Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αλλαγη aquascape!

LunaDark
06-05-11, 22:14
γεια παιδια μετα απο καιρο!!!!!!
εχω γκαπακια και θελω να τα βγαλω και να βαλω 2 χρυσοψαρα (ενυδρειο φυτεμενο 100 λιτρα μικτα)
οι ερωτησεις μου ειναι οι εξεις:
1)τι ειδους χρυσοψαρα να παρω?ειδα πολλα και πελαγωσα....θα ηθελα να μην ειναι πολυ μικρα και να ειναι ομορφα και ανθεκτικα.
2)τι προεργασια πρεπει να κανω στο νερο?λογικα πρεπει να προσθεσω κατι για να σκλυρηνει?
3)εχω μια λαμπα με κοκκινο φως 18 βατ.....να παρω μια μεγαλυτερη με λευκο φως?(10 ωρες φωτοπεριοδος)
4)εχω γεμισει μαυρη τριχωτη αλγη και πρασινα spots στο τζαμι!!!φταιει η λαμπα?πως να την απομακρυνω(την αλγη οχι τη λαμπα:D )?
5)τι αλλο πρεπει να κανω ωστε να φτιαξω ενα βιωσιμο περιβαλλον για τι χρυσοψαρακια μου?
6)θα πρεπει να βαζω ενυδρειακο αλατι στο νερο?αν ναι ποσο?δεν θα μου καψει τα φυτα???

ευχαριστω εκ των προτερων;)

golf4470
06-05-11, 22:17
Καταρχην δεν κανει το ενυδρειο σου για χρυσοψαρα και δευτερον τα χρυσοψαρα ειναι φυτοφαγα δεν κανουν σε φυτεμενο ενυδρειο.

LunaDark
06-05-11, 22:22
α)γιατι δεν κανει το ενυδρειο για χρυσοψαρα????
β)δηλαδη δεν πρεπει να εχει καθολου φυτα????θα τα φανε ολα????πρεπει να τα βγαλω?

golf4470
06-05-11, 22:27
Οριακα εισαι 2 χρυσοψαρα στα 80λτ. Φυτα ομως και χρυσοψαρα δεν πανε. Μονο μερικα ειδη με σκληρο φυλλωμα.

LunaDark
06-05-11, 22:33
εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/goldfish.htm ειδα οτι μπορω να βαλω....τι να τα κανω να τα πεταξω?κριμα ειναι μωρε....
για την αλγη τι λες?να βαλω μια αλλη λαμπα 40 βατ?

golf4470
06-05-11, 22:37
Για τα χρυσοψαρα θα σου πουνε οι πιο ειδικοι. Το μονο που ξερω είναι οτι χρειαζονται αρκετα λιτρα. Οσο για τις λαμπες και τον φωτισμο πες μας τις μετρησεις σου στο ενυδρειο και τι φυτα εχεις.

LunaDark
06-05-11, 22:40
εχω 5-6 φυτα διασκορπισμενα....μετρησεις δεν εχω προχειρες να σου πω αλλα φυσιολογικες εβγαιναν συνηθως....

golf4470
06-05-11, 22:42
εχω 5-6 φυτα διασκορπισμενα....μετρησεις δεν εχω προχειρες να σου πω αλλα φυσιολογικες εβγαιναν συνηθως....
Με αυτα δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε.Χρειαζομαστε μια παρουσια τι εξοπλισμο εχεις, μετρησεις κ φυτα

LunaDark
06-05-11, 22:47
απο εξοπλισμο εχω
φιλτρο aquael turbo filter 650, 230V 50HZ 6W(μεσα εχει κατι κοκκους-μπαλιτσες κι ενα μεγαλο εξωτερικο σφουγγαρι)
θερμοστατης jager 75W
λαμπα ροζ 18W

Μετρησεις κανω με στικ, αυτα προς το παρον....

golf4470
06-05-11, 23:11
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31750

LunaDark
07-05-11, 14:49
πηρα 3 χρυσοψαρακι σημερα...
ενα το οποιο ειναι ασπρο κατω και πορτοκαλι επανω
ενα πορτοκαλι με μεγαλη και εντονη ουρα
ενα που ειναι πορτοκαλι ασπρο και με μαυρα σποτς

εκανα μια μεγαααλη αλλαγη νερου εβαλα αντιχλωριο αφησα να φιλτραριστει καλα και μετα εβαλα τα ψαρακια....αυτο που δεν ξερω ειναο ποσο σκληρο πρεπει να ειναι το νερο?

Samian
07-05-11, 15:32
Αν και η προσαρμογή δεν ήταν ότι καλύτερο, προσπάθησε να μας παρουσιάσεις το ενυδρείο σου.
Τα χρυσόψαρα όντως είναι πολλά για τα λίτρα σου, αλλά με καλές συνθήκες νερού και τροφή μπορείς να τα κρατήσεις για μερικά (1-2) χρόνια μέχρι να χρειαστεί να αλλάξεις ενυδρείο.
Με τα φυτά πιθανόν να μην έχεις πρόβλημα. Εγώ έχω πολύ φυτεμένο με σκληρά φυτά και δεν μου προκαλούν σχεδόν κανένα πρόβλημα.
Το θερμοστάτη δεν θα τον χρειαστείς τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερού.
Άνοιξε καινούριο θέμα στο ανάλογο τμήμα και κάνε μια παρουσίαση...με όσα ξέρεις, τα υπόλοιπα στην πορεία.:D

LunaDark
07-05-11, 19:22
οκ θα ανοιξω θεμα στις συζητησεις για χρυσοψαρα...ευχαριστω:)