PDA

Επιστροφή στο Forum : Διαχυτηρας-Mετρητης φυσσαλιδων CO2...που μπαινει ;;

george
19-10-03, 22:52
Αγορασα μια συσκευη CO2 της JBl και ηθελα να ρωτησω σε ποιο σημειο του ενυδρειου μπαινει ο διαχυτηρας.
Οι οδηγιες λενε 3-4 εκ κατω απο την επιφανεια του νερου σε σημειο με καλη κυκλοφορια.
Το εβαλα κοντα στην εξοδο του εσωτερικου μου φιλτρου.
Ειναι καλα εκει ή η δυνατη αναταραξη του νερου θα "καταστρεφει" τις φυσσαλιδες του CO2 ;;;
Να το εβαζα καλυτερα απεναντι ;;

Tolis
19-10-03, 23:31
Καλά ειναι, οσο πιο πολυ νερο "δερνει" τις φυσσαλιδες, τοσο καλυτερη διαχυσεη.

koulio
20-10-03, 11:08
αληθεια ποσο το αγορασες??

george
20-10-03, 12:19
22.79 Eυρω

sot-zoe
20-10-03, 13:21
ειναι αυτο το στρογγυλο ;;;;

george
20-10-03, 13:40
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=127994&t=temartic_e&userid=xypb0w798mCNhS1OpxLxdg00qe3TV0PXcCW

chris
20-10-03, 17:00
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αναγκαία αυτή η αγορά εφόσον το CO2 μπορεί να διοχετεύεται μέσω του φίλτρου

annivas2000
20-10-03, 21:53
Ο συγκεκριμενος διαχυτηρας δεν χρειαζεται να ειναι πολυ κοντα στο φιλτρο . Αρκει να υπαρχει καπου που υπαρχει καλη κυκλοφορια νερου. Βαλτο κατω απο την εξοδο αλλα οσο πιο χαμηλα μπορεις (αλλα ορθιο εννοειται). Στο συγκεκριμενο χωρο υπαρχει καλη κυκλοφορια και οσες φυσαλιδες διαφευγουν προλαβαινουν να κανουν και λιγη διαδρομη ακομη μεσα στο νερο λογω της πιεσης απο την εξοδο.
Προσωπικα το θεωρω ακριβη λυση αλλα αφου κατεληξες εκει, βολευει (αναλογα και με το υψος του ενυδρειου σου) να βαλεις και την προεκταση του διαχυτηρα, που απ'οτι θυμαμαι δινει ενα επιπλεον ~30% μεγαλυτερη διαδρομη φυαλιδας.

george
21-10-03, 10:15
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αναγκαία αυτή η αγορά εφόσον το CO2 μπορεί να διοχετεύεται μέσω του φίλτρου

α. Το φιλτρο μου ειναι εσωτερικο
β. Δεν εχω χωρο και χρονο για διαφορες "πατεντες" DIY CO2
γ. Διαλεξα την λυση αυτη γιατι φαινεται αξιοπιστη και ευκολη στην χρηση
δ. Υπερκαλυπτει τις αναγκες μου για παροχη CO2
ε. Παλαιοτερα ειχα χρησιμοποιησει το TETRA CO2 Optimat αλλα η διαχυση του CO2 γινοταν μεσω μιας μεμβρανης η οποια βουλωνε συνεχεια απο την αλγη και δεν καθαριζε με τιποτα (ανταλλακτικα δεν βρηκα) , ετσι η λυση με τον διαχυτηρα ειναι σαφως καλυτερη
Αυτα :!: :lol:

chris
21-10-03, 11:07
αν το φίλτρο σου είναι εσωτερικό πάω πάσο.
...αλλά ούτε χρόνο χρειάζεται ούτε χώρο.Ο χρόνος που σου πήρε να γράφεις στο post είναι κατα πολύ μεγαλύτερος 8) :lol: :lol:

thediscusman
21-10-03, 18:30
Ακόμη και στο εσσωτερικό φίλτρο θα μπορούσε να μπει στην είσοδο του φίλτρου και μέχρι να βγεί έξω το διοξείδιο θα έχει διλυθεί ή αν δεν έχει διαλυθεί πλήρως με την κίνηση του νερού θα διανύσει αρκετή απόσταση μέσα στο ενυδρείο μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια. Εγώ το βάζω στην είσοδο του εξωτερικού φίλρου και δε χάνω ούτε φυσαλίδα CO2.