PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορια για CABOMBA CAROLINIANA

panos_auk
04-04-11, 12:06
Hello everybody!

Εχω ενα φυτεμενο ενυδρειο 60 λιτρων εδω και 3 μηνες.Ενα απο τα φυτα που εχω μεσα ειναι Cabomba Caroliniana.Ενω στην αρχη αναπτυσοταν κανονικα και το κλαδευα κιολας μετα αρχισε να μου παρουσιαζει θεματακια.
Το ενα ειναι οτι οσο μεγαλωνε αραιωναν τα κλαδακια πανω στο κορμο και οι κορυφες μεχρι και μερικα εκατοστα προς τα κατω ηταν πιο πυκνες και ομορφες...απο το ψαξιμο που εχω κανει βρηκα οτι αυτο ειναι φυσιολογικο και για να το αντιμετωπισεις, ανανεωνεις τα φυτα κοβωντας τις κορυφες και φυτευοντας τις στην θεση των αλλων...τα οποια τα βγαζεις και τα πετας?σωστο ή λαθος?διορθωστε με αν κανω λαθος αν και το εχω κανει ηδη.να μην το ξανακανω τουλαχιστον!
Κατα τ'αλλα τις βλεπω λιγο αδυναμες και δεν μεγαλωνουν πια με τους ιδιους ρυθμους...τι μπορει να τους λειπει?
φως παντως σιγουρα καποια στιγμη τους ελειψε γιατι ειχα κερατοφυλλο που επεπλεε και ειχε φουντωσει.τωρα το ελατωσα και δεν εμποδιζει το φως πολυ...ξερω οτι θελει πολυ φως οποτε μαλλον αυτο εφταιγε...αλλα τωρα γιατι δεν παιρνει τα πανω της ακομα?την εχω κοψει/ξαναφυτεψει κανα 2 βδομαδες...
απο λιπασματα ριχνω dennerle E15 FerActiv, V30 Complete και S7 VitaMix...

Raven
04-04-11, 14:25
Για αρχη, κανε μια μετρηση ΝΟ3..

panos_auk
04-04-11, 15:35
τα NO3 ειναι περιπου 12,5mg/l μετρημενα με υγρα τεστ.τωρα το χρωμα ηταν λιγο πιο σκουρο απο 12,5 αλλα οχι σαν των 25mg.oποτε ας πουμε 12,5+.

kingrim
05-04-11, 12:24
μαλλον ειναι το φως απο υποστρωμμα τι εχεις (εχεις βαλει καμια ταμπλετα)

panos_auk
05-04-11, 21:16
το υποστρωμα ειναι Deponit Mix Professional της Dennerle.Ταμπλετες επισης της Dennerle τα Nutriballs ειχα βελει.

diaton101
05-04-11, 22:53
Η Cabomba αργει παρα πολυ να παρει μπρος. Αν ειχες κερατοφυλλο για καποιο διαστημα περιμενε 3-4 βδομαδες περιπου για την δεις να αναπτυσεται και παλι καλα. Αν εκοψες κλαδακια και τα φυτεψες θα αργησουν ακομα περισσοτερο να ριζωσουν.

kingrim
06-04-11, 08:33
απο υποστρωμμα εισαι καλα οποτε δωσε χρονο και βλεπεις

panos_auk
06-04-11, 12:41
εγινε!σας ευχαριστω πολυ ολους για το χρονο σας!;)

panos_d7
07-04-11, 17:07
Nαι εγινε λογω μειωσης φωτισμου.Λιγο υπομονη και θα ξαναπαρει μπρος.Με τα λιπασματα παντως δε χρειαζεται να το παρακανεις............