Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Βraveheart's Valley ver 2

kingrim
23-04-11, 12:56
Αυτες τις μερες εκανα καποιες αλλαγες στο Aquascape οσο αφορα την διαταξη των φυτων το ειδος και την τοποθετηση των βραχων...
Νομιζω οτι εχει γινει πολυ καλητερο και με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω φωτο για να πειτε την γνωμη σας καθως ειμαστε εναν μηνα πριν τον διαγωνισμο....
Πρεπει να αναφερω την συμαντηκη βοηθεια του Raven αφου εχει καποιες μερες που ανταλλαζουμε πμ ολη μερα και μου εστειλε μια κουτα φυτα σπανια και μη που πραγματικα αλλαξαν και θα αλλαξουν το ενυδρειο ενα ακομα ευχαριστω πρεπει να πω στον Jiraiya αφου ''εσπασε'' το ενυδρειο του και του πηρα ενα καρο πραγματα τζαμπα ΦΥΣΙΚΑ

Φωτο θα μπουν σημερα απλα λιγο πιο μετα στην αναμονη λοιπον.......:D

kostasz87
23-04-11, 13:42
Άντε να δούμε..........:grin::grin::grin:

zapatas
23-04-11, 13:56
αναμενουμε....:smt118:smt118:smt118:smt118:smt118

takis07
23-04-11, 14:19
αντε να παρουμε καμια ιδεα αρχιτεκτονικης

dinoc
23-04-11, 17:18
Αυτες τις μερες εκανα καποιες αλλαγες στο Aquascape οσο αφορα την διαταξη των φυτων το ειδος και την τοποθετηση των βραχων...
Νομιζω οτι εχει γινει πολυ καλητερο και με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω φωτο για να πειτε την γνωμη σας καθως ειμαστε εναν μηνα πριν τον διαγωνισμο....
Πρεπει να αναφερω την συμαντηκη βοηθεια του Raven αφου εχει καποιες μερες που ανταλλαζουμε πμ ολη μερα και μου εστειλε μια κουτα φυτα σπανια και μη που πραγματικα αλλαξαν και θα αλλαξουν το ενυδρειο ενα ακομα ευχαριστω πρεπει να πω στον Jiraiya αφου ''εσπασε'' το ενυδρειο του και του πηρα ενα καρο πραγματα τζαμπα ΦΥΣΙΚΑ

Φωτο θα μπουν σημερα απλα λιγο πιο μετα στην αναμονη λοιπον.......:D
εγω θα ηθελα να σου πω οτι οι συχνες αλλαγες διακοσμισης καθως και καπιοιες αλλες ενεργιες προκαλουν στρεςς στα ψαρια και με το στρεςς προκαλουνται ασθενειες....

kingrim
23-04-11, 17:24
μολις ηρθα σπιτι φωτο θα μπουν το βραδυ αν και ηθελα να βρω μια πετρα πριν βαλω φωτο στο φορουμ αλλα οπως ειναι λογικο τετοια ωρα ολα τα μαγαζια ηταν κλειστα :(

εγω θα ηθελα να σου πω οτι οι συχνες αλλαγες διακοσμισης καθως και καπιοιες αλλες ενεργιες προκαλουν στρεςς στα ψαρια και με το στρεςς προκαλουνται ασθενειες....

φιλε μου τα δικα μου ψαρια εχουν στρεςς οταν ΔΕΝ εχω μεσα στο ενυδρειο τα χερια μου θα νομιζουν οτι κατι επαθα..... :grin::grin::grin:

zipo
24-04-11, 20:07
Άντε,Γιάννη,περιμένουμε... :D

kingrim
24-04-11, 20:50
ΤΩΡΑ βγαζω φωτο :Ρ
-------------------------
BEFORE

http://img850.imageshack.us/img850/8641/forummz.jpg (http://img850.imageshack.us/i/forummz.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
After
http://img696.imageshack.us/img696/3787/forumbreaveheartsvalley.jpg

nicpapa
24-04-11, 20:57
Γιάννη νομίζω πως είναι πολύ καλύτερο, έτσι δινεις και περισότερο βάθος. καλορίζικα και τα φυτά....

akis7
24-04-11, 21:05
παρα πολυ ομορφο!!!σαφως το καινουριο εχει παραπανω να δειξει!!

kingrim
24-04-11, 21:30
ευχαριστω παιδια :) το κακο ειναι οτι εχω ενα προβλημα με το φοντο και σε παρα πολλες φωτογραφιες βλεπω απο πισω στο τζαμι τους βραχους ξανα και χαλαει η φωτογραφια δεν ξερω τι θα κανω :(
http://img808.imageshack.us/img808/4949/img3005f.jpg

http://img811.imageshack.us/img811/7613/img3000j.jpg

http://img26.imageshack.us/img26/5065/img3002r.jpg

imichal
24-04-11, 21:37
πάρα πολύ ομορφο !!

