Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : βιβλιο για εκπαιδευση σκυλων.

Πάνος
03-05-11, 12:25
μου ζητηθηκε να ψαξω στο ιντερνετ για καποιο βιβλιο εκπαιδευσης σκυλων.
αν και ο σκυλος μαλλον θα παει και σε εκπαιδευτη για βασικη υπακοη και εκπαιδευση φυλακα....θελουν και καποιο βιβλιο σχετικο να διαβασουν.
με την αναζητηση βρηκα πολλα...αλλα ηθελα να παρω καποια γνωμη απο οσους γνωριζουν απο σκυλια (εχω δει αρκετους εδω μεσα) και εχουν εντοπισει καποιο καλο.
δεν περιμενουν φυσικα να εκπαιδευσουν το σκυλο με το βιβλιο...αλλα σαν βοηθημα και μπουσουλα..τι πρεπει να προσεχουν κ.τ.λ.
γνωριζετε καποιο??
σταθηκα λιγο σε αυτο http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=399219 βλεποντας τα περιεχομενα του.

dimitris21
03-05-11, 12:54
μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. είναι δίκοπο μαχαίρι δυστυχώς το θέμα της εκπαίδευσης σε ότι αφορά τα βιβλία. και για να σου δώσω και ένα παράδειγμα που σίγουρα θα το καταλάβεις, είναι σα να πεις ότι θα διαβάσεις κάποιο βιβλίο για το πως θα ρίξεις μια γυναίκα:D
όπως καταλαβαίνεις έχει διαφορά ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ θα εφαρμόσει αυτά που γράφει το βιβλίο, αλλά ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ θα τα εφαρμόσει.
το μόνο που βοηθάει ένα τέτοιο βιβλίο είναι να πάρει ο ιδιοκτήτης μια πρώτη γεύση για τον τρόπο που σκέφτονται και αντιδρούν τα σκυλιά.
θα μπορούσα να σου μιλάω ώρες για το θέμα αυτό αλλά είμαι σίγουρος ότι με το χαρακτηριστικό παράδειγμα που σου έγραψα, τα έχεις καταλάβει όλα :D

imichal
03-05-11, 13:47
αχαχαχα πολύ καλο ......!!!!:grin::grin:

Βλεπε τον cesar στο N.Geographic.....

mikrosaquaristas
03-05-11, 13:56
αλλά και http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?12401-%CE%97-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%C F%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%C E%BF%CF%81%CE%AC%CF%82

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?12479-H-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%C F%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%C E%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-2

αν δεν είναι δόκιμη η επισύναψη λίνκ απο άλλο φόρουμ ζητώ συγνώμη

όντως δεν μαθαίνεις να εκπαιδευεις τον σκύλο σου απο βιβλία
αλλά το να μάθεις "πως" καταλαβαίνει ο σκύλος είναι πολύ χρήσιμο

και αν το "έχεις" και ο σκύλος είναι "δεκτικός" μπορεί και να τα καταφέρεις

ο εκπαιδευτής εκπαιδευει όλα τα σκυλιά-και γιαυτό τον λένε εκπαιδευτή
τον σκύλο "σου" όμως μπορείς να τον μάθεις τα βασικά εύκολα-και ίσως αν το "έχεις" ξαναλέω ,και περισσότερα

πάντως
επειδή παίζουν πολλοί που δηλώνουν εκπαιδευτές χωρίς να είναι
και ειδικά για εκπαίδευση φύλακα
προσοχή πολύ

τα περισσότερα σκυλιά που πήγαν για φύλακες γύρισαν "δαγκώνω όποτε νά ναι όποιον να ναι"

Πάνος
03-05-11, 15:17
ευχαριστω. εχω ηδη μεταφερει τα σχολια σας. ;)

mikrosaquaristas
03-05-11, 15:31
αχαχαχα πολύ καλο ......!!!!:grin::grin:

Βλεπε τον cesar στο N.Geographic.....

ο σέζαρ είναι "ακατάλληλον για αρχαρίους"
οι μεθόδοι του είναι ως επι το πλείστον άκυρες έως απαράδεκτες

harris samos
03-05-11, 15:36
ξεχασαμε κατι
τι ρατσα ειναι ο σκυλος ?
ειναι αρσενικο η θυλικο ?
αυτος που θα τον εκπεδευσει ειναι αντρας η γυναικα ?

Πάνος
03-05-11, 15:39
προκειται για νεαρο αρσενικο ντομπερμαν και αρσενικο εκπαιδευτη αγνωστης ηλικιας.. :D
δεν ειναι δικος μου ο σκυλος και δεν ξερω πολλες λεπτομερειες ...απλα μου ζητησαν αν μπορω να βρω και καποιο σχετικο βιβλιο να μελετησουν...για το οποιο δε νομιζω οτι εχει σχεση το φυλο...ειτε του σκυλου ειτε του εκπαιδευτη :D

harris samos
03-05-11, 15:57
προκειται για νεαρο αρσενικο ντομπερμαν και αρσενικο εκπαιδευτη αγνωστης ηλικιας.. :D
δεν ειναι δικος μου ο σκυλος και δεν ξερω πολλες λεπτομερειες ...απλα μου ζητησαν αν μπορω να βρω και καποιο σχετικο βιβλιο να μελετησουν...για το οποιο δε νομιζω οτι εχει σχεση το φυλο...ειτε του σκυλου ειτε του εκπαιδευτη :Dκι ομως να σου πω τη συνταγη αυτος που εχει το σκυλι μπορει να το εχει 24 ωρες μαζι του και να του μιλαει ?
κανενας εκπεδευτης στον κοσμο δε μπορει να εκπεδευσει σκυλο αλλουνου δεν εχουμε ολοι τα χουγια του εκπεδευτη σωστα και αυτα που λενε ειναι βλακιες εχω δει εκπεδευμενα σκυλια που διπλα στον δικο μου το μουργο ηταν ανεκπεδευτα αλλα οπως ειπα τον ειχα ολη μερα μαζι μου παντου ακομα και στα μπαρακια οσο για το θεμα φυλακας ειναι να το εχει ο σκυλος κανεις δε μπορει να του το μαθει ... και αν προσπαθησει ειναι αυτο που γραφει ο φιλος πανω εξαγριονετε ο σκυλος και δαγκωνει οποτε και οπου και χωρις λογο

οσο για το φυλο που ρωτησα που ειναι πολυ σιμαντικο
οταν το σκυλι ειναι θυλικο και το αφεντικο αντρας δημιουργητε αλλη σχεση ερωτικη θα ελεγα και εκπεδευετε ποιο ευκολα
οταν ο σκυλος ειναι αρσενικος και το αφεντικο αντρας η σχεση τους ειναι σαν ο φανταρος με το λοχαγο του και οταν μιλαμε και για ντομπερμαν που ειναι κυριαρχη ρατσα αν τον καλομαθουν και του κανουν τα χατηρια η καταλαβει οτι αμα βγαλει δοντια το αφεντικο τον φωβατε τοτε την πατησε ο φιλος σου μετα τους 9 μηνες παντος να του το πεις θα αρχησουν οι μαγκιες και να μη τον λυπηθει 5-6 μπατσες παντα κανουν καλο σε τετειεσ περιπτοσεις

mpoumpoula
03-05-11, 16:01
ο σέζαρ είναι "ακατάλληλον για αρχαρίους"

Θα σου αφήσω το πεδίο ελεύθερο... Να μη γράφουμε τα ίδια και μα μη μου παρεξηγησεις το αβατάρ μου...

imichal
03-05-11, 16:12

γιατι ?

mikrosaquaristas
03-05-11, 18:23
καταρχάς μόνο δικά μου σκυλιά έχω εκπαιδευσει και αυτά μόνο στα τελείως βασικά
\αλλά έχω φίλους με σκύλους που χορευουν κάνουν ράνουν φιάνουν
άλλους με σκύλους που πηδάνε εμπόδια και ρίχνουν κάτω ανθρώπους με το δάγκωμα τους
κι άλλους που τα σκυλιά τους παριστάνουν πως ξέρουν πρόσθεση ή αν τους κάνεις "μπάαααμ σε έφαγα" πέφτουν ξερά και πετάνε και την γλώσσα έξω :D

όλα αυτά τα λέω για να καταλάβετε ότι δεν είμαι εκπαιδευτής αλλά δεν είμαι και εκτός τόπου και χρόνου με την εκπαιδευση

απλά τον Μίλαν δεν τον εγκρίνω προσωπικά γιατί τα σκυλιά τα πονάει-τα χτυπάει και τα τρομοκρατεί χρησιμοποιώντας απλά τον ταχύτερο τρόπο σπασίματος σκύλου που υπάρχει
καθότι συνήθως τα σκυλιά που μας δείχνει δεν δουλευτηκαν καθόλου όταν έπρεπε και συν τις άλλοις έχουν αναπτύξει και παγιώσει διάφορες συμπεριφορές απο βαρεμάρα κυρίως ή και φοβίες
βέβαια υπάρχουν και άλλοι του χώρου που διαφωνούν και αντιπροτείνουν ότι εφόσον αυτά τα σκυλιά είναι τελειωμένα οι μέθοδοι του μίλαν είναι οι μόνοι διαθέσιμοι

τελικά επειδή πραγματικά ποτέ δεν ξέρουμε σε ένα τηλεοπτικό σόου ποιά είναι η αλήθεια και ποιό το ψέμα θεωρώ ότι τουλάχιστον το να βλέπει κάποιος μίλαν και να "κλέβει" τέχνη για τον σκύλο του που είναι κουτάβι ή που δεν είναι κανα βαρεμένο που δαγκώνει ή που κάνει σαν υστερικό για ψύλλου πήδημα είναι τουλάχιστον αυτοκαταστροφικό και σίγουρα βάρβαρο προς τον σκύλο

Για το πόστ του Χάρη - θα θεωρήσω ότι κάνει πλάκα για να "ανάψω" :cool:

αλλά ξύλο στον σκύλο δεν παίζει με τίποτα.......
δεν λέω ότι δεν θα φέρει αποτέλεσμα ,ανάλογα τον σκύλο πάλι(γιατί υπάρχουν και σκυλιά που αν αρχίσει το ξύλο "καίγονται" και τελειώνουν)
αλλά ο ίδιος σκύλος χωρίς ξύλο θα έφερνε πολύ πιο μόνιμα πολύ πιο σίγουρα και πολύ πιο τίμια αποτελέσματα

απλά το σκυλί πρέπει να δουλευτεί απο 2 μηνών ΣΩΣΤΑ με κοινωνικοποίηση,να είναι άνετο και ήρεμο
και μετά πρέπει να μάθει ότι το φαί η βόλτα το νερό (οι πόροι που λέμε) κερδίζονται και δεν είναι δεδομένα (όπως παντού άλλωστε)
ύστερα απλά του μαθαίνεις πότε θα κάνει τί (το γιατί το έχει μάθει απο πρίν)

με το ξύλο απλά το συστήνει σε έναν κόσμο που η βία φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα ή το κάνεις να σε χέζεται.....

για το φύλλο ίσως να στέκει λίγο τώρα που το σκέφτομαι -αλλά δεν έχει να κάνει τόσο με σεξουαλικότητα κλπ αλλά ότι ανάλογα τον σκύλο "αποδίδει" καλύτερα ο γλυκός τόνος φωνής ή ο αυστηρός
τώρα αν είναι γυναίκα και έχει φωνή λοχία μονιμά
ή άντρας με φωνή .... γλυκιά και πρίμα
ο σκύλος δεν θα κάτσει να μυρίσει αχαμνά :D τους πόρους που λέγαμε θέλει να εξασφαλίσει

imichal
03-05-11, 19:53
γιατί τα σκυλιά τα πονάει-τα χτυπάει και τα τρομοκρατεί χρησιμοποιώντας απλά τον ταχύτερο τρόπο σπασίματος σκύλου που υπάρχει

τωρα εδω νομιζω οτι υπερβαλεις..... Εχω δει τα περισσότερα επεισοδια του και δεν ειδα ποτε κατι τετοιο.... Να μην θεωρεις τη μεθοδο του σωστη για καποιο λογω που εγώ αγνοω σεβαστό, αλλά όχι να λεμε και οτι θελουμε.......

υπάρχουν και άλλοι του χώρου που διαφωνούν και αντιπροτείνουν ότι εφόσον αυτά τα σκυλιά είναι τελειωμένα οι μέθοδοι του μίλαν είναι οι μόνοι διαθέσιμοι

μπορει να ειναι και ετσι...

απλά το σκυλί πρέπει να δουλευτεί απο 2 μηνών ΣΩΣΤΑ με κοινωνικοποίηση,να είναι άνετο και ήρεμο
και μετά πρέπει να μάθει ότι το φαί η βόλτα το νερό (οι πόροι που λέμε) κερδίζονται και δεν είναι δεδομένα (όπως παντού άλλωστε)

με το ξύλο απλά το συστήνει σε έναν κόσμο που η βία φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα ή το κάνεις να σε χέζεται..

Συμφωνω και εγω μαζι σου.......αλλα το ξυλο που το ειδες......?

mikrosaquaristas
03-05-11, 20:41
για το ξύλο απάντησα στον Χάρη-όχι σε εσένα :)

για τον Μίλαν αν ψάξεις στο youtube θα βρείς πολλά βίντεο με αργή κίνηση ή βίντεο απο "πρίν το μοντάζ" και θα καταλάβεις...

http://www.youtube.com/watch?v=RFCGtatpCwI&feature=player_embedded#at=95

http://www.youtube.com/watch?v=9iUeD4oxGLs&feature=player_embedded#at=90

και πολλά ακόμα...

γενικά είναι μιά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

imichal
03-05-11, 20:58
Αν πραγματι χτυπουσε τα σκυλια μπροστα στους ιδιοκτητες δεν νομιζεις οτι θα υπηρχε θεμα ? Ποσο μαλλον που πολλοι απο αυτους ειναι και "καποιοι".....
Το πρωτο βιντεο εχει τα κλασικα αγγιγματα που κανει..... Ε δεν ειναι κλωτσια αυτο....Πιο πολύ τρομαζει .....

mikrosaquaristas
03-05-11, 23:06
τι θέμα?
γιατί δεν πάνε πολλοί τον σκύλο τους για εκπαιδευση σε σκιτζήδες και τους το κάνει το σκυλί τηγανιτό με το ηλεκτρικό κολλάρο μπροστά τους?
εδώ είναι ο dog whisperer σε παγκόσμιο δίκτυο τηλεόρασης -συγγραφέας βιβλίων κλπ κλπ

τα κλασσικά αγγίγματα (όπως λέει ο ίδιος) για κάποιους κατατάσσονται στις βίαιες πράξεις

πλέον τα σκυλιά εκπαιδευονται χωρίς καν άγγιγμα (ούτε καν λουρί)
το να κλωτσάς τον σκύλο με το τακούνι σου στην κοιλιά του που είναι και το μοναδικό ακάλυπτο και ευαίσθητο σημείο πάνω στον σκύλο δεν είναι άγγιγμα

κι αν είναι άγγιγμα αυτό
το χάδι στον λαιμό που κάνουμε όλοι μας τι είναι? Μηδέν τίποτα?

ας μην κάνουμε το φόρουμ σκυλοφόρουμ όμως :D
το γεγονός είναι ότι παγκοσμίως μεγάλη μερίδα αυτών που ασχολούνται με σκυλιά και εκπαιδευση (και ειδικά με θετική εκπαίδευση) τον κατηγορούν
δεν είμαι αρκετά καταρτισμένος για τίποτα παραπάνω παρά μεταφορά αυτών που λένε:cool:
προσωπικά δεν έχω χρειαστεί να ασκήσω οποιαδήποτε καταπίεση (πέραν του ΜΗ) σε κανέναν σκύλο μου εδώ και 25 χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα ή ανάγκη για κάτι παραπέρα

θεωρώ πάντως περισσότερο dog whisperer εμένα (γιατί σπάνια τους φωνάζω :D ) παρά αυτόν με τους πνίχτες τα φίμωτρα και τα τακουνάκια

και αυτό που με αγχώνει και "πετάχτηκα" σε αυτό το θέμα να σχολιάσω
είναι διάφοροι ημιμαθείς (με την καλή έννοια,κανείς δεν γεννήθηκε γνώστης) που δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτές οι μεθόδοι δεν είναι εντάξει ,τουλάχιστον για έναν σκύλο χωρίς εγκατεστημένα προβλήματα

fishme1
04-05-11, 00:40
γιατι ?

