Επιστροφή στο Forum : Echinodorus bleheri
εχω 3 εχινοδορους τους οποιους μου χαρισε φιλος απο το φορουμ , και ενω στο δικο του ενυδρειο ειχαν γινει γαιδουρια σε μενα που βρισκονται εναμιση μηνα περιπου σαπισε το κοτσανι απο ολα τα φυλλα κατω κατω εκει που ενωνεται με τη ριζα. σημερα αποφασισα να τους βγαλω και αναρωτιεμαι τι να κανω με τη ριζα. εκοψα ολα τα φυλλα απο τη ριζα και τα πεταξα η ριζα ομως μου φαινεται υγειης. θα ξαναπεταξει η την πεταω?
Χωρίς να είμαι σίγουρος για όσα αναφέρω, κάπου είχα διαβάσει ότι μπορεί να σαπίσουν τα φύλλα κάποιων φυτών λόγω των διαφορετικών συνθηκών από το ενυδρείο προέλευσης με αυτό που καταλήγουν.
Φυσιολογικά ένας υγιείς μίσχος δύναται να δώσει εκ νέου φύλλωμα χωρίς πρόβλημα.
Οπως τα λεει ο mac.
Ασε το φυτο στο ενυδρειο κοβωντας τα φυλλα που σαπιζουν και θα "δωσει" σε λιγο καιρο.
το φυτευω (μονο οι ριζες μειναν τιποτε αλλοεχω κοψει ολουε τους μισχους απο κατω) η το αφηνω χυμα μεσα στο ενυδρειο? προς το παρον εχω πιασει τις 3 ριζες με ενα λαστιχο και τις εχω σφηνωσει κατω απο μια ριζα
Φυτεύεις τις ρίζες. Οι εχινώδοροι είναι πολύ σκληροί. Αν όχι όλες οι ρίζες, τουλάχιστον η δύο θα ξαναπετάξουν.
το φυτευω (μονο οι ριζες μειναν τιποτε αλλοεχω κοψει ολουε τους μισχους απο κατω) η το αφηνω χυμα μεσα στο ενυδρειο? προς το παρον εχω πιασει τις 3 ριζες με ενα λαστιχο και τις εχω σφηνωσει κατω απο μια ριζα
Φυτεψε τα κανονικα.
Το κοψιμο/αραιωμα των ριζιδιων δεν τους κανει κακο, μπορω να πω τα αναζωογονει κιολας.
Σε λιγο θα ειναι παλι τερατα και θα γεμισουν την αμμο απο ακρη σε ακρη.
Μετα απο λιγο θα δεις και φρεσκα φυλαρακια.
Υπομονη θελει μονο αφου δεν ειναι γρηγορης αναπτυξης φυτα.
Μπορει, αναλογα και τις συνθηκες, να παρει και μερικους μηνες να φτασουν σε πληρη μεγεθος. Μετα ομως .... κουκλα θα ειναι το ενυδρειο και δεν θα θελει και ιδιαιτερη φυτοσυντηρηση
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.