Raven
24-04-11, 21:50
ευχαριστω παιδια :) το κακο ειναι οτι εχω ενα προβλημα με το φοντο και σε παρα πολλες φωτογραφιες βλεπω απο πισω στο τζαμι τους βραχους ξανα και χαλαει η φωτογραφια δεν ξερω τι θα κανω :(
----------------------
θα κολλησεις εξωτερικα στο πισω τζαμι ενα αψογο ατσαλακωτο ριζοχαρτο..Θα βαλεις ενα λευκο ή θαλασσι χαρτονι απο πισω και θα το φωτισεις με μια Τ5 ή εναν λευκο προβολεα. Σε αυτου του ειδους τα aquascapes το backlighting ειναι must.

kingrim
24-04-11, 22:04
θα το δοκιμασω :)

kostasz87
24-04-11, 23:56
Πολύ καλύτερο από πριν, πολύ καλή προσπάθεια, σου εύχομαι ότι καλύτερο για το διαγωνισμό..

Υ.Γ.: Τα pogostemon τα σπάνε...;)

zipo
25-04-11, 02:07
Και σε εμένα άρεσε πολύ περισσότερο από το προηγούμενο.Όχι ότι το προηγούμενο δεν ήταν επίσης πανέμορφο βέβαια. :rolleyes: Κάθε νέα φωτογράφηση από τα ενυδρεία σου δείχνει ότι πας κάθε φορά ένα κλικ παραπάνω.

Tsagos
25-04-11, 02:58
συμφωνώ πως είναι πολυ καλύτερο απο πριν!

Η ιδέα του Αλέξανδρου για τον backlight θα δώσει άλλη μορφή στο ενυδρείο !

Περιμένουμε νέα!

dimosal
25-04-11, 11:59
για ακομα μια φορα ζωγραφισες :smt023 το εχεις ...απλα bravo:D

bokostas
25-04-11, 13:29
Mπράβο Γιάννη, βελτιώθηκε κι άλλο, νομίζω πως είσαι πολύ κοντά στην τελική μορφή (σιγά μην το αφήσεις έτσι):D και η ιδέα του Raven μου αρέσει πολύ.

lion
26-04-11, 16:10
Πολύ καλό !

N4505
26-04-11, 16:19

Πολύ όμορφο ενυδρείο!
Εχω την εντύπωση οτι ένα πολωτικό φίλτρο στην κάμερά σου θα βοηθούσε, με επιφύλαξη όμως

kingrim
26-04-11, 17:04
ευχαριστω πολυ παιδια για τα σχολια σας

Ν4505 για πες για πες τι ειναι αυτο ???

Dimis
26-04-11, 17:27
Το πολωτικό θα βοηθουσε αν ειχε αντανακλαση ειδωλου στο εμπρος τζαμι,στο πισω δεν μπορει να κανει τιποτα διοτι ειναι απλα καθρεπτισμα.

N4505
26-04-11, 17:30
Ν4505 για πες για πες τι ειναι αυτο ???

Δες εδώ (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_% CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF_(%CF%86%CF%89% CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1)) ;)

Δεν είμαι σίγουρος οτι δουλεύει στο ενυδρείο, πάντως είναι φτηνό σχετικά και είναι πραγματικά μαγικό. Στην πράξη το έχω δει σε επιφάνεια νερού σε λίμνη, οπου μπορούσε να αυξήσει πάρα πολύ ή να εξαφανίσει εντελώς την αντανάκλαση του ουρανού.
Εχει ενας φίλος παντως θα το τσεκάρω σε ενυδρείο και θα σου πω αν θες.
Το πολωτικό θα βοηθουσε αν ειχε αντανακλαση ειδωλου στο εμπρος τζαμι,στο πισω δεν μπορει να κανει τιποτα διοτι ειναι απλα καθρεπτισμα.