Επειδη αντιλαμβανεται τον σκυλο τελειως λαθος με κριτηρια τα οποια δεν συμφωνουν με την φυση του σκυλου που οπως ειναι φυσικο συμφωνα με την αντιληψη του δεν υπαρχει σκυλος που να ειναι ισορροπημενος

Ο σκυλος για να δουλεψει με τον χειριστη του ή αφεντικο του πρεπει να εχει μια Α σχεση

Η σχεση πρεπει να ειναι καλη και το ζευγαρι δεμενο , αυτο ξεκιναει απο το αφεντικο που σεβεται τον σκυλο του και την φυση του σκυλου γενικοτερα

Οταν ενας σκυλος βγαινει βολτα και τραβαει στο λουρι , δεν το κανει επειδη θελει να ειναι αρχηγος και για αυτο προσπερνα το αφεντικο του , αλλα επειδη το αφεντικο δεν του εχει δωσει καποιον στοχο , κοινως ο σκυλος δεν ξερει τι να κανει και τραβαει , ο Μιλαν αντι να δωσει κινητρο στον σκυλο τον κλωτσαει ή τον πνιγει

Στην εκπαιδευση σκυλων ( και μιλαω για σοβαρες καταστασεις με επιθετικα σκυλια , ατυνομιας , σπορ , στρατου ) οι σκυλοι δουλευονται συμφωνα με τα ενστικτα τους , εκφραζονται δηλαδη , η καθε ασκηση ( εντολη ) γινεται με σκοπο την επιβραβευση ( κινητρο δλδ τροφη και παιχνιδι )

Στην " εκπαιδευση " του μιλαν το κινητρο απουσιαζει εντελως , ο σκυλος που κανει κατι που δεν θελουμε δεν μαθαινει να κανει αυτο που θελουμε με σκοπο την επιβραβευση αλλα μαθαινει οτι αμα εκφραζει τον εαυτο του θα πονεσει

Λεει οτι σωζει φοβικους και επιθετικους σκυλους απο την ευθανασια , μεχρι τωρα πραγματικα φοβικο σκυλο δεν εχω δει στην εκπομπη του , φοβικος ειναι οπ σκυλος που οταν ερθει αντιμετωπος με την φοβια του σχεδον πεθαινει , οπως και να εχει ομως εναν σκυλο που φοβαται δεν τον φοβιζεις περισσοτερο αλλα τον κανεις να νιωσει ωραια προσφεροντας του ενα κινητρο για να γεφυρωσει το χασμα που δημιουργει η φοβια του ( το ιδιο και για τους σκυλους που γινονται επιθετικοι λογω φοβου ) , ο Μιλαν απλα μαθαινει τον σκυλο οτι οποτε θα εκφρασει την φοβια του θα πονεσει , οποτε ο σκυλος δεν εκφραζεται

Ενας σκυλος που ειναι επιθετικος χωρις να φοβαται , ειναι θησαυρος για εναν που ξερει να τον δουλεψει γιατι η επιθετικοτητα του μπορει να γινει το κινητρο ωστε ο σκυλος να κανει παππαδες , ο Μιλαν μεχρι τωρα εχει φροντισει ετσι ωστε δεν εχει πεσει σε σκυλο που πραγματικα πιστευει στον εαυτο του ( για να ξεκαθαριζουμε ορισμενα πραγματα για τις ικανοτητες του )

Ο Μιλαν λεει οτι : ο σκυλος πρεπει να μας αφηνει να περασουμε την πορτα , να σηκωνεται για να περασουμε , να μην ανεβαινει στους καναπεδες γιατι λογω του οτι ειναι ψηλοτεροι απο το πατωμα και οταν το κανει προσπαθει να ανεβει στην ιεραρχια ( επειδη ο καναπες ειναι μαλακος ανεβαινουν ) να μην τραβαει στην βολτα , να μην γαυγιζει σε ξενους κλπ

Οποτε , στρεσσαρει ειτε με πονο ειτε οχι τον σκυλο καθε φορα που αυτος φοβαται , καθε φορα που αυτος εκφραζει το φυσιολογικοτατο ενστικτο της προστασιας του ζωτικου του χωρου , καθε φορα που παει να περασει την πορτα πριν απο εμας , καθε φορα που κοπροσκυλιαζει σαν σκυλος στο πατωμα και δεν σηκωνεται για να περασουμε , καθε φορα που βγαινει βολτα και επειδη δεν εχει επικοινωνια με εμας ή/και στοχο - κινητρο μην ξεροντας τι να κανει τραβαει μπροστα ειτε για να εκτονωθει ειτε για να γεφυρωσει το αγχος λογω της ελλειψης κινητρου

Σχεδον ολα τα σκυλια που παρουσιαζει ως ετοιμα παρουσιαζουν σημαδια αγχους , ο Μιλλαν ομως λεει οτι ειναι ηρεμα και κουλ πλεον

Με λιγα λογια ο Μιλλαν δεν κανει τιποτα για να μην συνδεσει ο σκυλος τις δυσαρεστες εμπειρειες με τον ιδιοκτητη του η για να δημιουργησει σχεση αλληλοσεβασμου στο ζευγαρι και αναγκαζει τον σκυλο να μην δειχνει τα συναισθηματα του και αυτο λεγεται σπασιμο προσωπικοτητας , ο μονος τροπος να υπαρχει ενα αποτελεσμα εστω και ψευτικο μεσα στο χρονικο διαστημα μιας εκπομπης ;)

εσεις αυτο το θεωρειτε εκπαιδευση , σχεση χειριστη - σκυλου , και χαλαρο σκυλο ;

Για να προλαβω καποιες συνηθισμενες αποριες , οταν ο σκυλος ειναι μεγαλος και με εδραιωμενα προβληματα απλα ξεκιναμε παλι απο το 0 λες και ειχαμε κουταβι μεχρι εκει που θα φτασει ενας ενηλικας σκυλος και χωρις τρομερες απαιτησεις σεβομενοι τον σκυλο

Οι σκυλοι δεν κανουν τιποτα χωρις κινητρο οπως και οι περισσοτεροι απο εμας για αυτο και η αναγκαιοτητα της επιβραβευσης

Χαρη λαθος οι σφαλιαρες , κινητρο και ανακατευθυνση θελει ο σκυλος και αν χρειαστει διορθωση οι σφαλιαρες ειναι λαθος τροπος

mpoumpoula
04-05-11, 00:43
+-3+-3+-3
Με απλά λόγια positive training - θετική εκπαίδευση.....

tsoum
04-05-11, 03:16
Πολύ ενδιαφερονται όλα αυτα που ακούγονται. Τον τελευταίο καίρο παρακολουθούσα την εκπομπη που και που, και μου φαίνονταν λογικα. Ειχαμε σκυλο οικογενειακώς απο τοτε που ήμουν ακόμα στην περπατούρα :D αλλα δεν ειχα ασχοληθεί ποτε με την εκπαιδευση και δεν γνώριζα. Εβλεπα την εκπομπη ωστε οταν αργοοοοοοοοοοοοοοοοτερα ισως παρω καποιον σκύλο εγώ, να έχω καμια ιδέα για το τι να κανω.

Δηλαδή, απο αυτά που λέτε για ενα κουτάβι με το οποίο ξεκινας απο το 0 πρεπει να προμηθευτείς μπολικες λιχουδιες, και όχι περιλαιμια που σφιγγουν κτλπ...;

Οταν ενας ενηλικός σκύλος (αρσενικος γερμανικος ποιμενικός) δεν αφήνει κανεναν απολύτως αγνωστο να πλησιασει, και μπορει να επιτεθει σε καποιον γνωστό αμα τον ακουμπήσει, τότε ποια ειναι η σωστή προσεγγιση; Υποθετικά μιλαμε!

ippomas
04-05-11, 08:38
Eκανα τον κοπο και διαβασα ολες τις αποψεις που γραφτηκαν, σε πολλα βρηκα ορθοτητα σε αλλα σφαλματα δεν θελω να μεινω σε επιμερους σημεια γιατι θα ανοιξουμε παλι ατελειωτες αντιπαραθεσεις. Εγω θα πω κατι ποιο απλο, που μπορει να τεθη σαν βαση. Ολοι πρεπει να συμφωνησουμε οτι για να εκπαιδευτη καποιο ζωο πρεπει να πειθαρχηση η να υπακουση ποιο απλα. Ο ανθρωπος ειναι το ποιο εξυπνο και δυσκολο ζωο και ομως πειθαρχητε με διαφορες μεθοδους. Το ιδιο συμβαινη και με τα ζωα και δει τα σκυλια. Αναλογα με τον βαθμο της πειθαρχιας η της εκπαιδευσης που θελουμε να φτασουμε ειναι και οι μεθοδοι. Απο οτι εχω διαβαση οσοι εχουν ασχοληθη με εκπαιδευσεις σκυλων ετυχε να ειναι η αστυνομικοι που λογω πειρας γραψαν καποια βιβλια η ανθρωποι οι οποιοι ειχαν σχεση με την πειθαρχια γενικα. Δεν αποκλειω και γιατρους η εκτροφεις αλλα υπαρχουν βασικοι κανονες πανω στην εκπαιδευση που πρεπει να ακολουθουνται αλλιως εχουμε κινδυνο αρνητικων αποτελεσματων. Οπως πλαθεται ενας δυνατος ανδρας και αποκτα δυναμη και τεχνη πολεμικη στις ειδικες δυναμεις κατι παρωμοιο συμβαινη και με τον σκυλο. Αλλα εχουμε και το πλεονεκτημα στο ζωο οτι απο φυση του εχει χαρισμα που προστατευη τον χωρο του οπως και ο ανθρωπος αλλωστε. Ειναι νομοι διαβιωσης και δεν μπορουμε να τους αλλαξουμε απλα να τους προσδιορισουμε. Τωρα θεμα ξυλου κτλπ δεν ενδεικνυνται πουθενα γιατι δημιουργουν φοβεια και κομπλεξ, υπαρχουν πολλες αλλες μεθοδοι υπακοης και επιβραβευσης. Ειναι μεγαλο θεμα και πιστευω πως δεν μπορει να βασισθη καποιος την εκπαιδευση του σκυλου του, εαν δεν δει και προσεξη πως γινεται σε αλλα σκυλια για να μην καταντηση να εχει ενα (καμμενο) σκυλι. Αυτος ειναι για μενα ο λογος που δεν θελω να μου εκπαιδευσουν αλλοι τα δικα μου τα ζωα και προτιμω να χασω πολυ χρονο δικο μου και να πετυχω αποτελεσματα που θα με φερουν και ποιο κοντα με τον σκυλο αλλα και θα εχω τα αποτελεσματα που θελω. Το να διαβασεις δυο και τρια βιβλια δεν ειναι κακο μαθαινης το πως θα τα εφαρμωσης ειναι το δυσκολο.

eimaste aR21rwstoi
04-05-11, 10:33
οσο αφορα για τον μιλαν επειδη το παρακολουθω χρησιμοποιει λιγο βια αφου τραβαει κατι τακουνιες...
βεβαια ειναι ενα σοου και δεν ξερεις τι εχει προηγηθει πριν δουμε το τελικο αποτελεσμα στην τηλεοραση μας;)

επισης σε σκυλια που ειναι κυριαρχικα τους κανει στειρωση

Πάνος
04-05-11, 12:17
ασχετα μηνυματα παρακαλω με πμ

fishme1
04-05-11, 13:44
EΑυτος ειναι για μενα ο λογος που δεν θελω να μου εκπαιδευσουν αλλοι τα δικα μου τα ζωα και προτιμω να χασω πολυ χρονο δικο μου και να πετυχω αποτελεσματα που θα με φερουν και ποιο κοντα με τον σκυλο αλλα και θα εχω τα αποτελεσματα που θελω. Το να διαβασεις δυο και τρια βιβλια δεν ειναι κακο μαθαινης το πως θα τα εφαρμωσης ειναι το δυσκολο.

Το σωστο ειναι ενας εμπειρος να ειναι διπλα σου οταν δουλευεις τον σκυλο σοθ να σου δειξει πως θα μαθεις εσυ την υπακοη στον σκυλο σου

Σωστο αυτο για τα βιβλια , αλλο η θεωρια αλλο η πραξη και ο σκυλος ειναι μονο πραξη ;)

harris samos
04-05-11, 18:46
καταρχάς μόνο δικά μου σκυλιά έχω εκπαιδευσει και αυτά μόνο στα τελείως βασικά
\αλλά έχω φίλους με σκύλους που χορευουν κάνουν ράνουν φιάνουν
άλλους με σκύλους που πηδάνε εμπόδια και ρίχνουν κάτω ανθρώπους με το δάγκωμα τους
κι άλλους που τα σκυλιά τους παριστάνουν πως ξέρουν πρόσθεση ή αν τους κάνεις "μπάαααμ σε έφαγα" πέφτουν ξερά και πετάνε και την γλώσσα έξω :D

όλα αυτά τα λέω για να καταλάβετε ότι δεν είμαι εκπαιδευτής αλλά δεν είμαι και εκτός τόπου και χρόνου με την εκπαιδευση

απλά τον Μίλαν δεν τον εγκρίνω προσωπικά γιατί τα σκυλιά τα πονάει-τα χτυπάει και τα τρομοκρατεί χρησιμοποιώντας απλά τον ταχύτερο τρόπο σπασίματος σκύλου που υπάρχει
καθότι συνήθως τα σκυλιά που μας δείχνει δεν δουλευτηκαν καθόλου όταν έπρεπε και συν τις άλλοις έχουν αναπτύξει και παγιώσει διάφορες συμπεριφορές απο βαρεμάρα κυρίως ή και φοβίες
βέβαια υπάρχουν και άλλοι του χώρου που διαφωνούν και αντιπροτείνουν ότι εφόσον αυτά τα σκυλιά είναι τελειωμένα οι μέθοδοι του μίλαν είναι οι μόνοι διαθέσιμοι

τελικά επειδή πραγματικά ποτέ δεν ξέρουμε σε ένα τηλεοπτικό σόου ποιά είναι η αλήθεια και ποιό το ψέμα θεωρώ ότι τουλάχιστον το να βλέπει κάποιος μίλαν και να "κλέβει" τέχνη για τον σκύλο του που είναι κουτάβι ή που δεν είναι κανα βαρεμένο που δαγκώνει ή που κάνει σαν υστερικό για ψύλλου πήδημα είναι τουλάχιστον αυτοκαταστροφικό και σίγουρα βάρβαρο προς τον σκύλο

Για το πόστ του Χάρη - θα θεωρήσω ότι κάνει πλάκα για να "ανάψω" :cool:

αλλά ξύλο στον σκύλο δεν παίζει με τίποτα.......
δεν λέω ότι δεν θα φέρει αποτέλεσμα ,ανάλογα τον σκύλο πάλι(γιατί υπάρχουν και σκυλιά που αν αρχίσει το ξύλο "καίγονται" και τελειώνουν)
αλλά ο ίδιος σκύλος χωρίς ξύλο θα έφερνε πολύ πιο μόνιμα πολύ πιο σίγουρα και πολύ πιο τίμια αποτελέσματα

με το ξύλο απλά το συστήνει σε έναν κόσμο που η βία φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα ή το κάνεις να σε χέζεται.....

για το φύλλο ίσως να στέκει λίγο τώρα που το σκέφτομαι -αλλά δεν έχει να κάνει τόσο με σεξουαλικότητα κλπ αλλά ότι ανάλογα τον σκύλο "αποδίδει" καλύτερα ο γλυκός τόνος φωνής ή ο αυστηρός
τώρα αν είναι γυναίκα και έχει φωνή λοχία μονιμά
ή άντρας με φωνή .... γλυκιά και πρίμα
ο σκύλος δεν θα κάτσει να μυρίσει αχαμνά :D τους πόρους που λέγαμε θέλει να εξασφαλίσειμαλλον φιλε μου ολα τα σκυλακια σου ηταν μπουμπουδες και πατσαβουρακια
αν ειχες κανενα τερας 55-60 κιλα με σαγονια σα καρχαρια μη το δειρεις και αμα αποφασισει να γινει αρχηγος της αγελης παρε μια καραμπινα να κοιμαστε αγκαλια ;)
και για να παμε και στην αρχη της ιστοριας ο αρχηγος της αγελης δερνει τους αλλους για να τον σεβοντε αλλιωσ περνει ο δυνατοτεροσ τα σκυπτρα

οσο για το αν μυριζει αχαμνα ειναι το μονο σιγουρο και δε χρειαζετε να ερθει και κοντα για να το κανει ;) και φυσικα αλλαζει ολη η φαση αναλογα το φυλο

fishme1
04-05-11, 19:50
Στην πραξη ο πραγματικα δυνατος σκυλος και αυτο δεν εχει να κανει με το μεγεθος του , αν κακοποιηθει απλα δεν θα σπασει και ακομα πιο απλα θα σε φαει

Τον σκυλο που δεν σηκωνει κοντρα δεν τον κοντραρουμε για να μην τον χαλασουμε και τον σκυλο που σηκωνει για να μην τον χασουμε ;)

mpoumpoula
04-05-11, 22:42
harris samos.... το εννοεις αυτο που γράφεις;;; Δηλαδή ο μόνος τρόπος να κερδισει κάποιος το σεβασμο του τεράστιου σκύλου του είναι το ξύλο;;;;;:smt018:smt018:smt018:smt018

Ας μιλήσει κάποιος άλλος γιατί εγώ απλά λυπάμαι κ θυμώνω μαζί σου....:(:(:(:(:(:( Επισης λυπάμαι που ένα μεγαλοσωμο σκύλο τον ονομάζεις τέρας με δοντια καρχαρια!!!!! Κι αν εσυ είχες τέτοια σκυλιά τέρατα... τότε αναρωτησου τί πήγε στραβά...

dimitris21
05-05-11, 07:49
τα σκυλιά είναι ανταποδοτικά ζώα. ότι τους δώσεις αυτό θα σου δώσουν και μάλιστα στο πολλαπλάσιο. το μόνο κακό που έχουν, για τα ίδια, είναι ότι αισθάνονται και αντιλαμβάνονται την εξάρτηση που έχουν από τον αφέντη τους ως προς το φαγητό και αυτό τα κάνει συνήθως να υπομένουν όλα του τα κουσούρια.

αυτό είναι και το λεπτό σημείο για μένα όπου ο ιδιοκτήτης πρέπει να αντιληφθεί. θέλει ένα σκύλο που θα κάνει τον καραγκιόζη γιατί είναι εξαρτημένος από το φαγητό? ή θέλει ένα πιστό σύντροφο και φίλο όπου η σχέση τους θα είναι ειλικρινής και ανταποδοτική?

chemical mac
05-05-11, 09:07
μαλλον φιλε μου ολα τα σκυλακια σου ηταν μπουμπουδες και πατσαβουρακια
αν ειχες κανενα τερας 55-60 κιλα με σαγονια σα καρχαρια μη το δειρεις και αμα αποφασισει να γινει αρχηγος της αγελης παρε μια καραμπινα να κοιμαστε αγκαλια ;)
και για να παμε και στην αρχη της ιστοριας ο αρχηγος της αγελης δερνει τους αλλους για να τον σεβοντε αλλιωσ περνει ο δυνατοτεροσ τα σκυπτρα

οσο για το αν μυριζει αχαμνα ειναι το μονο σιγουρο και δε χρειαζετε να ερθει και κοντα για να το κανει ;) και φυσικα αλλαζει ολη η φαση αναλογα το φυλο :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D μιλάμε για αστεία περίπτωση έτσι;

fishme1
05-05-11, 09:44
αυτό είναι και το λεπτό σημείο για μένα όπου ο ιδιοκτήτης πρέπει να αντιληφθεί. θέλει ένα σκύλο που θα κάνει τον καραγκιόζη γιατί είναι εξαρτημένος από το φαγητό? ή θέλει ένα πιστό σύντροφο και φίλο όπου η σχέση τους θα είναι ειλικρινής και ανταποδοτική?

Ως προς την επιβραβευση τοποθετεισαι Δημητρη ;

mpoumpoula
05-05-11, 10:29
H επιβράβευση ενός σκύλου μπορεί να ειναι ενα χάδι στο κεφάλι, ένα μπράβο, μια απλή κροκέτα, ή ενα μπαλάκι...

Το σκυλί που περιμένει τη λιχουδιά του από το χειριστή του δεν το κάνει για να χορτάσει( δε θα φάει ένα μπολ κροκέτες) αλλά γιατί αυτό είναι η επιβράβευσή του! Κι έτσι έχει κίνητρο! Θα κάτσω γιατι αυτο θελεις να κάνω κι επειδή είσαι χαρούμενος θα με χαιδέψεις! Αυτό είναι ανταποδοτική σχέση!

Κάπως ετσι δε λειτουργούμε κι εμείς;;; Ποιος δεν περιμένει ένα μπράβο, μια καλή κουβέντα όταν πετυχαίνει κάτι;; Πόσοι δεν πάιρνουν μπόνους από τη δουλειά τους όταν πετυχαίνουν το στοχο τους;;;

Τα σκυλιά με το ξυλο και τη βία δεν αναπτυσσουν υγιή σχέση με τον ιδιοκτήτη τους σε καμία περίπτωση. Ούτε τον σέβονται. Γιατί κι οι μαύροι κάποτε ήταν σκλάβοι και άριστοι κ υπάκουοι εργατες αλλά τα αφεντικά τα μισούσαν. Ο σκύλος αναλογα με τη φυλή κ τις ιδιαιτερότητές του θέλει υπομονή, αγάπη κ πολύ χρόνο κ δουλειά για να εκπαιδευτεί σωστά. Κι όπως λέει και ένας φίλος εκπαιδευτής " Σπανια αντιμετωπίζω πρόβλημα με κάποιο σκυλί. Τις περισσότερες φορές έχω πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να μάθουν πως να δώσουν στο σκύλο να καταλάβει τί θέλουν!"

mikrosaquaristas
05-05-11, 10:52
ο σκύλος προτιμάει να μην είναι αρχηγός αγέλης - το αναλαμβάνει ενστικτωδώς αν ο αρχηγός είναι ανάξιος (αν τον δέρνει ας πούμε και ο σκύλος είναι έντονα κυριαρχικός και απο τις παλαιά "πολεμικές φυλές" τον βλέπω ή να δραπετευει στην πρώτη ευκαιρία ή να .... άς το καλύτερα , αν και τα σκυλιά είναι ψύχραιμα πλάσματα και προειδοποιούν πρώτα....)

