Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φυτά σε νταμάρι

paliosdimitris
19-04-11, 15:44
Θα βάλώ στα 2 νταμάρια μου αρκετές ρίζες βαλενσινέριες και κάποιες ανούμπιες barteri.
Έχω όλη την σειρά λιπάσματων της seachem οπότε λέω να κάνω λίπανση και στα νταμάρια με όλα τα λιπάσματα.
Τι δοσολογία να βάλω?
Προσανατολίζομαι για μια φορά την εβδομάδα μετά την αλλαγή του νερού.
Τι δοσολογίες να βάλω?

Κλεόβουλος
19-04-11, 16:02
Εγώ θα έλεγα να μην βάλεις τίποτα. Τα συγκεκριμένα φυτά δεν έχουν ανάγκη (ίσως καμιά ταμπλέτα στη ρίζα της βαλισνέρια)

paliosdimitris
19-04-11, 16:10
Ούτε σίδηρο για το κιτρίνισμα και τις τρύπες?
Πιο πολύ αυτό φοβάμαι.
Ταμπλέτες έχω για τις ρίζες.

bokostas
19-04-11, 16:16
Όπως σου λέει κι ο έμπειρος φυτεμένος/νταμαράς παραπάνω, μη βάλεις τίποτε προληπτικά, αν παρουσιάσουν κάποια έλλειψη, συμπληρώνεις τότε.:p

spykan2
19-04-11, 16:18
οι βαλισνεριες δεν εχουν αναγκη σχεδον για τιποτα...με ενα γενικό λιπασμα 1 φορα την εβδομάδα θα χασεις ολο το ενυδρειο από το πρασινο σε κανα 3μηνο....

paliosdimitris
19-04-11, 16:29
:smt023

dimost
19-04-11, 17:15
οι βαλισνεριες δεν εχουν αναγκη σχεδον για τιποτα...με ενα γενικό λιπασμα 1 φορα την εβδομάδα θα χασεις ολο το ενυδρειο από το πρασινο σε κανα 3μηνο....οταν λες οτι θα χασεις ολο το ενυδρειο απο το πρασινο τι εννοεις?

spykan2
23-04-11, 09:51
Θα αναπτυχθούν τόσο πολύ οι βαλισνεριες που δεν θα βλέπει τιποτα....

Η βαλισνερια είναι πολυ ευκολο φυτό που μπορεί να ριζώσει και πάνω στο βράχο (όταν δεν έχει που αλλού να πάει).
Σε ένα παλίο σεταπ του ενυδρείου μου οι δρομείς περνουσαν κατω από ξυλα βραχους και λοιπά διακοσμιτικά και μετά απο 5 μήνες ειχε διαδοθεί σε όλο το ενυδρείο (αφου και εγώ δεν το περιόριζα με κλάδεματα)

Dimis
23-04-11, 09:55
Με ταμπλετες στις ριζες των βαλλισνεριων θα εισαι οκ.
Για τις ανουμπιες τωρα που δεν θα μπορουν να τραβηξουν θρεπτικα απο το υποστρωμα αρκει η ελαχιστη συνιστώμενη δοση ενος γενικου λιπασματος μια φορα στις 15 μερες.

dimost
23-04-11, 16:50
Θα αναπτυχθούν τόσο πολύ οι βαλισνεριες που δεν θα βλέπει τιποτα....

Η βαλισνερια είναι πολυ ευκολο φυτό που μπορεί να ριζώσει και πάνω στο βράχο (όταν δεν έχει που αλλού να πάει).
Σε ένα παλίο σεταπ του ενυδρείου μου οι δρομείς περνουσαν κατω από ξυλα βραχους και λοιπά διακοσμιτικά και μετά απο 5 μήνες ειχε διαδοθεί σε όλο το ενυδρείο (αφου και εγώ δεν το περιόριζα με κλάδεματα)εγω θελω να βαλω για να καλυψω τα εξαρτηματα των φιλτρων και ουσιαστικα θα βαλω μερικες σε μια ακρη θα προσπαθησω να μην εξαπλωθουν και πολυ

diaton101
24-04-11, 18:36
Δεν ξερω παιδια...
Εμενα τις βαλισνεριες μου τις εχουν ταραξει οι κιχλιδες μου (Malawi). Απο ενα τεραστιο φυτο μηκους 50 εκ (ριζωμα) και αντιστοιχα φυλλα σε ολο το μηκος του ριζωματος μου εχουν αφησει 5-6 φυλλαρακια κι αυτα κομμενα. Ισως ειναι αδικος κοπος...

dimost
24-04-11, 22:59
Δεν ξερω παιδια...
Εμενα τις βαλισνεριες μου τις εχουν ταραξει οι κιχλιδες μου (Malawi). Απο ενα τεραστιο φυτο μηκους 50 εκ (ριζωμα) και αντιστοιχα φυλλα σε ολο το μηκος του ριζωματος μου εχουν αφησει 5-6 φυλλαρακια κι αυτα κομμενα. Ισως ειναι αδικος κοπος...Εγώ έχω Oscar στο ενυδρειο που και αυτά δεν ανέχονται και πολυ τα φυτά αλλα μέχρι τώρα τις ανουμπιες που έχω δεν τις έχουν πειράξει οπότε θα δοκιμάσω και βλέπουμε