Επιστροφή στο Forum : βοηθεια για ψυξη
καλησπερα,
Ανοιγω νεο thread οποιος γνωριζει και εχει την καλοσυνη να βοηθησει στην προσπαθεια μου να κατασκευασω την ψυξη με ανεμιστηρακια για το καλοκαιρι.
καταρχην το καπακι ειναι 62,5cm οποτε με δυο ανεμιστηρακια τον 8mm θα κανω τη δουλεια μου πιστευω
τα υλικα που σκεφτομαι ειναι τα εξης και εδω για αρχη θελω τη βοηθεια σας.
2* http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808851'
1* http://www.shop-e.gr/pals/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1783&category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=53
φις αρσενικά απλά τεμ 3
φις θηλυκά απλά τεμ 2
Καλώδιο δίκλωνο ηλεκτρολογικο
αυτα απο ηλεκτρολογικο εξοπλισμο.θα χρειαστω και κανα εξτρα ανεμιστηρακι για να βγαινει ο αερας?
επισης μπορειτε να μου προτεινετε καποια λινκ για τις τρεις τελευταιες αγορες
δεν γραφω για τα υπολοιπα,λαμες,τρυπανι κλπ γιατι τα εχω.
Ωραία τα ανεμιστηράκια, καλές και οι τρύπες στο καπάκι αλλά τι απόδοση έχουν? Πόσους βαθμούς μπορούν να ρίξουν τη θερμοκρασία?
Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν? Είχα δει κάτι μηχανήματα ψύξης σε ένα σαιτ αλλά οι τιμές ήταν απαγορευτικές! Το πιο φτηνό ξεκίναγε κάπου στα 600 ευρώ!!
καλησπερα,
1* http://www.shop-e.gr/pals/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1783&category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=53
φις αρσενικά απλά τεμ 3
φις θηλυκά απλά τεμ 2
Καλώδιο δίκλωνο ηλεκτρολογικο
δεν γραφω για τα υπολοιπα,λαμες,τρυπανι κλπ γιατι τα εχω.
Σαν controller τι θα χρεισιμοποιήσεις?
Για τροφοδοτικάκι θα σου πρότεινα να βρεις κάποιο switching αντί για κλασικό με μετασχηματιστή, για μικρότερο όγκο, βάρος αλλά και θερμοκρασία. Είναι όμως λίγο πιο ακριβά.
σαν controller σκεφτηκα αυτον
http://viewitem.eim.ebay.gr/Mini-Dig...592182174/item (http://viewitem.eim.ebay.gr/Mini-Digital-Temperature-Controller-Thermostat-Aquarium/200592182174/item)
μιας και ειναι οικονομικος
φανταζομαι πανω στο δικλωνο καλωδιο θα ενωθουν ολα τα καλωδιακια απο τα ανεμιστηρακια.η κολληση πανω του πως θα γινει?
Αυτόν έχω πάρει και εγώ. Αυτό που έχω κάνει εγώ είναι αυτό που φαίνεται στην φωτό.
Δεν είναι και τόσο καλοφτιαγμένο γιατί το έφτιαξα τώρα στο φτερό, αλλά δίχνει την συνδεσμολογία και τις διατομές των καλωδίων που έχω κάνει.
Για τα ανεμηστηράκια, δεν είναι απαρέτητο να τα κολλήσεις τα καλωδιάκια εφόσον δεν έχεις κολητήρι και κόληση. Μπορείς να τα γυμνώσεις και να τα στρήψεις όλα μαζί και στην συνέχεια με λίγη μονωτική να τα μονώσεις. Το σωστό βέβαια θα είναι να μπεί βισματάκι θυλικό για τα φανάκια όπου θα συνδέεις τον μετασχηματιστή. Αλλά μπορείς (εφόσον δεν το κατέχεις το άθλημα) να κόψεις τα βισματάκια και στην συνέχεια να στρίψεις όλα τα (+) μαζί και όλα τα (-) μαζί και να τα μονώσεις καλά. Μήπως όμως έχεις κανένα φίλο που ασχολείται με αυτά ώστε να δώσει κανένα χεράκι και να τα φτιάξετε σωστά?
Ok thanks νομιζω θα τα καταφερω.θα δειξει στην πορεια...
απο τα ανεμιστηρακια επειδη εχουν 3 καλωδια ποιο συνδεω απο τα δυο?
Κανε ολους τους πιθανους συνδυασμους :D
Δεν προκειται να καουν.
Μονο που μπορει να δουλεψουν σε δυο συνδυασμους.
Στον εναν συνδυασμο με χαμηλες στροφες και στον αλλον φουλ.
σωστα σπυρο τελικα:D
ξεγυμνωσα το δικλωνο και το ενωσα με το τροφοδοτικο.
το ιδιο εκανα και στα καλωδιακια του ανεμιστηρα.και ναι δουλευει.στα 6Volt χαμηλοστροφα και με 12V στο φουλ ελεγχομενο απο το τροφοδοτικο.Στην αρχη δεν δουλευαν αλλα αλλαξα την πολικοτητα απο το μετασχηματιστη και ηταν οκ
θα γραφω ολη την πορεια για καποιον που θελει να το κανεις μπας για να βοηθηθει αν και το εχεις κανει νωριτερα εσυ delta66:smt020
να ρωτησω μια βλακεια?απο μια μερια γυρναει το ανεμιστηρακι?η μπορω με καποιο τροπο να το αλλαξω?
Όχι δεν αλλάζει η φορά. Συνήθως το δίχνουν επάνω σε κάποια από τις πλευρές τους με δύο βελάκια. Ένα για την φορά περιστροφής και ένα για την φορά του αέρα.
Και δεν ωφελει να το αλλαζες γιατι τα φτερα εχουν απο τη μια μερια περιστρεφομενα, καλη αποδοση
ok,απλα ρωτησα γιατι τον αερα τον ''πεταει'' απο την κατω μερια απο κει δηλαδη που ειναι το πλαστικο οχι απο κει που ειναι ελευθερος ο ανεμιστηρας
Ναι έτσι πρέπει. Τον αέρα τον βγάζει από την πλευρά που είναι τα πλαστικά και το αυτοκόλητο ταμπελάκι. Αν προσέξεις λίγο και το σχήμα των πτερυγίων θα καταλάβεις ότι (έστω και αν γίνονταν) αν αντιστρέψεις τη φορά δεν θα είχες καλή ροή αέρα.
κατι τελευταιο πριν ξεκινησω να τρυπαω καπακι
σε 62,5 ποντους ενυδρειο ειμαι οκ με δυο ανεμιστηρακια που ριχνουν αερα και ενα που τραβαει?
εχει σημασια αν θα μπει στη μεση καλυτερα η στην ακρη αυτο που τραβαει?
Παιδια δικλωνο καλωδιο 12V απο δικλωνο καλωδιο 220V εχει καποια διαφορα.γιατι στο ηλεκτρολογικο που ειχα παει μου ειπε οτι ειναι το ιδιο
Καλημέρα σε όλους,
έχει κανείς κάποια εκτίμηση σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα με ποιό ρυθμό πέφτει η θερμοκρασία του νερού στο ενυδρείο όταν δε δουλεύει ο θερμοστάτης?
Προφανώς είναι σε συνάρτηση του όγκου του νερού,της θερμοκρασίας χώρου και εξωτερικού περιβάλλοντος και βέβαια της θερμομονωτικής ικανότητας του εξωτερικού περιβλήματος του κτιρίου...
Κάποια ενδεικτικά παραδείγματα από προσωπική σας εμπειρία?
Σε 400 λιτρα με θερμοκρασια ενυδρειου 26.5, και χωρου 17-18 (λογω διακοπης) σε 7-8 ωρες επεσε περιπου 2 βαθμους.
Αλλη φορα σε 180 λιτρα, σε 11 ωρες επεσε απο 27 σε 23.
Μπορεις σε περιπτωση προγραμματισμενης διακοπης, να ανεβασεις ξεκινωντας απο την ωρα της ενημερωσης, πολυ σταδιακα τη θερμοκρασια σε ανωτερα ορια των ψαριων και να εχεις περιθωρειο για πτωση κατα την διακοπη.
Επισης να θερμανεις καλα το χωρο και τον κλεισεις καλα για να μην εχει απωλειες θερμοκρασιας.