οκ γράψε λάθος :D

kingrim
19-05-11, 11:22
παιδια αν μπορει καποιος που ξερει απο φωτογραγιες να ερθει να βγαλουμε καμια φωτο το ενυδρειο στο τελος του μηνα :)

giannisaek
19-05-11, 11:32
Με το που είδα την πρώτη φωτογραφία... μου θύμισε τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα... :grin::grin::grin:

kingrim
19-05-11, 11:34
αμα το δεις τωρα θυμιζει ζουγκλα εχω να κλαδεψω απο την μερα που βγηκε αυτη η φωτο καμια δυο μαυρες σακουλες θα γεμισω :ρ

giannisaek
19-05-11, 11:43
Έχεις βάλει άλλα φυτά ή μόνο αυτά της φωτογραφίας;

Raven
19-05-11, 11:43
Ετυχε να εχω το ενυδρειο σου περασμενο στο lap top μαζι με αλλες φωτογραφιες που πηγα στη Σαμο, και οσοι το ειδαν κολλησαν ..."ΑΑΑ τι ωραιο ενυδρειο !!!"
Για το δικο μου τιποτα..." καλο ειναι " μου ελεγαν :( :D

Βρες καποιον να το φωτογραφισεις και στειλτο στον IAPLC. Κατι μου λεει οτι το κλιμα για τις Ελληνικες συμμετοχες θα ειναι ευνοικο φετος ;)

olga
19-05-11, 11:58
Ειχα μεινει λιγο πισω οσον αφορα το braveheart's valley.
Tι να πω περα απο......:smt118:smt118:smt118
Μπραβο ρε Γιαννη,παντα τετοια και οπως ειπε και ο Αλεξανδρος,πρεπει να το στειλεις,κριμα ειναι να χαθει μια τετοια συμμετοχη.

kingrim
19-05-11, 13:35
εχω κανενα δυο γνωστους φωτογραφους αλλα δεν εχουν ιδεα απο ενυδρεια για αυτο ψαχνψ καποιον που να εχει βγαλει μερικες φωτο αυτην την κυριακη θα φερω απο το χωριο και εναν προβολεα 1000w να βοηθησει και θα γινει και το μεγαλο κουρεμα καθαρισμα τζαμιων αλλαγη βαμβακιου σκουπα βυθου και καμια 130-140λ αλλαγη νερου :) μετα δεν θα πεσουν καθολου λιπασματα και 2-3 μερες πριν θακοψω και co2 πρεπει να βρω και ενα μαυρο φοντο για να κανω δοκιμη εχει κανενας καμια ιδεα γιατι χαρτονια υπαρχουν μονο 50 Χ 50

georgis4
19-05-11, 13:44
εχει κανενας καμια ιδεα γιατι χαρτονια υπαρχουν μονο 50 Χ 50
Ισως βρεις σε ρολο με το μετρο σε κανενα βιβλιοπωλείο αλλα δεν ξερω αν θα βρεις πανω απο 50 ποντους φαρδος....

kingrim
19-05-11, 14:32
δεν υπαρχει ρολο εχω ψαξει πρεπει να βρω αλλη λυση

Raven
19-05-11, 14:37
Το μαυρο φοντο δεν θα του πηγαινει καθολου σε αυτο το ενυδρειο. Φωτισε τον τοιχο πισω η ενα λευκο χαρτονι.

lion
19-05-11, 14:40
τι διάσταση θἐλεις;

N4505
19-05-11, 14:43
στο πλαίσιο είχα βρει χαρτόνι λευκό (και μαύρο) 1x1m.. αν δεν έχουν στο κατάστημα το παραγγέλνεις και φέρνουν

kingrim
19-05-11, 15:05
Το μαυρο φοντο δεν θα του πηγαινει καθολου σε αυτο το ενυδρειο. Φωτισε τον τοιχο πισω η ενα λευκο χαρτονι.

ο τοιχοσ απο πισω εχει καλοριφερ :( οσο για το μαυρο μονο για δοκιμη το θελω

τι διάσταση θἐλεις;

1χ50

στο πλαίσιο είχα βρει χαρτόνι λευκό (και μαύρο) 1x1m.. αν δεν έχουν στο κατάστημα το παραγγέλνεις και φέρνουν

τηχ

kingrim
22-05-11, 19:30
να και μια προχειρη φωτο με το ενυδρειο να τρεχει για 3 εβδομαδες χωρις καμια αλλαγη απο μενα

http://img3.imageshack.us/img3/48/forumsize.jpg

Raven
22-05-11, 19:49
Ωχ ! χαμος γινεται !! :p τι αναπτυξη ειναι αυτη παιδι μου !!
Η arquata εγινε θαμνος τελικα ! μονο το helferi δεν εχει μεγαλωσει οσο θα επρεπε αλλα ειναι λογικο, δεν ειναι φυτο που παει γρηγορα αμεσως, θελει το χρονο του.