ο αρχηγός της αγέλης ΔΕΝ τσακώνεται και δεν επιβάλλεται με το ξύλο

καυγάδες κάνουν μόνο τα "μεσαία" μέλη της αγέλης

όταν αποκτήσεις αγέλη σκύλων με γηραιότερα νεότερα και νεότατα μέλη θα δείς ότι ο αναμφισβήτος αρχηγός είναι η γιαγιά (ούτε καν ο παππούς)
και δεν χρειάζεται καν να "μιλήσει" απλά κοιτάει και όλοι είναι σούζα-ενώ τα μεσαία μέλη όλη την ώρα παίζουν "γαλατικό χωριό" δηλαδή καυγάδες και μετά όλα καλά

το μέγεθος του σκύλου δεν παίζει κανένα ρόλο-υπάρχουν μικρόσωμα σκυλιά πολύ πιο κέρατα απο τεράστια σκυλιά και τεράστια σκυλιά που αν σηκωθείς απότομα απο την καρέκλα "χέζονται" πάνω τους

το δε φύλλο του ανθρώπου σαφώς και δεν παίζει ρόλο-σιγά μην μας πείς ότι αν δεί ο σκύλος ερωτικές χορό γυναίκας και είναι αρσενικός θα ερεθιστεί
νομίζουμε ότι παίζει ρόλο γιατί ως επι το πλείστον φέρονται γυναικεία οι γυναίκες και αντρικά οι άντρες το οποίο τα σκυλιά εκλαμβάνουν διαφορετικά(παρομοίως και για τα παιδιά τα οποία αναγνωρίζουν ως ευαίσθητα και "προς προστασία"

η επιβράβευση χωρίς λόγο κάνει τον σκύλο καραγκιόζη και εξαρτημένο απο το φαγητό (που είναι έτσι κι αλλιώς άλλωστε όπως όλα τα έμβια....)

δεν τα λέω απο το κεφάλι μου....τα λένε εκπαιδευτές και μελετητές της συμπεριφοράς του σκύλου
και όχι κατα δήλωσην εκπαιδευτές αλλά με ορατά αποτελέσματα και διακρίσεις όπως παγκόσμια πρωταθλήματα υπακοής ή εκπαίδευση πλήθους σκύλων για οδηγούς τυφλών

mpoumpoula
05-05-11, 11:10
Και να ξαναπώ ότι επιβράβευση δεν είναι μόνο το φαγητό. Αν παρατητήσετε στην τηλεόραση τους ανθρώπους του ΤΕΕΜ με τα σκυλια που ανιχνέυουν εκρηκτικά θα παρατηρήσετε οτι στο ένα τους χέρι έχουν ένα μπαλάκι:p Γιατί η επιβράβευση του σκύλου όταν κάνει σωστά τη δουλειά του είναι να του πετάξει ο χειριστής το μπαλάκι. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν κάνει το σκύλο καραγκιόζη ή εξαρτημενο από το μπαλάκι στην προκειμένη περίπτωση.

Σημ. Αφού αλλαξα το αβαταρ μπορώ και ξαναγράφω στα θέματα με τα σκυλιά:rolleyes::rolleyes:

dimitris21
05-05-11, 11:39
Ως προς την επιβραβευση τοποθετεισαι Δημητρη ;

όχι Νίκο, σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε αυτό.
αναφέρομαι ότι όσο σκληρός και να είναι ένας ιδιοκτήτης σκύλου, ο σκύλος θα είναι δίπλα του γιατί είναι εξαρτημένος από το φαγητό που του δίνει για να ζήσει. από εκεί και πέρα επαφίεται στον ιδιοκτήτη αν θα εκμεταλλευτεί με καλό ή κακό τρόπο την εξάρτηση αυτή του σκύλου. δλδ η θα τον κάνει να τον φοβάται και να υπακούει ή θα τον κάνει να τον σέβεται σαν αρχηγό του

mikrosaquaristas
05-05-11, 13:43
οκ με το άβαταρ
αλλά δεν ξέρω κατα πόσο ικανοποιούμε τους όρους του πάνου που εκτός απο μοντερέιτορ είναι και το μέλος που ξεκίνησε το θέμα...

εγώ μας βρίσκω εντός θέματος αλλά .... ποιός με ρωτάει εμένα??? :D

το μπαλάκι στα εργασιακά
το χαδάκι στα κατοικίδια
και το φαγάκι στα κυριαρχικά κέρατα σαν τα δικά μου :D

εγώ πάντως θέλω να σας πώ ότι το κλίκερ κάνει πολύ δουλειά και με λίγη καλή θέληση και προσήλωση στην σωστή χρήση του μπορείς εύκολα να μάθεις τα βασικά στον σκύλο σου

harris samos
05-05-11, 15:50
οκ κλικερ ε
θα σας πω μια ιστοριουλα λιπον για να καταλαβετε τη εννοω
οταν πηρα το σκυλο μου πριν 10 χρονια πηραν και αλλοι απο τα γυρο χωρια απο την ιδια γεννα τα σκυλια ηταν ροττβαιλερ απο τα 11 κουταβια που γεννηθηκαν εμειναν 3 το δικο μου και αλλα 2
μετα απο 2 χρονια με φωναξαν (βασικα με παρακαλεσαν ) να παω να παρω ενα σκυλο ο οποιος ηταν αιμοβορος δεν πηγενε κανεις κοντα του εσπαγε την αλησιδα και ερτωγε οτι ειχε ποδια και περπατουσε ειχε στο ενεργητικο του φαει (σκυλους γατες κατσικες και ενα γαιδαρο ) ηταν ο αδερφος του δικου μου ενα απλα τεραστιο σκυλι καπου στα 70 κιλα αυτο βεβαια για μενα δεν εφτεγε ο σκυλος εφτεγαν τα αφεντικα του δεν τον εκπεδεψαν ποτε και τον φωβοταν το σκυλι ηταν μονιμα δεμενο
πιστευετε οτι αυτο το σκυλι μπορουσε να εκπεδευτη καπος αλλιως χωρις χρηση βιας ?
ΒΙΑ οπως το παρει κανεις φυσικα δεν ειπα να το σκωτοσεις στο ξυλο ετσι αλλα σε λογικα πλαισια οταν αυτο το σκυλι ανοιγει το στομα του σε ενα μικρο παιδι εγω που το εχω τη πρεπει να κανω ? να το κανω ντα με την εφημεριδα οταν νιωθει τον πονο στο ελαχιστο απο ολα τα αλλα σκυλια ?

οταν πηγενα να του βαλω νερο και φαει ειχα και στο πισω μερος του μυαλου μου οτι θα με φαει μου επιτεθηκε 2 φωρες τη μια δεν εφτασε η αλησιδα και την 2 επεσα και καταμεγαλη κολοφαρδια ειχα ξεχασει το στιλιαρι απο το σφηρι και το κοπανισα
αυτος ο σκυλος δε φωβοταν τιποτα και δεν ειχε μαθει να εχει αφεντικο θα δοκιμαζες να τον εκπεδευσεις με το κλικερ?

αυτο το σκυλι σε 6 μηνες εγινε ανθρωπος και ειναι ακομα και παρολο οτι εφαγε πολυ ξυλο δεν γινοταν αλλιως δεν συκωθηκε να φυγει ποτε ουτε εκανε κινησει να φαει κανεναν απο τα αφεντικα του ξανα

fishme1
05-05-11, 16:17
χωρις καθολου κοντρα μεχρι να φτιαξει σχεση με εναν ανθρωπο και αν μιλαγαμε για εκπαιδευση και οχι για ενταξη στην οικογενεια αναγκαστικα θα επαιρνε μερικες διορθωσεις

αν και πιστευω οτι σε αλλο χωρο ο σκυλος θα ηταν αλλιως , προφανως ποτε δεν ειχε παιξει με τα αφεντικα του και θα του κοπαναγαν και καμια να γινει φυλακας , η αντιδραση που περιγραφεις ειναι αμυντικη και εσυ απλα το αποκανες το σκυλι

Το να δαγκωνει ενας σκυλος ενα παιδι δεν ειναι ανισοροπια , π.χ. εμενα ο σκυλος μου ξερει οτι παιζει μονο με εμενα τον ταιζω μονο εγω κλπ

και παει μια μερα ο υποτιθεμενος γιος μου και εκει που τον χαιδευει στην πλατη του χτυπαει το κεφαλι χαιδευτικα και ο σκυλος τον δαγκωνει και τον αφηνει αμεσως , ο σκυλος δεν ειναι ανισορροπος , βαζει ορια , ο σκυλος ειναι ζωο και προσπαθει να κυριαρχησει αν ξερεις τι σου γινεται και μεσα απο το παιχνιδι αποκτας τον σεβασμο του σκυλου σου και ας ειναι και το χειροτερο κερατο που εχει βγει

Ενας δυνατος σκυλος δεν δεχεται πανω απο ενα αφεντικο ( αυτον που τον κανει να περναει καλα παιζοντας , που τον ταιζει , τον χαιδευει και τον σεβεται )

απο αυτον δεχεται χαδια και μονο τους αλλους απλως τους ανεχεται και για τον σκυλο δεν ειναι φυσιολογικο ουτε το κλαυτερο του να ζει μεσα σε ενα σπιτι με τα παιδια να τον τραβολογανε , τον ενα να του λεει μη , τον αλλο να οτυ λεει μπραβο κλπ , αν ο σκυλος ειναι δυνατος , θα δαγκωσει τα παιδια , θα δαγκωσει πιθανον την συζηγο και αν δεν μπορει ουτε ο αντρας τους σπιτιου να τον προσεξει θα τον δαγκωσει και αυτον και θα μπει αρχηγος

οι σκυλοι καταλαβαινουν ποιον εχουν διπλα τους και αν ειναι δυνατου χαρακτηρα σου το λενε : ή αξιζεις να με πας ή σε παω

mikrosaquaristas
05-05-11, 16:44
τώρα πήγες στα άκρα τελείως ρε Χάρη...

και πάλι όμως με κλίκερ μιά χαρά θα έστρωνε ο σκύλος-απλά αργά αργά πολύ αργά
στο ενδιάμεσο θα δούλευε πολύ για να κερδίσει φαί και βόλτα και χάδι και παιχνίδι
όπου δούλευε βάλε για αρχή ένα απλό κάτσε
και όσο προχώραγε θα μάθαινε κι άλλα

και πιθανόν να ξεκίναγαν όλα με μιά μακράν νηστεία -ώστε τουλάχιστον να καταλάβαινε γερά ότι το φαί το δίνω εγώ και το δίνω υπο όρους συνεργασίας και όχι ως δεδομένο

λυπάμαι που θα το πώ
αλλά μην είσαι τόσο σίγουρος ότι έστρωσε μιά και καλή ο σκύλος που λές με το ξύλο
κάπου κάπως κάποτε δεν αποκλείεται να κάνει τα παλιά του κόλπα-ίσως με εσένα απών ας πούμε και υπο πίεση
όχι ότι θα αποκλειόταν να έκανε "κουτσουκέλα" με την μέθοδο που προτείνω εγώ ή με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο-εξαρτάται απο πολλά αυτό -κυρίως την ηλικία του σκύλου όταν άρχισε να επανέρχεται σε ποιό "κοινωνικές" συμπεριφορές

το ξύλο αποκλείεται-οι λύκοι δεν επιβάλλονται δια της βίας ο ένας στον άλλον αλλά δια της πυγμής κυρίως και της πειθούς
το ίδιο και οι σκύλοι
τουλάχιστον αυτοί που μεγαλώσαν με τα αδέρφια τους και την μάνα τους-γιατί συχνά έχουμε και κουτάβια που φευγουν νωρίς απο την μάνα και δυσκολευονται πολύ να μάθουν μετά τι θα πεί πειθαρχία και ιεραρχία

harris samos
05-05-11, 21:44
χωρις καθολου κοντρα μεχρι να φτιαξει σχεση με εναν ανθρωπο και αν μιλαγαμε για εκπαιδευση και οχι για ενταξη στην οικογενεια αναγκαστικα θα επαιρνε μερικες διορθωσεις

αν και πιστευω οτι σε αλλο χωρο ο σκυλος θα ηταν αλλιως , προφανως ποτε δεν ειχε παιξει με τα αφεντικα του και θα του κοπαναγαν και καμια να γινει φυλακας , η αντιδραση που περιγραφεις ειναι αμυντικη και εσυ απλα το αποκανες το σκυλι

Το να δαγκωνει ενας σκυλος ενα παιδι δεν ειναι ανισοροπια , π.χ. εμενα ο σκυλος μου ξερει οτι παιζει μονο με εμενα τον ταιζω μονο εγω κλπ

και παει μια μερα ο υποτιθεμενος γιος μου και εκει που τον χαιδευει στην πλατη του χτυπαει το κεφαλι χαιδευτικα και ο σκυλος τον δαγκωνει και τον αφηνει αμεσως , ο σκυλος δεν ειναι ανισορροπος , βαζει ορια , ο σκυλος ειναι ζωο και προσπαθει να κυριαρχησει αν ξερεις τι σου γινεται και μεσα απο το παιχνιδι αποκτας τον σεβασμο του σκυλου σου και ας ειναι και το χειροτερο κερατο που εχει βγει

Ενας δυνατος σκυλος δεν δεχεται πανω απο ενα αφεντικο ( αυτον που τον κανει να περναει καλα παιζοντας , που τον ταιζει , τον χαιδευει και τον σεβεται )

απο αυτον δεχεται χαδια και μονο τους αλλους απλως τους ανεχεται και για τον σκυλο δεν ειναι φυσιολογικο ουτε το κλαυτερο του να ζει μεσα σε ενα σπιτι με τα παιδια να τον τραβολογανε , τον ενα να του λεει μη , τον αλλο να οτυ λεει μπραβο κλπ , αν ο σκυλος ειναι δυνατος , θα δαγκωσει τα παιδια , θα δαγκωσει πιθανον την συζηγο και αν δεν μπορει ουτε ο αντρας τους σπιτιου να τον προσεξει θα τον δαγκωσει και αυτον και θα μπει αρχηγος

οι σκυλοι καταλαβαινουν ποιον εχουν διπλα τους και αν ειναι δυνατου χαρακτηρα σου το λενε : ή αξιζεις να με πας ή σε παωτι λες ?
εγω το αποκαμα η εγω το εφτιαξα ?
αμα το εδειναν σε εσενα το συγκεκριμενο θα ηθελα πολυ να πας να τον παρεις να τον εκπεδευσεις και να μη φωραει φιμοτρο και να σε βλεπω ισως τραβουσα και βιντεο
ξερω πολυ καλα τι μου γινετε και αμα θες μπορω να το αποδιξω αν ξερω απο σκυλια η οχι
απλα ολοι εσεις φανταζομε ειστε πολυ φιλοζωοι σωστα και εγω ειμαι το κτηνος που τα χτυπαω ;)
ισως να λεω την αληθεια ομως και μη μου πει κανενας πο σας οτι δεν εχει δειρει ποτε του το σκυλο γιατι θα ειναι το μεγαλυτερο ψεμα που εχω ακουσει ποτε
-------------------------
τώρα πήγες στα άκρα τελείως ρε Χάρη...

και πάλι όμως με κλίκερ μιά χαρά θα έστρωνε ο σκύλος-απλά αργά αργά πολύ αργά
στο ενδιάμεσο θα δούλευε πολύ για να κερδίσει φαί και βόλτα και χάδι και παιχνίδι
όπου δούλευε βάλε για αρχή ένα απλό κάτσε
και όσο προχώραγε θα μάθαινε κι άλλα

και πιθανόν να ξεκίναγαν όλα με μιά μακράν νηστεία -ώστε τουλάχιστον να καταλάβαινε γερά ότι το φαί το δίνω εγώ και το δίνω υπο όρους συνεργασίας και όχι ως δεδομένο

λυπάμαι που θα το πώ
αλλά μην είσαι τόσο σίγουρος ότι έστρωσε μιά και καλή ο σκύλος που λές με το ξύλο
κάπου κάπως κάποτε δεν αποκλείεται να κάνει τα παλιά του κόλπα-ίσως με εσένα απών ας πούμε και υπο πίεση
όχι ότι θα αποκλειόταν να έκανε "κουτσουκέλα" με την μέθοδο που προτείνω εγώ ή με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο-εξαρτάται απο πολλά αυτό -κυρίως την ηλικία του σκύλου όταν άρχισε να επανέρχεται σε ποιό "κοινωνικές" συμπεριφορές

το ξύλο αποκλείεται-οι λύκοι δεν επιβάλλονται δια της βίας ο ένας στον άλλον αλλά δια της πυγμής κυρίως και της πειθούς
το ίδιο και οι σκύλοι
τουλάχιστον αυτοί που μεγαλώσαν με τα αδέρφια τους και την μάνα τους-γιατί συχνά έχουμε και κουτάβια που φευγουν νωρίς απο την μάνα και δυσκολευονται πολύ να μάθουν μετά τι θα πεί πειθαρχία και ιεραρχίαθα τον ειχες μονιμα με φιμοτρο δηλαδι και θα εκανε ολα οσα λες ? γιατι πολυ ανετο σε βλεπω

fishme1
05-05-11, 21:48
ισως να λεω την αληθεια ομως και μη μου πει κανενας πο σας οτι δεν εχει δειρει ποτε του το σκυλο γιατι θα ειναι το μεγαλυτερο ψεμα που εχω ακουσει ποτε

Ποτε κανεναν σκυλο μου

Αν πρεπει να πιεσεις σωματικα εναν σκυλο δεν το κανεις με καδρονια και αν ξερεις τι σου γινεται εναν ανασφαλη σκυλο δεν τον φοβιζεις περισσοτερο

harris samos
05-05-11, 22:08
Ποτε κανεναν σκυλο μου

Αν πρεπει να πιεσεις σωματικα εναν σκυλο δεν το κανεις με καδρονια και αν ξερεις τι σου γινεται εναν ανασφαλη σκυλο δεν τον φοβιζεις περισσοτερο
μπραβο εισαι καλος φιλοζωος το παιδι σου φανταζομε ομως του εχεις ριξει καμποσες στον κολο αμα κανει κατι ενω στο σκυλι που το αγαπας περισοτερο οχι σε ποιον τα τσαμπουνατε αυτα ?

