PDA

Επιστροφή στο Forum : βοήθεια για δημιουργία Sump


jimmis1974
05-04-11, 23:17
επειδη σκεφτομαι σε λιγο καιρο να δημιουργισω ενα sump για το ενυδρειο μου (210 λιτρα fish only (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43168)) και δεν σκαμπαζω σχεδον τιποτα περι sump θα ηθελα την βοηθεια σας.
Ο χωρος που ειναι στην βαση μπορει να χωρεσει ενα ενυδρειο καπου στα 80 λιτρα και επειδη εχω διαθεσιμο ενα καρφουρισιο 80X30X40 μου ερχετε μια χαρα.
Εφοσον κανω τα διαμερισματα, θα ηθελα την γνωμη σας για την υπερχιληση ποσα λιτρα δηλαδη θα χρειαστω και ποσα λιτρα αντλια επιστροφης .
Στο ebay υπαρχουν αρκετες υπερχειλίσεις (http://home-garden.shop.ebay.co.uk/Pet-Supplies-/1281/i.html?_nkw=overflow&_catref=1&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m282) , τι προτεινετε ?
Βεβαιως στο ενυδρειο δεν υπαρχει τρυπα και γιαυτο παω σε υπερχείλιση.
Τι διαφορα εχει η κανονικη υπερχείλιση με την durso , πια ειναι πιο ασφαλες ωστε να μην εχω τιποτε πλημμύρες και πια ειναι αθορυβη?

almost
06-04-11, 13:47
Επιστροφή 2000-3000lt/h θα είναι αρκετή για τα λίτρα σου (eheim compact 2000-3000).

Η Φ32 κατεβάζει άνετα 2500lt/h οπότε έχεις ένα μπούσουλα για να ξέρεις τι σωλήνα πρέπει να έχει η υπερχείληση.

Από το site που έβαλες, προτίμησε κάποια που έχει το σχήμα της reef octapus.

Εγώ λειτουργώ κανά εξάμηνο 2 υπερχειλήσεις της Aqua Medic (τις OFB 5000) και είμαι υπερ-ικανοποιημένος. Φροντίζεις μόνο να λειτουργεί ο εξαερισμός της (από το σωληνάκι αέρος που έχουν) και μη σε αγχώνει τίποτα.

Το πλεονέκτημα της Tunze είναι ότι τραβάει νερό από 2 σημεία (και από επάνω-όπως όλες- αλλά και από κάτω).

Σχετικά με το θόρυβο, θα βάλεις βάνα στη σωλήνα επιστροφής και όταν τη ρυθμίσεις δε θα ακούγεται τίποτα.



Υ.Γ. Περίμενε να δεις τι θα πούνε και τα άλλα παιδιά . Έχω άβρεχτη την υπερχείληση της Tunze μαζί με σωλήνες προέκτασης για να τραβάει νερό και από χαμhλά και Τ για να τραβάει από 2 μεριές. Και επίσης έχω άβρεχτη eheim compact 3000. Οπότε αν καταλήξεις εκεί, έρχεσαι βλέπεις ότι είναι πραγματικά αχρησιμοποίητα και τα παίρνεις σε καλύτερη τιμή από κανούργια. ;) Δεν τα δούλεψα ποτέ γιατί πήγα κατευθείαν στις 5.000lt/h της aquamedic και σε compact 5.000.

kostas_pana
04-05-11, 11:17
καλημέρα και απο μένα...
για να μην ανοίγω καινούριο θέμα πάλι με της ίδιες ερωτήσεις τις βάζω εδω διπλα στου φίλου μου...
εγώ έχω ένα 400αρι DIY με τρύπες ήδη και ένα καρφουρισιο που το πάω για σαμπ. πως μπορώ να το φτιάξω και να αποφύγω το κόστος της υπερχείλισης?
τι αντλία επιστροφής θα έπρεπε να μπει? και για να φτιάξω ενα fish only ποιος είναι ο υπόλοιπος εξοπλισμός? (σαν πρωτάρης στο χώρο του "άλας" ρωτάω ίσως πολλά...)

kostas_pana
05-05-11, 13:12
ποσα watt θα χρειαστώ για ενα fo ενυδρείο απο φωτα και ποσο απαραίτητο ειναι ενα καλο skimmer? (την γλιτώνω με καποια οικονομική λυση?)

almost
05-05-11, 13:39
καλημέρα και απο μένα...
για να μην ανοίγω καινούριο θέμα πάλι με της ίδιες ερωτήσεις τις βάζω εδω διπλα στου φίλου μου...
εγώ έχω ένα 400αρι DIY με τρύπες ήδη και ένα καρφουρισιο που το πάω για σαμπ. πως μπορώ να το φτιάξω και να αποφύγω το κόστος της υπερχείλισης?
τι αντλία επιστροφής θα έπρεπε να μπει? και για να φτιάξω ενα fish only ποιος είναι ο υπόλοιπος εξοπλισμός? (σαν πρωτάρης στο χώρο του "άλας" ρωτάω ίσως πολλά...)

Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις την υπερχείληση είναι η τρύπα στο display tank (κυρίως ενυδρείο).

Η αντλία επιστροφής έχει άμεση σχέση με το πόσα λίτρα θα κατεβάζει η υπερχείληση.

Εμπειρικός κανόνας για το πόσα λίτρα θα κατεβάζει η υπερχείληση:
8x10 φορές τον όγκο του ενυδρείου (400- όγκο βράχου).
-------------------------
ποσα watt θα χρειαστώ για ενα fo ενυδρείο απο φωτα και ποσο απαραίτητο ειναι ενα καλο skimmer? (την γλιτώνω με καποια οικονομική λυση?)

0,3-05 Watt/ lt δηλαδή 110-200 Watt συνολικά.

Σχετικά με το skimmer, είναι το πιο απαραίτητο σε ένα θαλασσινό.
Τίποτα δε θα γλιτώσεις με μια οικονομική λύση, θα πας μόνος σου μετά να πάρεις άλλο και θα βάλεις αγγελία για το παλιό.

kostas_pana
06-05-11, 10:15
φίλε almost το κυρίως ενυδρειο εχει ήδη 3 τρύπες και δουλευε με σαμπ. αλλα εγω δεν εχω ιδέα πως να κατεβασω νερο απο πανω κατω...

almost
06-05-11, 16:46
Μα άμα έχει τρύπες, τότε απλά παίρνεις τρία τέτοια http://www.aquaristic.net/Tank-connector.html και είσαι έτοιμος.

Σκέψου μια πλαστική βίδα που παιρνάει μέσα από την τρύπα του γυλιού και μέσα στο ενυδρείο ένα πλαστικό παξιμάδι που βιδώνει πάνω στο πλαστικιά βίδα ενώ ακουμπάει σε φλάτζα (όχι στο εσωτερικό γυαλί αλλά σε λάστιχο).

Καλά, ο προυγούμενος σου έδωσε το ενυδρείο χωρίς τα εξαρτήματα να το συνδέσεις;

jimmis1974
23-05-11, 21:50
λοιπον σημερα μου ηρθε απο ebay η υπερχείλιση (http://cgi.ebay.co.uk/Aquarium-Siphon-HANG-Overflow-Box-3000LPH-NIB-/400216184308?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d2ebe55f4#ht_2943wt_1145) ,τωρα πρεπει να φτιαξω το sump , ειναι 60Χ35Χ35 , τα χωρισματα πως να τα βαλω? καπως ετσι ???? (http://www.reefsanctuary.com/photopost/data/508/medium/20_Gallon_Sump.jpg) ------ ???? (http://www.livingreefs.com/gallery/files/1/7/9/1/Sump.jpg)
Η υπερχειλιση κατεβαζει 3000 λιτρα , θα συνεργαστει με exeim compact 3000 η οποια θα ανεβασει στο περιπου 2000 λιτρα οποτε στην σωληνα της υπερχ θα μπει βανα για να κλησει τοσο......οσο να ερθει σε αντιστιχια με την exeim .
Σωστα ....?????

kostas82
24-05-11, 00:50
το πρωτο σχεδιο ειναι οπως το δικο μου δουλευει μια χαρα , στην αρχη ειχα το σκιμμερ εκει που το εχεις σχεδιασει και εσυ και δουλευε το συστημα , μετα που πηρα το γομαρακι το ατβ επειδη δεν χωραγε στο πρωτο διαμερισμα το εβαλα εκει που ειναι το ριφ. και παλι δουλευει μια χαρα να προσεξεις τις διαστασεις του σκιμμερ μονο να χωραει ανετα στο 1ο διαμερισμα

jimmis1974
24-05-11, 12:48
το σκιμερ δεν θα μπει μεσα στο σαμπ παρα μονο η αντλια του η οποια θαναι καπως κρεμαστη για να μην κανει κραδασμους στο σαμπ, θα φτιαξω βαση απεξω απο το σαμπ ωστε να καθησει το σκιμερ επανω

jimmis1974
07-10-11, 20:18
επειδη σχεδον ολα τα χω ετοιμα και μες στο σαβκυριακο θα βαλω σε λειτουργια το sump ,να ρωτησω το εξης:
στην σωληνα pvc που κατεβενει απο την υπερxειληση και παει στο sump θα βαλω μια βανα να μπορω να ρυθμισω αν θελω την ροη του νερου (μου χουν πει βοηθαει και στον θορυβο αν την κλεισω λιγο)
Απλα υπαρχει διαφορα αν μπει στην κατοκορυφο σωληνα η αν μπει μετα την γωνια που θα κανει η σωληνας προς το sump ?
Απο πλευρας θορυβου πιο βολευει πιο πολυ?
Βαζω ενα σχεδιαγραμμα , θα με βολευε το 2 γιατι η βανα ειναι λιγο ογκοδες και αν την βαλω οπως στο 1 ισα ισα μπαινει γιατι ειναι μικρη αποσταση σετ ενυδρειου με τοιχο, ενω στο 2 θα εχω καλυτερη προσβαση.

jimmis1974
08-10-11, 20:15
λιγα πραγματα ακομη θελω και το sump θαναι ετοιμο να μπει σε λειτουργια.......
και ο θεος βοηθος !!! :D (θα χω για καλο και για κακο την σφουγγαριστρα επο'μου !!:D)
Συντομα και φωτο να μου πειτε την γνωμη σας .

kostas82
09-10-11, 00:03
λογικα το δευτερο σχεδιο θα εχει λιγοτερο θορυβο , εγω παλι δεν εχω καθολου βανες ..δεν μπορω να πω οτι εχει ιδιαιτερο θορυβο . Να φροντησεις να ειναι και η σωληνα της επιστροφης ψηλα στο ενυδρειο να μην κατεβασει πολυ νερο οταν δεν δουλευει η αντλια αντε με το καλο :)

jimmis1974
09-10-11, 01:19
εβαλα την βανα οπως στο 1 σχεδιο , υπηρχαν δυσκολειες να την βαλω με το 2.
Η εξοδος της αντλιας επιστροφης ειναι ακριβως στην σταθμης που κοβει η υπερχειληση.
Το νερο που χωραει στο sump ειναι 50 λιτρα ακριβως, 30 ειναι το διαμερισμα της αντλιας επιστροφης και 20 το υπολοιπο.
Βεβαια νωμηζω οτι το διαμερισμα επιστροφης ποτε δεν θα γεμησει γιατι θα ξενερωνει λιγο απο την αντλια (eheim compact 3000).
Eχω σκεφτει να το γεμησω το sump ως εξης:
Με αδειο το sump να βαλω την υπερχειληση μπροστα μεχρι να ξενερωσει , και τοτε γεμηζω το sump στα 50 λιτρα.
Βαζω την επιστροφη μπροστα και λογικα ειμαι Οκ.
Ετσι πηστευω δεν μπορει απο καποια αστοχια να πλημυρησει ουτε το sump ουτε το ενυδρειο, εφοσον ας πουμε διακοπη ρευματος σταματα η επιστροφη , οποτε εφοσον ειναι στην ιδια σταθμη εξοδος επιστροφη και υπερχειληση οτι νερο κατεβει και ξενερωσουν εξοδος επιστροφης και υπερχ θα ναι το sump στα 50 λιτρα ( δεν πλημυριζει)
Τωρα αντιθετη περιπτωση να μην δουλεψει η υπεχειληση θα δωσει ολο το νερο η επιστροφη και θα αδειασει το διαμερισμα της δεν υπερχειληζει το ενυδρειο , μονο που θα καει η αντλια , οποτε θα συνδεσω μια αυτοματη αναπληρωση αν κατεβει η σταθμη της επιστροφης επικυνδινα να σταματησει η eheim.
Πηστευω καλος σκεφτομαι , γιατι δεν ειχα ξαναδουλεψει sump και ακομη δεν εχω καταλαβει τελειως την λογικη του.
Αν κανω κατι λαθος οσοι ξερουν ας με διωρθοσουν για να μην χρειαστει σφουγγαριστρα. :D ( ευτηχως που δεν εχει πολυχειμωνιασει και δεν εχουμε στρωσει χαλιά ακομη !!!:D)

jimmis1974
12-10-11, 09:43
και μερικες φωτο απο το σαμπ , τωρα το γεμηζω νερο !!

