Επιστροφή στο Forum : μονομαχος σε 25Λ
Γεια σας......Εχω ενα 25Λ ενυδρειο και μετα απο πολλες αλλαγες σε ψαρια κατεληξα σε μονομαχο.....δεν τον αγωρασα ακομα αλλα σταμπαρα εναν σε ενα μαγαζι ;)...Θελω ομως τη βοηθεια σας σε μερικα πραγματα που με απασχολουν.Αρχικα στ μαγαζι μου ειπαν πως θα ηταν καλυτερα να εχω σκουροχρωμο χαλικι μεσα,εγω εχω λευκο με καφε,θα ειναι προβλημα;Επισης σκεφτομαι να βαλω μαζι του 6 νεον,2 γατοψαρα και καμια γαριδα.Τωρα εχω μεσα 3 νεον και εναν "γλυφτη"..Τ λετε;; Ευχαριστω.
Προβλημα με το χαλίκι για ποιόν λόγο σου είπαν ότι θα έχεις;
Τα νέον θελουν χώρο για να κολυμπούν και ΠΡΕΠΕΙ να είναι περισσότερα απο 10, οπότε ΔΕΝ κάνουν για το ενυδρείο σου. Ο μονομάχος μονος του με γαρίδες ΚΑΙ παρατήρηση για την καλή μεταξύ τους συμβίωση είναι μία καλή επιλογή για αυτά τα λίτρα!
Giwrgos P.
04-04-11, 21:15
οχι οχι οχι....κακη πραξη.βγαλτα ολα και αρχισε να ετοιμαζεις το νεο σπιτικο του μονομαχου...
antonis1988
04-04-11, 21:18
αδερφε η αληθεια ποναει
αλλα σε 25 λτ μονο ο μονομαχος ειναι αρκετος...
νεον θελουν πολυ απλα για κολυμπι
αντε με το ζορι βαζεις το γλυφτη...
αρκετα για τοσα λιτρα ψαρια...
ναι βλαλτα καλητερα μονο εναν μονομαχο μεσα.....θα τον αγαπισης πολλη!!!!!ειναι πολλη ωραια ψαρακια!!αμα βαλεις και νεον καθε μερα θα βλεπεις και ενα νεκρο....επειδη θα τα κινιγαει.....κ ο πλεκο γινεται πανο απο 20-30 εκατοστα....και θα εχεις προβλιμα!!!
Καλησπερα τα ψαρακια πρεπει να τα βγαλεις συντομα γιατι αργα ή γρηγορα θα εχεις κακα μαντατα.Θα συμφωνησω με τα παιδια , ετοιμαζε το νεο σπιτι του μονομαχου.
ΥΓ:Το ενυδρειο ειναι στρωμενο;Ποσο καιρο τρεχει;Τι μετρησεις εχεις;
Δεν εχω χαρτακια για να κανω μερτησεις :/ Το εχω κανα εξαμηνο.Οκ τα νεον θα τ βγαλω αλλα με τν γλυφτη τ λετε να κανω;Βασικα αμα δν εχω γλυφτη δν θα πιασει (αλγη λεγετε;;)στ τζαμια(ετσι ξερω τουλαχιστον)
ειναι μικρο ενυδρειο και μπορεις να την καθαριζεις ευκολα την αλγη..αν ακολουθεις την ρουτινα λογικα δεν θα εχεις προβληματα...εγω θα σ ελεγα να αφησεις μονο του τον μονομαχο...
Και τον γλυφτη πρεπει να τον βγαλεις.Εξαλου υπαρχουν και τα μηλοσαλιγγαρα.Αν δεν σου κανουν καλη δουλεια μπορεις επισης να βαλεις και nerites (http://www.aquatek.gr/vb/newreply.php?do=postreply&t=51414) που κανουν πολυ καλη δουλεια.
οχι μηλιοσαλιγκαρο...τρωει τις κεραιες του ο μονομαχος...αν θελει σαλιγκαρι κανενα corona(και ισως)...
Εξαρτάται από τον μονομάχο...
ειδα κατι μικρους γλυφτες αυτοι δν κανουν;
Tους είδες μικρούς... Μένουν μικροι ομως; :)
manos_samos
04-04-11, 22:47
λοιπον, πρεπει να φυγει ο ''γλυφτης'' και τα νεον αμεσα!!! γιατις αλγες μπορεις να βαλεις 1 σαλιγκαρι (οχι μηλοσαληγκαρο).... ''γλυφτης'' μικρος δεν υπαρχει... πρεπει να φροντισεις και το θεμα του ph.. ο μονομαχος χρειαζεται χαμηλο πεχα οποτε ή θα παρεις μια αντιστρωφη οσμοση ή θα κανεις τις αλαγες με απιονισμενο νερο (τυρφη δεν σου συνηστω γιατι πιανει χωρο στο φιλτρο)
βαλε λιγα φυτα και κανενα ξυλο και θα τον λατρεψεις τον μονομαχο σου!!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27618
κατατοπιστηκοτατο
Γεια σας...εχω ενα 25λ και εχω μεσα ενα μονομαχο....το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω τι περιβαλλον να δημιουργησω ωστε να ειναι χαρουμενος :) μεχρι στιγμης εχω μεσα μια ριζα(εχει τ βασικο καρμο και πολλα παρακλαδια)......απο φυτα τ προτεινεται;; επισης λετε να βαλω και καμια γαριδα μεσα;;
MOD EDIT: Μετέφερα εδώ το ποστ σου γιατί δεν υπάρχει λόγος να ανοιχτεί νέο θέμα και να μπερδευόμαστε αφού υπάρχει ήδη αυτό.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.