διαβαζεις για τη σκυλο μιλαμε που ειδες εσυ την ανασφαλια ? σα να μου λες οτι ενα λιονταρι θα σε φαει απο ανασφαλια :smt120:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120

tsoum
05-05-11, 22:10
Αυτο που είπε με την λαβη δεν νομίζω να είναι ο κανονας. Αμα σου ριχτει το σκυλί δηλαδή, τι θα πεις; "πρρρρ... Τζακ. Κατσε!" :p

Στην προηγουμενη σελιδα λεγατε οτι είναι χαζομαρα οτι ο σκυλος προσπαθει να επιβληθει. Τωρα λετε το αντιθετο. Τι ισχύει τελικά;

fishme1
05-05-11, 22:16
23 χρονων ειμαι και ευτυχως παιδια δεν εχω

ο σκυλος που περιγραφεις αντιδρα αμυντικα , ειναι επιθετικοτητα απο φοβο , λες οτι αντιδρουσε χωρις να προκληθει , λογω ελλειψης κοινωνικοποιησης , αντιδρουσε επιθετικα σε πραγματα που μαλλον δεν τα γνωριζε και ισως και λογω βαρεμαρας αφου ηταν ολη την ωρα δεμενος , ενας σκυλος που ειναι επιθετικος χωρις να φοβαται επιτιθεται μεσω κυνηγετικου ενστικτου το οποιο ειναι 100% εκπαιδευσιμο , οποτε αν οπως λες δεν φοβοταν εκανες λαλακια με το να χρησιμοποιησεις φτυαρι και του εθαψες το κυνηγετικο ενστικτο , ειτε αν φοβοταν του εδειξες οτι το να αντιδρα φοβικα επισυρει χειροτερα , οποτε απλα αντι να γεφυρωσεις την φοβια ειτε ανασφαλεια του την εθαψες και νομιζεις οτι εκανες κατι

επισης ναι κανεναν σκυλο μου δεν εχω χτυπησει , το κουταβι που τωρα ειναι 10 μηνων δεν το εχω διορθωσει ουτε μια φορα , μονο το ανακατευθυνα και δεν εχω προβληματα και ειναι πολυ πιο δυσκολο απο πολλους ενηλικες σκυλους

Στην προηγουμενη σελιδα λεγατε οτι είναι χαζομαρα οτι ο σκυλος προσπαθει να επιβληθει. Τωρα λετε το αντιθετο. Τι ισχύει τελικά;

ελεγα οτι δεν προσπαθει να επιβληθει ο σκυλος οταν τραβαει στην βολτα ή δεν σηκωνεται για να καθησεις ή αν ανεβαινει στους καναπεδες που λεει ο μιλαν στην εκπομπη του , αν ο σκυλος σε δαγκωνει χωρις αυτο να ειναι αντιδραση φοβου τοτε ναι παει να σου επιβληθει , αλλα εκει δεν μπαινεις στην κοντρα , αν μπεις στην κοντρα εκει θα πας για λαμες και ραμματα , ανακατευθυνεις τον σκυλο αν θες να κανεις δουλεια

σα να μου λες οτι ενα λιονταρι θα σε φαει απο ανασφαλια :smt120:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120

επισης αλλη κατασταση αυτη οπου το ζωο τρωει και αλλη αυτη οπου το ζωο επιτιθεται δεμενο αδιακριτως

tsoum
05-05-11, 22:26
ελεγα οτι δεν προσπαθει να επιβληθει ο σκυλος οταν τραβαει στην βολτα ή δεν σηκωνεται για να καθησεις ή αν ανεβαινει στους καναπεδες που λεει ο μιλαν στην εκπομπη του , αν ο σκυλος σε δαγκωνει χωρις αυτο να ειναι αντιδραση φοβου τοτε ναι παει να σου επιβληθει , αλλα εκει δεν μπαινεις στην κοντρα , αν μπεις στην κοντρα εκει θα πας για λαμες και ραμματα , ανακατευθυνεις τον σκυλο αν θες να κανεις δουλεια

OK, καταλαβα. Και οταν ο σκυλος σου επιτιθεται, γιατι νομίζει π.χ. οτι θα του παρεις το παιχνιδι ή το φαί, πια είναι η σωστή προσεγγισή;

harris samos
05-05-11, 22:29
23 χρονων ειμαι και ευτυχως παιδια δεν εχω

ο σκυλος που περιγραφεις αντιδρα αμυντικα , ειναι επιθετικοτητα απο φοβο , λες οτι αντιδρουσε χωρις να προκληθει , λογω ελλειψης κοινωνικοποιησης , αντιδρουσε επιθετικα σε πραγματα που μαλλον δεν τα γνωριζε και ισως και λογω βαρεμαρας αφου ηταν ολη την ωρα δεμενος , ενας σκυλος που ειναι επιθετικος χωρις να φοβαται επιτιθεται μεσω κυνηγετικου ενστικτου το οποιο ειναι 100% εκπαιδευσιμο , οποτε αν οπως λες δεν φοβοταν εκανες λαλακια με το να χρησιμοποιησεις φτυαρι και του εθαψες το κυνηγετικο ενστικτο , ειτε αν φοβοταν του εδειξες οτι το να αντιδρα φοβικα επισυρει χειροτερα , οποτε απλα αντι να γεφυρωσεις την φοβια ειτε ανασφαλεια του την εθαψες και νομιζεις οτι εκανες κατι

επισης ναι κανεναν σκυλο μου δεν εχω χτυπησει , το κουταβι που τωρα ειναι 10 μηνων δεν το εχω διορθωσει ουτε μια φορα , μονο το ανακατευθυνα και δεν εχω προβληματα και ειναι πολυ πιο δυσκολο απο πολλους ενηλικες σκυλουςο σκυλος που περιγραφω δεν αντιδραει αμυντικα αντιδραει επιθετικα γιατι ξερει τι ειναι και ποσο δυναμη εχει οταν τα βαζει με ολοκληρο ζωντανο και το ξαπλονει κατω για χαβαλε
του εθαψα το ενστικτο ? ποιο ενστικτο το να με φαει ? εσενα αμα σου την επεφτε αυτος ο σκυλος τι θα εκανες ?
πες μου και σταματα να μου λες τη εχεις διαβασει τη εχεις ζησει θελω να μου πεις και ποσα σκυλια περασαν απο τα χερια σου ?
το κουταβι διλαδη ειναι ποιο δυσκολο να το εκπεδευσεις απο ενα σκυλο 2 ετον που το μονο που ξερει ειναι να σκωτονει αυτο μου λες :smt120:smt120:smt120

fishme1
05-05-11, 22:32
OK, καταλαβα. Και οταν ο σκυλος σου επιτιθεται, γιατι νομίζει π.χ. οτι θα του παρεις το παιχνιδι ή το φαί, πια είναι η σωστή προσεγγισή;

γινεσαι πιο γρηγορος και δινεις εναλλακτικη στον σκυλο

Πιο σωστα με εναν κτητικο σκυλο , δεν απαιτεις με την μια ο σκυλος να αφηνει με εντολη

τον παρακινεις στην αρχη να δαγκωσει ενα αλλο αντικειμενο που κρατας ή δινεις φαι , κατι γευστικο ομως , και περνεις το αλλο και επαναλαμβανεις , οχι πολυ μην τον καψεις τον σκυλο 5 φορες ειναι πολλες για μια μερα

αν προκειται για μπαλακι και ο συλος κανει επαναφορα παρομοιως μολις ο σκυλος φερει το μπαλακι του βαζεις το φαι στα μουτρα να το μυρισει αφηνει το μπαλακι τρωει πετας αλλο μπαλακι και παει λεγοντας

οταν δινεις το φαι λες πχ αστο για να μπαινει στο μυαλο του σκυλου η εντολη , μετα αν ο σκυλος το εχει κουμπωσει βγαζεις το φαι και μολις αφησει πετας το αλλο μπαλακι και μολις ο σκυλος το εχει και αυτο απλα δουλευεις με ενα αντικειμενο αυτο σημαινει οτι αφηνει στο αστο

harris samos
05-05-11, 22:36
ελεγα οτι δεν προσπαθει να επιβληθει ο σκυλος οταν τραβαει στην βολτα ή δεν σηκωνεται για να καθησεις ή αν ανεβαινει στους καναπεδες που λεει ο μιλαν στην εκπομπη του , αν ο σκυλος σε δαγκωνει χωρις αυτο να ειναι αντιδραση φοβου τοτε ναι παει να σου επιβληθει , αλλα εκει δεν μπαινεις στην κοντρα , αν μπεις στην κοντρα εκει θα πας για λαμες και ραμματα , ανακατευθυνεις τον σκυλο αν θες να κανεις δουλειακατσε να σε φαει μη το δειρεις
εγω παλι θυμαμε τον εαυτο μου να γονατιζω και να του ριχνω μπουνιδια αμα μου εκανε τον τσαμπουκα και μολις της ετρωγε ερχοταν αγκαλιτσα παλι και μιλαμε για σκυλια με @@ οχι μπουμπουδες

fishme1
05-05-11, 22:40
πρωτα απο ολα δεν εχει καμια σχεση η επιθετικοτητα στα ζωα με την επιθετικοτητα στον ανθρωπο

Αν ο σκυλος οπως λες δεν αντιδρουσε επιθετικα λογω φοβου αλλα λογω θαρρους δηλαδη μεσω κηνηγετικου ενστικτου ( ο σκυλος οταν δεν φοβαται παντα κυνηγαει , ο σκυλος ειναι κηνηγος )

επρεπε πρωτα να σε εμπιστευτει να τον ταιζες να ησουν ηρεμος ,

να το πλησιαζες με τον σωστο τροπο ,

μετα να αρχιζατε να παιζετε και μεσω του παιχνιδιου το οποιο ειναι εκφραση κυνηγετικου ενστικτου θα τον εκπαιδευες και αν πια επρεπε να βαλεις διορθωση αφου ειχε καταλαβει ακριβως τι πρεπει να κανει παιζοντας θα εβαζες διορθωση , η οποια δεν ειναι το φτυαρι

δεν μιλαω βασει βιβλιων

Κατσε και μαθε τι ειναι τα εξης βασικα που εχει ενας ολοκληρωμενος και ισορροπημενος σκυλος

prey drive / κηνηγετικο ενστικτο
fight drive / μαχητικοτητα
soscial aggresion / κοινωνικη επιθετικοτητα
defence drive / αμυντικο ενστικτο
food drive / ενστικτο αυτοσυντηρησης

harris samos
05-05-11, 22:42

Πιο σωστα με εναν κτητικο σκυλο , δεν απαιτεις με την μια ο σκυλος να αφηνει με εντολη

τον παρακινεις στην αρχη να δαγκωσει ενα αλλο αντικειμενο που κρατας ή δινεις φαι , κατι γευστικο ομως , και περνεις το αλλο και επαναλαμβανεις , οχι πολυ μην τον καψεις τον σκυλο 5 φορες ειναι πολλες για μια μερα

αν προκειται για μπαλακι και ο συλος κανει επαναφορα παρομοιως μολις ο σκυλος φερει το μπαλακι του βαζεις το φαι στα μουτρα να το μυρισει αφηνει το μπαλακι τρωει πετας αλλο μπαλακι και παει λεγοντας

οταν δινεις το φαι λες πχ αστο για να μπαινει στο μυαλο του σκυλου η εντολη , μετα αν ο σκυλος το εχει κουμπωσει βγαζεις το φαι και μολις αφησει πετας το αλλο μπαλακι και μολις ο σκυλος το εχει και αυτο απλα δουλευεις με ενα αντικειμενο αυτο σημαινει οτι αφηνει στο αστο
ομορφο ακουγετε στην πραξη ειναι αλλιως ομως με αυτον τον τροπο ποση ωρα μπορεις να εχεις το φαει μπροστα του ενω πραγματικα πειναει και να καθετε να το κοιταει μονο χωρις να φαει αν δεν ακουσει την εντολη φαε ?

η την ωρα που τρωει αραγε βαζεις το χερι σου μεσα στο μπολ ?
ειναι χρυσιμο παντος αυτο με το αστο αμα σε δαγκωσει να σε αφισει γρηγορα :smt120:smt120

fishme1
05-05-11, 22:42
κατσε να σε φαει μη το δειρεις
εγω παλι θυμαμε τον εαυτο μου να γονατιζω και να του ριχνω μπουνιδια αμα μου εκανε τον τσαμπουκα και μολις της ετρωγε ερχοταν αγκαλιτσα παλι και μιλαμε για σκυλια με @@ οχι μπουμπουδες

και σου εχω πει νομιζω ηδη τρεις φορες εμμεσως οτι αν ειχες τον σκυλο που νομιζεις οτι ειχες θα ειχες παει για λαμες και ραμματα

QS-Plan
05-05-11, 22:43
:confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused:καλός σκύλος είναι ο νεκρός σκύλος????:confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused:

από πότε θεωρείται το να το λιώσεις στο ξύλο σαν μέθοδος εκπαίδευσης??? απίστευτα πράγματα!!!

tsoum
05-05-11, 22:43

Ισως δεν καταλαβες ακριβως. Με το που τον πλησιασεις οταν τρωει ορμάει. Εμενα σκυλος μας, με ειχε πιασει μια φορα τα δαχτυλα... (τωρα δεν γινεται τιποτα. Μας εχει αφήσει εδω και ενα χρονο κ εναμιση μηνα:(). Απλα, επειδη μου φαινεται περιεργο, γιατι δεν ηταν γενικά επιθετικός απεναντί μας. Μονο αμα του επερνες το φαι θα επερνε εσενα για φαι!:D

Για την περίπτωση που περιγραφή ο Χαρης, ενως τοσο επιθετικου σκυλου, ποια θα ηταν η λιγοτερο βιαια προσεγγιση; Ποσο αποτελεσμα μπορεί να εχει; Τωρα ειδα την απαντηση σου.

fishme1
05-05-11, 22:44
ομορφο ακουγετε στην πραξη ειναι αλλιως ομως με αυτον τον τροπο ποση ωρα μπορεις να εχεις το φαει μπροστα του ενω πραγματικα πειναει και να καθετε να το κοιταει μονο χωρις να φαει αν δεν ακουσει την εντολη φαε ?

η την ωρα που τρωει αραγε βαζεις το χερι σου μεσα στο μπολ ?
ειναι χρυσιμο παντος αυτο με το αστο αμα σε δαγκωσει να σε αφισει γρηγορα :smt120:smt120

τα σκυλια μου τα ταιζω απο κουταβια παντα στο χερι , για να συσφιξω την σχεση και να συνδεσουν το φαι με εμενα και επισης δεν παιζω με το φαι τους , οι εντολες που δουλευω ειναι για να περναμε και οι δυο καλα και οχι για να εκφραζω βιτσια

harris samos
05-05-11, 22:50
πρωτα απο ολα δεν εχει καμια σχεση η επιθετικοτητα στα ζωα με την επιθετικοτητα στον ανθρωπο

Αν ο σκυλος οπως λες δεν αντιδρουσε επιθετικα λογω φοβου αλλα λογω θαρρους δηλαδη μεσω κηνηγετικου ενστικτου ( ο σκυλος οταν δεν φοβαται παντα κυνηγαει , ο σκυλος ειναι κηνηγος )

επρεπε πρωτα να σε εμπιστευτει να τον ταιζες να ησουν ηρεμος ,

να το πλησιαζες με τον σωστο τροπο ,

μετα να αρχιζατε να παιζετε και μεσω του παιχνιδιου το οποιο ειναι εκφραση κυνηγετικου ενστικτου θα τον εκπαιδευες και αν πια επρεπε να βαλεις διορθωση αφου ειχε καταλαβει ακριβως τι πρεπει να κανει παιζοντας θα εβαζες διορθωση , η οποια δεν ειναι το φτυαρι

δεν μιλαω βασει βιβλιων

Κατσε και μαθε τι ειναι τα εξης βασικα που εχει ενας ολοκληρωμενος και ισορροπημενος σκυλος

prey drive / κηνηγετικο ενστικτο
fight drive / μαχητικοτητα
soscial aggresion / κοινωνικη επιθετικοτητα
defence drive / αμυντικο ενστικτο
food drive / ενστικτο αυτοσυντηρησης

ακου να σου πω ρε φιλε γιατι πολλα δε ξερεις ουτε καν τι ειναι το στιλιαρι !
σου ειπα να μου πεις καποια πραγματα
αλλα απλα τα προσπερνας απαντισε μου τη σκυλια εχεισ εκπεδευσει και τη ρατσες
ειναι πολυ ευκολο να διαβαζω κι εγω ενα βιβλιο και να κατσω και να σου γραψω αυτα που διαβασα
ειναι πολυ ευκολο να σου πω ποσα βιβλια διαβασα
αλλα αυτα που εμαθα απο ενα τυπο ελληνο αμερικανο που εκπεδευε σκυλια αμα σας τα πω θα λετε οτι σας λεω χαζομαρες και οτι ειναι εξοπραγματικα και θα σου δωσο ενα μικρο παραδειγμα οταν ενα κουταβι σε δαγκονει πως του το κοβεις ? και θα σου πω τη μεθοδο που μου ειπε ο αμερικανος

fishme1
05-05-11, 22:50
Για την περίπτωση που περιγραφή ο Χαρης, ενως τοσο επιθετικου σκυλου, ποια θα ηταν η λιγοτερο βιαια προσεγγιση; Ποσο αποτελεσμα μπορεί να εχει;

ειπα λιγο πιο πανω μην τα ξαναγραφω :)

τα σκυλια με τα οποια ασχολουμαι κανουν αυτα

bnUKlel8FzA

qtDorQHE-2I

ο σκυλος μου που δουλευω τωρα 7 μηνων στο βιντεο

4xWpBC5zCjE

καταλαβαινεις οτι εχω μια σχεση με επιθετικα σκυλια μεσω διαδικασιων που βαθμολογουν τον σκυλο ωστε να ξερω τι λεω

harris samos
05-05-11, 22:52
και σου εχω πει νομιζω ηδη τρεις φορες εμμεσως οτι αν ειχες τον σκυλο που νομιζεις οτι ειχες θα ειχες παει για λαμες και ραμματαεδω γελαμε μαλλον δε ξερεις

fishme1
05-05-11, 22:53
οταν ενα κουταβι σε δαγκονει πως του το κοβεις ? και θα σου πω τη μεθοδο που μου ειπε ο αμερικανος

δεν του το κοβω λεω μπραβο και αυτη ειναι η διαφορα μας , οτι εγω εχω σκυλους που θελω να δαγκωνουν και να με ακουν παραμενοντας στο 100% τους

και αμα θελω σκυλο που δεν δαγκωνει θα διαλεξω απο μια φυλη που δεν δαγκωνει

και εσυ δεν ξερεις γιατι εχεις σκυλους που ισως δαγκωνουν

harris samos
05-05-11, 22:53
:confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused:καλός σκύλος είναι ο νεκρός σκύλος????:confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused:

από πότε θεωρείται το να το λιώσεις στο ξύλο σαν μέθοδος εκπαίδευσης??? απίστευτα πράγματα!!!δεν ειπα οτι το ξυλο ειναι μεθοδος αλλα οχι να αρνουμαστε οτι δεν εχουμε δειρει ποτε το σκυλι μας και κανεις δεν ειπε να λιωσεις το σκυλι στο ξυλο
μην παρανοιτε αυτα που λεω

fishme1
05-05-11, 22:56
δεν εχω δειρει ποτε σκυλο μου τι δεν καταλαβαινεις ; ουτε κομπλεξ εχω ουτε βλεπω μεχρι την μυτη μου για να νομιζω οτι μονο με το ξυλο μαθαινουν τα ζωα

δεν του το κοβω λεω μπραβο και αυτη ειναι η διαφορα μας , οτι εγω εχω σκυλους που θελω να δαγκωνουν και να με ακουν παραμενοντας στο 100% τους

