Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αλγη και EXCEL

ΜΑΝΩΛΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ
05-05-11, 08:22
Στο ενυδρειο μου αρχισε να εμφανιζετε μαυρη τριχοειδη αλγη πανω στα φυτα. εαν κανω χρηση οργανικου ανθρακα (excel), τι δοσολογια να βαλω? π.χ την διπλασια απο αυτη του κατασκευαστη για δεκα μερες?

στο ενυδρειο εχω νεογεννητα γκαπακια υπαρχει περιπτωση να τα αρρωστησει και γενικα να τα βλαψει το excel?

Φυτεμενο 90λτ.
ΝΗ4=0
ΝΟ2=0
ΝΟ3=20-30
ΚΗ=15
ΡΗ=7-7,5

vaspiou
05-05-11, 08:52
καλημερα, βαλε αν ειναι καμια φωτο με τις αλγες να δουμε αν μοιαζει και με τις δικες μου.... θα βοηθηθεις καλυτερα ετσι.

ΜΑΝΩΛΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ
06-05-11, 09:29
Δεν μπορω να βαλω φωτο...
-------------------------
Γνωριζει καποιος εαν το excel μπορει να βλαψει τα νεογεννητα ψαρια?

Ειδικα οταν βαζουμε διπλη δοση για αρκετες μερες?
-------------------------
Η αλγη που εχω πανω στα φυτα μου ειναι η staghorn algae.

anastapalios
06-05-11, 09:32
Γενικά για καταπολέμηση της μαύρης τριχ άλγης (κυανοβακτήριο) θέλει 1)υπερδοσολογία excell για 5 μέρες, 2) να κάνεις συσκώτιση όσο μπορείς (χρήση μαύρης σακούλας), 3)ΟΧΙ τάισμα, 5) Μεγάλες αλλαγές μετά τις 5 μέρες, 6) Περιμένεις καμιά βδομάδα και μετά όλα καλά ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ για κανά μήνα.Μετά ξαναβγαίνει!!!! Άρα δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος να ασχοληθεις με το excell...Βγάλε όσο μπορεις με το χέρι..Έτσι θα σώσεις και τα μικρά που θέλουν 3-4 φορές τάσμα και έρχεται σε αντίθεση με το (3) που προανάφερα...Καλή τύχη!:)

ΜΑΝΩΛΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ
06-05-11, 09:40
Η staghorn algae δεν ειναι κυανοβακτηριο..

Δεν ξερω εαν το excel την σκοτωνει.

Ευχαριστω για την απαντηση σου.
Αλλα εαν εκανα ολα τα βηματα που μου λες θα ηταν χειροτερα, γιατι θα ειχε απορυθμηστη ολο το συστημα και τα ψαρια θα τα ειχαν παιξει...

delta66
06-05-11, 12:17
Staghorn

Cause Low CO2 and/or poor water circulation. A tank with overfed fish and accumulated mulm. Dirty filter. Also disturbing dirty substrates without doing water change afterwards.
Removal Check CO2 levels and make sure you have good water circulation. Reduce feeding, vacuum the substrate and remove mulm. Overdosing Flourish Excel usually helps.

http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm

ΜΑΝΩΛΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ
06-05-11, 18:17
Αν το εγραφες και στα ελληνικα.....

θα βοηθουσες...

vaspiou
06-05-11, 18:23
Staghorn

Cause Low CO2 and/or poor water circulation. A tank with overfed fish and accumulated mulm. Dirty filter. Also disturbing dirty substrates without doing water change afterwards.
Removal Check CO2 levels and make sure you have good water circulation. Reduce feeding, vacuum the substrate and remove mulm. Overdosing Flourish Excel usually helps.

http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm

Αιτια: Χαμηλα επιπεδα co2 και φτωχη κυκλοφορια νερου. Ενυδρειο με πολυ ταισμενα ψαρια και ακαθαρσιες απο κοπρανα στον βυθο. Επισης να αναταρασεις "βρωμικες" επιφανειες και υποστρωματα χωρις αλλαγη νερου μετα απο αυτο.
Απομακρυνση:Ελεγχος co2 και καλη κυκλοφορια νερου. Ελλατωση ταισματος. Συχνο σκουπισμα βυθου. Υπερδοσολογια excel συνηθως βοηθαει.

ΜΑΝΩΛΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ
06-05-11, 18:46
ΟΚ. Ευχαριστω!!