PDA

Επιστροφή στο Forum : Γλυκό νερό


pani
11-10-03, 22:40
καλισπέρα σας, έχω και εγώ ενα ενυδρείο με γκαπυς σχεδόν δύο χρόνια τώρα.Το καλοκαίρι με τις ψηλές θερμοκρασίες που έχουμεν αντιμετώπισα μεγάλο προβλημα.Το έλυσα μερικώς με μπουκάλες νερού κατεψυγμένες .Τούς εβαζα μια μεγάλη το μεσιμέρι και η θερμοκρασία του νερό κατέβαινε απο τους 30 βαθμούς στους 28
Σωστό η λάθος δεν ξέρω πάντως ετσι αντιμετώπισα το καλοκαίρι.Κάτι άλλο που αν εχει καποιος την καλοσύνη να μου πει, ειναι αν μαζι με τα χρυσόψαρα μπορώ να βάλω ενα BETA ειναι τοσο ομορφος ο μονομαχος που θα ηθελα να εχω ενα
.Ευχαριστώ για την φιλοξενεία. Απο την Κύπρο με αγάπη

tasos
12-10-03, 14:41
Δεν έδωσες μέγεθος ενυδρείου(το σημαντικότερο!).Με το μονομάχο και σε μικρό ενυδρείο το πιθανότερο είναι να καταλήξεις με πτερύγια χρυσόψαρου ελλειπή :? .Δεν είναι και πολύ συμβατός,αν και θα δεις το συνδιασμό σε κάποια ενυδρεία!Εξάλλου τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερου ο δε μονομάχος θερμου(26 και άνω!).Δώστου ένα 20λιτρο ενυδρειάκι με φυτά(μια καλή ευκαιρία να βάλεις φυτά σε mini-planted :roll: )να κάθεται μόνος του και θα είναι πολύ ευτυχισμένος.

pani
12-10-03, 18:04
Ευχαριστώ τάσο για την συμβουλή σου.Ναί ήτανε λαθος μου που δεν έδωσα στοιχεία.Μά συγχωράτε με γιατί πρώτη φορά λαμβάνω μέρος και δεν ξέρω και πολλά πράγματα .Βασικά βρήκα μεγάλες δυσκολίες γιατί ήτανε όλα στα αγγλικά και οι ορολογίες μου ξεφεύγουν.Λοιπόν το ένα ενυδρείο μου που φιλοξενεί τα γκάπυς ειναι 70 λιτρα και ειναι εφοδιασμένο απο το εργοστασιο με ολα τα σχετικά ειναι mirapelo . Το άλλο που το έχω στο γραφείο μου ειναι των 30 λιτρων της ιδιας προελευσεως και έχω εκει 2 χρυσόψαρα.Γενικα αντιμετωπίζω πρόβλημα με την αλλαγή του νερού .Δηλαδή με τον τρόπο της εξαγωγής του νερού, και το άλλο μου πρόβλημα ειναι οταν ειχα ζητήσει για να κάμνω μετρήσεις μου είπαν στο κατάστημα οτι δεν χρειάζεται να κάμνω μετρήσεις παρ ολο που εγώ ήθελα .Καί πάλιν σας ευχαριστώ.

tasos
13-10-03, 22:54
Θα έλεγα τώρα τι να τους πείς στο κατάστημα αλλά δεν ξέρω κυπριακές βωμολοχίες :evil: .Εσύ δεν φταίς βέβαια,άλλαξε όμως κατάστημα :) .Αλλαγή νερού: ρουφώντας με ένα σωλήνα για να προκαλέσεις αρνητική πίεση,αποτελεί ένα από τους κλασσικότερους τρόπους εξαγωγής νερού!30 λίτρα για δύο χρυσόψαρα,εφόσον σχεδιάζεις να τα κρατήσεις για πολλά χρόνια ίσως είναι λίγα:οι αναφορές στα βιβλία γράφουν για τουλάχιστον 40λίτρα/ψάρι :shock: .Από εκεί και πέρα κρίνε μόνος σου γιατί πεθαίνουν τα χρυσόψαρα στο 80% των περιπτώσεων!Καλο διάβασμα και καλές αλλαγές νερού,και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

fighterfish
14-10-03, 00:03
Φίλε pani,
Επειδή λοιπόν το 30άρι θα αποδειχτεί σε λίγο πολύ μικρό για τα χρυσόψαρα, θα πρότεινα να πάρεις τα χρυσόψαρα και να τα πας πίσω στον καλό petshopά, και να του πεις να σου δώσει ενα betta στη θέση τους. Δεν θα πρέπει να αρνηθεί ειδικά με τις τιμές που έχουν τα betta.

Αμα του βάλεις ειδικά και μερικά εύκολα φυτάκια να δεις χαρά ο betta. Μεχρι και αναπαραγωγή κάνεις σε 30άρι.
Συμπληρώνεις και με μερικά μικρά μικρά άλλα ψάρια (εφόσον έχεις θερμοστάτη) και είναι ζούπερ το 30άρι σου.

pani
14-10-03, 16:54
Σας ευχαριστώ φίλοι μου για τις συμβουλές σας στο τέλος θα με πείσετε να δώσω τα χρυσόψαρα και να παρω το ΒΕΤΤΑ . Πάντως απο το διαβασμα που κάμνω αυτές τις μέρες εδω στο τέλος θα γίνω φοστήρας.Ναί μάλλον θά κινηθώ προς αγορά του ΒΕΤΤΑ αφού όμως προηγουμένως διαβάσω αρκετά για τον φίλο μου.Τί ψαράκια μπορούν να συντροφεύσουν τον ομορφο μονομάχό; Ισος βρώ και κάποια ιστοσελίδα για τον νεο φίλο που θά αποκτήσω.Θά διαβάσω και θά τον αγοράσω ειμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσω. Τά γκάπυς μου ζουν και βασιλεύουν και το ενυδρείο των 70 λίτρων κιριεύουν. Εδώ αν θέλετε χαμογελάτε!Ενα μόνο λυπήθηκα όταν γύρισα απο τις διακοπές και δεν βρήκα τα κόκκινα γκάπυς μου αλλα υπάρχουν αλλα εξ ίσου όμορφα που μου αρέσουν.Για να σας ενημερώσω ειμαι κα ......πανι .... το πάνι ειναι το μισό του ονοματος μου . και εδώ αν θέλετε πάλιν χαμογελάτε.!!!!!!!ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας.