PDA

Επιστροφή στο Forum : Υπαρχουν???

Konstantin79
17-04-11, 15:48
Αναζητω λαμπες στα 742mm που να δινουν πανω απο 35w για να δωσω μεγαλυτερο φωτισμο στα φυτα μου!
Γνωριζετε που μπορω να απευθυνθω???:confused:

dinoc
17-04-11, 16:05
Αναζητω λαμπες στα 742mm που να δινουν πανω απο 35w για να δωσω μεγαλυτερο φωτισμο στα φυτα μου!
Γνωριζετε που μπορω να απευθυνθω???:confused:
τσέκαρε λίγο εδώ http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2295 είναι από το πετκούμουλόυς είναι στα 24w---από ότι βλέπω στα εκατοστά που ψάχνεις βγένουν στα 24w τώρα εσύ αποφασίζεις ανάλογα τα οικονομικά σου αν θέλεις κατι άλλο ρώτα με

Konstantin79
17-04-11, 16:23
Απ'οσο εχω ψαξει, στα mm μου δεν βγαινουν πανω απο 35w γι'άυτο σκεφτομαι για καποια πατεντα...

mpoumpoula
17-04-11, 16:43
Μήπως να προσθέσεις κι άλλες λάμπες ανάλογες με το μήκος του ενυδρειου σου;;; Ποτέ οι μαμίσιες λάμπες δεν είναι αρκετές για φυτεμενο τελικά. Αλλά αφού έχεις ανακλαστήρες, δεν είναι σαν να έχεις τα διπλά βατ από τις λάμπες σου;;;

dinoc
17-04-11, 16:51
Απ'οσο εχω ψαξει, στα mm μου δεν βγαινουν πανω απο 35w γι'άυτο σκεφτομαι για καποια πατεντα...
ναι και εγω το ειδα... μαλλον θα υπαρχει καπιοιος λογος.. ε τοτε η θα παρεις ανακλαστηρες για τις λαμπες που θα αγορασεις η θα αγορασεις πιο πολλες λαμπες.. αλλα να δεις τι λαμπες θα παρεις για να αποφιγεις και τις αλγες.. δηλαδη να μην βγαζεις παραπανισιο φως...

Konstantin79
17-04-11, 19:17
Ανακλαστηρες εχω. ΅Εφοσονο ομως η καφε αλγη προκαλειτε απο ελλειπη φωτισμο, οι ανουμπιες που ηταν σε σκιερο μερος δεν ειχαν λογο να εχουν καφε αλγη, αφου ειναι χαμηλων απαιτησεων.
Αυτες τις ημερες δουλευω ενα υλικο στον καδο του φιλτρου που μειωνει τα νιτρωδη κ φωσφορικα. Να δω πως θα παει κ αυτο.
Απο πατεντες παντως, το μονο που εχω σκεφτει ειναι να παρω αλλη μια μοναδα High-Lite για το Juwel Vision 180 k να τις δουλεψω κολλητα! Ετσι ομως δε θα εχω χωρο για ανακλαστηρες!!!!! :smt120

dinoc
17-04-11, 20:32
Ανακλαστηρες εχω. ΅Εφοσονο ομως η καφε αλγη προκαλειτε απο ελλειπη φωτισμο, οι ανουμπιες που ηταν σε σκιερο μερος δεν ειχαν λογο να εχουν καφε αλγη, αφου ειναι χαμηλων απαιτησεων.
Αυτες τις ημερες δουλευω ενα υλικο στον καδο του φιλτρου που μειωνει τα νιτρωδη κ φωσφορικα. Να δω πως θα παει κ αυτο.
Απο πατεντες παντως, το μονο που εχω σκεφτει ειναι να παρω αλλη μια μοναδα High-Lite για το Juwel Vision 180 k να τις δουλεψω κολλητα! Ετσι ομως δε θα εχω χωρο για ανακλαστηρες!!!!! :smt120
εγω πιστευω οτι με ανακλαστηρες κανεις καλυτερη δουλεια..

kbourdos
17-04-11, 20:59
Η καφε αλγη προκαλειται και απο Si (silicates) και απο ελλειψη οξυγόνου. Τεστ για Si εχεις?

Konstantin79
17-04-11, 21:15
Το δοκιμαζω κ αυτο φιλαρακι! Αλλαξα την εξοδο του φιλτρου ωστε να δημιουργει μεγαλυτερη αναταραξη κ μπυρμπουλιθρες, κατι που δεν εκαν πριν! ΛΕς να φταει αυτο?? Θα σας ενημερωσω...

Δεν γνωριζω κατι για Silicates... :confused:

kbourdos
17-04-11, 21:18
Serra test gia silicates: http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=389021&t=temartic_e&userid=lVvDxezOxj07jmXQXvA3mJ3WODiq0aHERzz
Μπορει να φταει αυτο για την καφε αλγη (diatom).

Konstantin79
17-04-11, 21:20
Διαβασα καποια sites αλλα δεν καταλαβαινω ακομα πως δημιουργειται!

kbourdos
17-04-11, 21:36
θεωρειται η πιο ευκολη αλγη να αντιμετωπισεις. Τα αγγλικά σου πως πανε?
http://badmanstropicalfish.com/articles/article85.html

Konstantin79
17-04-11, 22:01
Καλα πανε!!! :grin:

Το καταλαβα, οκ! Θα κανω λιγη υπομονη λοιπον! Οντως, και η υπαρξη υποστρωματος κ των περιεχομενων του μπορει να οφειλονται σε κατι τετοιο!
Θα αφησω τα sae να κανουν δουλιτσα, κ με λιγη υπομονη πιστευω οτι θα ειμαι ενταξει! Απλα οχι ομως απο τη μια μερα στην αλλη!!! ;)