PDA

Επιστροφή στο Forum : mbuna-μεζεδες !!


γαυρος
22-11-03, 15:48
Μετα απο προκληση που μου εγινε απο φιλο εδω απο το μπορντ,με παρελθον στις αφρικανες,θετω ενα ερωτημα εργασιας προς συλλογη αποψεων και θεσεων. +-4 Εγω απο την εως τωρα δικη μου συμμετοχη στα αφρικανικα <κολπα> δεν ειδα ποτέ mbuna να τρωει νεογεννητα ψαρια,εν αντιθεσει με τα χαπς τα οποια τρωνε ψαρομεζεδες καθε τοσο +-7 .Επαναλαμβανω απο δικη μου πειρα και παρατηρηση :shock: ,μιλαμε για πολλες ωρες :shock: 8) ,τα μωρα περνανε απο τα mbuna μπροστα και εκεινα σφυριζουν αδιαφορα. :roll: :roll: Ο συνδρομος λοιπον μου ειπε κιολας ,<< βαλτο στο μπορντ να γελανε και τα κουνελια μαυτο που λες :cry: :cry: :cry: :cry: >>.
Ρωταω λοιπον για να διασταυρωσουμε αποψεις, :wink: :wink:

τρωνε τα mbuna νεογεννητα ???? :?: :?: :?:

stefanos.f
23-11-03, 22:39
Ν-ΟΧΙ... δηλαδη και ναι και οχι :lol: Οσο κουφο και αν ακουγεται αυτο που γραφω :D Το θεμα ειναι ψιλοοοο.... πολυπλοκο :lol: Φιλε Θοδωρη, υπαρχουν καποια ειδη mbuna που τρωνε τα μικρα που ανηκουν σε αλλα ειδη mbuna, αλλα και αυτα που τρωνε τα μικρα ανεξαρτητα απο το αν ανηκουν στο ειδος τους η οχι! Παντως ειτε ετσι ειτε αλλιως το φαινομενο της παιδοφαγιας (paidofagι για τους ξενους) ειναι κατι που παρατηρητε σπανια στα mbuna και σε καποια ειδη δεν παρατηρητε και ποτε και ως προς αυτο εχεις απολυτο δικιο :wink: Βεβαια αν τα αφηνεις πεινασμενα... :roll:

γαυρος
23-11-03, 22:48
Συμφωνω +-3 ,αμα πεινανε ενταξει..αλλα μιλαμε για ..καλοταισμενα ψαρια (μεχρι σκασμου θαλεγα ).Ετσι ετσι φτιαχτε με με τετοιες απαντησεις να τις δει < μια ψυχη > και να σκασει -+9 .Ακου εκει τα mbuna ψαρο-φαγα !! Γραφε συνδρομε..εχουμε +1 :wink:
..δεν σε δινω ονομαστικα ακομη μεχρι να δεσει καλα το σιροπι !! μετα... 8) zw

salcon
23-11-03, 23:51
Απο τα δικα μου mbuna μονο το αρσενικο αφρα ειδα να τρωει μικρα με μεγαλη ορεξη,και δεν ειναι πεινασμενα.Αλλα δε τα κυνηγανε παντα.Μαλλον απο λαιμαργια τα ορμανε.

Takis
24-11-03, 00:30
Χωρίς να είναι κυνηγοί, όταν προκύψει όλο και την κάνουν. Σε ενυδρεία χωρίς κρυψώνες (όπως πχ στα μαγαζιά που τα πουλάνε) δεν θα δεις και πολλά μικρά να επιβιώνουν.... :roll:

γαυρος
24-11-03, 02:13
+-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3

iliovas
24-11-03, 12:28
Η δική μου εμπειρία λέει ότι τα mbuna τρώνε - σκοτώνουν τα μικρά από γέννες ακόμη και σε στημένα ενυδρεία με κρυψώνες, ακόμα και όταν τα ψάρια είναι καλοταισμένα .
Πολλές φορές μάλιστα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, μέχρι και θάνατος ακόμα και στη θηλυκιά που έχει αβγά στο στόμα είτε από αρσενικό είτε από άλλες θηλυκές.
Τώρα Θοδωρή οι πιθανανότητες σε ένα επαγγελματικό ενυδρείο 80 lt. (σκέτο γυαλί) με 15 περίπου pseudotrofeus μέσα να περιμένεις η θηλυκιά να αφήσει τα ψαράκια από το στόμα και αυτά να ζήσουν το θεωρώ απίθανο.
Να σου πω τι θα γίνει ?
Θα τα κρατήσει όσο μπορεί περισσότερο λόγω μητρικού ένστικτου και την ημέρα που θα τα αφήσει πιστεύω ότι είνα θέμα λεπτών ή το πολύ ωρών μέχρι να εξαφανιστούν όλα.