jimmis1974
13-10-11, 20:30
:smt041:smt041:smt041 Eπιτελους τελος , ετοιμο το sump , και μπορω να πω δουλευει μια χαρα , βεβαια μου εβγαλε την π....η :D να συνχρονισω υπερχειληση με επιστροφη , λιγο διαφορα να ειχαν την μια μου ξενερωνε η αντλια επιστροφης την αλλη αδειαζε η υπερχειληση , τωρα ειναι καπως σταθερα.
Βεβαια ακομη δεν ειναι 100% ετοιμο στο μεσαιο διαμερισμα θελω να βαλω αραγωνιτη και chaeto , να του φτιαξω μετα λιγακι φωτισμο για chaeto , ισως ενα καπακι και αλλα ψιλολογια....:p
Στο διαμερισμα της αντλιας επιστροφης θα μπει αυτοματη αναπληρωση με φλοτερ ωστε να σταματησει σε περιπτωση που ξενερωσει μην καει.
Το μονο που μου σπαει τα νευρα ειναι οταν ταιζω που τραβαει την τροφη η υπερχειληση.

Παντως για πρωτη μου φορα σε sump πηστευω τα πηγα αρκετα καλα.:smt038
Ιδου και το αποτελεσμα:
http://www.youtube.com/watch?v=yXPg-3TpLPU

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια , οτι χρειαστω στην πορεια εδω εισαστε ... :D!!

jimmis1974
13-10-11, 22:50
επειδη δεν μπορω με τιποτα να συνχρονισω υπερχείλιση με επιστροφή στα πολλα λιτρα καταφερα σε χαμηλά να τα συνχρονισω καπως , την eheim επιστροφης ας πουμε την εχω μειώσει σχεδον στην μεση απο τον ρυθμιστή που εχει.
Το θεμα ειναι αν θα μου δουλεψει σωστα το σκιμερ αν δεν εχει πολλη κυκλοφορια το sump?

To αλλο προβλημα ειναι οτι μετα απο διακοπη ρευματος ξενερώνει η υπερχείλιση και οταν ξεκινησει παλι η αντλια επιστροφης η υπερχείλιση εχει παρει αερα και δεν ξεκινάει , χρειαζεται να ρουφηξω τον αερα για να παρει μπροστα:(

kostas82
14-10-11, 00:22
επειδη δεν μπορω με τιποτα να συνχρονισω υπερχείλιση με επιστροφή στα πολλα λιτρα καταφερα σε χαμηλά να τα συνχρονισω καπως αν εχεις βαλει βανα στην σωληνα της υπερχ.ανοιξε την τερμα πιθανων να δημιουργει προβλημα, την eheim επιστροφης ας πουμε την εχω μειώσει σχεδον στην μεση απο τον ρυθμιστή που εχει.ποσα λιτρα λεει οτι κατευαζει η υπερχ. αν κατευαζει πανω απο 2000λ.α.ω. δεν χρειαζεται να συγχρονησεις κατι..οσο ανεβαζει η αντλια πρεπει να κατεβαινει
Το θεμα ειναι αν θα μου δουλεψει σωστα το σκιμερ αν δεν εχει πολλη κυκλοφορια το sump? το σκιμμερ χρειαζεται τοσο οσο μπορει να διαχειριστει η αντλια του

To αλλο προβλημα ειναι οτι μετα απο διακοπη ρευματος ξενερώνει η υπερχείλιση και οταν ξεκινησει παλι η αντλια επιστροφης η υπερχείλιση εχει παρει αερα και δεν ξεκινάει δεν πρεπει να γινεται αυτο κατι δεν παει καλα με την υπερχ, την εχεις μονταρει σωστα;, εβγαλες ολο τον αερα ;:smt108, χρειαζεται να ρουφηξω τον αερα για να παρει μπροστα:(
νομιζω μπορεις να συμπληρωσεις και αλλο νερο στο σαμπ να φτασει στο υψος της τελευταιας μπαφλας

