Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αυτοκτονικές τάσεις σε Νέον???

mac32
06-05-11, 14:52
Καλησπέρα παίδες,
σήμερα το πρωί βρήκα στο πάτωμα δίπλα στο ενυδρείο μου ένα από τα Νέον μου. Είμαι σίγουρος ότι δεν το "έβγαλε" κανείς κατά λάθος από εκεί. Είχε κανείς σας παρόμοια εμπειρία? Τί μπορεί να το προκάλεσε αυτό? Γενικότερα στο ενυδρείο μου τα ψαράκια δεν δείχνουν κανένα σημάδι στρες ή κάτι άλλο ανησυχητικό πέραν ότι παλεύω με ικ από την Δευτέρα με αλάτι και ανεβασμένη θερμοκρασία. Ξέρω ότι τα νέον δεν νιώθουν και πολύ άνετα σε θερμοκρασία της τάξης των 29-30 βαθμών αλλά μέχρι τώρα δεν έδειξαν κανένα ίχνος προβλήματος (ακόμα και με τις λάμπες ανοιχτές που λογικά ζεσταίνουν ακόμα περισσότερο την επιφάνεια)

Giwrgos P.
06-05-11, 14:56
και εμενα ετσι εκανε μια φορα ενας καρδιναλιος αλλα ουτε εγω ξερω τον λογο

daqua
06-05-11, 15:30
Κ εμένα το έκανε ένα όταν τα είχα πρωτοβάλει, φταίει η θερμοκρασία κατα πάσα πιθανότητα (95,74%). Είσαι περίπου 4 βαθμούς πιο πάνω απ'ότι πρέπει.

delta66
06-05-11, 15:31
Τα ψαρια πηδανε για καποιο λογο εξω απο το νερο και οχι για να αυτοκτονησουν.
Αν δεν ειναι ειδη ψαιρων που τρεφονται ή αναπαραγονται εξω απο το νερο, τοτε κατι τους πειραζει στην ποιοτητα του νερου ή μεσα στο νερο.

Crazy_Beaver
06-05-11, 15:43
Έχεις κάτι μέσα που μπορεί να το κυνηγούσε;

aquahobby
06-05-11, 15:50
κατα πάσα πιθανότητα (95,74%).

Αυτη η ακριβεια απο που προκυπτει?:p

mac32
06-05-11, 16:07
Τα ψαρια πηδανε για καποιο λογο εξω απο το νερο και οχι για να αυτοκτονησουν.
Αν δεν ειναι ειδη ψαιρων που τρεφονται ή αναπαραγονται εξω απο το νερο, τοτε κατι τους πειραζει στην ποιοτητα του νερου ή μεσα στο νερο.

Κ εμένα το έκανε ένα όταν τα είχα πρωτοβάλει, φταίει η θερμοκρασία κατα πάσα πιθανότητα (95,74%). Είσαι περίπου 4 βαθμούς πιο πάνω απ'ότι πρέπει.

Όπως προανέφερα από άποψη συνθηκών μόνο η θερμοκρασία μπορεί να τα πείραξε. Το ήξερα ότι το 30 είναι πολύ για αυτά τα ψάρια αλλά δεν έδειξαν κάποιο σημάδι προβλήματος. Βέβαια το νέον ίσως τόσο να άντεξε και να την έκανε προς τα έξω για δροσιά.

Έχεις κάτι μέσα που μπορεί να το κυνηγούσε;

τα μόνα που μπορώ να σκεφτώ από κυνήγι είναι ένα ραμιρέζι και ένα μικρό σκαλάρι... τα οποία όμως και τα δύο βρίσκονται σε μικρή ηλικία και μέγεθος για να θέλουν ουζομεζέ... από την άλλη κιχλίδες είναι και ίσως είχαμε τσαμπουκαλέματα μετά την νυχτερινή κατάκλιση.

daqua
06-05-11, 16:36
Αυτη η ακριβεια απο που προκυπτει?:p

Χρόνια μελέτης κ εξαγωγής στατιστικών :D

Επίσης τα δικά μου όταν τα είχα πρωτοβάλει σκοτώνονταν μεταξύ τους, μάλλον έψαχναν ποιος θα είναι αρχηγός, κ τα πήρα επειδή υποτιθεται είναι φιλήσυχα :rolleyes: