PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξεκινημα 60λιτρου

kiriles
13-04-11, 21:37
καλησπερα , επιτελους ξεκιναω το 60λιτρο μου hailea f60 , με στοχο να μπουν 1-2 χρυσοψαρα . Λοιπον σημερα εβρασα πετρες και το χοντρο χαλικι και γεμισα το ενυδρειο με νερο ριχνωντας και την απαιραιτητη ποσοτητα αντιχλωριου . φιλτρα εχω ενα resun magi-380 και ενα hailea hl-bt400 οπου στο πρωτο εχω siporax με μπλε σφουγγαρακι και στο 2ο ανθρακα και μπλε σφουγγαρακι .και τωρα οι ερωτησεις:

1) τον ανθρακα στο 2ο φιλτρο να τον αφησω ?

2)βακτηρια που μου προτειναν να βαλω δεν αγορασα αλλα προτιμησα να κανω στρωσιμο κλασσικα ριχνωντας τροφη για να κανω αμμωνια , καλα εκανα ?

3)διαβασα οτι οταν δεν εχουμε ψαρια μεσα και δεν ριχνουμε αλλη αμωνια για διαστημα η βιολογια χανεται !? επειδη την παρασκευη θα φυγω και το ενυδρειο θα μεινει ΄΄μονο΄΄ του για 15 μερες μπορω να κανω κατι ωστε να μην χαθει η βιολογια αυτο το διαστημα αλλα και για να ξεκινησει καλα το στρωσιμο τις μερες που θα λειπω ???

δεκτες ολες οι παρατησησεις και παρεμβασεις !:)

achisael
13-04-11, 21:44
1) τον ανθρακα στο 2ο φιλτρο να τον αφησω ?
οχι δεν χρειαζεται απλα αστον 3-4 μερες γιατι το ενυδρειο σου ειναι νεο.. μετα βγαλτον.

2)βακτηρια που μου προτειναν να βαλω δεν αγορασα αλλα προτιμησα να κανω στρωσιμο κλασσικα ριχνωντας τροφη για να κανω αμμωνια , καλα εκανα ?
πολυ καλα εκανες. παντως εγω (και αλλοι) εχουν ενα μπουκαλακι με τετοιο σκευασμα και ριχνουν με τις αλλαγες του νερου.. (εννοειται με ηδη στρωμενο ενυδρειο , ετσι για συμπληρωμα)

3)διαβασα οτι οταν δεν εχουμε ψαρια μεσα και δεν ριχνουμε αλλη αμωνια για διαστημα η βιολογια χανεται !? επειδη την παρασκευη θα φυγω και το ενυδρειο θα μεινει ΄΄μονο΄΄ του για 15 μερες μπορω να κανω κατι ωστε να μην χαθει η βιολογια αυτο το διαστημα αλλα και για να ξεκινησει καλα το στρωσιμο τις μερες που θα λειπω ???
αν φυγεις και δεν ριξεις θα χαθει..
εκτος αν εχω χασει καποιο επεισοδιο..

δεκτες ολες οι παρατησησεις και παρεμβασεις !:)

αυτα απο μενα... :p:p

kiriles
13-04-11, 22:01
ευχαριστω πολυ για την απαντηση , αλλα στην περιπτωση μου που παρακευη βραδυ θα φυγω , τι κανουμε να ριξω παραπανω τροφη για παραπανω αμμωνια ή να αγορασω βακτηρια ? ή να περιμενω να ερθω πισω τον μα'ι'ο ?

akis7
13-04-11, 22:01
δε ξερω εγω να σου απαντησω αλλα λεω μηπως με αυτες τις τροφες που αργουν να λιωσουν στο νερο καταφερεις και κανεις τη δουλεια σου???
θεωρητικα μιλαω κ γω ας απαντησει σε αυτο καποιος που να ξερει..

Chris82
13-04-11, 22:06
Βάλε μια ταιστρα!!;)

kiriles
13-04-11, 22:08
αααααααααα και κατι αλλο ποση τροφη ( σε φυλλαρακια ειναι ) να ριχνω την φορα ?

achisael
13-04-11, 22:17
Βάλε μια ταιστρα!!;)

δεν ειναι καλη ιδεα , την ειχα σκεφτει και εγω αλλα η ταιστρα θα ριχνει αρκετη ποσοτητα ο φιλος δεν θελει τοση...
-------------------------
δε ξερω εγω να σου απαντησω αλλα λεω μηπως με αυτες τις τροφες που αργουν να λιωσουν στο νερο καταφερεις και κανεις τη δουλεια σου???
θεωρητικα μιλαω κ γω ας απαντησει σε αυτο καποιος που να ξερει..

θα λειψει πολυ οποτε δεν φτανει...

Chris82
13-04-11, 22:19
Γνώμη μου είναι να ρίχνεις τόσο οσο θα τάιζες τα ψάρια που έχεις σκοπό να βάλεις μέσα!!

kiriles
13-04-11, 22:23
μαλιστα οκ thanks !

achisael
13-04-11, 22:25
Γνώμη μου είναι να ρίχνεις τόσο οσο θα τάιζες τα ψάρια που έχεις σκοπό να βάλεις μέσα!!

5-6 φυλλαρακια νομιζω αρκουν...
-------------------------
μαλιστα οκ thanks !

καλυτερα οταν επιστρεψεις για να μετρας κιολας... :p:p

Chris82
13-04-11, 22:28
5-6 φυλλαρακια νομιζω αρκουν...

Ανάλογα πόση αμμωνία θέλει να αντέχει η βιολογία του.;)

achisael
13-04-11, 22:29
Ανάλογα πόση αμμωνία θέλει να αντέχει η βιολογία του.;)

10... :D:D:D

kiriles
13-04-11, 22:38
δηλαδη να μην κανω τιποτα απο τωρα ? γιατι εχω ηδη ριξει αντιχλωριο και μια φορα φυλλαρακκια ?? δεν υπαρχει αλλη λυση ? ας πουμε να ριξω αυτην την τροφη για διακοπες ? ειναι λαθος να ξεκινησω τωρα και να συνεχισω μετα ?

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας !!!:)

Chris82
13-04-11, 22:43
Βάλε άνθρακα στο φίλτρο και αστο έτσι.Όταν με το καλό επιστρέψεις άρχισε το στρώσιμο από την αρχή και σωστά!!;)

kiriles
13-04-11, 22:52
ok danke !

achisael
13-04-11, 23:00
δηλαδη να μην κανω τιποτα απο τωρα ? γιατι εχω ηδη ριξει αντιχλωριο και μια φορα φυλλαρακκια ?? δεν υπαρχει αλλη λυση ? ας πουμε να ριξω αυτην την τροφη για διακοπες ? ειναι λαθος να ξεκινησω τωρα και να συνεχισω μετα ?

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας !!!:)

η τροφη για διακοπες που λες δεν σου φτανει..
εκτος αν κανω τοσο λαθος.

να ξεκινησεις τωρα και να συνεχισεις ''δεν παιζει'' ..

υπομονη μολις γυρισεις.. :p:p