Πήρα αφορμή και έκανα αυτήν την ερώτηση γιατί σήμερα είχαμε διακοπή ρεύματος για 3 ώρες και τέσταρα λίγο έτσι το UPS που αγόρασα πρόσφατα (1000mVA & 600Wαν θυμάμαι καλά)...
Σε αυτό είχα συνδέσει τα δύο φίλτρα και τον θερμοστάτη (200W). Μου έκανε εντύπωση ότι μετά από 2 ώρες άδειασε το UPS!! Ετσι σκέφτηκα ότι αν η θερμοκρασία αργει να πέσει γενικά (κάτι που ισχύει) γιατί να μην έχω στο UPS συνδεδεμένα μόνο τα δύο φίλτρα που καίνε 15W και τα δύο και όχι τον θερμοστάτη που επιβαρύνει πάρα πολύ το UPS? Κάτι που σημαίνει ότι θα έχει φιλτράρισμα το νερό πολλές ώρες...
Στο τέλος τέλος συνδέω έναν δεύτερο θερμοστάτη που τον ρυθμίζω να ανάψει ας πούμε 3-4 βαθμούς πιο κάτω από κει που δουλεύει το ενυδρείο φυσιολογικά, άρα θα ενεργοποιηθεί μετά από κάποιες ώρες, όσο χρειάζεται το νερό να πέσει σταδιακά από μόνο του...
Σήμερα η διακοπή ήταν 3 ώρες και όλα μια χαρά! Αν ήταν 10 ώρες? Αν δεν είχα συνδέσει το θεμοστάτη το νερό θα φιλτραριζόταν όλες αυτές τις ώρες...
Συμφωνείτε με τις σκέψεις μου? Κάποια δική σας πρόταση-ιδέα? Πως έχετε σκεφτεί εσείς να αντιμετωπίσετε μία τέτοια περίπτωση?
Ευχαριστώ!
Συνηθως προτεινονται μονο τα φιλτρα στο ups για αυτον ακριβως το λογο.
Mια χαρα πηγε με δυο ωρες εχωντας και το θερμαντηρα (που ειναι φαγανα).
1. Ποιο ups πηρες ακριβως?
Ειναι καποια που εχει αναφερθει οτι δεν "παιζουν" λογω ημιτονου (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?29224-UPS-%EA%E1%E9-%F3%F5%F3%EA%E5%F5%DD%F2.-%CC%FD%E8%EF%E9-%EA%E1%E9-%E1%EB%DE%E8%E5%E9%E5%F2.-%CC%E5%EB%DD%F4%E7-%E5%F0%DF-%F4%EF%F5-%E8%DD%EC%E1%F4%EF%F2.).
2. Οταν αδειασε η μπαταρια, και επανηλθε το ρευμα, δουλεψαν τα φιλτρα μονα τους κανονικα?
(ειμαστε οφτοπικ, ας το κανει αποκοπη καποιος συντονιστης για να μη χαλαμε το θεμα)
Συνηθως προτεινονται μονο τα φιλτρα στο ups για αυτον ακριβως το λογο.
Mια χαρα πηγε με δυο ωρες εχωντας και το θερμαντηρα (που ειναι φαγανα).
1. Ποιο ups πηρες ακριβως?
Ειναι καποια που εχει αναφερθει οτι δεν "παιζουν" λογω ημιτονου (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?29224-UPS-%EA%E1%E9-%F3%F5%F3%EA%E5%F5%DD%F2.-%CC%FD%E8%EF%E9-%EA%E1%E9-%E1%EB%DE%E8%E5%E9%E5%F2.-%CC%E5%EB%DD%F4%E7-%E5%F0%DF-%F4%EF%F5-%E8%DD%EC%E1%F4%EF%F2.).
2. Οταν αδειασε η μπαταρια, και επανηλθε το ρευμα, δουλεψαν τα φιλτρα μονα τους κανονικα?
(ειμαστε οφτοπικ, ας το κανει αποκοπη καποιος συντονιστης για να μη χαλαμε το θεμα)
1. Σπύρο θα σου πω ποιό ups πήρα μόλις πάω σπίτι μου...
2. Ναι τα φίλτρα δούλεψαν κανονικά μόνα τους!