και εσυ δεν ξερεις γιατι εχεις σκυλους που ισως δαγκωνουν

και επισης διαφερουμε στο οτι καταλαβαινω οτι το κουταβι που δαγκωνει παιζει και αν του δωσω ενα πανακι να δαγκωνει και να παιξουμε θα σταματησει να με δαγκωνει ενω εσυ νομιζεις οτι το ιδιο κουταβι οταν μεγαλωσει θα σε τρωει

harris samos
05-05-11, 23:03

και εσυ δεν ξερεις γιατι εχεις σκυλους που ισως δαγκωνουναμα δηλαδη το σκυλι ερχετε και στο παιχνιδι πανω σου δαγκωνει το χερι απλα του λες μπραβο και του το τραβας κοντρα ε σαν το παιχνιδι του ενα πραμα εισαι πραγματικα αστειος

μπορεις να απαντισεις και στις αλλες ερωτησεις που εκανα ?????????
και επισης διαφερουμε στο οτι καταλαβαινω οτι το κουταβι που δαγκωνει παιζει και αν του δωσω ενα πανακι να δαγκωνει και να παιξουμε θα σταματησει να με δαγκωνει ενω εσυ νομιζεις οτι το ιδιο κουταβι οταν μεγαλωσει θα σε τρωειουτε καν διαβαζεις τη γραφω διλαδη εσενα σου αρεσει να ερχετε ο σκυλοσ σου και επιδει θελει να παιξει σε τραβαει απο τα δαχτυλα ας πουμε απο της καλτσες και δε τρεχει τιποτα αυτο εχεισ σκεφτει οτι θα στο κανει και οταν μεγαλοσει γιατι ετσι το εχεισ μαθει ?
εγω δε νομιζω οτι θα με τρωει φιλε μου δεν γινετε αλλοστε ειμαι το αφεντικο του ο εκπεδευτης του ο καλυτερος του φιλος αυτος που θα του ριξω τη μπουφλα αμα κανει καμια μακακια και αυτος που θα τον παρω αγκαλια και θα κοιμηθω μαζι του στο πλατισκαλο

fishme1
05-05-11, 23:03
σορρθ πηγα να κανω παραθεση ενα ποστ σου και εκανα καταλαθος επεξεργασια αλλα το διορθωσα

fishme1
05-05-11, 23:05
ακου να σου πω ρε φιλε γιατι πολλα δε ξερεις ουτε καν τι ειναι το στιλιαρι !
σου ειπα να μου πεις καποια πραγματα
αλλα απλα τα προσπερνας απαντισε μου τη σκυλια εχεισ εκπεδευσει και τη ρατσες εναν ημιαιμο και ενα μαλινουα που δουλευω τωρα
ειναι πολυ ευκολο να διαβαζω κι εγω ενα βιβλιο και να κατσω και να σου γραψω αυτα που διαβασα δεν εχω διαβασει ουτε ενα βιβλιο
ειναι πολυ ευκολο να σου πω ποσα βιβλια διαβασα
αλλα αυτα που εμαθα απο ενα τυπο ελληνο αμερικανο που εκπεδευε σκυλια αμα σας τα πω θα λετε οτι σας λεω χαζομαρες και οτι ειναι εξοπραγματικα και θα σου δωσο ενα μικρο παραδειγμα οταν ενα κουταβι σε δαγκονει πως του το κοβεις ? και θα σου πω τη μεθοδο που μου ειπε ο αμερικανος

και εγω ηξερα εναν τυπο που ηξερε εναν τυπο που ηξερε εναν τυπο που εξερε εναν που του ειπε οτι ηξερε εναν αλλον

fishme1
05-05-11, 23:08
ουτε καν διαβαζεις τη γραφω διλαδη εσενα σου αρεσει να ερχετε ο σκυλοσ σου και επιδει θελει να παιξει σε τραβαει απο τα δαχτυλα ας πουμε απο της καλτσες και δε τρεχει τιποτα αυτο εχεισ σκεφτει οτι θα στο κανει και οταν μεγαλοσει γιατι ετσι το εχεισ μαθει ?
εγω δε νομιζω οτι θα με τρωει φιλε μου δεν γινετε αλλοστε ειμαι το αφεντικο του ο εκπεδευτης του ο καλυτερος του φιλος αυτος που θα του ριξω τη μπουφλα αμα κανει καμια μακακια και αυτος που θα τον παρω αγκαλια και θα κοιμηθω μαζι του στο πλατισκαλο

δεν θα το κανει οταν μεγαλωσει γιατι μεχρι τοτε θα εχει μαθει να βγαζει ολη του την ενταση στο αντικειμενο με το οποιο παιζουμε κατι που ποτε δεν θα γινει με τα χερια μου και τα μπατζακια και γιατι μεγαλωνωντας μπορει να ξεχωρισει τι ειναι παιχνιδι και τι χερι ή ποδι

οσο χτυπας τον σκυλο σου τον χαλας και χαλας και την σχεση σας αν δεν μπορεις να το καταλαβεις δεν μπορω να σε βοηθησω

harris samos
06-05-11, 00:01
δεν θα το κανει οταν μεγαλωσει γιατι μεχρι τοτε θα εχει μαθει να βγαζει ολη του την ενταση στο αντικειμενο με το οποιο παιζουμε κατι που ποτε δεν θα γινει με τα χερια μου και τα μπατζακια και γιατι μεγαλωνωντας μπορει να ξεχωρισει τι ειναι παιχνιδι και τι χερι ή ποδι

οσο χτυπας τον σκυλο σου τον χαλας και χαλας και την σχεση σας αν δεν μπορεις να το καταλαβεις δεν μπορω να σε βοηθησω
πραγματιικα σκεφτομε οτι εχεισ λαθοσ εικονα για μενα μαλλον νομιζεισ οτι ειμαι με το ματσουκι και βαραω το σκυλο μου λιπον μια που αυτο νομιζεις δες ενα βιντεακι απο τον δικο μου σκυλο που τον εχασα περισι απο σφαλμα ενος γιατρου AJmsSShdm3Q

κριμα που του εβαλα μουσικι θα ηθελα πολυ να ακους της εντολες που του δινω

με 1 που εκπεδευσες δε συμενει τιποτα εχω εκπεδευσει 2 γκριφον 1 κανις 2 γερμανικα πημενικα αδερφια 1 ιμιεμο μπαμπασ βελγικο λικοσκυλο και μαμα κολει 2 ροτβαιλερ 1 αμερικαν σταρ φορσαιτ

απλα ολα αυτα τα χρονια που ασχολουμε καταλαβα οτι το σκυλι πρεπει να σεβετε το χερι που τρωει γιατι αυτο τον ταιζει και αυτο τον τυμωρει

οσο για το θεμα με το δαγκωμα θα σου πω τη μου ειπε ο εκπεδευτης αν συνεχησει να σε δαγκονει για παιχνιδι ποιαστον και δαγκωσε τον μονο ετσι θα σταματησει να το κανει και θα σε σεβετε
οταν μου το ειπε δεν το πιστεψα περνουσε ο καιρος και ο σκυλος δεν εκοβε το χουι να παιζει με δαγκονιες θυμαμε τα χερια μου ολο μικρες πλυγιες και μια μερα που το παρακανε με τσατισε και τον δαγκωσα οσοι τροποι και αν ειχα δοκιμασει δεν εποιασε ποτε τιποτα μολις τον δαγκωσα δε το ξανα εκανε γιατι ?
αν ποτε δεις ντοκιμαντερ με λυκους τοτε θα δεις οτι ο αρχηγος της αγελης παει και δαγκονει ολα τα μελη της αγελης στο μαγουλο και αυτα του διχνουν σεβασμο
επισης μια και λεμε για ξυλο υπαρχουν ρατσες σκυλον οπως πχ ροττβαιλερ μαλινουα πιτμπουλ που νιοθουν τον πονο στο ελαχιστο και μαλιστα προτινοντε σε μερικες περιπτοσεις ανιπακοης οι πνιχτες με τα καρφια που σε αλλα σκυλια μπορει να τους κανουν απιστευτη ζημια

ο σκυλος μου που δουλευω τωρα 7 μηνων στο βιντεο

4xWpBC5zCjE

καταλαβαινεις οτι εχω μια σχεση με επιθετικα σκυλια μεσω διαδικασιων που βαθμολογουν τον σκυλο ωστε να ξερω τι λεω

κατι ακομα που δεν το προσεξα λες οτι ασχολισε με επιθετηκα σκυλια
εκπεδευμενα ετσι

εγω παλι γιατι δε το βλεπω ο σκυλος ειναι 7 μηνων και δε ξερει το αστο τον σικονεις απο το σαμαρακι για να αφυσει απο το στομα του αυτο που κραταει

πραγματικα λυπαμε που δε ζει ο σκυλος μου να τραβαγα ενα βιντεο να δεις πως ειναι ενας πραγματικα εκπεδευμενος φυλακας

mpoumpoula
06-05-11, 00:18
Από πού να αρχίσω να γράφω... δεν ξέρω!
Χάρη, αρχικά να σε παρακαλέσω να χαμηλώσεις τους τόνους. Το να συζητάμε για το αν κάνει καλό το ξυλο στα σκυλιά ή αν κάποιοι έχουμε ασκήσει βία στο σκύλο μας το θεωρώ αστείο! Το σκύλο, τον οποιοδήποτε σκύλο, δεν τον χτυπάμε όποια βλακεία κ αν κάνει!

Τα σκυλιά όταν επιτίθενται στον άνθρωπο αδικαιολόγητα κατά 99% το κάνουν από ανασφάλεια και φόβο. Υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που η επιθετικότητα αυτή οφείλεται σε νευρολογικά αίτια. Σε καμία περίπτωση δεν το κάνουν επειδή την εχουν δει μάγκες ή δυνατότεροι από τον άνθρωπο, ούτε επειδή την εχουν δει λιοντάρια ( ατυχής παρομοίωση διότι μιλάμε για άγριο ζώο- αν και πάλι η επίθεση τελικά γίνεται ως επί το πλείστον για λόγους άμυνας), ούτε επειδή μας θεωρούν τροφή, ούτε για εκδίκηση. Είναι σκυλιά που δεν έχουν κοινωνοικοποιηθεί σωστα, σκυλιά που έχουν κακοποιηθεί και παραμεληθεί. Προφανώς και ο σκύλος στον οποίο αναφερεσαι τέτοιο μεγάλωμα είχε από τα αφεντικά του. Το ιδιο θα πάθαινε και ένας σκύλος 10 ή 20 κιλων οποιασδηποτε φυλής. Το μέγεθος στην προκειμένη περίπτωση δεν παίζει ρόλο.

Επίσης, από τα 100 σκυλιά που θα κάνουν επίθεση στον άνθρωπο ζήτημα είναι αν τελικά ένα ή δύο από αυτά θα ολοκληρώσουν την επίθεσή τους δαγκώνοντας. Κι αυτό γιατι φοβούνται πολύ περισσότερο από τον άνθρωπο όταν επιτιθενται και το δάγκωμα είναι η τελευταία επιλογή άμυνας ενός σκύλου. Εν ολίγοις, αν ο σκύλος που λες, ήθελε να σε δαγκώσει, δεν θα τον σταματούσαν τα ''μπουνίδια'' αλλά θα έψαχνες ακόμα το πρόσωπό σου μιας κι ήσουν γονατιστος.

Όταν έχουμε να κανουμε με τέτοια σκυλιά ποτέ μα ποτέ δεν ασκούμε βια για να τα συνετισουμε αγαπητε Χάρη. Γιατί το μονο που καταφερνουμε είναι να προκαλούμε ακόμα μεγαλύτερη ανασφαλεια στο ζωο με ακόμα χειροτερα αποτελέσματα. Πολύ αμφιβάλω αν ο σκύλος που λες έστρωσε τελικά... Το πως συμπεριφερόμαστε σε σκυλιά με αδικαιολόγητη επιθετικότητα; Πήγαινε σε κάποιον σωστό εκπαιδευτή και ρωτα να μαθεις. Γνωρίζω τον τροπο αλλά δε θα στον γράψω γιατί έχω χαλάσει πολύ χρόνο και χρήμα στη ζωή μου για να μπορώ τώρα να γνωρίζω πέντε πράγματα για τα σκυλιά, οπότε αν θέλεις κάνε το ιδιο. Με δυο λόγια θα σου πω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δειξεις σε ενα σκυλί ότι η συμπεριφορά του είναι λάθος. Σε κανέναν από αυτούς δεν υπάρχει η μέθοδος πλακώνω στα μπουνίδια.

Τα σκυλιά που μέχρι τώρα είχα ήταν κυρίως Γερμανικοί Ποιμενικοί, ενα Λάμπραντορ Ριτρίβερ και για λίγους μήνες έχω φιλοξενήσει και ένα Μαστίνο Ναπολιτανο. Δεν είχα ποτέ πατσαβουράκια και μπουμπούδες. Το δε Μαστίνο ( το έχω γράψει και σε άλλο ποστ) είχε αλλάξει κάμποσους ιδιοκτήτες γιατί ήταν πάρα πολύ επιθετικό ακόμα και ως προς τα αφεντικά του, εντελώς απείθαρχο κ ανυπάκουο. Όσο καιρο έμενε μαζί μου ήταν το πιο υπάκουο, τρυφερό και πειθαρχημενο σκυλί που πέρασε απο τα χέρια μου και άκρως προστατευτικό ως προς εμενα και το σπίτι μου. Και δε μιλάμε για Ροτβάιλερ αλλά για ένα αρσενικό πολλών περισσότερων κιλων και πολύ μεγαλύτερου ογκου, το οποίο κι αυτό ειχε χαρακτηριστεί ως τέρας από τους ασχετους που το είχαν.... Τα συμπερασματα δικά σου...

Φιλε Γιώργο (tsoum), ρωτάς τί θα κάναμε αν δεχόμασταν επίθεση από σκυλί. Προσωπικά έχω δεχτει δυο φορες επίθεση από σκυλιά, τη μια από Γερμανικό Ποιμενικό που εσπασε την αλυσίδα του οταν εγώ ημουν μέσα στη αυλή που ήταν κι αυτο και άλλη μια φορά από αγέλη αδεσποτων σκύλων στις 3 τη νύχτα. Η απάντηση είναι... δεν έκανα τίποτα! Επειδη γνωριζω ότι ειναι σχεδον αδύνατο να δαγκώσει ενα σκυλί, έκατσα ακίνητη, γύρισα το βλέμμα αλλού και τη γλίτωσα! Αν έκανα οτιδήποτε άλλο ισως από το Γερμανικό Ποιμενικο να ειχα κάποια σημάδια!

Κλείνοντας να πω οτι δεν έχω χτυπήσει ποτέ σκύλο μου αλλά ούτε και τα παιδιά μου και έχω τρία! Είμαι υπέρ της τιμωρίας που θεωρω πιο αποδοτική και στα παιδια και στα σκυλιά:rolleyes:

Fishme1, τα βίντεό σου με γύρισαν αρκετά χρόνια πίσω! Η εκπαίδευση σε σκύλους εργασίας είναι η αγαπημενη μου! Το μαλινουά που είδα σε ένα βίντεο μου άρεσε πολύ! Εξαιρετικά εργασιακά σκυλιά! Εχεις μπει ποτέ στη θέση του υποτιθεμενου κακοποιού;;;; Έχεις φορεσει το γάντι;; Εκεί καταλαβαίνεις πόση δύναμη πραγματικά εχει το δάγκωμα του σκύλου!

tsoum
06-05-11, 00:31
Να σου εξηγήσω ενα συγκεκριμένο περιστατικό:

Ενα βραδυ τώρα, καθοταν οι γονείς μου στο τραπεζι και τσιμπολογουσαν κατι ψωμοτυρια, και ο σκυλος καθοταν διπλα ελπιζοντας για καμια λιχουδια. Αφου κάθομαι για λίγο μαζί τους, τους καληνυχτίζω, και παω να "πω καληνυχτα" στον σκυλο, με ενα χαϊδεμα στο κεφάλι. Για καποιον λόγο, αυτός με δαγκωσε και παραλίγο να κανω ραμματα στο μεσαίο δακτυλο (πρωτη αρθρωση στο ψαχνο). Ακομα και τώρα, 4 χρονια μετα, δεν μπορώ να το ψυχολογίσω το γεγονος.

Σημειωση: ο σκυλος ηταν ενας γερμανικος ποιμενικός (μαλλον οχι καθαροιαμος 100%) τον οποιο πηραμε οταν ήμουν 6-7 χρονων.

Ενα αλλο περιστατικό. Ειχαν ερθει καποιο φιλοι δικοι μου σπίτι, και καθομασταν, και ηρθε ο σκυλος λιγο διπλα. Καθοταν ήρεμος, αλλα οταν ο φιλος απλωσε χερι να τον χαιδεψει...

mikrosaquaristas
06-05-11, 00:38
σκυλοφόρουμ γίναμε

:p

olga
06-05-11, 00:46
Eπειδη το θεμα εχει παρει μια τροπη που οντως θυμιζει ''σκυλοφορουμ'',λεω να σας χαλαρωσω λιγο.
Σιγα τις εκπαιδευσεις που κανετε ολοι στα σκυλια σας...σκοπος ειναι να εχεις επικοινωνια και να συζητας με το σκυλο σου:D
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nGeKSiCQkPw

Ολα τα αλλα ειναι απλες οδοντοκρεμες...
Και για να μεινω και λιγο στο αρχικο θεμα του Πανου οσον αφορα τα βιβλια,μπορει ο Μιλαν να μην εχει τον καλυτερο τροπο εκπαιδευσης,αλλα το βιβλιο του ''Ο εαυτος μας και ο κοσμος μεσα απο τα ματια του σκυλου μας'' Cesar Millan,ειναι μια πολυ καλη αρχη ,γιατι αν δεν κατανοησεις λιγακι τον σκυλο σαν ''σκυλο'',ειναι κοματακι πιο δυσκολο να πας κατευθειαν στην εκπαιδευση.Αν δεν ξερεις τι εχεις διπλα σου,πως μπορεις να θελεις να του μαθεις πραγματα? Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη,σωστες βασεις.

mikrosaquaristas
06-05-11, 00:49

Ενα βραδυ τώρα, καθοταν οι γονείς μου στο τραπεζι και τσιμπολογουσαν κατι ψωμοτυρια, και ο σκυλος καθοταν διπλα ελπιζοντας για καμια λιχουδια. Αφου κάθομαι για λίγο μαζί τους, τους καληνυχτίζω, και παω να "πω καληνυχτα" στον σκυλο, με ενα χαϊδεμα στο κεφάλι. Για καποιον λόγο, αυτός με δαγκωσε και παραλίγο να κανω ραμματα στο μεσαίο δακτυλο (πρωτη αρθρωση στο ψαχνο). Ακομα και τώρα, 4 χρονια μετα, δεν μπορώ να το ψυχολογίσω το γεγονος.

Σημειωση: ο σκυλος ηταν ενας γερμανικος ποιμενικός (μαλλον οχι καθαροιαμος 100%) τον οποιο πηραμε οταν ήμουν 6-7 χρονων.

Ενα αλλο περιστατικό. Ειχαν ερθει καποιο φιλοι δικοι μου σπίτι, και καθομασταν, και ηρθε ο σκυλος λιγο διπλα. Καθοταν ήρεμος, αλλα οταν ο φιλος απλωσε χερι να τον χαιδεψει...

