Επιστροφή στο Forum : Μπορουν να μπουν μαζι η οχι?
Καλησπερα σε ολο το site.H ερωτηση μου ειναι απλη αλλα διαβαζοντας κατι υπομνηματα εχω μια απορια.Μετα το στρωσιμο θα φιλοξενησω στο ενυδρειο μου ενα ζευγαρι ramirezi και ενα κοπαδι neon tetras.Διαβασα ομως οτι παρ'ολο που μπορουν να ζησουν μαζι αυτα τα 2 ειδη ψαριων(μαλακο νερο κ.τλ)τα ramirezi ζουν σε νερο απο 22-35 βαθμους κελσιου ενω τα neon θελουν νερο απο 20-24 βαθμους,δηλαδη οχι πολυ ζεστο νερο.Τελικα οταν θα μπουν μαζι ποια θα ειναι η θερμοκρασια του ενυδρειου?Και επισης μετα το στρωσιμο ποσα neon μπορω να βαλω μαζι?
35 βαθμους χλωμο.....Λιγα ψαρια πχ δισκοι μπορουν να ζησουν σε τετοιες θερμοκρασιες.... Τα νεον μπαινουν με ραμιρεζι μαζι χωρις προβλημα....
Αν ανησυχεις για τη θερμοκρασια μπορεις αντι για νεον να βαλεις καρδιναλιους που υποτιθεται οτι αντεχουν λιγο παραπανω.... Σε καμμια περιπτωση ομως μην αφηνεις τη θερμοκρασια πανω απο 28-29 βαθμους.....
Για τι μεγεθος ενυδρειου μιλαμε ?
μμμμ σωστη η αποψη σου....
οχι δεν εχουν.......εχει μαλλον ξεφυγει.......
ακομα και αν ενα ψαρι αντεξει σε τετοιες θερμοκρασιες 30+ να σκεφτεσαι οτι ειναι οι μεγιστες δυνατες..... Αν παρατεινουμε αυτες τις ακραιες θερμοκρασιες τοτε το προσδοκιμο ζωης των ψαριων μας θα μειωθει παρα πολυ..... Δεν θα ζουν γι'αυτο το διαστημα αλλα θα επιβιωνουν.....εχει μεγαλη διαφορα........
εεεε οποτε θα παω σε cardinal για πιο σιγουρα.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι καλό θα είναι να μην πιάνουμε τα άκρα από ένα εύρος τιμών¨, αλλά να προσπαθούμε να διατηρούμε τις κατά μέσο όρο τιμές... π.χ. όταν έχω είδη που αντέχουν σε θερμοκρασίες από 20-24 και άλλα είδη που αντέχουν σε θερμοκρασίες από 24-28, το να τα έχω και τα δύο είδη στους 24, ναι μεν είμαι στα (άνω ή κάτω) όρια, αλλά μάλλον μακροπρόθεσμα θα τα κάνει "κακό...
τοτε το προσδοκιμο ζωης των ψαριων μας θα μειωθει παρα πολυ.....
....................
εεε εγω τι ειπα μετα?αρα παω για cardinal...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.