PDA

Επιστροφή στο Forum : frozen red mosquito larvae - τρόπος χορήγησης


pavloukos
08-10-03, 11:34
Χθες αγόρασα ένα μπαρ κατεψυγμένων req mosquito larvae. Είναι σε σχήμα σοκολάτας (τετραγωνάκια). Βασικά θέλω να βελτιώσω την διατροφή των rams μου (άσχετο, αν και μπορεί να ψοφήσει η θυληκιά, βλέπε άλλο topic).
Πώς ακριβώς χορηγώ τέτοιου είδους τροφή; Υπόψιν θέλω να τους δίνω πάρα πολύ μικρή ποσότητα κάθε 4 ή 5 μέρες γιατί φοβάμαι για phosphate μιας και έχω έντονο πρόβλημα τριχωειδής.

koulio
08-10-03, 15:12
ΙΜΟ
ξεπαγωνεις εναν κυβο σε ενα μπωλ με νερο και αφου την ξεπληνεις πολυ καλα με νερο την δινεις στα ψαρια.αυτα
αμα θελεις να δινεις μικροτερες μαλλον θα πρεπει να τα ξαναπαγωσεις

Takis
08-10-03, 15:20
Κόβεις ένα μικρό κομμάτι και το βάζεις σε μια απόχη ή σουρωτήρι. Μετά κάτω από το νερό της βρύσης για να ξεπαγώσει (γίνεται πολύ γρήγορα) αλλά και για να μείνει μόνο η τροφή χωρίς να πέσουν μέσα στο ενυδρείο και τα υγρά που κάνουν την πιο μεγάλη ζημία...

pavloukos
08-10-03, 15:45
ευχαριστώ παιδιά ... επίσης μια άλλη ερώτηση, όταν λέμε bloodworms εννούμε είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που έχω εγώ, ή πρόκειται για τελείως διαφορετικό;

Mitsos
09-10-03, 12:51
Μια ερωτησουλα κι απο εμενα:
βαζοντας τετοια τραφη σε ενα ενυδρειο που εχει και αλλα ψαρια που ειναι φυτοφαγα δεν τους κανουμε κακο? 'η δεν την πλησιαζουν οποτε δεν υπαρχει προβλημα?

Giorgos
09-10-03, 22:43
bloodworms = red mosquito larvae

Μήτσο, λέγοντας φυτοφάγα θα υποθέσω ότι εννοείς κάποιο γατόψαρο (plecostomus). Δίνοντας τους αυτήν την τροφή μόνο μια φορά την εβδομάδα δεν δημιουργεί πρόβλημα. Επίσης, αν χορηγηθεί σωστά, δεν προλαίβουν τα φυτοφάγα να φάνε την κατεψυγμένη τροφή.

pavloukos
10-10-03, 09:56
Λοιπόν, χθες λέω κάτσε να τους δώσω σκουληκάκια. Κόβω ένα κομματάκι, το ξεπαγώνω σύμφωνα με τις οδηγίες ... μου ήρθαν βέβαια απανωτές διαθέσεις εμετού αφού ήθελα να σιγουρευτώ ότι είχαν ξεπαγώσει και τα ψηλάφισα με τα δάχτυλα ...ομολογώ ότι δεν βρώμαγαν ιδιαίτερα (στην αρχή).
Δίνω λοιπόν την πρώτη δόση. Το τι επακολούθησε ΔΕΝ περιγράφεται. Ποτέ δεν έχω δει τα ψάρια μου να πέφτουν με τόση μανία σε τροφή. Ακόμα και τα cardinals που είναι ντροπαλά, έκαναν σαν παλαβά. Για να μην πολυλογώ, μετά από μία ώρα δεν ξέρω αν ήταν η ιδέα μου ή όχι, τα ψάρια μου σαν να είχαν πάρει ωραιότερο και φωτεινότερο χρώμα.
Και ειδικά οι scynodontis μου οι οποίοι στην φύση τους τρώνε λάρβες νομίζω ότι το εκτίμησαν περισσότερο από όλους :)

Simpethera
13-10-03, 18:43
Απορία:
Γιατί τα υγρά που έχουν τα κατεψυγμένα σκουλικάκια κάνουν κακό? τι έχουν ακριβώς?

Takis
14-10-03, 02:56
Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για καθαρό νερό, αλλά περιέχουν αίμα κλπ, και αφού δεν είναι σε μορφή που να μπορούν να τα φάνε τα ψάρια, ανεβάζουν τα φωσφορικά επιβαρύνοντας το νερό χωρίς λόγο.