Ποτε με το καλο η τελικη φωτογραφιση; βρηκες φωτογραφο; θα κανεις κλαδεματακι πριν;

kingrim
22-05-11, 19:54
την αλλη εβδομαδα φωτογραφος βρεθηκε και ειναι και ο καλυτερος ;)

για κλαδεμα δεν ξερω σαν να μου αρεσει πιο πολυ ετσι για αυτο εβαλα και την φωτο να ακουσω και αλλες γνωμες για το αν πρεπει να βαλω το χερακι μου ή να το αφησω οπως ειναι

Raven
22-05-11, 20:04
Γνωμη μου ειναι οτι επρεπε να ειχες κλαδεψει ηδη. Μπορει να σου αρεσει οπτικα αλλα αυτο που βεπω στις φωτος (και θα το δουν και οι κριτες) ειναι οτι το aquascape "μπουκωσε".
Και μην ξεχνας οτι εχεις μπροστα σου αλλη μια εβδομαδα αναπτυξης.
Χαθηκε το ανοιγμα πισω που αποτελουσε σημειο διαφυγης και φαινονται μικροτερες οι πετρες.
Σε καμια περιπτωση τα φυτα δεν θα πρεπει να ξεπερνουν σε υψος το 1/3 απο τις πετρες.

Αντιμετωπισα το ιδιο ακριβως προβλημα στο 1ο μου ενυδρειο οταν το φωτογραφισα για τους διαγωνισμους. Δεν καταλαβαινα τοτε ποτε ακριβως επρεπε να κλαδεψω το καθε φυτο για να συμπεσουν ολα στην τελεια χρονικη στιγμη που θα εβγαζα τις φωτος. Και τελικα αφου εγινε η φωτογραφιση, περιπου 15 μερες μετα ηταν που το ενυδρειο βρισκοταν στην κορυφαια εικονα του απο αποψη αναπτυξης και μορφοποιησης.
Πρεπει να ξερεις τα φυτα σου και να εχεις καλη αντιληψη του χρονου και του σχηματος που θες να δωσεις.

kingrim
22-05-11, 21:03
τοτε θα κλαδεψω με στυλ λολ.....

θα δω τι μπορω να στρωσω και πως :)

Γιώργος Κ
23-05-11, 21:50
Οποτε βλεπω ενυδρειο σου βλεπω τη βελτιωση σου σε διαφορετικα πραγματα πραγμα πολυ καλο ... μια που δε μενεις στασιμος!! Η ικανοτητα σου στα φυτα αυξηθηκε ακομα πιο πολυ!!! :p Επισης το aquascape δε δειχνει αδειο οπως πριν ... αλλα θα συμφωνησω με τον Αλεξ ... Τωρα θα πρεπει να αναπτυξεις τη δεξιοτητα του κλαδεματος που δινει τη τελικη μορφη οπως την θελεις εσυ!! Ισως το πιο δημιουργικο κομματι του ολου εγχειρηματος! Δε φοβαμαι καθολου! Εχεις αποδειξει οτι τα βηματα σου ειναι αλματα αυτοσχεδιασε και ακου τον Αλεξ ταυτοχρονα ...

Κλεισε τα ματια και σκεψου αυτο που θελεις να πετυχεις και μετα παρε ψαλιδι και ξεκινα!!! :p:p:p

nicpapa
23-05-11, 23:00
Την μαρσιλεα μην την πειράξεις εμένα μου αρέσει οπως είναι , χανεται καπου στην μέση στο πίσω μέρος.. Παντως και οπως είναι δεν είναι ασχημο...Πρόσεξε μόνο με το κλάδεμα μην κάνει καμία ζημια!!! Και άν καταφέρεις να φωτίσεις λιγο περισσότερο τις μεγάλες ξυλόπετρες θα έχει πιο μεγάλη αντιθεση με το πράσινο που κυριαρχεί.

eimaste aR21rwstoi
25-05-11, 13:25
Την μαρσιλεα μην την πειράξεις εμένα μου αρέσει οπως είναι , χανεται καπου στην μέση στο πίσω μέρος.. Παντως και οπως είναι δεν είναι ασχημο...Πρόσεξε μόνο με το κλάδεμα μην κάνει καμία ζημια!!! Και άν καταφέρεις να φωτίσεις λιγο περισσότερο τις μεγάλες ξυλόπετρες θα έχει πιο μεγάλη αντιθεση με το πράσινο που κυριαρχεί.
τελειο ρε γιαννη μπραβο σου!!!(το εχεις;))

kingrim
27-05-11, 13:43
To ενυδρειο ειναι επιτελους ετοιμο για φωτογραφιση :) και περιμενω σε καμια ωρα παρεα :)
Η διαδικασια που ακολουθησα τον τελευταιο μηνα ειναι:

4 εβδομαδες πριν αλλαγη νερου 50/60% φυτεμα νεων φυτων και τελευταιες αλλαγες στο hardscape aquascape.