είναι απλό αν είσαι σκύλος
ή ξέρεις σκυλίσια γλώσσα σώματος
πάντως με λίγα λόγια ο σκύλος δεν σε δάγκωσε-απλά σου μίλησε
σου είπε "το χάιδεμα στο κεφάλι μου δηλώνει ότι με υποτάσεις αλλά εγώ δεν θα δεχτώ κάτι τέτοιο απο ένα μάλλον ισότιμο μέλος με εμένα ειδικά τώρα που εργάζομαι για να φάω"

το χέρι του φίλου σου επίσης ήταν προσβολή
δεν λέω πολλά σκυλιά είναι χαδιάρικα και δέχονται ακόμα και παντελώς αγνώστους να τα χαιδολογάνε
ένα φυσιολογικό σκυλί όμως ,μπορεί να μην δαγκώσει , γιατί το έμαθαν ότι δεν δαγκώνουμε-αλλά θα δυσανασχετήσει με ένα άγγιγμα ξένου
Και ειδικά όταν είναι ,κατα την προσφιλη μας συνήθεια, απο ΠΑΝΩ προς τα κάτω και με κατευθυνση το κεφάλι του σκύλο
αυτό δεν είναι χάδι για τον σκύλο-είναι σχεδόν προσβολή-ειδικά απο άγνωστο

το βασικό εδώ πάντως είναι ότι ο σκύλος που δαγκώνει και αφήνει ΔΕΝ δαγκώνει
απλά μιλάει
λέει "ως εδώ"

ναι μεν οι περισσότεροι που διατηρούμε κατοικίδια τα μαθαίνουμε απο μικρά ότι τα δόντια δεν αγγίζουν το ανθρώπινο δέρμα γιατί αυτό απαγορευεται
αλλά θα δείς ότι ακόμα και αυτά θα κάνουν την κίνηση του δαγκώματος όταν πρέπει-απλά δεν θα αγγίξουν με τα δόντια τους το δέρμα

Ο σκύλος είναι βαθιά κοινωνικό ων-φιλειρηνικό και συνεργάσιμο-του αρέσει η ιεραρχία και η πειθαρχία
και η ρουτίνα
μιλάει κυρίως με κινήσεις του σώματος και λιγότερο με ήχους
έχει υψηλή διαίσθηση

ένας σκύλος σωστά μεγαλωμένος είναι ικανός να προειδοποιεί τον επιληπτικό ότι σε λίγο θα πάθει κρίση επιληψίας
ένα παιδί με νευρολογικά προβλήματα ότι θα πάθει κρίση υποερκινητικότητας
οδηγεί τον τυφλό στο σπίτι του και αν τύχει στον δρόμο να γίνονται έργα διαλέγει εναλλακτική διαδρομή

και άλλα πολλά

το ξύλο στον σκύλο είναι απολίθωμα μιάς λάθος εποχής που δυστυχώς δεν πέρασε ακόμα.........

mpoumpoula
06-05-11, 01:01

Θα σου απαντησω με π.μ. για να μη χαλάσουμε το θέμα περί εκπαίδευσης.

Ακυρο! με προλαβε ο μικρός ακουαρίστας! Θα συμπληρώσω μονο ότι η κίνηση του σκύλου σου είναι ενστικτώδης κίνηση ενόχλησης και απλή προειδοποίηση του τύπου, "κόφτο". Το κανονικό δαγκωμα σπάει δάχτυλα.
Eπειδη το θεμα εχει παρει μια τροπη που οντως θυμιζει ''σκυλοφορουμ'',λεω να σας χαλαρωσω λιγο.
Σιγα τις εκπαιδευσεις που κανετε ολοι στα σκυλια σας...σκοπος ειναι να εχεις επικοινωνια και να συζητας με το σκυλο σου:D
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nGeKSiCQkPw

Ολα τα αλλα ειναι απλες οδοντοκρεμες...
Και για να μεινω και λιγο στο αρχικο θεμα του Πανου οσον αφορα τα βιβλια,μπορει ο Μιλαν να μην εχει τον καλυτερο τροπο εκπαιδευσης,αλλα το βιβλιο του ''Ο εαυτος μας και ο κοσμος μεσα απο τα ματια του σκυλου μας'' Cesar Millan,ειναι μια πολυ καλη αρχη ,γιατι αν δεν κατανοησεις λιγακι τον σκυλο σαν ''σκυλο'',ειναι κοματακι πιο δυσκολο να πας κατευθειαν στην εκπαιδευση.Αν δεν ξερεις τι εχεις διπλα σου,πως μπορεις να θελεις να του μαθεις πραγματα? Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη,σωστες βασεις.

Νομίζω Όλγα ότι αυτό λέμε όλοι. Πρεπει να υπαρχει μια σωστή και υγιής σχέση σκύλου και ιδιοκτήτη για να προχωρήσει σε μια σωστη εκπαίδευση.

mikrosaquaristas
06-05-11, 01:08
όπως το άλλο που βλέπουν κάποιοι έναν σκύλο και φοβούνται και τρέχουν να φύγουν
λες και ο σκύλος δεν τους προλαβαίνει στο τρέξιμο:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
μετά λοιπόν τους φτάνει (και επειδή παίζουν κυνηγητό;) ) τους τσιμπάει λίγο στην γάμπα ή στον κώλο (όπως κάνουν τα κουταβάκια,χαζοδαγκώματα)
και κλαίνε και οδύρονται "με κυνήγησε και με δάγκωσε ο σκύλος"

αν σκέφτονταν ελάχιστα λογικά
αν ο σκύλος ήθελε να τους πιάσει και να τους φάει
προλάβαινε να τους προσπεράσει
να τους επιτεθεί με άλμα απο μπροστά και
να τους τελειώσει με μισό δάγκωμα

αλλά για κάποιον λόγο
οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να δούν τον σκύλο ως σκύλο
αλλά τον βλέπουν ώς άνθρωπο(γιαυτό και κινδυνευεις να σε φάει)αλλά πολύ μαλλιαρό
και που μπουσουλάει(γιαυτό και αν τρέξεις του ξεφευγεις :D )

ενώ το καυμένο το ζωντανό τρέφει γεννετικό σεβασμό στα όρθια πλάσματα
και αυτό που λαχταράει περισσότερο κι απο το φαί είναι
αγάπη ειρήνη σεβασμό -ομάδα

ας του μοιάζαμε σε αυτά τα τελευταία..........

chemical mac
06-05-11, 08:25
23 χρονων ειμαι και ευτυχως παιδια δεν εχω:D ευτυχώς για τον σκύλο σου ή δυστυχώς για τους γονείς σου που έχουν εσένα; :D

Πάνο τελικά μήπως να το ξανασκεφτούν οι φίλοι σου για τον σκύλο και να πάρουν γάτα; Φαντάζομαι ότι για τις γάτες η βιβλιογραφία είναι πιο απλή

eimaste aR21rwstoi
06-05-11, 08:52
:D ευτυχώς για τον σκύλο σου ή δυστυχώς για τους γονείς σου που έχουν εσένα; :D

Πάνο τελικά μήπως να το ξανασκεφτούν οι φίλοι σου για τον σκύλο και να πάρουν γάτα; Φαντάζομαι ότι για τις γάτες η βιβλιογραφία είναι πιο απλή

ρε καθεστε και τρελενεστε...
διαβαζω μιση ωρα και ο ενας προσπαθει να αποδειξει στον αλλον ποσο δικιο εχει...
αλλα βαρανε τα παιδια τους τις γυναικες τους:D
συζητηση κανουμε...
και το σκυλι να το βαρεσεις,,,αλλαοχι να πονεσει...να το διορθωσειςμεαυτη την κινηση
ολα μετρο

mikrosaquaristas
06-05-11, 08:56
:D ευτυχώς για τον σκύλο σου ή δυστυχώς για τους γονείς σου που έχουν εσένα; :D

:smt082 :D
ρε καθεστε και τρελενεστε...
διαβαζω μιση ωρα και ο ενας προσπαθει να αποδειξει στον αλλον ποσο δικιο εχει...
αλλα βαρανε τα παιδια τους τις γυναικες τους:D
συζητηση κανουμε...
και το σκυλι να το βαρεσεις,,,αλλαοχι να πονεσει...να το διορθωσειςμεαυτη την κινηση
ολα μετρο

όχι ρε φίλε
δεν τον βαράς τον σκύλο
μην το συζητάς
αυτά είναι πρό χριστού...

fishme1
06-05-11, 09:22
με 1 που εκπεδευσες δε συμενει τιποτα εχω εκπεδευσει 2 γκριφον 1 κανις 2 γερμανικα πημενικα αδερφια 1 ιμιεμο μπαμπασ βελγικο λικοσκυλο και μαμα κολει 2 ροτβαιλερ 1 αμερικαν σταρ φορσαιτ

κατι ακομα που δεν το προσεξα λες οτι ασχολισε με επιθετηκα σκυλια
εκπεδευμενα ετσι

εγω παλι γιατι δε το βλεπω ο σκυλος ειναι 7 μηνων και δε ξερει το αστο τον σικονεις απο το σαμαρακι για να αφυσει απο το στομα του αυτο που κραταει

πραγματικα λυπαμε που δε ζει ο σκυλος μου να τραβαγα ενα βιντεο να δεις πως ειναι ενας πραγματικα εκπεδευμενος φυλακας

λες οτι εκπαιδευσες ;)

Αυτα που σου ειπε ο εκπαιδευταρας εχουν σταματησει απο το 60-70 να γινονται

Επισης το σκυλι ειναι ακομα μικρο για να το βαλο στο ασ'΄το ακομα τον πορωνουμε με το μανικι οταν η πορωση βρει ταβανι και κουμπωσει εκει περα τοτε θα μπει το αστο , αν και με το μπαλακι και το λουκανικο που παιζουμε , το αστο το δουλευουμε κανονικα , σε οτι αφορα τον " κακο " ομως ακομα τον ανεβαζουμε τον σκυλο - απλα πραγματα για να καταλαβεις οτι οι δυο αυτες περιπτωσεις δεν ειναι ιδιες

eimaste aR21rwstoi
06-05-11, 09:22
:smt082 :D

όχι ρε φίλε
δεν τον βαράς τον σκύλο
μην το συζητάς
αυτά είναι πρό χριστού...
περιμενα οτι θα το ελεγες...
το διατυπωσα λαθος οχι το βαρας...με μια κινηση το χεριου πολυ ελεφρυ χτυπημα οπως στα μωρο στον ποπο ισα ισα το φερνεις στην θεση του...
καταλαβες πως το εννοω τωρα
τωρα αν εχεις ενα ροτβαιλερ και το χτυπησεις ανεπαισθητα δεν θα γινει και τιποτα...
οποτε καταληγουμε στο positive trainning

fishme1
06-05-11, 09:33
Επισης στο βιντεο βρε Χαρη τι μας δειχνεις ; ενα κατσε , ενα κατω και επαναφορα ;

Επισης τα σκυλια στα βιντεο δεν ειναι εκπαιδευμενα να ειναι επιθετικα , η κοινωνικη επιθετικοτητα που εκδηλωνουν ειναι γενετικη , και επειφη ειναι ισορροπημενα τα πας και βολτα στο συνταγμα αμα θες χωρις να κυνδυνευει και κανεις

Μπουμπουλα εχω βαλει και μανικι και μαθαινω και φορμα , διαφωνω στο να μη λες τι εμαθες γιατι εδωσες λεφτα , γιατι με αυτη την νοοτροπια εκμεταλευονται οι διαφοροι δεινοσαυροι του χωρου και κρατουν κλειστο τον κυναθλητισμο και μπορουν και στηνουν προκριματικα και χρεωνουν χωρις να ντρεπονται 200 ευρω συνδρομη σε κλαμπ εργασιας

παλι καλα υπαρχουν πλεον μερικα κλαμπ που εχουν ανοιξει την εργασια στο ευρυ κοινο και δεν κοιτουν την αρπαχτη :)

chemical mac
06-05-11, 09:48
Μετά από 3 σελίδες (κι αν το αφήσουμε θα γραφτούν πολλές ακόμα) καταλήξαμε στα εξής :

ο fishme1 είναι αγράμματος αλλά παρόλα αυτά ξερόλας (ποστ #61)
ο harris samos έχει κλειδώσει και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να τον ξεκλειδώσουμε (κλικερ, στυλιάρι, κλωτσιές, μπουνιές, πνίχτης...δεν μπορεί κάτι θα δουλέψει)
ο tsoum (λατρεμένη περίπτωση)......όταν ήταν μικρός ήταν σε περπατούρα κι είχ σκύλο που τον δάγκωσε

τέλος ο Πάνος που άνοιξε το θέμα, μετέφερε τις πληροφορίες στους φίλους του, οι οποίοι μετά από αυτά που διάβασαν, αποφάσισαν να αγοράσουν καναρίνια.

.....συνεχίζεται :rolleyes:

fishme1
06-05-11, 09:49

Δεν πειραζει αν ειναι να βλεπω απο βιντεο πως ειναι ο καλος σκυλος βλεπω απο αυτα που σου εβαλα και εδω να δεις , εκτος αν εννοεις οτι ο σκυλος σου ηταν καλυτερος :o :smt107

fishme1
06-05-11, 09:53
Μετά από 3 σελίδες (κι αν το αφήσουμε θα γραφτούν πολλές ακόμα) καταλήξαμε στα εξής :

ο fisme1 είναι αγράμματος αλλά παρόλα αυτά ξερόλας (ποστ #61)

fishme οχι fis" "me

Ξεχασα να σου πω πριν , ευτυχως για εμενα μενω μονος μου :D

giannisqq
06-05-11, 10:21
πανο το βρηκες το βιβλιο.........

mpoumpoula
06-05-11, 11:48
Μπουμπουλα εχω βαλει και μανικι και μαθαινω και φορμα , διαφωνω στο να μη λες τι εμαθες γιατι εδωσες λεφτα , γιατι με αυτη την νοοτροπια εκμεταλευονται οι διαφοροι δεινοσαυροι του χωρου και κρατουν κλειστο τον κυναθλητισμο και μπορουν και στηνουν προκριματικα και χρεωνουν χωρις να ντρεπονται 200 ευρω συνδρομη σε κλαμπ εργασιας

Δίκιο έχεις αλλά επειδή ειμαι πάνω απο ολα φιλόζωη θυμώνω πραγματικά με όσους εμμένουν να ενστερνίζονται απόψεις που δικαιολογούν την άσκηση βίας στα ζώα, και δεν σπατάλησα μόνο χρήματα αλλα και πολύ χρόνο για να μάθω πέντε πράγματα για τους σκύλους. Αν ο Χάρης είχε τη διάθεση να ακούσει θα έγραφα περισσότερα... δεν την εχει ομως! Οι κλίκες υπήρχαν και θα υπάρχουν παντού ΄δυστυχως...

harris samos
06-05-11, 12:17
η mpoympoyla και ο ακουαριστας δικαιολογουν το σκυλο του τσουμ γιατι τον δαγκωσε :smt120:smt120:smt120 καλα σου εκανε τσουμ ποιος σου ειπε να χαιδεψεις το σκυλο σου ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ?
απο την αλλη ο fishme ενας εμπειρος εκπεδευτης λεει οτι πρεπει να ποροσει το μαλινουα μεχρι ταβανι δεν εχεις δει πορομενο σκυλο μεχρι ταβανι και αμα τον δεις πραγματικα κλεισε την πορτα αν προλαβεις δε σε σοζει ουτε στολες ουτε γαντια πορονετε ενα σκυλο με το γαντι χαχαχαχαχαχαχαχα ποιος σου ειπε ο τι ολα τα σκυλια επιτηθεντε στο γαντι θα ηθελα πραγματικα να βαλεις το γαντι και να δοκιμασουμε το δικο μου σκυλο που θα σε σβερκονε κανονικα και να παρακαλας μετα αμα εχει μαθει το αστο
η μπουμπουλα λεει οτι θα εμενα χωρις φατσα οταν επαιζα μπουνιες με το σκυλο μου ( εχω μαθει ολα αυτα τα χρονια οτι ο σκυλος δυσκολα τρωει το αφεντικο του εμενα ο δικος μου μονο τσαμπουκαδες μου εκανε γρυλιζοντας και βγαζοντας δοντια σε περιπτοσης αναπαραγογης οσοι εχουν αρσενικα καταλαβαινουν και σε περιπτοση που προσπαθη να αλλαξει τη θεση του στην ιεραρχια ) με τι δικια σας λογικη δηλαδη επρεπε να κατσω να με δαγκωσει και να μη του κοπανισω τη μπουφλα ΣΩΣΤΑ ?
ο chemical mac καλα κανει και κανει χαβαλε :grin::grin::grin:
eimaste aR21rwstoi μιλησε σωστα εδω ---> το διατυπωσα λαθος οχι το βαρας...με μια κινηση το χεριου πολυ ελεφρυ χτυπημα οπως στα μωρο στον ποπο ισα ισα το φερνεις στην θεση του...
καταλαβες πως το εννοω τωρα
τωρα αν εχεις ενα ροτβαιλερ και το χτυπησεις ανεπαισθητα δεν θα γινει και τιποτα... (γινετε ποναει το χερι σου :D:D) (κανεις δεν εχει πει παρε ενα στιλιαρι και σκωτοσετο στο ξυλο εσεις το εχετε κανει απο τοσοδα τοοοοοοοοοοοσο εδωσα το παραδειγμα που μου επιτεθηκε σκυλος που ηταν πραγματικα αγριος (εσεις λετε ηταν ανασφαλης απο ανασφαλια εφαγε το γαιδαρο και ξεκλιρησε και της κατσικες του γειτονα και ποσα κακομιρα σκυλακια και γατακια )

Δίκιο έχεις αλλά επειδή ειμαι πάνω απο ολα φιλόζωη θυμώνω πραγματικά με όσους εμμένουν να ενστερνίζονται απόψεις που δικαιολογούν την άσκηση βίας στα ζώα, και δεν σπατάλησα μόνο χρήματα αλλα και πολύ χρόνο για να μάθω πέντε πράγματα για τους σκύλους. Αν ο Χάρης είχε τη διάθεση να ακούσει θα έγραφα περισσότερα... δεν την εχει ομως! Οι κλίκες υπήρχαν και θα υπάρχουν παντού ΄δυστυχως...
mpoumpoula μια που αγαπας τοσο πολυ τα σκυλακια ακομα και το δικο μου φενετε να το αγαπας παραπανω απο μενα που το ειχα και το φροντιζα 10 χρονια σχεδον που κοιμομασταν στο ιδιο κρεβατι που πηγεναμε παντου μαζι που τον εχασα και ειχα να μιλισω σε ανθρωπο 3 μηνες που ακομα το λουρι του κρεμετε στο κρεβατι μου .........

αν λεω αν ενασ σκυλος σου εκανε επιθεση σε ενα απο τα παιδια σου και τον ετρωγε κανονικα ποιον θα δικαιολογουσες ?
αν ισουν μπρωστα την ωρα της επιθεσης τη θα εκανες ?

imichal
06-05-11, 12:19
http://www.aquatek.gr/vb/images/icons/icon10.gif

ο fishme1 είναι αγράμματος αλλά παρόλα αυτά ξερόλας (ποστ #61)
ο harris samos έχει κλειδώσει και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να τον ξεκλειδώσουμε (κλικερ, στυλιάρι, κλωτσιές, μπουνιές, πνίχτης...δεν μπορεί κάτι θα δουλέψει)
ο tsoum (λατρεμένη περίπτωση)......όταν ήταν μικρός ήταν σε περπατούρα κι είχ σκύλο που τον δάγκωσε

τέλος ο Πάνος που άνοιξε το θέμα, μετέφερε τις πληροφορίες στους φίλους του, οι οποίοι μετά από αυτά που διάβασαν, αποφάσισαν να αγοράσουν καναρίνια.

