PDA

Επιστροφή στο Forum : Βερνίκι ξύλου;


japetus
15-04-11, 22:15
Έχετε καμμιά πρόταση για κάποιο προϊόν φιλικό στα ψάρια, με το οποίο θα μπορέσω να προστατέψω, όσο μπορεί να γίνει, ξύλινη κατασκευή που θα έρχεται σε επαφή με το νερό της λίμνης;

tsilojohn
15-04-11, 22:25
Δεν το εχω κανει ποτε αλλα ξερω οτι περνανε 2 χερια βερνικι εμποτισμου (νερου) και μετα αλλα 2 χερια βερνικι (νερου) μη τοξικα και τα δυο.
Αν κανεις αναζητηση στο google για μη τοξικα βερνικια θα δεις πολλες εταιριες.

tsoum
16-04-11, 00:32
Τι ακριβως θελεις να κανεις;

kwstas_original
16-04-11, 00:58
Δεν ειναι βερνικι αυτο που θελεις.
Ψαξε για στεγανωτικες/μονωτικες βαφες δεξαμενων ποσιμου νερου [ΜΗ τοξικες].;)
Το περνας οπουδηποτε, σε τσιμεντο, σε ξυλο, σε πολυεστερα...οπου θες!:cool:
Ξεκινα απο την Durostick που εχει σιγουρα τετοιο προιον..;)

japetus
16-04-11, 08:34
Θέλω να βάλω μερικά σανίδια στην σειρά κατακόρυφα, κολλητά το ένα με το άλλο για να μου κρύψουν σε ένα σημείο το λάινερ που βγαίνει έξω από το νερό. Να μοιαζει δηλαδη σε ένα σημείο η λιμνη σαν το εσωτερικό ενός βαρελιού.
Αναγκαστικά η κάτω πλευρά τους, τουλαχιστον 4-5 εκ. θα είναι μέσα στο νερό..
Σκεφτόμουν και να τα περάσω απλά με φυσικά συντηρητικά όπως λινέλαιο ή με ζεστό μπάνιο σε παραφίνη, όπως γίνεται με τις κυψέλες στις μέλισσες..

ippomas
16-04-11, 08:52
Μια που ασχολουμε με την θαλασσα βασικα θα σου δωσω μερικες οδηγιες. Δεν υπαρχει λουστρο που να αντεχει στην θαλασσα και πιθανως και στο νερο ολα θελουν συντηρηση μετα απο ενα διαστημα. Τα λαδια που χρησιμοποιουμε ειναι ειδικα και εξαρτωντε απο το ξυλο που θα χρησιμοποιησης. Συνηθως τα ξυλα για νερο και θαλασσα ειναι τα ιροκο,πιτς μπουιν,τικ κλπ βασικα ξυλα που δεν εχουν ροζους και δυσκολα στην επεξεργασια τους ποτε δεν τα καρφωνουμε απλα ανοιγουμε τρυπες οδηγους τα ενωνουμε με κολλα και βιδες ινοχ. Εαν θελεις να χρησιμοποιησης ενα αλλο υλικο που να μην χρειαζεται να το φρεσκαρης και να μην κινδυνευουν και τα ψαρια ειναι το υγρο γυαλι. Θα το βρεις στον Ανδρεου Αθηνα η σε μαγαζια με ναυτιλιακα. Ειναι διαφανη κρατα την ομορφια του ξυλου και θα το περασης 2-3 χερια. Αυτο μολις ερθη σε επαφη με τον αερα στερεοποιητε και δινη και μια γυαλαδα. Δεν θα ποτισουν ποτε τα ξυλα σου και κανει τελεια στεγανοποιηση και φινιρισμα.