3 εβδομαδες πριν αλλαγη νερου 50/60% με σκουπα βυθου

2 εβδομαδες πριν αλλαγη νερου 60%+ και καθαρισμος φιλτρου αλλαγη ολου του ενυδρειακου βαμβακιου

1 εβδομαδα πριν αρχησαν τα δυσκολα:
α) κλαδεμα
β) πολυ καλο καθαρισμο τζαμια (τα τζαμια οταν ηταν εκτος νερου τα περασα με μια χαρτοπετσετα οξυζενε για να μην πιασουν αλγη για καμια εβδομαδα)
γ) αλλαγη νερου
δ) λιπασματα καθολου μεχρι την φωτογραφιση

καθε μερα μεχρι σημερα καθαριζα με ενυδρειακο βαμβακι τα τζαμια

Χθες αλλαγη νερου 80%+ με σκουπα βυθου, καθαρισμο τζαμιων και εβγαλα το co2

Σημερα εβγαλα ολον τον εξοπλισμο περιπου μια μιση ωρα πριν την φωτογραφιση και ανοιξα τα φωτα για να ζωντανεψουν μεν τα φυτα και τα ψαρια αλλα να μην εχω pearling και θολωσει το νερο

και τωρα ειμαι σε αναμενα καρβουνα μεχρι να ερθει ο φωτογραφος με την παρεα του :ρ

kalagio
27-05-11, 14:26
O θερμοστάτης (ή το φίλτρο δε ξέρω τιν είναι στα δεξιά) δε μπορεί να κρυφτεί λίγο???? Δε ξέρω αν παίζει ρόλο απλα το αναφέρω!! Καλες φωτος!!

Raven
27-05-11, 14:32
Με λιγο ενεργο ανθρακα το νερο γινεται κρυσταλλο, επισης.

Φανταζομαι οτι θα δουμε τις καλες τις φωτος ε;; :)

N4505
27-05-11, 15:54
Καλές λήψεις.. :):)

kingrim
27-05-11, 16:21
O θερμοστάτης (ή το φίλτρο δε ξέρω τιν είναι στα δεξιά) δε μπορεί να κρυφτεί λίγο???? Δε ξέρω αν παίζει ρόλο απλα το αναφέρω!! Καλες φωτος!!

φυσικα και παιζει ρολο και εχει βγει ειναι η εισαγωγη του φιλτρου

Με λιγο ενεργο ανθρακα το νερο γινεται κρυσταλλο, επισης.

Φανταζομαι οτι θα δουμε τις καλες τις φωτος ε;; :)

το ξερω με τον ανθρακα αλλα
α) δεν ειχα
β) δεν ειχα ορεξη να ανοιξω το φιλτρο

τις φωτο υα τις δειτε οταν τις παρω στα χερια μου θα μου στειλει ο ανθρωπος την φωτογραφια για τον διαγωνισμο και μολις βρει χρονο θα μου φτιαξει και μερικες για το φορουμ μολις τις παρω θα τις ανεβασω

Καλές λήψεις.. :):)

Ευχαριστω μαλλον πηγαν πολυ καλα τα πραγματα

kingrim
28-05-11, 20:18
Οριστε και οι φωτο ακουω σχολια Φυσικα ο Φωτογραφος ειναι ο ΖΧ και τον ευχαριστω παρα πολυ για τον κοπο του

http://img651.imageshack.us/img651/7615/img5883l.jpg

.
http://img109.imageshack.us/img109/1261/img5870i.jpg

.
http://img716.imageshack.us/img716/9987/img5839x.jpg

bokostas
28-05-11, 20:30
Χμμμ, βλέπω διπλό είδωλο στο πίσω τζάμι και υπερφωτισμένο το μεσαίο φυτό??

kingrim
28-05-11, 20:44
εχεις δικιο κωστα μας εφαγε την ψυχη αυτο το φυτο αφου θα το βγαλω μολις βρω τι να βαλω εκει και το διπλο ειδολο ειναι επισης σωστη παρατηρηση

nicpapa
28-05-11, 22:50
Γιάννη αυτα που ειπε και o bokostas , κα να σου πω η σιλικόνη σου δεξια ειναι πρασινη δεν καθαρίζει?

