Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : 2-3 ερωτησεις σχετικες με υποστρωμα-χαλικι-φυτα

sefis
14-04-11, 17:50
Ξεκιναω ενα 72λιτρο ενυδρειο αρκετα φυτεμενο με ενα ζευγαρι kribensis μεσα.Οι ερωτησεις ειναι.1ον σχετικα με το υποστρωμα πιστευετε οτι με το flourite ειμαι καλυμμενος και ποσα εκατοστα θα πρεπει να ειναι?2ον διαβασα οτι τα kribensis επειδη κολυμπουν στο βυθο θελουν αν οχι αμμο,χαλικι πολυ λεπτο και σκουροχρωμο.Πειτε μου και εκει τις γνωμες σας σχετικα με εκατοστα και τι να βαλω?(χαλικι ή αμμο).Και 3ον εφοσον τοποθετηθει το υποστρωμα και το χαλικι ή η αμμος να το γεμισω με νερο αμεσως και να τοποθετησω να τα φυτα?Πειτε μου την σειρα...

golf4470
14-04-11, 18:49
Καταρχην τι φυτα θελεις να βαλεις στο ενυδρειο σου κ τι διαθετεις απο εξοπλισμο.

sefis
14-04-11, 19:00
ANUBIAS, JAVA MOSS, CRYPTOCORINE σχετικα ευκολα φυτα και απο εξοπλισμο διαθετω ενα εξωτερικο φιλτρο της SUN,CO2 με μπουκαλα,και απο φωτισμο 2 λαμπες των 15W

golf4470
14-04-11, 19:20
Ευκολα φυτα χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις σε co2, φωτισμο και υποστρωμα. ANUBIAS και JAVA MOSS δεν χρειαζονται υποστρωμα. Μπορεις να χρησιμοποιησεις κ απλο χαλικι με λιγες ταμπλετες, δεν χρειαζεται να ξοδευτεις με flourite.

bokostas
15-04-11, 01:24
+1 :smt023 Για τα κριμπς κάνει το ψιλό χαλικάκι, δεν είναι ανάγκη να βάλεις άμμο, 5-6 εκατοστά ύψος συνήθως φτάνουν, άντε 7 το πολύ.
Η σειρά είναι χαλίκι, νερό, φυτά, δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις, τα βάζεις κατευθείαν.

aquaman
15-04-11, 12:01
Όπως τα λέει ο bokostas - απλά σκέψου και το εξής: τώρα έχεις εύκολα φυτά, και δε χρειάζεσαι υπόστρωμα. Αν σου αρέσουν τα φυτεμένα όμως, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να θέλεις αργότερα να προσθέσεις πιό δύσκολα φυτά, οπότε σκέψου μήπως αξίζει να βάλεις το υπόστρωμα για μελλοντική χρήση ώστε να μπορείς να προχωρήσεις χωρίς να ξεστήνεις το ενυδρείο.

HLIASKR
15-04-11, 21:03
Όπως τα λέει ο bokostas - απλά σκέψου και το εξής: τώρα έχεις εύκολα φυτά, και δε χρειάζεσαι υπόστρωμα. Αν σου αρέσουν τα φυτεμένα όμως, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να θέλεις αργότερα να προσθέσεις πιό δύσκολα φυτά, οπότε σκέψου μήπως αξίζει να βάλεις το υπόστρωμα για μελλοντική χρήση ώστε να μπορείς να προχωρήσεις χωρίς να ξεστήνεις το ενυδρείο.

+1!:)Πιο καλα στην αρχη παρα να το ξανα στηνεις μετα!