.....συνεχίζεται :rolleyes:

σκυλοφορουμ.....

QS-Plan
06-05-11, 12:23
σκυλοφορουμ.....

δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είμαστε σκυλοφόρουμ... αν είμασταν θα είχαν ήδη πέσει τα μπαν.....

harris samos
06-05-11, 12:26
Επισης στο βιντεο βρε Χαρη τι μας δειχνεις ; ενα κατσε , ενα κατω και επαναφορα ;ξερει και το κατω και το δωσε μου το ξυλο και το αστο και ξαπλα και ετοιμος το σκυλι παιζει και μονο την πιθαρχια του στο παιχνιδι μας διχνει κατι που δεν ξερει το δικο σου που το βαλες και σε βιντεο εν ωρα εκπεδευσης αμα ειναι να κρεμαμε το σκυλο αναποδα για να αφυσει αυτο που εχει βαλει στο στομα του παρε ενα ποιο μικρο σκυλι γιατι αμα μεγαλοσει κι αλλο το μαλινουα θα κουραζεσε πολυ

eimaste aR21rwstoi
06-05-11, 12:26
δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είμαστε σκυλοφόρουμ... αν είμασταν θα είχαν ήδη πέσει τα μπαν.....
δεν εχει ειπωθει και τιποτα για να πεσει μπαν:smt120

harris samos
06-05-11, 12:30
δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είμαστε σκυλοφόρουμ... αν είμασταν θα είχαν ήδη πέσει τα μπαν.....σωστα θα με ειχαν κανει μπαν επιδει εριξα χαστουκι στο σκυλο μου επιδει πιγε να επιτεθει καπου που δεν επρεπε

και μια που ειμαστε ψαροφορουμ να αρχισουν τα μπαν σε αυτους που εχουν ακαταλιλες συνθηκες νερου και λιτρων στα ψαρια τους
τα λεω καλα ?

fishme1
06-05-11, 12:37
Χαρη σου ειπα τι να εκανες για να μην σε δαγκωνε , δεν θες να κατλαβεις δεν σου φταιω εγω

Τωρα δηλαδη τι μας λες οτι πηρες το στυλιαρι και ακουμπησες τον σκυλο ; ή οτι κολλησες την μουρη σου στην μουρη του για να τον φιλησεις και απλωσες τα χερια σου για να τον χαιδεψεις και οχι οτι κολλησες την μουρη σου για να τρομαξεις τον σκυλο σου και απλωσες τα χερια σου για να δειρεις τον σκυλο οπως ελεγες ;

εγω βλεπω οτι δεν ξερεις τα ενστικτα ενος σκυλου , δεν ξερεις να τον προσεγγισεις , δεν ξερεις να δεις αν ενας σκυλος αντιδρα φοβικα και δεν ξερεις να ξεχωρισεις την αμυνα απο την επιθεση , δεν εχεις δει αλλη δουλεια εκτος απο την δικη σου αλλα ξερεις να λες για την δουλεια των αλλων επειδη συνολικα τα σκυλια σου ζυγιζαν περισσοτερο

Ο νοων νοειτω

fishme1
06-05-11, 12:39
ξερει και το κατω και το δωσε μου το ξυλο και το αστο και ξαπλα και ετοιμος το σκυλι παιζει και μονο την πιθαρχια του στο παιχνιδι μας διχνει κατι που δεν ξερει το δικο σου που το βαλες και σε βιντεο εν ωρα εκπεδευσης αμα ειναι να κρεμαμε το σκυλο αναποδα για να αφυσει αυτο που εχει βαλει στο στομα του παρε ενα ποιο μικρο σκυλι γιατι αμα μεγαλοσει κι αλλο το μαλινουα θα κουραζεσε πολυ

σου εξηγησα γιατι το κανουμε , αλλο η υπακοη αλλο τα καθηκοντα προστασιας

Για να το καταλαβεις βεβαια πρεπει να μην φοβασαι τον σκυλο σου ωστε να μην πιστευεις οτι μια μερα θα σε φαει

eimaste aR21rwstoi
06-05-11, 12:41
Χαρη σου ειπα τι να εκανες για να μην σε δαγκωνε , δεν θες να κατλαβεις δεν σου φταιω εγω

Τωρα δηλαδη τι μας λες οτι πηρες το στυλιαρι και ακουμπησες τον σκυλο ; ή οτι κολλησες την μουρη σου στην μουρη του για να τον φιλησεις και απλωσες τα χερια σου για να τον χαιδεψεις και οχι οτι κολλησες την μουρη σου για να τρομαξεις τον σκυλο σου και απλωσες τα χερια σου για να δειρεις τον σκυλο οπως ελεγες ;

εγω βλεπω οτι δεν ξερεις τα ενστικτα ενος σκυλου , δεν ξερεις να τον προσεγγισεις , δεν ξερεις να δεις αν ενας σκυλος αντιδρα φοβικα και δεν ξερεις να ξεχωρισεις την αμυνα απο την επιθεση , δεν εχεις δει αλλη δουλεια εκτος απο την δικη σου αλλα ξερεις να λες για την δουλεια των αλλων επειδη συνολικα τα σκυλια σου ζυγιζαν περισσοτερο

Ο νοων νοειτω

ρε νικο κατσε λιγο...οταν εχεις ενα σκυλι και σου εχει βγει λιονταρι πως θα δεις αμεσα αποτελεσματα??
τι πρεπει να κανεις?
η μια λυση ειναι ευθανασια αν το σκυλι ειναι τοσο επιθετικο οσο του χαρη...
αν εφαγε γαιδαρο ειναι λιγο τρομακτικο:rolleyes:
το να κατανοεις το σκυλι και τους λογους που αντιδρα τοσο ασχημα ειναι πολυ καλο και συμφωνω στο να εχεις τις γνωσεις ωστε να καταλαβαινεις την σταση σωματος του σκυλου σου

fishme1
06-05-11, 12:44
παμε παλι :rolleyes:

η επιθετικοτητα στα ζωα δεν εχει σχεση με την επιθετικοτητα στον ανθρωπο

αμεσα αποτελεσματα δεν υπαρχουν και ειναι λαθος να στοχευουμε στην αμεσοτητα , παμε σιγα σιγα απο το 0 , καπου πιο πριν ειπα τι θεωρω οτι ειναι σωστο να κανεις σε μια τετοια περιπτωση

eimaste aR21rwstoi
06-05-11, 12:45
παμε παλι :rolleyes:

η επιθετικοτητα στα ζωα δεν εχει σχεση με την επιθετικοτητα στον ανθρωπο

αμεσα αποτελεσματα δεν υπαρχουν και ειναι λαθος να στοχευουμε στην αμεσοτητα , παμε σιγα σιγα απο το 0 , καπου πιο πριν ειπα τι θεωρω οτι ειναι σωστο να κανεις σε μια τετοια περιπτωση
ναι συμφωνω νικο...
αυτο που λες στην περιπτωση του χαρη το εχασα επειδη ειμαι στην δουλεια
αλλα απο το μηδεν δεν πας σε τετοια περιπτωση...
βασικα αντι να συζητησετε το πως και το γιατι αναλωνεστε σε ολα τα αλλα

mpoumpoula
06-05-11, 12:48
Χάρη, για άλλη μια φορά θα σε παρακαλέσω να ρίξεις τους τονους! Και ξαναγράφω: Δεν είπα ότι θα σε δάγκωνε το ροτβάιλερ ούτε να κ'άτσεις απραγος να σε δαγκώσει! Ειπα ότι απλά, δεν ηθελε να σε δαγκώσει και το λόγο στον εξηγησα λεπτομερώς. Εξάλλου κι εσύ ο ίδιος τωρα παραδέχεσαι ότι δεν επρόκειτο να σε δαγκώσει και οτι απλά εκανε τσαμπουκάδες! αρα το ξύλο το χρησιμοποιησες τελικά ως άμυνα ή για να του σπάσεις τον τσαμπουκά;;; γιατί με μπέρδεψες και μόνος σου αναιρείς αυτά που γράφεις...

Η επιθετικότητα ως προς τα ζώα εχει να κάνει με το κυνηγετικό ένστικτο και την ελλιπή κοινωνικοποίηση! Εσύ γιατί λες ότι την έπεσε στα ζωα;;;;

Εγώ δεν είπα πουθενά ότι δεν αγαπάς τα σκυλιά σου ούτε ότι εγώ τα αγαπώ περισσότερο από σένα. Τις προθέσεις σου δεν τις αμφισβήτησε κανείς. Τις απόψεις σου συζητάμε ως προς τη χρήση βίας.

Η ερωτηση σου είναι πολύ υποθετική! Πραγματικά δε θεωρώ ότι θα μπορουσε ποτέ ένας σκύλος να επιτεθεί και να φάει ( αδόκιμη λέξη - καλύτερη δαγκωσει-) κάποιο από τα παιδιά μου όπως δεν έχει δαγκώσει κι εμένα. Παρόλα αυτά, αν συνέβαινε κατι τέτοιο σε καμία περίπτωση δε θα ζητούσα την κεφαλή του σκύλου επί πίνακι αλλά τον ιδιοκτητη του σκύλου θα τον έσβηνα από αυτόν τον κόσμο! Αν ήμουν μπροστα, εννοειται οτι θα έκανα το παν για να προστατεύσω το παιδί μου! Πάντως μου έχει τύχει περιστατικό οπου σκύλος επιτέθηκε στο γερμανικό ποιμενικό μου το οποίο ειχα με το λουρί και κάναμε αμεριμνες βόλτα απο το πουθενά χωρίς καυγαδες και γάβγισμα και του έφαγε στην κυριολεξία το μισό αφτί! Ε, με τον ιδιοκτητη τα έβαλα οχι με το σκύλο!

fishme1
06-05-11, 12:48
πως και γιατι απο φορουμ δεν γινεται να λες αν δεν εχεις δει τον σκυλο , απλα πας απο το 0 για να σε εμπιστευτει ο σκυλος , φαι δηλαδη και το πως θα το κανεις εξαρταται απο τον σκυλο , μετα παιχνιδι που και αυτο εξαρταται απο τον σκυλο , μετα υπακοη μεσα στο παιχνιδι ή και με το φαγητο και οσο γινεται αποφευγεις την κοντρα

eimaste aR21rwstoi
06-05-11, 12:51
πως και γιατι απο φορουμ δεν γινεται να λες αν δεν εχεις δει τον σκυλο , απλα πας απο το 0 για να σε εμπιστευτει ο σκυλος , φαι δηλαδη και το πως θα το κανεις εξαρταται απο τον σκυλο , μετα παιχνιδι που και αυτο εξαρταται απο τον σκυλο , μετα υπακοη μεσα στο παιχνιδι ή και με το φαγητο και οσο γινεται αποφευγεις την κοντρα
τεσπα οκ...ακρη δυσκολα θα βγει απο αυτη την συζητηση anyway θα τα πουμε και το σαββατο απο κοντα;)

mikrosaquaristas
06-05-11, 12:59
ας μιλήσω ως μόντ σε σκυλοφόρουμ που σίγουρα εχω πολύ εμπειρία
δεν θα είχε πέσει μπάν...τουλάχιστον όχι ακόμα....
:cool:

τώρα κατα τα άλλα
τα σκυλιά δεν τα βαράμε
ο αρχηγός σκύλος δεν δέρνει τα κατώτερα σκυλιά
δεν χρειάζεται να τα δείρει καν
τα κοιτάει και τελειώνει η φάση
έχει φροντίσει η μάνα τους απο πολύ μικρά να τους τυπώσει με ανεξίτηλα γράμματα την υποταγή στον ανώτερο

μόνο σε περίοδο οίστρου θηλυκιάς μπορεί να ενταθούν τα πνευματα αλλά εκεί καθαρίζει η θηλυκιά που είναι και ο ουσιαστικός αρχηγός της αγέλης
και τελοσπάντων αυτό είναι άλλη φάση

τώρα
αυτό που δεν έχουν καταλάβει πολλοί είναι ότι ο άνθρωπος με τον σκύλο που θέλει να τον φάει δεν έχει ελπίδες
δεν πά να βαράει με στυλιάρια και με ότι νά ναι
ειδικά με ένα ροτβάιλερ ή αντίστοιχα μεγέθη και ταμπεραμέντα

απλά ο σκύλος δεν θέλει να σε φάει - σχεδόν ποτέ.....

για τον τσούμ
πράγματι
καλά του έκανε ο σκύλος και τον δάγκωσε
που δεν τον δάγκωσε
τον τσίμπησε που λέμε
θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί μεν
αλλά αφού δεν αποφευχθηκε -καλά να πάθει και να μάθει

είναι εμβιο ων με χαρακτήρα δικαιώματα κλπ
απλά του μίλησε με γλώσσα σώματος
δεν του επιτέθηκε να τον εξουδετερώσει
αν ήξερε ο σκύλος ότι με αυτήν του την κίνηση θα επέφερε σοβαρή βλάβη ΔΕΝ θα το είχε κάνει
μεταξύ τους τα σκυλιά τσιμπιούνται και το τρίχωμα δεν επιτρέπει βλάβες αλλά μόνο επίδειξη του σήματος που θέλουν να εκπέμψουν
στην περίπτωση του τσούμ "άραξε στο πόστο σου"

το ξύλο στα σκυλιά ξεπεράστηκε πολλά χρόνια τώρα

τα γαιδούρια και τα γατιά και τα άλλα σκυλιά δεν είναι άνθρωποι

harris samos
06-05-11, 13:01

Τωρα δηλαδη τι μας λες οτι πηρες το στυλιαρι και ακουμπησες τον σκυλο ; ή οτι κολλησες την μουρη σου στην μουρη του για να τον φιλησεις και απλωσες τα χερια σου για να τον χαιδεψεις και οχι οτι κολλησες την μουρη σου για να τρομαξεις τον σκυλο σου και απλωσες τα χερια σου για να δειρεις τον σκυλο οπως ελεγες ; με το στιλιαρη θα σου πω τη εκανα του κοπανισα μια τοσο δυνατη που κοντεπσα να του σπασω το κεφαλι του στη μεση (γιατι πηγε να με φαει ) σε καλυψα ? εσυ τι θα εκανες απαντα τι θα εκανες ?

Ο νοων νοειτω εσυ πολλα ξερεις αλλα με 2 σκυλια εμπειρια καλυτερα μη μιλας να ειχες κανενα βαρβατο εκπεδευμενο ναι να σκυψω το κεφαλι και να πω ο σκυλιος φυσαει
ο σκυλος σου ειναι 7 μηνων και δε ξερει το αστο ρε φιλε τη μας λες
αυτο ειναι σκυλι εργασιας ?
τι εργασια κανει ακριβος ?
δεν εχεις δει σκυλια εργασιας να δουλευουν κανονικα οχι να κανουν παραστση να δαγκωνουν το μπαρμπα με τη στολη και να πηδανε το φραχτη αυτα ειναι για αυτους που θελουνε να λενε οτι εχουν
εχεις δει σκυλο να κουβαλαει τσιμεντολιθους τουβλα ξυλα απο φιλοτιμο και ασ εχει φαει και της μπατσες του
εχεις δει σκυλο να πηγενει προβατα στο βουνο και να τα γυρναει το σουρουπο μονος του
αυτα ειναι σκυλια εργασιας και μεγαλοσα μεσα σε αυτα τι να μου πειτε τωρα (ασε που τα αγαπατε ποιο πολυ απο μενα ) :smt120:smt120

mpoumpoula
06-05-11, 13:02
"Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως...."

harris samos
06-05-11, 13:03
Χάρη, για άλλη μια φορά θα σε παρακαλέσω να ρίξεις τους τονους! Και ξαναγράφω: Δεν είπα ότι θα σε δάγκωνε το ροτβάιλερ ούτε να κ'άτσεις απραγος να σε δαγκώσει! Ειπα ότι απλά, δεν ηθελε να σε δαγκώσει και το λόγο στον εξηγησα λεπτομερώς. Εξάλλου κι εσύ ο ίδιος τωρα παραδέχεσαι ότι δεν επρόκειτο να σε δαγκώσει και οτι απλά εκανε τσαμπουκάδες! αρα το ξύλο το χρησιμοποιησες τελικά ως άμυνα ή για να του σπάσεις τον τσαμπουκά;;; γιατί με μπέρδεψες και μόνος σου αναιρείς αυτά που γράφεις...

Η επιθετικότητα ως προς τα ζώα εχει να κάνει με το κυνηγετικό ένστικτο και την ελλιπή κοινωνικοποίηση! Εσύ γιατί λες ότι την έπεσε στα ζωα;;;;

Εγώ δεν είπα πουθενά ότι δεν αγαπάς τα σκυλιά σου ούτε ότι εγώ τα αγαπώ περισσότερο από σένα. Τις προθέσεις σου δεν τις αμφισβήτησε κανείς. Τις απόψεις σου συζητάμε ως προς τη χρήση βίας.

Η ερωτηση σου είναι πολύ υποθετική! Πραγματικά δε θεωρώ ότι θα μπορουσε ποτέ ένας σκύλος να επιτεθεί και να φάει ( αδόκιμη λέξη - καλύτερη δαγκωσει-) κάποιο από τα παιδιά μου όπως δεν έχει δαγκώσει κι εμένα. Παρόλα αυτά, αν συνέβαινε κατι τέτοιο σε καμία περίπτωση δε θα ζητούσα την κεφαλή του σκύλου επί πίνακι αλλά τον ιδιοκτητη του σκύλου θα τον έσβηνα από αυτόν τον κόσμο! Αν ήμουν μπροστα, εννοειται οτι θα έκανα το παν για να προστατεύσω το παιδί μου! Πάντως μου έχει τύχει περιστατικό οπου σκύλος επιτέθηκε στο γερμανικό ποιμενικό μου το οποίο ειχα με το λουρί και κάναμε αμεριμνες βόλτα απο το πουθενά χωρίς καυγαδες και γάβγισμα και του έφαγε στην κυριολεξία το μισό αφτί! Ε, με τον ιδιοκτητη τα έβαλα οχι με το σκύλο! μπουμπουλα μιλαω απο την αρχη για 2 διαφορετικα σκυλια αλλα εχει περασει στα ψηλα γραμματα το εχετε παρει χαμπαρι ?

