PDA

Επιστροφή στο Forum : panos_auk-Tο πρώτο μου ενυδρείο (κοινωνικό-φυτεμένο)

panos_auk
17-04-11, 01:32
Γεια χαρά σε όλους!
Το παρακάτω είναι το πρώτο μου ενυδρείο ύστερα απο κάποιες αποτυχημένες παιδικές προσπάθειες με μικρά πλαστικά ενυδρειάκια και χρυσόψαρα (...) πριν από 13 χρόνια!
Ήρθε η ώρα μετά από πολύ ψάξιμο και προσπάθεια να παρουσιάσω κι εγώ το ενυδρείο μου...το οποίο τρέχει 3 μήνες τώρα...
Να το δουν κι αυτοί που τους έχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις μου! Τους οποίους κι ευχαριστώ φυσικά...

Πληροφορίες

Διαστάσεις: 61 x 31 x 42 cm
Όγκος: 63 λίτρα (καθαρά 50)
Κατηγορία: Κοινωνικό
Φυτά: Μicrosorum Pteropus "Windelov", Hydrocotyle verticillata, Flammenmoos Taxiphyllum sp. Pad, Echinodorus Tenellus, Hygrophila polysperma, Vallisneria tortifolia,Cryptocoryne wendtii grun, Echinodorus argentinensis, Cabomba caroliniana, ceratophyllum submersum.
Ψάρια / Άλλα είδη: 8 black phantom tetra (Megalamphodus Megalopterus), 8 otocinclus affinis, 3 anentome helena.
Διακοσμητικά υλικά: 2 κομμάτια ξύλο mopani, καφέ-μπεζ φυσική άμμος&χαλίκι 1-2mm.
Φόντο:-
Φωτισμός: 1x15w tropical deluxe special plant-Dennerle + ανακλαστήρας της Juwel
Διάρκεια φωτισμού: 10:00-14:00 + 18:00-00:00.
Φιλτράρισμα: εσωτερικό φίλτρο Bioflow super της Juwel
Θερμοστάτης: 50w της Juwel
Λίπανση: Perfect Plant System Set (Dennerle)
Παροχή CO2: CO2 Plant Fertilizer Set BIO 60 της Dennerle

Παράμετροι:

pH: 7
Γενική σκληρότητα (GH):4,5
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 2,5
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): <0,3
Νιτρικά (ΝΟ3): 12,5
Αλλαγές νερού: 40% εβδομαδιαία
Θερμοκρασία: 25-26°C
Άλλες πληροφορίες: υπόστρωμα για τα φυτά DeponitMix Professional της Dennerle και Deponit Nutriballs στις ρίζες των φυτών μέσα στο χαλίκι.
Φωτογραφία:

41333

41334

41335

41336

41337

41338

41339

41340

41341

41342

achisael
17-04-11, 01:35
βαλε και μια μαυρη αφισα στην πλατη.. θα δειχνει ποιο ωραιο...;);)

panos_auk
17-04-11, 10:49
το εχω ετσι για να το βλεπω κι απ'την πισω μερια...το εχω σκεφτει βεβαια και για φοντο και θα το δοκιμασω...μαυρη λες ε?

achisael
17-04-11, 14:06
το εχω ετσι για να το βλεπω κι απ'την πισω μερια...το εχω σκεφτει βεβαια και για φοντο και θα το δοκιμασω...μαυρη λες ε?

εγω δεν εχω μαυρη αλλα ολοι μαυρη λενε.. μιας και θα κανει ωραια αντιθεση με τα πρασσινα...!!

kbourdos
17-04-11, 14:41
Θα χρειαστεις περισσοτερο φωτισμό. Επισης ειναι πολυ καλες οι ταμπλετες της Denerle για τις ριζες των φυτων, εχω δει διαφορά απο τοτε που αρχισα να τισ βαζω. Απο αλγη πως πας?

panos_auk
17-04-11, 15:09
ναι οντως κανονικα καποια απο τα φυτα μου χρειαζονται περισσοτερο φωτισμο (π.χ. hygrophila, cabomba) αλλα τα τετρα οχι!δεν τους αρεσει το πολυ φως και απο τοτε που το ανακαλυψα (και απο διαβασμα αλλα και στην πραξη) εβαλα κερατοφυλλο να επιπλεει για να κοβει το φως και να αισθανονται καλυτερα (και οντως ειναι καλυτερα) και τα υπολοιπα φυτα που επελεξα ειναι χαμηλων απαιτησεων σε φωτισμο...τωρα αυτα που ειχα απο πριν και θελουν φως προσπαθω να μην τους το κοβω.δενω τα κερατοφυλλα με πετονια και τα κατευθυνω εκει που θελω οσο μπορω...
οι ταμπλετες καλες ειναι ναι.απο αλγη εχω λιγη καφε πανω σε καποια φυτα...ειδικα απο τοτε που μπηκαν τα κερατοφυλλα και κρυβουν το φως απο καποια αλλα.οχι τιποτα το φοβερο, την ψιλοκαθαριζω στις αλλαγες νερου, τρωνε και τα οτο οποτε οκ.
-------------------------
θα βαλω καποια στιγμη μαυρο χαρτονι να το δω...ετσι δοκιμαστικα...
αλλα δεν το βλεπω να βαζω φοντο και να το κραταω γιατι εκει που το εχω το ενυδρειο φαινεται κι απ'τις δυο του πλευρες οποτε οταν ειμαι στην κουζινα το βλεπω απο πισω...

kostasz87
17-04-11, 15:36
Ωραίο το ενυδρείο σου, απ' ότι κατάλαβα γράφεις ότι το φως το ανάβεις 2 φορές.

(10:00-14:00 + 18:00-00:00)

Καλό θα είναι (ή μάλλον το σωστό;)) να το ανάβεις συνεχόμενα το φως για να μην στρεσάρονται τα ψάρια.

dimitrios
17-04-11, 15:44
ωραιο το ενυδρειο σου! να το χαιρεσαι! αν αποφασισεις για φοντο πιστευω οτι το μαυρο ειναι το καλυτερο

dinoc
17-04-11, 16:07
βαλε και μια μαυρη αφισα στην πλατη.. θα δειχνει ποιο ωραιο...;);)
θα συμφωνίσω, παρόλα αυτα πανέμορφο για 50 λιτρο ωραίος

panos_auk
17-04-11, 21:14
ευχαριστω πολυ παιδια!να'στε καλα!
τον φωτισμο τον σπαω σε δυο περιοδους γιατι ετσι διαβασα καπου στο site της Dennerle οτι ειναι καλυτερα για τα φυτα...πριν ηταν ενιαια η φωτοπεριοδος...
το λογικο βεβαια για να προσομοιωσεις τις φυσικες συνθηκες ειναι να ειναι μια&ενιαια η φωτοπεριοδος...

xLoMoc
17-04-11, 22:17
paneμορφο φιλε μου

simis
17-04-11, 22:19
μπράβο!πολύ όμορφο ενυδρέιο! :)