jimmis1974
14-10-11, 08:58
η υπερχειληση ειναι αυτη (http://www.ebay.co.uk/itm/Aquarium-Siphon-HANG-Overflow-Box-3000LPH-NIB-/400216184308?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d2ebe55f4#ht_2943wt_1145) 3000lt λεει, και η επιστροφη eheim compact 3000 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1222) ,
αν ανοιξω τερμα την βανα εκει ειναι που την στρουμφισα δεν μπορω με τιποτα σε μεγαλη κυκλοφορια να τα ρυθμισω , απο τη μια μου ξενερωνει η υπερχειληση απο την αλλη μου ξενερωνει η επιστροφη , δεν μπρω να βρω μια μεση λυση:mad:
οσο ανεβαζει η αντλια πρεπει να κατεβαινει
να η αντλια ανεβαζει ας πουμε στο μανομετρικο μου (1.20) 2000 λιτρα π.χ. αφου η υπερχειληση κατεβαζει παραπανω αδειαζει αμεσως η υπερχειληση , αν κλεισω λιγακι την βανα της υπερχ ανεβαζει η αντλια λιγακι περισσοτερο και παει να ξερωσει και γεμηζει και το ενυδρειο παραπανω νερο.
Δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος ????

να βαλω και αλλο νερο στο sump εχω βαλει τοσο οσο ωστε αν βουλωσει η υπερχειλ να μην ξεχειληση το ενυδρειο ,,,, και αν κοπει ρευμα και σταματησει η επιστροφη οτι κατεβει απο το ενυδρειο να μην ξεχειληση το sump.
(στη πρωτη περιπτωση εχω βαλει αναπληρωση με φλοτερ οταν η σταθμη στην επιστροφη φταση στο ξενερωμα να διακοπει η αντλια να μην καει)

χχχμμμ μηπως πρεπει να κανω περισσοτερε διακλαδοσεις στην υπερχειληση και η βανα μηπως δεν ρυθμιζεται σωστα επειδη ειναι καθετα ( post 11 σχημα 1 ), η πρεπει να την βαλω οριζοντια ???
Ακομη οι σχαρες της υπερχειλ δεν ρυθμιζονται , μηπως πρεπει να τις κατεβασω λιγακι ( με μια λεπτη στρογγυλή λιμουλα να τις φαω προς τα κατω να κατεβουν καπου μισο με εναν ποντο) και να τις ανοιξω λιγο (οχι πολυ μην μπει κανα ζωντανο μεσα:D) , το λεω αυτο μηπως οταν η αντλια ειναι στο full δεν προλαβενει το νερο να περασει απο τις σχαρες τις υπερχειλησης γιαυτο ανεβενει η σταθμη του ενυδρειου ??????

kostas82
14-10-11, 11:27
η υπερχειληση ειναι αυτη (http://www.ebay.co.uk/itm/Aquarium-Siphon-HANG-Overflow-Box-3000LPH-NIB-/400216184308?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d2ebe55f4#ht_2943wt_1145) 3000lt λεει, και η επιστροφη eheim compact 3000 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1222) ,
αν ανοιξω τερμα την βανα εκει ειναι που την στρουμφισα δεν μπορω με τιποτα σε μεγαλη κυκλοφορια να τα ρυθμισω , απο τη μια μου ξενερωνει η υπερχειληση απο την αλλη μου ξενερωνει η επιστροφη , δεν μπρω να βρω μια μεση λυση:mad:
οσο ανεβαζει η αντλια πρεπει να κατεβαινει
να η αντλια ανεβαζει ας πουμε στο μανομετρικο μου (1.20) 2000 λιτρα π.χ. αφου η υπερχειληση κατεβαζει παραπανω αδειαζει αμεσως η υπερχειληση , αν κλεισω λιγακι την βανα της υπερχ ανεβαζει η αντλια λιγακι περισσοτερο και παει να ξερωσει και γεμηζει και το ενυδρειο παραπανω νερο.
Δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος ????

να βαλω και αλλο νερο στο sump εχω βαλει τοσο οσο ωστε αν βουλωσει η υπερχειλ να μην ξεχειληση το ενυδρειο ,,,, και αν κοπει ρευμα και σταματησει η επιστροφη οτι κατεβει απο το ενυδρειο να μην ξεχειληση το sump.
(στη πρωτη περιπτωση εχω βαλει αναπληρωση με φλοτερ οταν η σταθμη στην επιστροφη φταση στο ξενερωμα να διακοπει η αντλια να μην καει)

