PDA

Επιστροφή στο Forum : Μείωση ροής εσωτερικού φίλτρου - Προτάσεις


pavloukos
13-10-03, 13:22
Αγόρασα το ΣΚ ένα 20λιτρο για γεννητούρια και καραντίνα. Το ενυδρείο ερχόταν με ένα εσωτερικό φίλτρο μάρκας άγνωστης το οποίο αν και μικρό, όμορφο με pump output 300lt/h (και καλά) κάνει πολύ θόρυβο (σαν αεραντλία) και προκαλεί ελαφρές δονήσεις στο τζάμι.
Σύντομα θα βγάλω το παλιό εσωτερικό μου (eheim 2010) από το 112λιτρο καθώς έχω στήσει εδώ και 20 ημέρες το 2213.
Είναι αρκετά μεγαλούτσικο το 2010 αλλά το προτιμώ από το άλλο. Το θέμα είναι ότι η ροή θα είναι υπερβολική για 20 λίτρα και θα ήθελα να την μειώσω. Δεν υπάρχει κάποιο βανάκι στην έξοδο του νερού από το φίλτρο. Σκέφτηκα να βάλω το φίλτρο με τέτοιο τρόπο ώστε το νερό να εξέρχεται προς στο μπροστινό τζάμι (κατά πλάτος δηλαδή) και όχι κατά μήκος του ενυδρείου. Έχετε να προτείνεται κάποιον άλλο τρόπο, ίσως ποιο αποτελεσματικό; Υπόψιν ότι έχω άφθονο μπλε σφουγγάρι ... Σκέφτηκα ότι ίσως μπορώ να κόψω ένα μεγάλο κομμάτι ύψος χ πλάτος του ενυδρείου και να το βάλω μπροστά από το φίλτρο έτσι ώστε να πέφτει το νερό πάνω στο σφουγγάρι και να μειώνεται έτσι η ροή. Το θέμα είανι ότι πως ακριβώς θα επιτυγχάνω και ανατάραξη της επιφάνειας;

Βοήθεα ;; :roll:

mikenuke
13-10-03, 14:01
Προσεξε το εξης...
Στο δικο μου για να μειωσω την ροη, ενα eheim εσωτερικο , ειχα βαλει ενα πωματακι συγκεκριμενα ενα καλαμακι να φραζει την εξοδο. Ομως επειδη μειωθηκε το ανοιγμα το νρεο βρηκε διεξοδο απο το σημειο που μπαινει ο αερας για οξυγονωση και πεταγοτανε νερο και απο εκει.

Θα μπορουσες ομως να βαλεις καποιο υαλοβαμαβακα μεσα στο φιλτρο μετα την προπελα ωστε να ειναι πιο δυσκολο να περασει το νερο και ετσι θα μειωθει η ροη. Τουλαχιστον σε μενα αυτο εγινε οταν προσθεσα με αυτοσχεδιο τροπο ενεργο ανθρακα και τον εβαλα στο σωληνα που βαζει νερο και περναει μεσα απο το σφουγγαριαμεσως μετα την προπελα.

Giorgos
16-10-03, 23:02
Να βάλεις την έξοδο του φίλτρου να "κοιτάει" το πίσω τζάμι κατά μήκος του ενυδρείου.

johnny98130
17-10-03, 10:27
Μπορείς να βάλεις στο ακρο της εξόδου ενα connector της Eheim με ρυθμιστή ροής και στραγγάλισε την ροή όσο θέλεις. Απλά μην το παρακάνεις και χαλάσεις την φτερωτή του φίλτρου σου

giannio1976
25-04-08, 17:59
και εγω ειχα προβλημα με την πιεση του φιλτρου στην ροη του νερου και εκανα μια πατεντα βαζοντας ενα σφουγγαρακι στην εξωδο του νερου αρχηκα φανηκε πως δουλευει αλλα στην συνεχεια εκανε ενα ενοχλητικο θορηβο επειδη ζοριζωταν το φιλτρο να διωξει το νερο με κινδυνο να καει το φιλτρο ετσι το εβγαλα και εβαλα ενα πλαστικο σωληνακι πρασινο για να κρυβεται στα φυτα και του ανοιξα τρυπουλες με τροπο τετοιο ωστε να ειναι μεσα στο νερο και απο οτι βλεπω δουλευει αψογα.