δεν καταλαβες την ερωτηση αν ο σκυλος ηταν δικος σου λεω τη θα εκανες θα πηγενες τον εαυτο σου στο δικαστηριο ?

fishme1
06-05-11, 13:06
7 μηνων ειναι πολυ νωρις να βαλεις εναν σκυλο στο αστο

η εργασια των σκυλων που σου εδειξα ειναι η προστασια και η καταστολη παρεμφερη με την χρηση που εχουν αυτοι οι σκυλοι στην αστυνομια και στον στρατο , με περισσοτερη υπακοη

Ειδες που δεν ξερεις ; ο σκυλος δεν βλεπει διαφορα μεταξυ ενος ανθρωπου που φοραει φορμα και ενος που δεν φοραει , απλα αντε αν εχει μαθει να δαγκωνει και να περνει το μανικι να δαγκωσει εναν που δεν φοραει μανικι και να του τραβαει το χερι μεχρι να του το βγαλει

Α ! οτι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια που λενε

eimaste aR21rwstoi
06-05-11, 13:07
εσυ πολλα ξερεις αλλα με 2 σκυλια εμπειρια καλυτερα μη μιλας να ειχες κανενα βαρβατο εκπεδευμενο ναι να σκυψω το κεφαλι και να πω ο σκυλιος φυσαει
ο σκυλος σου ειναι 7 μηνων και δε ξερει το αστο ρε φιλε τη μας λες
αυτο ειναι σκυλι εργασιας ?
τι εργασια κανει ακριβος ?
δεν εχεις δει σκυλια εργασιας να δουλευουν κανονικα οχι να κανουν παραστση να δαγκωνουν το μπαρμπα με τη στολη και να πηδανε το φραχτη αυτα ειναι για αυτους που θελουνε να λενε οτι εχουν
εχεις δει σκυλο να κουβαλαει τσιμεντολιθους τουβλα ξυλα απο φιλοτιμο και ασ εχει φαει και της μπατσες του
εχεις δει σκυλο να πηγενει προβατα στο βουνο και να τα γυρναει το σουρουπο μονος του
αυτα ειναι σκυλια εργασιας και μεγαλοσα μεσα σε αυτα τι να μου πειτε τωρα (ασε που τα αγαπατε ποιο πολυ απο μενα ) :smt120:smt120
εσενα αγαπαμε μου αγορινα μου μην μου στεναχωριεσαι:D

fishme1
06-05-11, 13:09
Επισης εσυ που εχεις εκπαιδευσει τα πολλα σκυλια μαθε , οτι φυλη σκυλου " αμερικανικο αστερι για ιστοσελιδα " ( αμερικαν σταρ φορσαιτ ) που λες δεν υπαρχει

mpoumpoula
06-05-11, 13:11
Η εργασία που κάνει το μαλινουά είναι σε καθήκοντα προστασίας.
Οι ποιμενικοί που λες εσύ σε καθηκοντα άλλα.
Υπάρχουν διαφορες κατηγορίες εργασιών στην εκπαίδευση των σκύλων.

Ένα μαλινουα 7 μηνών είναι ακόμα πολύ κουτάβι και έχει πάρα πολύ χρόνο να βελτιωθεί και να μάθει!

Κι εγώ άμα με δερνεις όλη μέρα όχι τσιμεντόλιθα αλλά ολόκληρη μαντρα σου κουβαλάω και όχι από φιλότιμο! Στην πρώτη καλή ευκαιρία θα σε σφάξω στο γόνατο!

Αφου δεν άνοιξε το κεφάλι του σκύλου στη μέση πάλι καλα!!!!!!!!!!! Κάποια βλάβη πάντως θα την προκάλεσες δεν μπορεί!

Μα καλά βρε Χάρη, θα μας τρελλάνεις τελείως;;;
δεν καταλαβες την ερωτηση αν ο σκυλος ηταν δικος σου λεω τη θα εκανες θα πηγενες τον εαυτο σου στο δικαστηριο ?

Ε, τότε σου λεώ με βεβαιότητα ότι δικό μου σκυλί δεν υπήρχε περίπτωση να δαγκώσει, ούτε καν να επιτεθεί σε καποιο από τα παιδιά μου!

harris samos
06-05-11, 13:14
ας μιλήσω ως μόντ σε σκυλοφόρουμ που σίγουρα εχω πολύ εμπειρία
δεν θα είχε πέσει μπάν...τουλάχιστον όχι ακόμα....
:cool:

τώρα κατα τα άλλα
τα σκυλιά δεν τα βαράμε
ο αρχηγός σκύλος δεν δέρνει τα κατώτερα σκυλιά
δεν χρειάζεται να τα δείρει καν
τα κοιτάει και τελειώνει η φάση
έχει φροντίσει η μάνα τους απο πολύ μικρά να τους τυπώσει με ανεξίτηλα γράμματα την υποταγή στον ανώτερο

μόνο σε περίοδο οίστρου θηλυκιάς μπορεί να ενταθούν τα πνευματα αλλά εκεί καθαρίζει η θηλυκιά που είναι και ο ουσιαστικός αρχηγός της αγέλης
και τελοσπάντων αυτό είναι άλλη φάση

τώρα
αυτό που δεν έχουν καταλάβει πολλοί είναι ότι ο άνθρωπος με τον σκύλο που θέλει να τον φάει δεν έχει ελπίδες
δεν πά να βαράει με στυλιάρια και με ότι νά ναι
ειδικά με ένα ροτβάιλερ ή αντίστοιχα μεγέθη και ταμπεραμέντα

απλά ο σκύλος δεν θέλει να σε φάει - σχεδόν ποτέ.....

για τον τσούμ
πράγματι
καλά του έκανε ο σκύλος και τον δάγκωσε
που δεν τον δάγκωσε
τον τσίμπησε που λέμε
θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί μεν
αλλά αφού δεν αποφευχθηκε -καλά να πάθει και να μάθει

είναι εμβιο ων με χαρακτήρα δικαιώματα κλπ
απλά του μίλησε με γλώσσα σώματος
δεν του επιτέθηκε να τον εξουδετερώσει
αν ήξερε ο σκύλος ότι με αυτήν του την κίνηση θα επέφερε σοβαρή βλάβη ΔΕΝ θα το είχε κάνει
μεταξύ τους τα σκυλιά τσιμπιούνται και το τρίχωμα δεν επιτρέπει βλάβες αλλά μόνο επίδειξη του σήματος που θέλουν να εκπέμψουν
στην περίπτωση του τσούμ "άραξε στο πόστο σου"

το ξύλο στα σκυλιά ξεπεράστηκε πολλά χρόνια τώρα

τα γαιδούρια και τα γατιά και τα άλλα σκυλιά δεν είναι άνθρωποιαμα ποτε σε δαγκωσει ο σκυλος σου σε παρακαλω να το κανεις θεμα εδω ετσι για να σου πω κι εγω και ο τσουμ καλα σου εκανε
οπως και να εχει η φαση δεν εχουμε κοφτερα δοντια και τρυχομα και δε μπορουμε να αφυνουμε ενα ζωο που ειναι μεσα στο σπιτι μας να μας δαγκωνει επιδει γουσταρει για μενα ειναι απαραδεκτο και αν με δαγκωνε στο ασχετο η 1 κινηση μου θα ηταν να του χωσο κι εγω μια μπουφλα η να τον ποισω με μεγαλη δυναμη απο τα μαγουλα για να μαθει να φερετε και λετε εσεις οτι θελετε
μου θυμισετε μια οικογενια που εκανε οτι ηθελε ο σκυλος αμα ηθελε συκωνοταν απο τον καναπε να κατσουν αν δεν ηθελε τους εριχνε και καμια δαγκωνια μαλλον το καιμενο ειχε ανασφαλιες :smt120:smt120

mpoumpoula
06-05-11, 13:23
μου θυμισετε μια οικογενια που εκανε οτι ηθελε ο σκυλος αμα ηθελε συκωνοταν απο τον καναπε να κατσουν αν δεν ηθελε τους εριχνε και καμια δαγκωνια μαλλον το καιμενο ειχε ανασφαλιες :smt120:smt120

Δηλαδή απο όσα έχουμε γράψει εσύ αυτό καταλαβες;;;; Εγώ παραιτουμαι! Δικα σου είναι τα σκυλιά, ενήλικος είσαι, κανε ο,τι γουστάρεις! Κι αν αργότερα κάνεις παιδιά ριχνε τους κι από καμιά μπούφλα, δε βλάπτει!

harris samos
06-05-11, 13:23
παμε παλι
μιλαμε για 2 διαφορετικα σκυλια
ενα το οποιο ειναι κουταβι και τον ειχα μεχρι περιση
και ενα το οποιο το πηρα 2 χρονον πραγματικα αγριο και μου επιτεθηκε

αμα θελετε το λεω και συλαβηστα

7 μηνων ειναι πολυ μικρο ???????? το αστο ειναι απο τα βασικα που πρεπει να ξερει ενας σκυλος απο κουταβι 3-4 μηνων το αστο το φερτο το κατσε στο παιχνιδι πανω τα μαθαινει αυτα ..

fishme1
06-05-11, 13:27
το εχουμε καταλαβει οτι μιλας για δυο σκυλους

το αστο σου ειπα στο παιχνιδι το δουλευουμε , οσον αφορα ομως τον κακο ακομα ειναι νωρις να του βαλουμε του κουταβιου το αστο , ακομα τον ανεβαζουμε τον σκυλο για να φτασει την μεγιστη μαχητικοτητα που μπορει να βγαλει , καταλαβες τωρα ;

eimaste aR21rwstoi
...για αυτό δεν μου βγάζει τίποτα από το πρωί....:rolleyes:

απαίσιε τύπε :D
:D:D:D

αν δεν κανω λαθος ειναι το staffordshire

harris samos

Δηλαδή απο όσα έχουμε γράψει εσύ αυτό καταλαβες;;;; Εγώ παραιτουμαι! Δικα σου είναι τα σκυλιά, ενήλικος είσαι, κανε ο,τι γουστάρεις! Κι αν αργότερα κάνεις παιδιά ριχνε τους κι από καμιά μπούφλα, δε βλάπτει σε αυτο συμφωνο απολυτα χρειαζεται και οχι μια μονο μπασ και γινουν σωστοι ανθρωποι γιατι εχει γεμισει ο κοσμος κακομαθημενα ..... ξερεις τι λεει μια παριμια οσοι δε με σεβεστε θα με φωβαστε ;)

fishme1
06-05-11, 13:31
ειδες πως δικαιολογουνται καποιες αντιληψεις ;

harris samos
06-05-11, 13:36
Επισης εσυ που εχεις εκπαιδευσει τα πολλα σκυλια μαθε , οτι φυλη σκυλου " αμερικανικο αστερι για ιστοσελιδα " ( αμερικαν σταρ φορσαιτ ) που λες δεν υπαρχειπατα american pitbull τοτε φανταστικε εκπεδευτη

fishme1
06-05-11, 13:37
προφανως το ξερω , επισης το πιτ μπουλ ειναι πιτ μπουλ το αμ σταφ ειναι η αναγνωρισμενη απο την διεθνη κυνολογικη ομοσπονδια " και καλα " απαλαγμενη απο τι κυνομαχιες εκτροφη του πιτ μπουλ

fishme1
06-05-11, 13:58
τελος παντων εγω ουτε εκπαιδευτης το παιζω ουτε καποιος , για αυτο και δεν λεω τι ακριβως θα εκανα σε καποιον σκυλο

Πανο καλυτερα να βρει ο φιλος σου εναν σοβαρο εκπαιδευτη και να μην περιμενει την τελεια δουλεια με ενα βιβλιο , αν παντως δεν ζηταει κατι τρελο μπορει και μονος του να κανει κατι

Πάνος
06-05-11, 15:24
σβηνω τα ασχετα. ο σκυλος θα παει σε εκπαιδευτη...απλα ο ιδιοκτητης ηθελε και καποιο βιβλιο να μελετησει.

giannisqq
06-05-11, 15:27
Μα γιατι??

QS-Plan
06-05-11, 15:28
πάλι καλά που δεν ανοίχθηκε θέμα για εκπαίδευση δίσκων.... με το ψαροντούφεκο θα τους παίρναν.....:D:D:D:D:D:D:D

mpoumpoula
06-05-11, 15:33
Χάρη, ράτσα pit bull αναγνωρισμενη απο τη Διεθνη Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) δεν υπάρχει. Οι αναγνωρισμενες φυλές είναι οι εξης δύο:

1. Staffordshire Bull Terrier με χωρα καταγωγής τη Μεγάλη Βρετανία και έτος καταχώρησης προτύπου φυλής το 1987
2. American Staffordshire Terrier με χώρα καταγωγής την Αμερική και έτος καταχώρησης προτύπου φυλής το 1996.

Όσο για το ''αφού δε με σέβεστε θα με φοβάστε'', τί να πω! Αν δε μπορείς με άλλο τρόπο να κάνεις τα σκυλιά σου, τα παιδιά σου και εν γένει τους γυρω σου να σε σεβαστούν και σου μενει η βία και η προκληση φόβου προκειμένου να έχεις τη συμπερισφορά που επιθυμείς, τότε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Εκτός από όλα τα άλλα θα είσαι και ένας αποτυχημενος γονιος! Λυπάμαι που προφανώς εχεις φάει πολύ ξύλο ως παιδι και λυπάμαι ακόμα περισσότερο που είσαι νέος άνθρωπος και αντί να ανοίξεις το μυαλό σου και να πας λίγο παραπέρα υιοθέτησες την τακτική του ξύλου που είναι και η μόνη που διδάχτηκες. Λυπάμαι αλλά το πρόβλημα το έχεις εσύ...
σβηνω τα ασχετα. ο σκυλος θα παει σε εκπαιδευτη...απλα ο ιδιοκτητης ηθελε και καποιο βιβλιο να μελετησει.

Ελπίζω να παει σε κάποιον σωστό εκπαιδευτη και οχι σε κανεναν που δαγκωνει αυτιά....

harris samos
06-05-11, 15:43
Χάρη, ράτσα pit bull αναγνωρισμενη απο τη Διεθνη Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) δεν υπάρχει. Οι αναγνωρισμενες φυλές είναι οι εξης δύο:

1. Staffordshire Bull Terrier με χωρα καταγωγής τη Μεγάλη Βρετανία και έτος καταχώρησης προτύπου φυλής το 1987
2. American Staffordshire Terrier με χώρα καταγωγής την Αμερική και έτος καταχώρησης προτύπου φυλής το 1996.

Όσο για το ''αφού δε με σέβεστε θα με φοβάστε'', τί να πω! Αν δε μπορείς με άλλο τρόπο να κάνεις τα σκυλιά σου, τα παιδιά σου και εν γένει τους γυρω σου να σε σεβαστούν και σου μενει η βία και η προκληση φόβου προκειμένου να έχεις τη συμπερισφορά που επιθυμείς, τότε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Εκτός από όλα τα άλλα θα είσαι και ένας αποτυχημενος γονιος! Λυπάμαι που προφανώς εχεις φάει πολύ ξύλο ως παιδι και λυπάμαι ακόμα περισσότερο που είσαι νέος άνθρωπος και αντί να ανοίξεις το μυαλό σου και να πας λίγο παραπέρα υιοθέτησες την τακτική του ξύλου που είναι και η μόνη που διδάχτηκες. Λυπάμαι αλλά το πρόβλημα το έχεις εσύ...
Ελπίζω να παει σε κάποιον σωστό εκπαιδευτη και οχι σε κανεναν που δαγκωνει αυτιά....με λες αποτυχημενο και προβληματικο νομιζω τοση ωρα σου μιλαω πολυ ομορφα και δε σε προσβαλα αλλα αμα θες μπορω.....
ξερεις κατι τουλαχιστον εγω ειμαι μικρος ακομα και μπορει να αλλαξω εσυ που εισαι και μεγαλη γυναικα δεν ...

mpoumpoula
06-05-11, 15:48
Κι εγώ ομορφα σου μιλάω... Δε σε είπα αποτυχημενο σου είπα ότι θα γίνεις αποτυχημενος γονιος αν λειτουργείς όπως είπες (με το ξύλο) και δεν καταφέρεις να εμπνεύσεις στα παιδιά σου σεβασμό! Τόσο παράλογο σου ακούγεται αυτό;;;;

Επισης δε σε είπα προβληματικό! Σου είπα ότι αν δεν καταφέρνεις να εμπνεύσεις σεβασμό τότε το πρόβλημα το έχεις εσύ όχι εκείνοι που δε μπορούν να σε σεβαστούν. Μην καταλαβαίνει ό,τι θέλεις!

Ευχομαι να αλλάξεις στο μέλλον... όσο για μένα να αλλάξω και να αρχίσω να κοπανάω σκυλιά και παιδια... δύσκολο το βλέπω! Είμαι και μεγάλη γυναίκα!

dimitris21
06-05-11, 16:01
το θέμα βλέπω αρχίζει να περνάει σε προσωπικό επίπεδο και δεν το βλέπω για πολύ ώρα ακόμα ανοιχτό

harris samos
06-05-11, 16:04
Κι εγώ ομορφα σου μιλάω... Δε σε είπα αποτυχημενο σου είπα ότι θα γίνεις αποτυχημενος γονιος αν λειτουργείς όπως είπες (με το ξύλο) και δεν καταφέρεις να εμπνεύσεις στα παιδιά σου σεβασμό! Τόσο παράλογο σου ακούγεται αυτό;;;;

Επισης δε σε είπα προβληματικό! Σου είπα ότι αν δεν καταφέρνεις να εμπνεύσεις σεβασμό τότε το πρόβλημα το έχεις εσύ όχι εκείνοι που δε μπορούν να σε σεβαστούν. Μην καταλαβαίνει ό,τι θέλεις!

Ευχομαι να αλλάξεις στο μέλλον... όσο για μένα να αλλάξω και να αρχίσω να κοπανάω σκυλιά και παιδια... δύσκολο το βλέπω! Είμαι και μεγάλη γυναίκα!ευχαριστω δε θα παρω αμα ειναι να γινω σαν εσας
πανε λιγο πισω και δεσ την απαντιση που δωσατε στον τσουμ μονο και θα καταλαβεις τον δαγκωσε ενας σκυλος και μονο που δε τον ξανα δαγκωσατε εσεις οι απαντισεισ μαλλον εχει ανασφαλια μαλλον σε θεωρει ομοιο του δεν εφτεγε ο σκυλος :smt120:smt120:smt120:smt120 μιπος εισαστε απλα κολημενεοι με το θεμα ειπαμε να τα αγαπατε τα ζωντανα ναι αλλα οχι αυτο το πραμα αλλα τελικα μπορει να εχετε και δικιο δεν εφτεγε το σκυλι ο τσουμ εφτεγε που δε του εκοψε μια μπουφλα να δει τον ουρανο σφοντιλι
θα ταιζω ενα πραμα για να με φαει ελεος :smt120

lion
06-05-11, 16:08

To καλύτερο βέβαια θα ήταν να γίνει η εκπαίδευση μαζί με τον ιδιοκτήτη

mpoumpoula
06-05-11, 16:11
Το ζώο δεν είναι πραγμα Χαρη...Τα πράγματα είναι αψυχα.... (είδες που είναι τελικά η διαφορα μας;) Καλυτερα να το ταϊζεις για να μπορείς να εκτονώνεις τα νευρα σου πάνω του... Αν αυτο ειναι ορθή μέθοδος εκπαίδευσης σκύλου τότε ας σβηστούν όλα όσα εχω γράψει...
To καλύτερο βέβαια θα ήταν να γίνει η εκπαίδευση μαζί με τον ιδιοκτήτη

Οι σωστοί εκπαιδευτές εκπαιδευουν το σκύλο ταυτόχρονα με τον ιδιοκτητη γιατί το όλο μυστικό ειναι ακριβώς εκεί... να μάθει ο ιδιοκτητης να δινει σωστα τις εντολές στο σκύλο του...