Επιστροφή στο Forum : Τυχερό μέσα στην ατυχία;
Superpzarr
01-05-11, 23:52
Άλλαγη νερού στο ενυδρείο και βγάζοντας την (μη ασβεστολιθικη) πέτρα στην οποία έχω στερεώσει τις ανούμπιες για να κλαδέψω τη μια, τη βάζω στη λεκάνη με το νερό που βγήκε από το ενυδρείο. Στο ίδιο νερό έχω μέσα ανοίξει το καλαθάκι με τις βαλισνέριες και τις έχω μέσα μέχρι να φυτευτούν.
Τελειώνει η αλλαγή, βγάζω και λίγο μπόλι για το ενυδρείο της κοπέλας μου και κλείνω, ανάβω φώτα και αράζω για αναψυκτικό. Συνειδητοποιώ εκεί ότι το ένα από τα δύο YoYo Loach δεν κυκλοφορεί, αλλα επειδή μετά τις αλλαγές συνήθιζε να κρύβεται για κάμποση ώρα μέσα σε κοιλώματα της πέτρας δεν πανικοβάλλομαι.
Καμιά ώρα μετά πάω στην τουαλέτα και με φρίκη συνειδητοποιώ πως έχει συμβεί το εξής:
Το YoYo έχει βγει με την πέτρα, έχει μείνει στο νερό που βγήκε από το ενυδρείο και έχει χυθεί στην τουαλέτα που αφού γλίτωσε τη ροή του νερού στο οποίο βρισκόταν, γλίτωσε κι ένα καζανάκι. Αλλά μου πήρε μια ώρα να το καταλάβω.
Στην τουαλέτα χρησιμοιώ 3way αρωματικό και αμέσως μόλις το είδα έριξα αντιχλώριο, τσαλάκωσα την απόχη και σε 3 λεπτά πανικού κατάφερα να το βγάλω έξω.
Μή έχοντας ενυδρείο μικρό καβάτζα για καραντίνα, το έβαλα σε ένα μεγάλο μπωλ 2 λίτρων με νερό ενυδρείου και 5ml αντιχλώριο watersafe της Tetra. Δυστυχώς δεν έχω ούτε δεύτερο θερμοστάτη για να διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή αλλά έχω βάλει το θερμόμετρο μέσα και η θερμοκρασία στο σπίτι είναι αυτή τη στιγμή στους 22 βαθμούς.
Καμία ιδέα για το τι άλλο να κάνω άμεσα και για το πόσο να κρατήσει η καραντίνα για τυχόν βακτηριδιακές μολύνσεις;
Το ενυδρείο είναι αυτό που παρουσιάζεται εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49402 με μείωση στα ψάρια (τα Cory και τα Hemmigrammus Pulcher δόθηκαν)
με pH 6.5
GH 6
KH 7
και χωρίς προβλήματα πλέον σε αμμωνία νιτρικά και νιτρώδη
Ευχαριστώ εκ των προταίρων!
Αγιο ειχαμε :D
Βαλτο στο ενυδρειο με προσαρμογη, τωρα.
Superpzarr
02-05-11, 00:07
Αγιο ειχαμε :D
Βαλτο στο ενυδρειο με προσαρμογη, τωρα.
Σίγουρα;
Λες να είναι μικρή η πιθανότητα να έχουμε κανένα θέμα με μόλυνσεις κλπ;
Οχι μωρε σε νερο ενυδρειου ηταν και εκει μεσα
-------------------------
Αληθεια καταλαβα καλα?
Τραβηξες και καζανακι στο ψαρι?
με 3way?
Superpzarr
02-05-11, 00:12
Οχι μωρε σε νερο ενυδρειου ηταν και εκει μεσα
χαχαχαχα!!! τόσο απλά! μερσί!
καλή συνέχεια και ευχαριστώ Delta!
(Αν και ήταν καμια ώρα και στο τσακ το γλίτωσε το "DIY νεράκι"(ακόμα δεν έχω πάει προς νερού μου από το σοκ!:smt073 ))
-------------------------
Τραβηξες και καζανακι στο ψαρι?
με 3way?
δεν το ειχα δει, μόλις είχα χύσει το νερό της αλλαγής... Και τη σκαπούλαρε...
Απιστευτο που βγηκε στην επιφανεια παλι.
Ας ελπισουμε να τη γλυτωσει και απο το 3way
μαλλον εχεις ''αδυναμο'' καζανακι.. ευτυχως για το ψαρακι σου. αλλα που να το φανταστεις και εσυ οτι θα ηταν εκει..
harris samos
02-05-11, 04:54
δε λες που δε σε εποιασε κοψιμο :D:D:D:D:D
Παντως οταν βγαζουμε ξυλα φυτα κλπ απο το ενυδρειο, πρεπει να το τσεκαρουμε πανω κατω.
Ιδιως για πλεκοειδη.
Εχω αφησει στο πατωμα ενα ξυλο για 2 ωρες και οταν το ξαναεβαλα μεσα, ειδα ενα ancistrus να κανει βολτα στο πατωμα.
αν αυτό το ψαρι επιβιώσει θελω να μου κρατήσεις κανενα γονο του γιατί θα εχει σίγουρα μεταλλαχτεί!!!!