χχχμμμ μηπως πρεπει να κανω περισσοτερε διακλαδοσεις στην υπερχειληση και η βανα μηπως δεν ρυθμιζεται σωστα επειδη ειναι καθετα ( post 11 σχημα 1 ), η πρεπει να την βαλω οριζοντια ???
Ακομη οι σχαρες της υπερχειλ δεν ρυθμιζονται , μηπως πρεπει να τις κατεβασω λιγακι ( με μια λεπτη στρογγυλή λιμουλα να τις φαω προς τα κατω να κατεβουν καπου μισο με εναν ποντο) και να τις ανοιξω λιγο (οχι πολυ μην μπει κανα ζωντανο μεσα:D) , το λεω αυτο μηπως οταν η αντλια ειναι στο full δεν προλαβενει το νερο να περασει απο τις σχαρες τις υπερχειλησης γιαυτο ανεβενει η σταθμη του ενυδρειου ??????συμπληρωσε νερο στο σαμπ ,βαλε τερμα την αντλια,ανοιξε τερμα την βανα στην υπερχ. ,ειναι φυσιολογικο να κατεβαινει η σταθμη στο σαμπ αρκετα κατα την λειτουργια της αντλιας για αυτο πρεπει να συμπληρωσεις, ακομα κατα την λειτουργια της αντλιας η σταθμη στο ενυδρειο θα ανεβει λιγο και μετα θα μεινει σταθερη μην το φοβασε ,ετσι οπως μου τα περιγραφεις μου φαινεται οτι η υπερχ.μπορει να κατεβασει πολυ περισσοτερο νερο απο αυτο που ανεβαινει, το κατεβαζει γρηγορα ξενερωνει και εχει ενα διαρκες πανω κατω

jimmis1974
14-10-11, 12:41
συμπληρωσε νερο στο σαμπ ,βαλε τερμα την αντλια,ανοιξε τερμα την βανα στην υπερχ. ,ειναι φυσιολογικο να κατεβαινει η σταθμη στο σαμπ αρκετα κατα την λειτουργια της αντλιας για αυτο πρεπει να συμπληρωσεις, ακομα κατα την λειτουργια της αντλιας η σταθμη στο ενυδρειο θα ανεβει λιγο και μετα θα μεινει σταθερη μην το φοβασε ,ετσι οπως μου τα περιγραφεις μου φαινεται οτι η υπερχ.μπορει να κατεβασει πολυ περισσοτερο νερο απο αυτο που ανεβαινει, το κατεβαζει γρηγορα ξενερωνει και εχει ενα διαρκες πανω κατω

το ειχα κανει αυτο και θα το ξανακανω , δεν διαφωνω οτι καπου θα σταματησει , αλλα ανεβενει το νερο σχεδον στο τερμα του ενυδρειου σχεδον μισο με εναν ποντο κατω απο το χειλος του !!!!!!!!!!!!!! Λογικα πρεπει να κατεβουν οι σχαρες της υπερχειλησης πιο χαμηλα μεσα στο ενυδρειο , δεν ειναι ρυθμιζομενες πανω - κατω αρα πρεπει μαλλον να τις τροχισω να κατεβουν λιγο .
Γιατι αν κανω αυτο που λες και συμπηρωσω νερο στο sump σε περιπτωση που κατι συμβει στην υπερχειληση και δεν κατεβασει την στρουμφισα ξεχυλεισε το ενυδρειο εφοσον ειναι σχεδον στο χειλος.
Τωρα εχει σταθεροποιηθει καπως αλλα δεν ειναι στο τερμα ουτε η υπερχ ουτε η επιστροφη αρα χανω κυκλοφορια γιαυτο ισως δεν μου δουλευει το σκιμερ , σκιμαρει σχεδον στασιμο νερο !!!

almost
14-10-11, 23:39
Το skimmer δουλεύει όταν έχει κάτι να βγάλει, δεν έχει σημασία αν είναι στάσιμο το νερό στο sump (στάσιμο είναι μόνο αν σταματήσει η αντλία).

Αν δεν τα καταφέρεις, να περάσω αυτή την Τρίτη το απόγευμα να το ρυθμίσουμε.

jimmis1974
14-10-11, 23:49
Το skimmer δουλεύει όταν έχει κάτι να βγάλει, δεν έχει σημασία αν είναι στάσιμο το νερό στο sump (στάσιμο είναι μόνο αν σταματήσει η αντλία).

Αν δεν τα καταφέρεις, να περάσω αυτή την Τρίτη το απόγευμα να το ρυθμίσουμε.

ψιλο το χω καταφερει , αλλα με χαμηλη ροη , αλλο ασχημο ειναι μολης σταματησει ρευμα και κοψει η επιστροφη αδειαζει η υπερχειληση και δεν ξεκινα , πιανει ολη αερα και δεν κανει κυκλοφορια το νερο πρεπει να ρουφηψω για να παρει μπροστα.
Οκ θα κανονισουμε , εχω αποριες για να με βοηθησεις , thanks !!!!!!!!!!!