Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Άσχημη μυρωδιά.......

ioannis_79
23-04-11, 14:08
Παιδιά καλησπέρα σας...
Καλή Ανάσταση και Υγεία σε όλους σας!!!!

Προχθές κατά την αλλαγή του νερού (~35%) παρατήρησα πως το νερό που άλλαζα είχε μια άσχημη μυρωδιά, σαν αυγό!!!

Δεν μπορούσα να προσδιορίσω εάν ήταν από το νερό που άλλαζα ή από τον κουβά, ο οποίος είναι χρησιμοποιημένος.....

Τι μπορεί να είναι????

Λέτε να είναι θείο (S)??? ή μήπως επειδή είναι Πάσχα η νηστεία με πείραξε και μυρίζω αυγά???:D

Μετρήσεις νερού ok δηλ.

ph 7.6-7.8
NO2 0 ppm
NO3 5 ppm
NH3/NH4+ 0 ppm
Kh 6
Gh 11

70 lt με 3 Cackatoo Apisto, 8 Neon Tetra, 3 Cory Panda, 1 Red Onion (Neritina sp.), 2 Antetome Helena

Ευχαριστώ

in the pond
23-04-11, 15:23
Υδρόθειο. Εϊναι πολύ χαρακτηριστική η μυρωδιά του. Το πρόβλημα δημιουργείται κάτω στο υπόστρωμα όταν δεν υπάρχει σωστός αερισμός ή κυκλοφορία για να γίνεται ανταλλαγή αερίων.

Δεν είναι ότι καλύτερο...

ioannis_79
23-04-11, 15:31
και τι προτείνεις να κάνω Βασίλη?

το ενυδρείο τρέχει 4 μήνες σχεδόν και δεν είχα τέτοιο πρόβλημα....

επίσης σε κάθε αλλαγή σκουπίζω και το βυθό εκεί που δεν έχω βάλει υπόστρωμα.....

in the pond
23-04-11, 17:36
και τι προτείνεις να κάνω Βασίλη?

το ενυδρείο τρέχει 4 μήνες σχεδόν και δεν είχα τέτοιο πρόβλημα....

επίσης σε κάθε αλλαγή σκουπίζω και το βυθό εκεί που δεν έχω βάλει υπόστρωμα.....

Πρώτα-πρώτα τί φίλτρο έχεις, από που αντλεί νερό και πού το επιστρέφει?
Τί υπόστρωμα έχεις?

ioannis_79
24-04-11, 07:43
Βασίλη

Χριστός Ανέστη!!! Υγεία και αγάπη σε εσένα και την οικογένειά σου!!!!

έχω αυτό
http://www.juwel-aquarium.de/data/Pdf/gbw/en/Filter_System.pdf

είσοδος νερού μπροστά κάτω κι έξοδος νερού πάνω αριστερά...

Υπόστρωμα έχω βάλει αυτό στις περιοχές που έχω φυτέψει
http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2347/jbl-florapol

giannisaek
24-04-11, 08:09
Πρέπει να έχει μαζέψει βρωμιά ο βυθός σου, και οι αιτία γι' αυτό είναι ότι ή ταΐζεις πολύ, ή έχεις υπερπληθυσμό.
Πρέπει σε κάθε αλλαγή να κάνεις σκούπα βυθού και όχι επιφανειακά, αλλά να την βυθίζεις μέσα στο χαλίκι όσο πάει, Θα δεις ότι θα βγάλει μια μαυρίλα με έντονη μυρωδιά.
Είδα ότι έχεις και υπόστρωμα, σ' αυτό δεν μπορείς να κάνεις σκούπα βυθού γιατί θα το χαλάσεις. Υπάρχει και μια περίπτωση η βρώμα να έρχεται και από εκεί, και η αιτία να είναι από το σάπισμα του υποστρώματος προερχόμενο από την κακή οξυγόνωση, (αυτό θα το καταλάβεις αν οι ρίζες των φυτών σου όταν τις βγάζεις είναι μαύρες ή σάπιες).
Αν είναι αυτό το πρόβλημα πρέπει άμεσα να αφαιρεθεί το υπόστρωμα (πράγμα δύσκολο) αλλά αν δεν το κάνεις η μυρουδιά θα είναι κάθε μέρα και χειρότερη.

in the pond
24-04-11, 10:34
Iωάννη, καλημέρα και χρόνια πολλά.
Είναι λιγάκι δύσκολο να συναντήσεις αυτό το πρόβλημα σε ένα εντελώς νέο ενυδρείο μόλις 4 μηνών.

Θα ήθελα να γνωρίζω τι υπόστρωμα έχεις? Κάνε μια ανάλυση για το τι έχεις χρησιμοποιήσεις...

ioannis_79
25-04-11, 17:09
Καλησπέρα και πάλι....

Χρησιμοποίησα στις γωνίες και στο πίσω μέρος του ενυδρείου 2 πόντους περίπου υπόστρωμα Florapol της JBL.
Μετά από επάνω τοποθέτησα ψιλό αμμοχάλικο (<1 mm) στις περιοχές πάνω από το υπόστρωμα και στις περιοχές που δεν είχα υπόστρωμα έβαλα χαλίκι λίγο πιο χοντρό (~3 mm) 4-5 πόντους και μπροστά γύρω στους 2....

Περιστασιακά στις φυτεμένες περιοχές βάζω μια ταμπλέτα της Florennete A της Sera που περιέχει σίδηρο κ.α.

vaspiou
26-04-11, 02:30
Αμα τρυπαει τον βυθο? να οξυγωνονεται? ή κανα σαλιγκαρι που παει στο υποσυρωμα? αλλοι λογοι που μπορει να εφεραν αυτο το αποτελεσμα?

chemical mac
26-04-11, 08:58
κι εγώ πιστεύω πως αν βάλεις μερικά tuberculata (τα κωνικά σαλιγκάρια) ο αερισμός του βυθού σου δεν θα έχει πρόβλημα πλέον