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αφου επεζησε απο καζανακι και απο 3 γουει δεν θα εχει κανενα πλεον προβλημα αρα μπορεις να κανεις αλλαγή νερού καθε ενα χρόνο χε χε χε
Και προτεινω να το ονομασιες το ψαράκι σας χαιλαντερ χα χα χα
Αν είναι δυνατόν!! Μόνον τυχερό θα το πεις το ψαράκι??!!?? Αυτό είναι ο Μαγκάϊβερ αυτοπροσώπως!!! Και από που δεν γλύτωσε!!!
Και 1 ώρα μέσα σε δυάλυμα 3way!!!!:smt120
Χαχαχαχαχαχαχα.............. πρώτη μούρη ο ψάρακας............ μιλάμε για γερή απολύμανση........ :D
chemical mac
03-05-11, 11:43
έχω λιώσει από το γέλιο :D :D :D
μην ξεχνάμε πως ο ψάρης πλέον.... ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!
Παντως, σοβαρα τωρα, παρελειψα να σου πω (αφου δεν καταλαβα αν ειχες τραβηξει και καζανακι με 3way) οτι καλο θα ηταν να μη φερεις σε επαφη τιποτα απο αυτα που χρησιμοποιησες πχ αποχη), με το ενυδρειο.
Και να εβαζες και ανθρακα στο φιλτρο για δυο-τρεις μερες.
εμενα εχει συμβει να πεσει ψαρι (σε διαδικασια αλλαγης ενυδρειου) 2 οροφους κατω και να το βαλει επειτα ο σκυλος μου στο στομα του μαζευοντας το.....
Την εβγαλε......
εμενα εχει συμβει να πεσει ψαρι (σε διαδικασια αλλαγης ενυδρειου) 2 οροφους κατω και να το βαλει επειτα ο σκυλος μου στο στομα του μαζευοντας το.....
Την εβγαλε......
ο σκυλος στο στομα?
επρεπε να το βγαλεις φωτο.. :p:p
τωρα ζει ακομα αυτο?
3 μηνες μετα ζουσε ακομα.....Τωρα πλεον εχω ξεστησει το συγκεκριμενο ενυδρειο....
Για την ιστορια ηταν ενα ps. socolofi.....
Νομιζω Ηλια εχεις ενα ακομα πιο τυχερο.
Ενα Ancistrus.
Superpzarr
04-05-11, 01:49
Παντως, σοβαρα τωρα, παρελειψα να σου πω (αφου δεν καταλαβα αν ειχες τραβηξει και καζανακι με 3way) οτι καλο θα ηταν να μη φερεις σε επαφη τιποτα απο αυτα που χρησιμοποιησες πχ αποχη), με το ενυδρειο.
Και να εβαζες και ανθρακα στο φιλτρο για δυο-τρεις μερες.
πετάχτηκαν απόχη και σωλήνας σιλικόνης που έκανα ξαπλωμένος στα πατώματα αναρρόφηση για να κατεβάσω τη στάθμη στη λεκανη και το ψάρι το έβαλα στο ενυδρείο μετά από 3 αλλαγές νερού στο δοχείο που ήταν με άλλο σωλήνα και νερό με αναρρόφηση από το ενυδρείο (κράτησε καμιά μιάμιση ώρα η διαδικασία)
πετάχτηκαν απόχη και σωλήνας σιλικόνης που έκανα ξαπλωμένος στα πατώματα αναρρόφηση για να κατεβάσω τη στάθμη στη λεκανη και το ψάρι το έβαλα στο ενυδρείο μετά από 3 αλλαγές νερού στο δοχείο που ήταν με άλλο σωλήνα και νερό με αναρρόφηση από το ενυδρείο (κράτησε καμιά μιάμιση ώρα η διαδικασία)
Ωραιος ο παλαβος :)
Τα "συνεργα" μπορουσες να τα απολυμανεις με διαλυμα χλωρινης για να μη πανε χαμενα.
Superpzarr
04-05-11, 21:36
Ωραιος ο παλαβος :)
Τα "συνεργα" μπορουσες να τα απολυμανεις με διαλυμα χλωρινης για να μη πανε χαμενα.
η απόχη έτσι κι αλλίως ήταν μικρή και θα αγόραζα :) νομίζω το μικρό είναι καλύτερα... έχει σχετικά ηρεμήσει σήμερα!
Superpzarr
06-11-11, 14:44
Λοιπόν ΈΞΙ ΜΗΝΕΣ μετά ο ψαρής ΖΕΙ και βασιλευει!!!
Ο αρχοντας του κοινωνικου μου είναι μαζί με το έταιρο YoYo!!! αν κάτσει κανα λοττο διαγαλαξιακο και δουμε απογονους θα μοιραστους σε οσους συμμετειχαν σε αυτο το ποστ!!! αν και μαλλον εκ του ασφαλους γιατι απιθανη η αναπαραγωγη σε ενυδρεια...
απο που αγοραζεις αρωματικο "3-way-fish-friendly" ?? :D:D
Χριστόφορος Μίχας
07-11-11, 00:39
Απίστευτο!! Η τύχη όλη με το μέρος σας. Εμένα τα δικά μου white clouds πηδουσαν έξω στις 11.00 το βράδυ π.χ και 11.10 περνούσα και έβρισκα τον συγκεκριμένο μακαρίτη, ήδη απολίθωμα!:D
Superpzarr
13-03-12, 14:40
απο που αγοραζεις αρωματικο "3-way-fish-friendly" ?? :D:D
χαχαχα :P Νεο 3γουεη φης φρεντλη!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.