Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φυσαλίδες υπόστρωμα..

nicpapa
12-04-11, 22:21
Μπορεί να μου πεί καποιος αν το έχει παρατηρήσει . Αυτές οι φυσαλίδες προέρχονται απο τις ρίζες των φυτών, η κατι παει στραβα?
Εχω παρατηρήσει και μια περιοχή στο υπόστρωμα που γίνεται πρασινη τι είναι πάλι αυτο? Το ενυδρείο τρέχει 8 μηνες και δεν εχει αδείασει ποτέ.
Και ξαναεμφανίστηκε starghon alge , μετρησα αμμωνία ειναι μηδεν , είχα μια υποψία μηπως τα λιπάσματα αλλα πάλι ειναι μηδέν και αυτα..

snakepanos
12-04-11, 22:24
Φιλε μου τα φυτα σου κανουν φωτοσυνθεση.
Αν εχεις διοξυδιο.

in the pond
12-04-11, 22:24
Oι φυσαλίδες είναι αέριο προϊόν των ζημώσεων που γίνονται στο υπόστρωμα και δεν έχουν άμεση σχέση τα φυτά. Παρατηρούνται σε όλα τα ενυδρεία καθώς και στις λίμνες με λάσπη.

Φιλε μου τα φυτα σου κανουν φωτοσυνθεση.
Αν εχεις διοξυδιο. Στο υπόστρωμα...Οι ρίζες δεν κάνουν φωτοσύνθεση, εκτός από κάποια μεμονομένα είδη φυτών.

nicpapa
12-04-11, 22:31
Υπάρχει καποιο πρόβλημα ? η ειναι φυσικό αυτό το πράμα ,διοξείδιο υπάρχει μπουκάλα.. και in the pond σημερα χάζευα την λίμνη σου, είναι καταπληκτικη!!!:rolleyes:

snakepanos
12-04-11, 22:31
Oι φυσαλίδες είναι αέριο προϊόν των ζημώσεων που γίνονται στο υπόστρωμα και δεν έχουν άμεση σχέση τα φυτά. Παρατηρούνται σε όλα τα ενυδρεία καθώς και στις λίμνες με λάσπη.

Στο υπόστρωμα...Οι ρίζες δεν κάνουν φωτοσύνθεση, εκτός από κάποια μεμονομένα είδη φυτών.

Στην Ζωοτεχνεια 2011 στην Θεσσαλονικη το ενυδρειο τυπου ολλανδιας που ειχαμε στησει μεσα σε 2 μερες αρχησε καθε απογευμα να κανει φυσαλιδες ,αν αυτο δεν ειναι φωτοσυνθεση τοτε τη ειναι.

in the pond
12-04-11, 22:36
Στην Ζωοτεχνεια 2011 στην Θεσσαλονικη το ενυδρειο τυπου ολλανδιας που ειχαμε στησει μεσα σε 2 μερες αρχησε καθε απογευμα να κανει φυσαλιδες ,αν αυτο δεν ειναι φωτοσυνθεση τοτε τη ειναι.
Νέο ενυδρείο, εγκλοβισμένες φυσαλίδες. Ενυδρεία 2 και 3 ετών πως δικαιολογείς τις φυσαλίδες?

nicpapa
12-04-11, 22:53
Τι να πώ δεν ξέρω .. το ενυδρειο είναι αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43791&page=3

nicpapa
16-04-11, 22:13
Τελικά τι ισχύει ? Εγω παρατήρησα οτι έχεις περισσότερες φυσαλίδες το βράδυ πριν κλείσουν τα φώτα.. Το έχει παρατηρήσει κανείς αλλος?

Samian
16-04-11, 22:16
Τα βακτήρια σου δουλεύουν υπερωρίες φίλε μου γι'αυτό και οι φυσαλίδες..

giannisaek
16-04-11, 22:58

Πάνο είναι άλλο το οξυγόνο που έβγαζαν τα φυτά από την φωτοσύνθεση στο συγκεκριμένο ενυδρείο, και άλλο οι φυσαλίδες που αναφέρθηκε και ποιο πάνω και ότι είναι αέριο προϊόν των ζυμώσεων που γίνονται στο υπόστρωμα.
Γνώμη μου είναι ότι πρέπει ο φίλος να κάνει σκούπα βυθού ώστε να καθαρίσει ο βυθός και να σταματήσει την ζύμωση.

nicpapa
16-04-11, 23:12
Κάθε κυριακή που γίνεται αλλάγη νερού κάνω και καθαρισμό του βυθού, όσο γίνεται ...

dinoc
17-04-11, 22:47
Νέο ενυδρείο, εγκλοβισμένες φυσαλίδες. Ενυδρεία 2 και 3 ετών πως δικαιολογείς τις φυσαλίδες?
θα συμφωνησω διοτι πιθανων σε αλλαγη νερου να εγκλοβιζεται οξυγονο ( και σε μενα αυτο γινεται ) :)