kingrim
28-05-11, 22:59
προσπαθησα δεν καθαριζει ισως κανω με μια οδοντοβουρτσα μια προσπαθα

Raven
29-05-11, 00:40
Αμα ομορφιες : Μπραβο και σε σενα Γιαννη και στον φωτογραφο τον Χρηστο +-3
Καλη επιτυχια τωρα.:smt020

Γιώργος Κ
29-05-11, 00:49
Καλη επιτυχια!!! :smt020:smt020

Πολυ ομορφο!!! :p

Tsagos
29-05-11, 04:06
Κάτι με χαλάει και δεν μπορω να βρω τι είναι. Λείπει το βάθος στην φωτογραφία; Μηπως αυτο;

mikrosaquaristas
29-05-11, 09:07
κι εγώ ο νέωπας....με τα ποντικίσια μάτια μου ..... αισθάνομαι ότι η πρώτη έκδοση του είχε κάτι το ανώτερο......
να πώ ότι μου φταίει το πολύ "άδειο" επάνω μέρος?
δεν ξέρω ...

εννοείται ότι είναι φανταστικό,γενικά
απλά στο επίπεδο που κυνηγάει θεωρώ ότι κάτι λείπει(και δεν θα μίλαγα γιατί πίστευα ότι είναι πρόβλημα δικό μου μάλλον-αλλά είδα κι άλλον με την ίδια άποψη και είπα να ξεσπαθώσω)
για καλό είναι η κριτική ,πάντα
έτσι βελτιωνόμαστε
:)

kingrim
29-05-11, 17:37
παιδια για να μην παρεξηγηθω απο κανεναν να πω πρωτα απο ολα οτι τα λαθη ειναι δικα μου το ειδωλο (γιατι δεν ακουσα τον Raven ή να αλλαζα το χρωμα στο φοντο ή να εκανα αυτο που θα δειτε παρακατω), η σιλικονη (γιατι δεν την καθαρισα σωστα) και το φυτο απλα ειναι ετσι το χρωμα του και θα παρει τον .......
Οσο για το βαθος ή για το κατι που εχει και δεν μπορειτε να καταλαβετε απλα ειναι λογο ελειψης συγκρισης του ιδιου aquascape Και διαφορας φωτογραφιας μεταξι μιας δικια μους και του ΖΧ για αυτο εκατσα και εβγαλα σημερα οσο πιο καλη φωτο μπορουσα αλλαζοντας το θεμα με το ειδωλο καθαριζοντας και κοβοντας ευθεια την σιλικονη και ρυθμιζοντας την καμερα ωστε να περνει σαν μετρο μετρησης φωτος το πρασινο φυτο και οριστε τα αποτελεσματα

Πρωτα θα βαλω την φωτο του ΖΧ και μετα την δικια μου:

http://img716.imageshack.us/img716/9987/img5839x.jpg

.
http://img718.imageshack.us/img718/1176/epilogi2.jpg

μπορει στην δευτερη να εχω διορθωσει τα λαθη αλλα η λεπτομερια και η καθαροτητα στην πρωτη φωτο δεν υπαρχει για παραδειγμα δειτε τους βραχους ποσο πιο ζωντανοι ειναι

το καλητερο θα ηταν να ειχαμε χρονο με τον ΖΧ και να βλεπαμε τις φωτο εδω αλλα δυστηχος (για μενα) ο ανθρωπος δουλευει σπαστο ωραριο και ηρθε σε μενα ανδιαμεσα απο την δουλεια του και πηγε αμεσως ξανα στην δουλεια και ολα αυτα με ειδοποιηση μονο λιγες μερες πριν

Dimis
29-05-11, 17:55
Στην δευτερη φωτο εχεις πιο ομορφα χρωματα αλλα εχεις χασει κατα πολυ την οξυτητα της πρωτης.
Η πρωτη αν και οξυτερη εχεις αρκετο ψηφιακο θορυβο και χρωματα.
Επισης και στις 2 το φυτο στο κεντρο ειναι καμένο.
Μιλαμε για 2 πολλες καλες φωτος,ειδικα η πρωτη,απλα οι παρατηρησεις εχουν να κανουν με την αναζητηση του τελειου.

kingrim
29-05-11, 18:02
εχεις δικιο ''οι παρατηρησεις εχουν να κανουν με την αναζητηση του τελειου''
και οι παρατηρησεις απο μενα ειναι παντα δεκτες απλα αυτην την φορα δεν ειμαι μονο εγω.

απλα ηθελα να τονισω οτι τα λαθη ειχαν να κανουν με το ενυδρειο και ΟΧΙ με τον φωτογραφο.

Z_X
29-05-11, 19:02
Δυσκολο πραγμα η αναζητηση της τελειοτητας γιαννη,ειδικα αν προκειται για το ενυδρειο του αλλου..
Αυτο που χαλαει το υπεροχο ενυδρειο σου ειναι εκεινη η πρασιναδα πισω,βγαλτην και πιστευω θα εισαι τελειος..

http://1.bp.blogspot.com/-6TQS8XLG8Vs/TeJ7a1-VyTI/AAAAAAAABCM/qD2XO5rC9qA/s1600/IMG_5840_filtered.jpg

mikrosaquaristas
29-05-11, 19:04
κι εγώ επειδή στεναχωρήθηκα βασικά που ενώ το ενυδρείο είναι "σούπερ γουάου" βρήκα να πώ τον ξινό μου λόγο :p
έκατσα και παρατήρησα και όντως το θέμα είναι θέμα φωτογραφίας-ειδικά μετά και το δίπολο που παρέθεσες με την δική σου φωτογραφία αλλά και την παλιά έκδοση του τοπίου σου μου είναι τελείως προφανές πλέον

αν βρώ χρόνο
κερνάς καφέ και κουλουράκια και σου κάνω μία αξιολόγηση του ενυδρείου σου ζωντανά και όχι μέσω φωτογραφίας
:D:D:D:D:D:D

χωρίς πλάκα
το ενυδρείο είναι σούπερ-αν βρείς και την σωστή φωτογραφία θα πληρώνεις για διόρθωση εξαρθρωμένων σαγονιών μετά......:smt118
να βάλεις προειδοποιητική ταμπέλα στον τίτλο του τόπικ "warning explicit images"!!!!!!!!!!!

zipo
29-05-11, 19:22
:smt118:smt118:smt118:smt118

kingrim
29-05-11, 21:20
κι εγώ επειδή στεναχωρήθηκα βασικά που ενώ το ενυδρείο είναι "σούπερ γουάου" βρήκα να πώ τον ξινό μου λόγο :p
έκατσα και παρατήρησα και όντως το θέμα είναι θέμα φωτογραφίας-ειδικά μετά και το δίπολο που παρέθεσες με την δική σου φωτογραφία αλλά και την παλιά έκδοση του τοπίου σου μου είναι τελείως προφανές πλέον

αν βρώ χρόνο
κερνάς καφέ και κουλουράκια και σου κάνω μία αξιολόγηση του ενυδρείου σου ζωντανά και όχι μέσω φωτογραφίας
:D:D:D:D:D:D

χωρίς πλάκα
το ενυδρείο είναι σούπερ-αν βρείς και την σωστή φωτογραφία θα πληρώνεις για διόρθωση εξαρθρωμένων σαγονιών μετά......:smt118
να βάλεις προειδοποιητική ταμπέλα στον τίτλο του τόπικ "warning explicit images"!!!!!!!!!!!

βασικα το αναποδο θελω να πω Φτεει το ενυδρειο (και αυτο ειναι καλο γιατι μπορω να το φτιαξω) οχι η φωτογραφια η οποια ειναι καταπληκτικη

και εκεινη η χαζοπρασιναδα θα παει απο εκει που ηρθε

Raven
29-05-11, 21:35
Λοιπον, ας πω κι εγω κατι εδω.. για να γινει κατανοητο ΠΟΣΟ δυσκολη υποθεση ειναι η φωτογραφιση τετοιων ενυδρειων.

Εχω χασει σημερα ολο το ρεπο μου. Ποναει η μεση μου και ειμαι εντελως εξαντλημενος. Απο τις 12 το μεσημερι παλευω να στησω το σκηνικο για την φωτογραφιση του θρονου και τελικα εκανα...μια τρυπα στο νερο.
Οι φωτογραφιες μου δεν ειναι οσο καλες πρεπει και μπαινω σε πειρασμο να χρησιμοποιησω μια απο τις παλιες.

Το στρες και η πιεση ειναι μεγαλη , ιδιαιτερα στην περιπτωση που πιεζει και ο χρονος. Ο Χρηστος εκανε πολυ καλη δουλεια και οι φωτογραφιες εχουν οξυτητα και πολυ καλη εκθεση στο φωτισμο. Αυτο που λειπει ειναι η "ατμοσφαιρα" και το συναισθημα. Ειναι καπως ψυχρες και δεν βγαζουν βαθος. Σε αυτο ομως δεν φταιει ο φωτογραφος αλλα το στησιμο που εχει γινει. Ενας οπισθιος φωτισμος, σε αυτο το ενυδρειο ειδικα, ηταν κατι που θα του πηγαινε παρα πολυ και θα του χαριζε βαθος πεδιου.

