ενυδρειο.Κανω μετρηση κα8ημερινα
Τον ταιζω μια φορα την ημερα και μια ημερα την εβδομαδα δεν τον ταιζω κα8ολου

tasos
01-12-03, 19:58
Τότε φταίει το οτι δεν τον ταισες πολύ :roll: .Λέμε και καμια μ........κία που και που :oops: .Το συνδρομο του ασκίτη(dropsy)είναι αρκετά πολύπλοκο και δεν έχει σχέση μόνο με την ποσότητα του φαγητού.Είναι γεγονός οτι οι μονομάχοι(και τα γκουράμι) έχουν μία προδιάθεση στη νόσο(ο γραφών δεν έχει κρατήσει κάποιον πάνω από εξάμηνο :oops: ).Τον ασκίτη μπορεί να προκαλέσουν ηπατική ή νεφρική νόσος-ανεπάρκεια και λιγότερο προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.Βέβαια,η διατροφή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο συκώτι και με τη σειρά της ασκίτη :o .Πιστεύω οτι μια διατροφή με υδρόβιας ζωικής προέλευσης τροφές και πολύ καλές συνθήκες νερου θα αποτρέψουν μια τέτοια πιθανή κατάσταση-χωρίς βέβαια να το έχω εφαρμόσει και να έχω εμπειρία στο θέμα.
ΥΓ:στον ασκίτη ,εννίοτε,βοηθά η προσθήκη αλατιού στο νερό σαν ''διουρητικό''!Δεν έχεις παρα να το δοκιμάσεις :? .Και πάλι τονίζω οτι οι γνώσεις μου είναι θεωρητικές πάνω στο θέμα!

dpan
02-12-03, 10:43
Απο τα γραφομενα σου Τασο καταλαβαινω οτι πρεπει να ετοιμαζομε για κηδεια.Κριμα μου αρεσε αυτο ψαρι,αλλα δεν ξαναπαιρνω αλλο μονομαχο
Δ

ASCCO1
03-12-03, 00:58
τωρα να μην εκφερω γνωμη για αυτα που σου ειπαν στο PET SHOP :evil: :evil: :evil:

ΠΙΘΑΝΟΤΑ... 80%
ειναι ογκος και δεν υπαρχει θεραπεια :cry:
ο λογος βεβαια ειναι οτι στην εκτροφη τους απλα τα πλακωναν στην τροφη και στις αλλαγες νερου για να μεγαλωνουν γρηγορα, με αποτελεσμα ζημια στο συκωτη τους κ.τ.λ
το αλλο που δεν μπορουμε να ξερουμε ειναι τι ηλικια εχουν τα ΒΕΤΤΑ που πηρες , αν ηταν κοντα στα δυο χρονων , παρουσιαζουν τετοιους ογκους.
ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι μιλαμε για ογκο.
εγω στην θεση σου δεν θα αγοραζα αλλο betta συγκεκριμενη παρτιδα, ασε να ερθει καποια αλλη εισαγωγη καλυτερα.