παιδια μια βοηθεια εφαγα νειλα.εφτιαξα εδω και ενα μηνα κομπλε τα ανεμιστηρακια και σημερα ηρθε ο controller
επειδη καταρχην ηθελα να δω αν λειτουργει συνδεω δικλωνο καλωδιο σε αρσενικο φις και τις αλλες δυο ακρες στις υποδοχες 1,2
ευτυχως μου κοψε το βαζω σε πολυπριζο με και ανοιγω το διακοπτη
εγινε ενα μπαμ.μαυρισε το επιπλο απο κατω και οι υποδοχες..τι εγινε λαθος γαμωτο??:confused::confused::confused:
θα καηκε το συστηματακι??:confused:
Το εβαλες σιγουρα στο 1-2 ή μηπως στο 7-8?
Το καλωδιο τι παχος ειχε?
ελα σπυρο..ποοο ελεγα μακαρι να ειναι μεσα να με βοηθησει..
λοιπον κοιτα εγινε το μπαμ μαυρισε πισω το κουτι και λεω παει καηκε..
δοκιμαζω το εξης..τα συνδεω στις ιδιες υποδοχες αλλα χωρις να ξεγυμνωσω το καλωδιο..το βαζω στο ρευμα και βλεπω αναβει κανονικα αλλα με ενδειξη ερρορ.βαζω και τον αισθητηρα και ηταν μια χαρα
μετρησα κρυο νερο και ζεστο και δουλευει κανονικα
παρατηρησεις..ασ μην παμε ακομα στις ενωσεις θερμοστατη ανεμιστηρων να λυσω κατι αποριες.
δεν το ακουμπησα καθολου να το καλιμπραρω γιατι φοβαμαι παλι μη γινει μπαμ.επεισης οπως βλεπετε στην εικονα εκτος του οτι εχει μαυρισει απο το προηγουμενο μπαμ εχει μετακινηθει και λιγο οι υποδοχες.κανω κατι λαθος..?
το καλωδιο ειναι το ιδιο μ αυτο που συνδεω και τα ανεμιστηρακια.>
Ετσι οπως το βλεπω (υποψιν δεν ειμαι ηλεκτρολογος - μαστροχαλαζτης ειμαι :D) πρεπει να εγινε βραχυκυκλωμα.
Ακουμπαγαν καπου μεταξυ τους τα καλωδια.
Αγιο ειχαμε.
Αφου δουλευει παλι καλα.
Προσεχετε με το ρευμα.
Οποιος δεν ξερει τα βασικα θεματα ασφαλειας μην ασχολειται.
Δοκιμαστικο κατσαβιδακι για ελεγχο διαρροης και ρελε ασφαλειας στο πινακα ειναι μια καλη κινηση.
ρελες ασφαλειας ευτυχως που υπαρχει και αμεσως επεσε η ασφαλεια αλλα αναρωτιεμαι αν το ειχα στα χερια μου τι θα γινοταν??εν τοπω χλοερω?
επισης φοβαμαι γαμωτο να το πιασω να το ρυθμισω μη γινει καμια παπ@ρια..Αυριο θα επανελθω για αποριες στη συνδεσμολογια θερμοστατη και ανεμιστηρων
Το βραχυκύκλωμα έγινε πριν την συσκευή. Προφανώς λόγω του ότι είναι πολύ κοντά οι δύο επαφές και λίγη απροσεξία μαζί, κάποιο συρματάκι στην έκανε (εκτός της κλέμας) και σου βραχυκύκλωσε.
Καλό είναι όταν γυμνόνουμε το καλώδιο να το στρίβουμε όσο μπορούμε καλύτερα στο σημείο που είναι γυμνό και μετά με προσοχή να το βάζουμε μέσα στην κλέμα, προσέχοντας πάντα μήπως κάποιο από τα πολλά λεπτά συρματάκια μας την κάνει και δεν μπει μέσα.
Μην ανησυχείς πάντως, δεν έχει πάθει τίποτα ο κοντρόλερ. Προσοχή μόνον θελει λίγο και στις άλλες επαφές, αν και εκεί σε περίπτωση βραχυκυκλώματος απλά θα σου δουλεύει συνέχεια η συσκευή που θα βάλεις.
παιδια χιλια ευχαριστω για τη βοηθεια νομιζω μπορω να συνεχισω...
θελω να μου πειτε αν ειναι σωστο αυτο που σκεφτομαι.
θα συνδεσω το διπλο καλωδιο στις συνδεσεις 5,6 και στην αλλη ακρη θα βγαινει ενα θηλυκο φις οπως επισης και στις 7,8
θα καψω το καλωδιο του 5,7 για να το απογυμνωσω οπως επισης και στο 2 και θα τα βραχυκυκλωσω με ενα καλωδιο.
Αντ αυτου μπορω να κοψω δυο καλωδιακια το οποιο το πρωτο θα πηγαινει απο την υποδοχη 2 στην 5 και ενα δευτερο καλωδιο απο την 5 στην 7?και παραλληλα να βαλω και τα φις οπως αναφερω στην πρωτη παραγραφο?
υγ:Και μερικες φωτο απο τα ανεμιστηρακια και την πατεντα μου
Με μπέρδεψες.
Για τη κάθε έξοδο παίρνεις:
Από την επαφή 1 ένα καλώδιο προς το θυλικό φις της θέρμανσης και ένα καλώδιο προς το θυλικό φις της ψύξης. Εννοείται πάντα και το καλώδιο που πάει στην μπρίζα.
Από την επαφή 2 ένα καλώδιο προς την 5 και ένα προς την 7.
Από την 6 και την 8 παίρνεις αντίστοιχα τα δεύτερα καλώδια για τα θυλικά φις.
Για να μην γίνεται ο χαμός πίσω στις επαφές, θα σου πρότεινα να πάρεις μικρές ηλεκτρολογικές κλέμες και τις ενώσεις να τις κάνεις εκεί (2 προς 5, 2 προς 7 και 2 προς μπρίζα). Ομοίως να χρησιμοποιήσεις μια δεύτερη κλέμα για τις ενώσεις 1 προς φις ψύξης και 1 προς φις θέρμανσης.
thanks για το ενδιαφερον
το 1,2 που λες για τα θυληκα φις εισαι σιγουρος..?γιατι το manual γραφει οτι ειναι μονο για ΑC.Εβαλα εκει το αρσενικο φις που παει στο ρευμα
τωρα δωσε βαση αν μπορεις για να με βοηθησεις.
Απο το 2 πηρα ενα καλωδιο μονο και το πηγα στην 5
πηρα δευτερο καλωδιο απο την 5 στην 7
τελος ενα δικλωνο στιν 5,6 και αλλο ενα στην 7,8 για τα θυληκα φις οπου και θα μπει θερμοστατης και ψυξη αντιστοιχα...
Το ενα περα απο την αρσενικη πριζα παει καπου αλλου?
Να επισημανω οτι οι βιδες που εβαλες μου φαινονται για απλες ξυλοβιδες(?)
Πολυ συντομα θα σκουριασουν και η σκουρια θα σταζει στο νερο.
Ναι τα 1,2 πάνε ΚΑΙ στην μπρίζα.
Όχι τα φις για ψύξη - θέρμανση είναι λάθος έτσι. Το ένα καλώδιο θα το πάρεις από το 6 και το άλλο θα φτιάξεις γέφυρα με το 1 (για το ένα φις). Και για το άλλο φις, το ένα καλώδιο θα το πάρεις από το 8 και δεύτερο καλώδιο θα το πάρεις πάλι από το 1.
Δες λίγο το πρόχειρο σκίτσο για να καταλάβεις τι σου λέω.
σπυρο μου ειπαν ειναι ανοξειδωτες τωρα τι να πω..Nα παλεψω λιγο τη συνδεσμολογια μη μπερδευω το ενα με το αλλο και θα ρωτησω για σιγουρα για τις βιδες μην με κοροιδεψαν..και αν ναι θα τις αλλαξω.
Να επισημανω οτι οι βιδες που εβαλες μου φαινονται για απλες ξυλοβιδες(?)
Πολυ συντομα θα σκουριασουν και η σκουρια θα σταζει στο νερο.
Σωστό. Μια άλλη ιδέα για να τα στερεώσεις, είναι να κάνεις μια δεύτερη τρύπα σε κάθε μία από τις υπάρχουσες, αφείνοντας 4-5 χιλιοστά απόσταση μεταξύ τους, και στην συνέχεια να πιάσεις τα φουρφούρια με πλαστικά δεματικά (tire ups).
Ακόμα, εγώ θα έβαζα και από ένα λεπτό λαστιχάκι σε κάθε βίδα (ή δεματικό) μεταξύ φουρφούρι και καπάκι, ώστε να μην μου δουλέψει το καπάκι σαν αντιχείο, για τον θόρυβο των μοτέρ από τα 3 φουρφούρια.
μαλλον τωρα το καταλαβα
Συνοπτικα
Απο την 1 θα ξεκινανε τα εξης καλωδια
ενα καλωδιο στο αρσενικο φις
ενα καλωδιο στο ενα ποδαρακι του θηλυκου φις
ενα καλωδιο στο ενα ποδαρακι του δευτερου θυληκου φις
Απο την 2 θα ξεκινανε τα εξης καλωδια
ενα καλωδιο στην 5
ενα καλωδιο στην 7
σωστο??
Δοκιμασε αν πιανει τις βιδες, μαγνητης.
Για καλυτερο οπτικο (αλλα και απο θεμα σκονης) αποτελεσμα, καλο θα ηταν να εβρισκες και εβαζες fan filters.
Παιδια χιλια ευχαριστω..τα συνδεσμολογησα οπως μου ειπες στο σχημα και τωρα θα τσεκαρω αν παιζει
θα ποσταρω εντος ολιγου...
μαλλον τωρα το καταλαβα
Συνοπτικα
Απο την 1 θα ξεκινανε τα εξης καλωδια
ενα καλωδιο στο ενα ποδαρακι του θηλυκου φις
ενα καλωδιο στο ενα ποδαρακι του δευτερου θυληκου φις
Απο την 2 θα ξεκινανε τα εξης καλωδια
ενα καλωδιο στην 5
ενα καλωδιο στην 7
σωστο??
Χαρά στο κουράγιο σου, τέτοια ώρα!!
Ναι, σωστός. Τα καλώδια για τα δεύτερα ποδαράκια των δυο θυλικών φις θα τα πάρεις από τις επαφές 6 και 8.
Για τις βίδες τι έκανες τελικά?
Και γνώμη μου είναι να βάλεις σίγουρα λαστιχάκια μεταξύ ανεμιστηράκια και καπάκι. Αν κάποιο ανεμιστηράκι δεν είναι και τόσο αθόρυβο, το καπάκι θα σου δουλέψει σαν αντιχείο και θα σου πολαπλασιάσει τον θόρυβο.
παιδια αψογα ολα..:D:D:D:D
δοκιμασα σε ενα ποτηριο με κρυο νερο εχοντας τον αισθητηρα μεσα και ειχα βαλει δοκιμαστικη πριζα στην πριζα για θερμανση και αφου το ρυθμισα στους 25 με ανοχη 0,5 αναψε οταν πηγε στους 24,5 και κατω
το ιδιο και με την ψυξη η οποια ενεργοποιηθηκε απο τους 25,5 και μετα
μαλλον ολα οκ...thanks για τη βοηθεια
λαστιχακια δεν εχω βαλει δεν ξερω αν ειναι και οι βιδες ανοξειδωτες.μαγνητης που με ρωτησε ο σπυρος δεν τις τραβαει.
δεν ξερω αν ειναι και οι βιδες ανοξειδωτες.μαγνητης που με ρωτησε ο σπυρος δεν τις τραβαει.
To πιο πιθανο ειναι οτι ειναι ανοξειδωτες τοτε
practiker θα βρω λαστιχακια και ανοξειδωτες βιδες?
-------------------------
και μια αλλη παρατηρηση
ο controller χωρις καλιμπραρισμα δειχνει θερμοκρασια 25 ενω το θερμομετρο του ενυδρειου 24,4
ποιο απο τα δυο να εμπιστευτω?
Αφου οι βιδες ειναι το πιθανοτερο ανοξειδωτες οπως εγραψα.
Αν θελεις κανονικες βιδες (συν παξιμαδι) και οχι ξυλοβιδες, καλυτερα να κοιταξεις σε καταστημα με ανοξειδωτα πχ με εξοπλισμο για κοτερα γιοτ κλπ οπως ο Θεοδοσιαδης (http://www.theodosiadis.gr/el/).
Λαστιχενιες ροδελες νομιζω εχει και το πρακτικερ.
Φυσικα υπαρχει και το revoltek antivibe (http://www.google.gr/search?q=revoltek+antivibe&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=el&tab=wi&biw=1280&bih=672) αλλα εχει εξαφανιστει απο την αγορα τωρα τελευταια και δυσκολα βρισκεις για ολα τα μεγεθη fans, ειναι και ακριβουτσικο (4-5 ευρω).
Καλες ειναι και οι ροδελες :grin:
και μια αλλη παρατηρηση
ο controller χωρις καλιμπραρισμα δειχνει θερμοκρασια 25 ενω το θερμομετρο του ενυδρειου 24,4
ποιο απο τα δυο να εμπιστευτω?
Μαλλον τον controller.
Αλλα χωρις να ειναι σιγουρο.
Θελεις θερμομετρο ακριβειας κανονικα για καλιμπραρισμα.
Αν εχεις κι αλλα θερμομετρα βαλτα, μετρα, βγαλε απο τη συγκριση τα δυο που δειχνουν τη μεγαλυτερη και μικροτερη θερμοκρασια και βγαλε το μεσο ορο απο τα υπολοιπα που θα μεινουν.
οκ..θα κανω τις αλλαγες ουτε η αλλως εχω περιθωριο λιγο ακομα γιατι δεν φαινεται να εχουν σκουριασει
παντως ο περισσοτερος κοπος εφυγε:D και ο στοχος επιτευχθη
για να μη τα χω τα ανεμιστηρια και δουλευουν στα φουλ το καλοκαιρι τα ζωοτοκα αντεχουν στους 27??
Ναι καλα ειναι μεχρι 27.
Καλο ειναι να "παιζουμε" με τη θερμοκρασια ανα τις αλλαγες των εποχων.
πχ το χειμωνα κατεβαινε στα κατωτερα ορια και το καλοκαιρο στα ανωτερα.
Θα κανεις και οικονομια ρευματος.
Το καλυτερο φυσικα θα ηταν να εχουμε controller πολλαπλως προγραμματιζομενο, και να αλλαζει η θερμοκρασια και μεσα στο 24ωρο, παιζωντας 1-2 βαθμους απο "ηλιοφανεια" σε "νυχτα".
Αλλα .... μονο manual προς το παρον και μονο αν ειναι καποιος στο σπιτι συνεχως.
αναρωτιεμαι οταν θα βαραει 35 αρια το καλοκαιρι ποσους βαθμους θα μπορει να ριχνει τη θερμοκρασια τα fan-ακια.
και καθε ποτε θα πρεπει να συμπλήρωνω νερο
αναρωτιεμαι οταν θα βαραει 35 αρια το καλοκαιρι ποσους βαθμους θα μπορει να ριχνει τη θερμοκρασια τα fan-ακια.
και καθε ποτε θα πρεπει να συμπλήρωνω νερο
Οσο πιο δυνατα ειναι τοσο πιο πολυ θα μπορει να τη ριχνει και τοσο πιο πολυ εξατμιση θα εχεις.
Κατεβαζω ανετα μεχρι 7C και συμπληρωνω και 4-8 λιτρα την ημερα σε 400αρι.
μια βοηθεια και μια παρατηρηση..
Εβαλα το controller και δειχνει στο ενυδρειο θερμοκρασια 24,5 και το θερμομετρο του ενυδρειου 23,5.
Γυρναω μετα απο λιγο και βλεπω
Θερμομετρο ενυδρειου 23,8 ενω το κοντρολλερ παρεμενε ιδιο..τι μπορει να συμβαινει?
Δεν ειναι οτι ειναι κολλημενο εκει γιατι δοκιμασα ζεστο και κρυο νερο αλλα φαινεται να μεταβαλλεται πιο δυσκολα η θερμοκρασια του σε σχεση με το θερμομετρο.
Ειναι τοποθετημενα διπλα διπλα αισθητηρας και θερμομετρο?
Πολυ μικρη αποσταση
βεβαια το θερμομετρο ειναι κολλημενο στο τζαμι ενω ο αισθητηρας ''αιωρειται'' στο νερο οποτε ισως αυτο ευθυνεται
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.