Γιαννη , εγω λεω να στειλεις αυτη τη φωτογραφια που εσενα σου αρεσει περισσοτερο και πιστευεις οτι αναδεικνυει το δημιουργημα σου. Μην ξεχνας οτι εσυ ξερεις καλυτερα μιας και το βλεπεις καθε μερα.

mikrosaquaristas
29-05-11, 21:53
προς τί η πίεση? είμαστε κοντά στο deadline?

εννοείται πως ακόμα και μία απλή φωτογραφία που να δείχνει σωστά το ενυδρείο (και όχι και να το αναδυκνείει) είναι πολύ δύσκολη δουλειά....

εδώ κάνουμε αμάν να βγάλουμε μία που να μην ανήκει στην κατηγορία "φωτοχάλια" :)

kingrim
29-05-11, 22:07
deadline Ειναι σε 2 μερες

mikrosaquaristas
29-05-11, 22:11
χμμμ
λογικόν λοιπόν!
:)
ψυχραιμία!κι αύριο μέρα είναι!

klipitiklopos
29-05-11, 22:13
Καλησπερα, και συγχαρητηρια για την δουλεια οσων ασχοληθηκαν!
Πολυ ομορφο!
Να πω βρε παιδια και εγω την ταπεινη μου γνωμη:
Mηπως λιγοτερη οξυτητα με πιο "ματ" τονισμο στις γραμμες, καθως και πιο απαλα χρωματα, θα εδινε εναν "μυθιστορηματικο" τονο;

Χριστόφορος Μίχας
29-05-11, 22:32
Ανάμεσα στις δύο φωτογραφίες θα διάλεγα την πρώτη γιατί η δεύτερη βγάζει πολύ πράσινα τα φυτα. Το πρόβλημα είναι το πίσω κεντρικό φυτο που υπερφωτίζεται και στις δύο. Αν μπορείς να το βγάλεις :confused: και να φωτογραφιθεί ξανά με τις ρυθμίσεις της πρωτης φωτογραφίας θα είναι τέλειο!

Τσιόνογλου Σταύρος
29-05-11, 23:22
Βγάζεις το πράσινο φυτάκι που βγάζει μάτια και θα μου άρεσε αν κόντενες λίγο την arcuata και τις έδινες ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα απο την αριστερη πλευρά ωστε να μην είναι τόσο τετραγωνιζέ και να καλυπτόντουσαν λίγο και τα χαμηλά της φύλλα που είναι πιο αραιά και πράσινα και αφήνουν να φαίνεται ενα κενο ενδιάμεσα.:p

lion
30-05-11, 09:09
Για τα δικά μου μάτια/μόνιτορ, νομίζω πως παραείναι φωτεινή και sharp

kingrim
30-05-11, 11:11
Βγάζεις το πράσινο φυτάκι που βγάζει μάτια και θα μου άρεσε αν κόντενες λίγο την arcuata και τις έδινες ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα απο την αριστερη πλευρά ωστε να μην είναι τόσο τετραγωνιζέ και να καλυπτόντουσαν λίγο και τα χαμηλά της φύλλα που είναι πιο αραιά και πράσινα και αφήνουν να φαίνεται ενα κενο ενδιάμεσα.:p

Σταυρο και εγω ηθελα να κοντινω την arcuata αλλα αργησα να κλαδεψω και ηταν το ποιο κοντο σημειο που μπορουσα να κοψω ΧΩΡΙΣ να χασω τις κορυφες

αντι για το πρασινο φυτακι (μαριτιμα) τι λετε να βαλω??? καμια ιδεα?
Εστειλα και εγω την φωτο στον ΙΑPLC :) αντε καλη μας τυχη :)

N4505
30-05-11, 11:52
Εστειλα και εγω την φωτο στον ΙΑPLC :) αντε καλη μας τυχη :)

Καλή επιτυχία! :smt038:smt038:smt038

zipo
30-05-11, 12:53
Γιάννη,καλή επιτυχία! ;)

Χριστόφορος Μίχας
30-05-11, 22:43
Καλή επιτυχια Γιάννη :smt023:smt109

nikosm1
30-05-11, 22:56
Καλή επιτυχία Γιάννη!

kris_athws
18-03-14, 02:19