PDA

Επιστροφή στο Forum : ΕΥΡΗΚΑ!!!! ΕΥΡΗΚΑ!!!!

kostastsod
06-04-11, 08:12
Παίδες το σύστημα diy για co2 μολις πέτυχε (αφού βεβαίως αγόρα μπουκάλα της tetra). Πέτυχα τις αναλογίες και έγινε.
Προέκυψε όμως ένα θεματάκι: η διάχυση. Δεν θέλω να ξοδέψω άλλα λεφτά (δύσκολες εξάλλου οι εποχές) και γι αυτό και ρωτάω για την διάχυση.
Το φίλτρο είναι αυτό:
http://www.reptilica.gr/images/products/0/0c/15864_0_Ferplast-Bluwave-05-Innenfilter.jpg
Αν βάλω στο τέλος του καλωδίου μια αερόπετρα θα κάνει δουλειά;;;; Για σκάλες διάχυσης και reactor δεν το βλέπω!!!!

Περιμένω προτάσεις και συμβουλές!!!

Ευχαριστώ!!!!!!!!

Psaras
06-04-11, 08:32
Καλημέρα!
Λοιπόν κάτι απλό που είναι και τσάμπα:D...και το πετάς αν δεν δουλεψει(στην χειρότερη)

5 εκατοστά λάστιχο ενυδρείου(να σφηνώνει στην έξοδο του φίλτρου θέλουμε)
κάνεις μία τρυπούλα ίσα ίσα να χωράει το σωληνάκι της παροχής co2(όσο το δυνατόν χωρίς διαρροές)
και αφού πρίν το κόψεις |\ με την πιο μακριά άκρη να έχει πλάτη στην ροή...

δεν είμαι καλός στα σχέδια αλλα κάτι τετοιο:rolleyes:

tepe
06-04-11, 11:50
πολύ καλό αλλά πάντα με ανεπιστροφη γιατι αν το φιλτρο αρχιζει να στελνει εξω νερω σε πςεριπτρωση αστοχιας υλικού την βάψαμε

Psaras
06-04-11, 12:07
Η ανεπιστροφή μπαίνει ούτως ή αλλως στο diy co2
και ακόμα καλύτερα να έχει και έναν diy bubble counter
για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά;)

kostastsod
06-04-11, 12:29
υπάρχει και bubble counter. ένα δίλιτρο μπουκάλι, καλώδιο ανεπίστροφη και αντιμυκιτιακή σιλικόνη. Πλήρως αεροστεγώς. Το μόνο πρόβλημα είναι η διάχυση αλλά και η σταθεροποίηση της ποσότητας του co2 που μπάινει στο ενυδρείο!!!!

Psaras
06-04-11, 12:38
δοκίμασε το λαστιχάκι και πές μας ;)

kostastsod
06-04-11, 12:48
οκ. αναμέβω αποτελέσματα. την ποσότητα μόνο με αυξομοιώσεις της μαγίας μπορώ να την καθορίσω;;;
-------------------------
υπάρχει ακριβής δοσολογία που θα μπορούσε να βοηθήσει;;;;;

Psaras
06-04-11, 12:52
αυτό θα το δεις με παρατήρηση...
και εγώ πειραματίζομαι ακόμα...
παίζει ρόλο μέχρι και η θερμοκρασία:D
αλλά κύριος παράγοντας είναι το ποσοστό μαγιάς στο μίγμα

kostastsod
07-04-11, 08:13
Αν τοποθετήσω το co2 στην έξοδο του φίλτρου. μήπως δεν γίνεται καλή διάχυση;;;; Μήπως βγαίνει απλά στην επιφάνεια;;;; γιατί η έξοδοσ του φίλτρου βρίσκεται 5 χιλιοστά (μόνο) κάτω από την επιφάνεια:confused::confused:

anestoudis
07-04-11, 12:12
για δοκιμασε και αυτο:
απο μια συριγκα βγαλε το εμβολο και βαλε μεσα λιγο χοντροτρυπο σφουγγαρι στη συναιχεια συνδεσε το σωληνακι της εξοδου του co2 στη συριγγα και βαλτω μεσα στο ενυδρειο κατω απο την εξοδο του φιλτρου με το μερος που ειναι το σφουγγαρι να βλεπει προς τα πανω. και πες μας αποτελέσματα....
για δοκιμασε και αυτο:
απο μια συριγκα βγαλε το εμβολο και βαλε μεσα λιγο χοντροτρυπο σφουγγαρι στη συναιχεια συνδεσε το σωληνακι της εξοδου του co2 στη συριγγα και βαλτω μεσα στο ενυδρειο κατω απο την εξοδο του φιλτρου με το μερος που ειναι το σφουγγαρι να βλεπει προς τα πανω. και πες μας αποτελέσματα....[/QUOTE]

kingrim
12-04-11, 08:31
η πιο καλη λυση ειναι :

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/CO2.htm

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/co2c.htm

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/co2d.htm

douran_p
12-04-11, 13:57
Καλημέρα!
Λοιπόν κάτι απλό που είναι και τσάμπα:D...και το πετάς αν δεν δουλεψει(στην χειρότερη)

5 εκατοστά λάστιχο ενυδρείου(να σφηνώνει στην έξοδο του φίλτρου θέλουμε)
κάνεις μία τρυπούλα ίσα ίσα να χωράει το σωληνάκι της παροχής co2(όσο το δυνατόν χωρίς διαρροές)
και αφού πρίν το κόψεις |\ με την πιο μακριά άκρη να έχει πλάτη στην ροή...

δεν είμαι καλός στα σχέδια αλλα κάτι τετοιο:rolleyes:

το εχω δοκιμασει ετσι και δεν κανει καλη διαχυση( μην παρεξηγηθω κανει αλλα δεν κανει πολυ καλη) ...... καλυτερα με μια πατεντα ( ισως σπαστο καλαμακι καφε) να το περασεις απο τι ριλιες του φιλτρου και να το τραβαει μεσα απο το σφουγγαρι
για δοκιμασε και αυτο:
απο μια συριγκα βγαλε το εμβολο και βαλε μεσα λιγο χοντροτρυπο σφουγγαρι στη συναιχεια συνδεσε το σωληνακι της εξοδου του co2 στη συριγγα και βαλτω μεσα στο ενυδρειο κατω απο την εξοδο του φιλτρου με το μερος που ειναι το σφουγγαρι να βλεπει προς τα πανω. και πες μας αποτελέσματα....
για δοκιμασε και αυτο:
απο μια συριγκα βγαλε το εμβολο και βαλε μεσα λιγο χοντροτρυπο σφουγγαρι στη συναιχεια συνδεσε το σωληνακι της εξοδου του co2 στη συριγγα και βαλτω μεσα στο ενυδρειο κατω απο την εξοδο του φιλτρου με το μερος που ειναι το σφουγγαρι να βλεπει προς τα πανω. και πες μας αποτελέσματα....[/QUOTE]

αυτο μου ακουγεται πολυ καλο!!!!!