stefanos.f
25-11-03, 00:21
Ναι και αυτο σωστο ειναι... αλλα δεν πιστευω οτι ο Θοδωρης ρωταγε για μια τετοια ακριβως κατασταση, αλλα περισσοτερο για ενα πληρως στημενο ενυδρειο με περισσοτερα ειδη μεσα! :wink: Μπορει να κυνηγησουν η να διωξουν καποια μικρα αλλα δεν θα κανουν και σαν τρελα για να τα κατασπαραξουν! Στα ενυδρεια μας με mbuna φιλε Βασιλη εχουμε πολλα μικρα που επιβιωνουν ανετα οταν τα αφηνουμε εκει μεσα! :wink: Πολλες φορες μαλιστα κυκλοφοροντας ανετα αναμεσα και στα μεγαλυτερα ατομα!

γαυρος
25-11-03, 00:29
τα πραγματα ειναι οπως λεει ο βασιλης,μια και μαζι του ηταν η ψιλοδιαφωνια 8) (συ ειπας ),προκειται για ψαρια σε ενυδρειο σκετο γυαλι,αλλα με μια λεπτομερειουλα που την.. :P .ξεχασε ο συναδελφος :roll: :roll: :roll: .Οτι τα ψαρια που ειναι εκει μεσα δεν ξεπερναν τα 2 εκατοστα !! Αν υποψιαστω λοιπον οτι θα τα τρωγανε . :shock: :shock: .πως τολεγε ο λαζοπουλος???
θα πεθανω !! :lol: :lol: :lol: :D :D :shock: :shock: :P :P :P +-8

iliovas
27-11-03, 15:40
Θεόδωρε, με την πρώτη ευκαιρία πάρε ένα χαρακάκι και μέτρα τα ψάρια του ενυδρείου να δεις ότι θα είναι περισσότερο από 2 εκατοστά.
Μήν ξεχνάς ότι όλα τα ψάρια του ενυδρείου είναι αδέρφια από την ίδια γέννα και αφού ένα από αυτά έχει αβγά στο στόμα είναι και ώριμα σεξουαλικά πράγμα που λογικά σημαίνει >2cm !!!
Οπότε ο συνάδελφος iliovas μάλλον δεν ξέχασε καμία λεπτομεριούλα.

Όσο για το αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης γέννας στο συγκεκριμένο ενυδρείο συνεχίζω να υποστηρίζω ότι θα είναι στο τέλος : 0 μωρά ζωντανά.

γαυρος
27-11-03, 22:52
τους ειπα να σταματησουν να κολυμπανε ,για να τα μετρησω,αλλα δεν καθονται Βασιλη. :D :D .Αντε λοιπον ναναι 3 εκ.?μιλαμε για κρεας καθαρο οχι τις..αεροτομες μεσα .Αναρωτιεμαι τοτε γιατι τα δικα μου δεν τα τρωνε,μηπως ειναι υψηλοτερου iq? Γεγονος αδιαμφισβητητο,μιλαω για τα ιδια ψαρια-αδερφια-με πολυ μεγαλυτερα να συγκατοικουν, οπως ξερεις, και οι γεννες παρεμειναν ως ειχαν !! Τωρα αν τα συγκεκριμενα-εχουν καννιβαλικες τασεις -φταιει ο μπαμπας που τα μεγαλωσε μαλλον.Λενε οτι τα κατοικιδια παιρνουν αμεσως τα ..ελαττωματα του ιδιοκτητη !! :wink: :wink: Μη με ρωτας ,δεν τον ξερω :roll: :roll:

stefanos.f
28-11-03, 02:38
Γαυρουλη.... :D χωρις να θελω να σε στενοχωρησω, θα πρεπει να προσθεσω, οτι τωρα που καταλαβα το που ειναι η διαφωνια σας και το πως ακριβως εχει η κατασταση στο συγκεκριμενο ενυδρειο (μηδαμινες κρυψωνες, πολλα ψαρια, θηλυκια που ετοιμαζεται να φτυσει εκει μεσα, κτλ...) αρχιζω να φοβαμαι πως ο Βασιλακης παιζει να βγει και αληθινος στην τελικη :roll: Αυτο δεν αναιρει τα οσα εγραψα στα προηγουμενα post που εστειλα, απλα δινει και μια αλλη εκδοχη που παιζει με τα νεα δεδομενα :wink: