Επιστροφή στο Forum : Controller θερμοκρασιας STC-1000
klipitiklopos
02-04-11, 10:42
Μιας και επρεπε να εχω σταθερη θερμοκρασια στο νεοσυστατο γαριδαδικο, ειπα να βαλω εναν controller, που να ελεγχει και την θερμανση, και την ψυξη.
Αρχικα ειχα στο μυαλο μου τον Elliwel, αλλα βρηκα στην πορεια και τον (κινεζικο) STC-1000 που ειναι πολυ φθηνοτερος, οποτε ειπα να το επιχειρησω.
Για οσους φιλους δεν τους ξερουν ηδη, ειπα να κανω μια παρουσιαση, για να βοηθηθουν οσοι θελησουν να τον δοκιμασουν.
Ειναι λοιπον αυτος:
http://i807.photobucket.com/albums/yy359/vsavv/AQUARIUM%202011/24032011675-1.jpg?t=1301731560http://i807.photobucket.com/albums/yy359/vsavv/AQUARIUM%202011/439756035_tp.jpg?t=1301731560
Απο εδω:
http://viewitem.eim.ebay.gr/Mini-Digital-Temperature-Controller-Thermostat-Aquarium/200592182174/item
Tα τεχνικα χαρακτηριστικα:
Temperature Measuring Range: -50 ~ 99 °C
Control temperature range: -50 ~ 99 °C (adjustable)
Control temperature difference: 0.3 - 10 °C (adjustable)
Resolution: 0.1 °C
Accuracy: ± 1 °C (-50 ~ 70 °C)
Sensor: NTC sensor
Sensor error delay: 1 minute
Relay contact capacity (Heating): 10A (max) 250 V
Relay contact capacity (Cooling): 10 A (max) 250 V
Compressor delay protection time: 1 ~ 10 minutes (adjustable)
Operating Temperature: 0 ~ 60 °C
Storage Temperature: -30 ~ 75 °C
Operating Relative Humidity: 20 ~ 85 % (No condensation)
Alarm Output : Buzzer
Power Supply: 220 ~ 240V AC ± 10% or 100 ~ 120 V AC, 50 / 60 Hz
Power consumption: < 3 W
Cable length: 2 m (6.56 feet)
Item dimensions: approx. 75 (W) x 86 (H) x 35 (D) mm (2.95' x 3.39' x 1.38' inch)
Item weight: 180 g
Και οι οδηγιες προγραμματισμου του:
Κρατώντας πατημένο το s μπαίνεις στο μενου που έχει 4 επιλογές στις οποίες πας με τα βελη πάνω κάτω.
Η F1 είναι η θερμοκρασία και το
F2 η ανοχή.
Το F3 ειναι ο χρονος καθυστερησης ενεργοποιησης του ψυκτικου
(Για ανεμιστηρες δεν σημαινει τιποτα, απλα ποσο θα καθυστερησουν να ενεργοποιηθουν, λειτουργει μονο μετα απο διακοπη ρευματος για προστασια του ψυγειου)
Το F4 ειναι το καλιμπραρισμα της ενδειξης του αισθητηρα
.
Ενω εισαι μεσα σε καποιο F, πατωντας το s βλέπεις την αποθηκευμένη τιμή και κρατώντας πατημένο το s και τα βελη πάνω η κάτω την αλλάζεις.
Αποθήκευση γίνεται με το κουμπί απενεργοποίησης
Αν πούμε ότι έχουμε τη θερμοκρασία στους 26 και μισό βαθμό ανοχή,
ο θερμοστάτης θα ξεκινήσει όταν πεσει στους 25,5 και θα σβήσει όταν ανεβει στους 26.
Ο ανεμιστήρας θα ξεκινήσει όταν ανεβει στους 26,5 και θα σβήσει όταν πεσει στους 26 και πάλι.
Αν σβήσουν οι συσκευές στους 26, ο ελεγκτής δεν θα κάνει τίποτα μέχρι να ξεπεράσει η θερμοκρασία την ανοχή.
2 βαθμοί ανοχή σημαίνει 2 βαθμους προς τα πάνω και 2 προς τα κάτω, δηλαδη 4 βαθμοί συνολικό εύρος.
Mια καλη τιμη ειναι η θερμοκρασία στους 26,5 βαθμους και η ανοχή στον 0,5 βαθμο έτσι ώστε η θερμοκρασία να παίζει από 26 μέχρι 27 βαθμούς
Κατι που πρεπει να προσεχθει στην συνδεσμολογια, ειναι τα καλωδια του σενσορα, να μην εφαπτονται με της τροφοδοσιας, για την αποφυγη πιθανων παρεμβολλων.
Και για να μην κανουμε μισες δουλειες:D εβαλα αλλον εναν στο φυτεμενο:
http://i807.photobucket.com/albums/yy359/vsavv/AQUARIUM%202011/01042011700.jpg?t=1301733585
Μπραβο.
Καλο θα ηταν για ολοκληρωμενο ποστ, να εδειχνες και τη συνδεσμολογια αφου εκει κολλανε οι περισσοτεροι.
Η ανοχη καλο ειναι να ειναι μικροτερη απο 0.5
πχ 0.2 για να μην εχουμε πανω κατω συνεχως
Το καλυτερο θα ηταν να υπηρχε προγραμματισμος στους ελεγκτες αλλα .... :D
Δλδ να επιλεγαμε σταδιακα διαφορετικη ρυθμιση θερμοκρασιας κατα ενα βαθμο (παλι με ανοχη 0.2), κατα την φωτοπεριοδο (ημερα/ηλιοφανεια) και διαφορετικη με κλειστα φωτα (νυχτα).
klipitiklopos
02-04-11, 16:26
To ειχα ανεβασει, αλλα δεν ξερω που χαθηκε...
να λοιπον και η συνδεσμολογια:
http://i807.photobucket.com/albums/yy359/vsavv/AQUARIUM%202011/439756019_tp.jpg?t=1301751749
-------------------------
Το καλυτερο θα ηταν να υπηρχε προγραμματισμος στους ελεγκτες αλλα .... :D
Δλδ να επιλεγαμε σταδιακα διαφορετικη ρυθμιση θερμοκρασιας κατα ενα βαθμο (παλι με ανοχη 0.2), κατα την φωτοπεριοδο (ημερα/ηλιοφανεια) και διαφορετικη με κλειστα φωτα (νυχτα).
Πολυ σωστα, γιατι περα απο το φυσικο του πραγματος, αλλες αυξομοιωσεις εχει με αναμενα φωτα, και αλλες με σβηστα.
Παντως ο συγκεκριμενος εχει minimum 0.3 βαθμους ανοχη, κατι που νομιζω δεν συμβαινει στον elliwel.
Bεβαια αλλο 20, αλλο 60 ευρω...
Και εδω στο γαριδαδικο:
http://i807.photobucket.com/albums/yy359/vsavv/SHRIMP/02042011710.jpg?t=1301753420
Eπειδη το ενυδρειο δεν εχει κοντρες εσωτερικα, δεν εχω βαλει εσωτερικο καπακι, και ετσι εφτιαξα ενα κουτι απο plexiglass, για να καλυφθει ο θερμοστατης απο την υγρασια.
Στις συνδεσεις με το καπακι, και στις τρυπες που περνανε
τα καλωδια, εχει μπει σιλικονη.
Αν θα πιασει τωρα η πατεντα, ο χρονος θα δειξει...
http://i807.photobucket.com/albums/yy359/vsavv/SHRIMP/02042011705.jpg?t=1301754181
Mπραβο, πολυ ωραια παρουσιαση! Ποσο καιρο εκανε να σου ερθει η παραγγελια απο το ebay? Aπο λειτουργια πως ειναι, εχει φαει κανενα κολιμα και ποσο καιρο τον δουλευεις?
klipitiklopos
02-04-11, 16:43
Mπραβο, πολυ ωραια παρουσιαση! Ποσο καιρο εκανε να σου ερθει η παραγγελια απο το ebay?
Σε ευχαριστω.
Ουτε εβδομαδα!
Σορυ συμπληρωσα την ερωτηση απο πανω! Αμα θες να αναφερεις και το θεμα λειτουργιας-αξιοπιστιας απο την δικη σου εμπειρια!
klipitiklopos
02-04-11, 17:11
Σορυ συμπληρωσα την ερωτηση απο πανω! Αμα θες να αναφερεις και το θεμα λειτουργιας-αξιοπιστιας απο την δικη σου εμπειρια!
Ενταξει, ειναι νωρις ακομα, εχθες τοποθετησα τον εναν, και σημερα τον αλλον...
Μπορω μονο να πω στο θεμα της λειτουργιας, οτι ειναι σταθερος (αυτες τις λιγες ωρες), και ετυχε να κανει απανωτες διακοπες ρευματος εχθες το βραδυ, και δεν καταλαβε τιποτα.
Αν δεν ειναι καλη κατασκευη η σχεδιαση, συνηθως δειχνει με τις απανωτες διακοπες ρευματος, και οπλισεις-αφοπλισεις των ρελλε.
Να σημειωσω οτι στην ιδια γραμμη, ειναι συνδεδεμενα και 3 απλα ballast για λαμπες φθοριου, και μαλιστα τοποθετημενα σε αποσταση 50 εκατοστων απο τον controller, και δεν εφαγε ουτε μια φλασια!
Παντως κατι φιλοι που αξιωθηκανε και τον βαλανε πριν αρκετο καιρο, δεν παρατηρησαν κατι το μεμπτο.
Πιστευω οτι αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω, και δεν δειχνει καθολου για Κινεζια.
Απο τις λιγες περιπτωσεις που οι Κινεζοι κοντραρουν στα ισια ευρωπαικες κατασκευες.
Δεν εβαλες θηλυκα φις για να συνδεονται ο θερμαντηρας και το τροφοδοτικο για ανεμιστηρακια?
Εκοψες καλωδια απο θερμαντηρα και τροφοδοτικο για να τα συνδεσεις με αυτες τις γεφυρωσεις στο σχεδιαγραμμα?
Ενταξει, ειναι νωρις ακομα, εχθες τοποθετησα τον εναν, και σημερα τον αλλον...
Μπορω μονο να πω στο θεμα της λειτουργιας, οτι ειναι σταθερος (αυτες τις λιγες ωρες), και ετυχε να κανει απανωτες διακοπες ρευματος εχθες το βραδυ, και δεν καταλαβε τιποτα.
Αν δεν ειναι καλη κατασκευη η σχεδιαση, συνηθως δειχνει με τις απανωτες διακοπες ρευματος, και οπλισεις-αφοπλισεις των ρελλε.
Να σημειωσω οτι στην ιδια γραμμη, ειναι συνδεδεμενα και 3 απλα ballast για λαμπες φθοριου, και μαλιστα τοποθετημενα σε αποσταση 50 εκατοστων απο τον controller, και δεν εφαγε ουτε μια φλασια!
Παντως κατι φιλοι που αξιωθηκανε και τον βαλανε πριν αρκετο καιρο, δεν παρατηρησαν κατι το μεμπτο.
Πιστευω οτι αξιζει μεχρι και το τελευταιο ευρω, και δεν δειχνει καθολου για Κινεζια.
Απο τις λιγες περιπτωσεις που οι Κινεζοι κοντραρουν στα ισια ευρωπαικες κατασκευες.
εισαι αρχοντας:D
klipitiklopos
03-04-11, 00:13
Δεν εβαλες θηλυκα φις για να συνδεονται ο θερμαντηρας και το τροφοδοτικο για ανεμιστηρακια?
Εκοψες καλωδια απο θερμαντηρα και τροφοδοτικο για να τα συνδεσεις με αυτες τις γεφυρωσεις στο σχεδιαγραμμα?
To περιεγραφα στο μερος του post που χαθηκε.
Δεν εκοψα τιποτε, πηρα μερικες διμετρες προεκτασεις καλωδιου με διπλα φις, τα εκοψα στην μεση, και χρησιμοποιησα τα θηλυκα για να συνδεσω τις εξοδους για τα φορτια του θερμοστατη, και το αρσενικο στην τροφοδοσια του.
Αυτο εχει το πλεονεκτημα οτι μπορεις να συνδεσεις οτι θελεις στα θηλυκα φισακια.
Μαλιστα στο σχεδιο φαινεται οτι κοβω το πρωτευον του μετασχηματιστη, ετσι ωστε και να μην ειναι συνεχεια υπο ταση και ζεσταινεται, αλλα και να κουμπωνει το πακακι κατ΄ευθειαν πανω στο θηλυκο φις.
ΟΚ ευχαριστω :cool:
Εχεις γεφυρωσει 2, 5 και 7 ετσι?
Ανάθεμα και αν καταλαβαίνω τι λέτε ρε γαμώτο μου............... :D :D :D
Ανάθεμα και αν καταλαβαίνω τι λέτε ρε γαμώτο μου............... :D :D :D
Οταν το δεις απο κοντα θα καταλαβεις :D
klipitiklopos
03-04-11, 14:29
ΟΚ ευχαριστω :cool:
Εχεις γεφυρωσει 2, 5 και 7 ετσι?
Ναι, με το μπλε στο σχεδιο
Τον έχω 1+ μήνα και δουλεύει άψογα. Εγώ τις εξόδους θέρμανση - ψύξη (που ουσιαστικά δεν είναι έξοδοι αλλά απλά ρελέ που παίζουν τον ρόλο του διακόπτη), τις έχω συνδέσει σε δύο κανονικές μπρίζες σούκο εξωτερικές, τις οποίες έχω στερεώσει (βιδώσει) πάνω στο έπιπλο. Τις έχω ονομάσει heater και cooler αντίστοιχα και εκεί συνδέω ότι παροχές θέλω να ελένξω.
Δεν έχει κολλήσει ποτέ, δεν έχει κάνει τίποτα κουλό μέχρι τώρα και ακόμη και μετά από διακοπές ρεύματος επανήλθε κανονικά. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και απροβλημάτιστος.
EDIT: Συμπληροματικά, για να μην γεμίσω φις, έκανα το εξής. Την παροχή του controler την έδωσα με καλώδιο 3Χ1.5mm και έκανα γεφυρώσεις στο πίσω μέρος του ώστε η παροχή αυτή να δίνει και το ελεγχόμενο ρεύμα στις μπρίζες και την γείωση. Οπότε με μία παροχή μόνο καθάρησα.
καλησπερα,
μιας και το καλοκαιρι πλησιαζει πως μπορω να επιτυχω ψυξη στο ενυδρειο?υπαρχει κατι ευκολο σε κατασκευη?
Εγώ πήρα αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2067
και έφτιαξα και αυτό που συζητάμε εδώ, με αυτόν τον controller.
Αυτο θελει ανοιχτο καπακι και ψαρια που πηδανε
Αυτο θελει ανοιχτο καπακι και ψαρια που πηδανε
!!!!!!!
Για να τα μαζεύεις από το πάτωμα? Όχι τα δικά μου είναι καλά ψαράκια και δεν κάνουν τέτοια κακά πραγματάκια!:D
Πάντως έχεις δίκιο, για τέτοια περίπτωση δεν κάνει. Υπάρχει άλλη πατέντα γι' αυτές τις περιπτώσεις!;)
Οι ανεμιστήρες αυτοί τι απόδοση έχουν; Πόσους βαθμους μπορουν να ρίξουν δλδ την θερμοκρασία;
Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική λύση; Ειχα δει κατι μηχανηματάκια ψύξης κάπου αλλα ήταν πανάκριβα! Κάπου στα 700€ ξεκίναγαν οι τιμες...
ανοιξα νεο ποστ ακριβως απο πανω.για δες μηπως βοηθηθεις κι εσυ γιατι τα ετοιμα συστηματα οπως ειπες ειναι πανακριβα.
Οι ανεμιστήρες αυτοί τι απόδοση έχουν; Πόσους βαθμους μπορουν να ρίξουν δλδ την θερμοκρασία;
Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική λύση; Ειχα δει κατι μηχανηματάκια ψύξης κάπου αλλα ήταν πανάκριβα! Κάπου στα 700€ ξεκίναγαν οι τιμες...
Νομίζω ότι δεν είναι τόσο τα ανεμιστηράκια, όσο η εξάτμιση του ίδιου του νερού που προκαλεί την ψύξη του. Βρέξε με νερό το δέρμα σου ψιλά στο χέρι και φύσα το. Θα δεις πως ψύχεται αμέσως.
Σκοπεύω να πάρω και το σπρέι μπαρ για το φίλτρο μου, οπότε με τον συνδιασμό και των δύο πιστεύω ότι θα είμαι ΟΚ.
!!!!!!!
Για να τα μαζεύεις από το πάτωμα?
Συγνωμη λαθος.
Ξεχασα ενα "δεν"
".... και ψαρια που δεν πηδανε" :cool:
Ανεμιστηρακια απο PC με τροφοδοτικο.
Τρυπημα με ποτηροτρυπανο στο καπακι κλπ
Κανε αναζητηση με κατασκευες.
Τώρα που πήρα φόρα, αγόρασα τον stc-1000 αλλά θέλω να ρυθμίσω μόνο το θερμαντικό σώμα (δεν είναι αντίσταση με θερμοστάτη), δε θα υπάρχει ψύξη. Πήρα αυτόν και όχι το μονό μήπως χρειαστεί σε κάτι άλλο στο μέλλον. Η συνδεσμολογία χωρίς γεφυρώματα και χωρίς σύστημα ψύξης είναι αυτή που δείχνω στο σχέδιο? Τι κάνω με τις υποδοχές για την ψύξη? Τις αφήνω ως έχουν? Στη ρύθμιση υπάρχει δυνατότητα να βάλω διαφορετική θερμοκρασία ενεργοποίησης για την ψύξη (πχ 45 βαθμούς ώστε να μην ανοίξει ποτέ) όπως στον eliwell ή μόνο ο τρόπος που περιγράφεται πιο πάνω?
Τώρα που πήρα φόρα, αγόρασα τον stc-1000 αλλά θέλω να ρυθμίσω μόνο το θερμαντικό σώμα (δεν είναι αντίσταση με θερμοστάτη), δε θα υπάρχει ψύξη. Πήρα αυτόν και όχι το μονό μήπως χρειαστεί σε κάτι άλλο στο μέλλον. Η συνδεσμολογία χωρίς γεφυρώματα και χωρίς σύστημα ψύξης είναι αυτή που δείχνω στο σχέδιο? Nαι (αχχχ γεμισες πριζες αφου δεν κανεις γεφυρωσεις)
Τι κάνω με τις υποδοχές για την ψύξη? Τις αφήνω ως έχουν? Ναι ή τις φτιαχνεις να ειναι ετοιμες για οταν ...
Στη ρύθμιση υπάρχει δυνατότητα να βάλω διαφορετική θερμοκρασία ενεργοποίησης για την ψύξη (πχ 45 βαθμούς ώστε να μην ανοίξει ποτέ) όπως στον eliwell ή μόνο ο τρόπος που περιγράφεται πιο πάνω?Φυσικα και μπορεις, αλλα αν δεν εχεις συνδεδεμενο τιποτα επανω στην ψυξη δεν σε νοιαζει αν ανοιγει παρα μονο για την ελαχιστη φθορα του ρελε που ανοιγοκλεινει
:cool::cool::cool::cool:
anastapalios
13-05-11, 15:04
Γιατί φίλε maveric να μπεις σε αυτή τη "φασαρία" και να "αχριστέψεις" τον θερμοστάτη σου? Κάνε μία απλή γεφύρωση 2 με 5 και απλά κάνε μία έξοδο ακόμα με θυλικό φις, οπότε και στη συνέχεια συνδέεις μπρίζα με μπρίζα, άρα αν χρειαστείς κάπου αλλού το θερμαντήρα σου μπορείς να το μετακινήσεις άμεσα..;)
Μα θα έβαζα φις για το θερμαντικό σώμα, δε θα του άνοιγα τα καλώδια, απλά δεν το δείχνω στο σχέδιο ;)
Αυτό είναι το ακριβές:
anastapalios
13-05-11, 19:58
Με ένα απλό καλωδιάκι (το δίκλονο καλώδιο το κόβεις και κρατάς το ένα μέρος) εννώνεις το 2 με το 5 και δεν χρειάζεται η έξοδος με βίσμα μπρίζας..Γλιτώνεις μία μπρίζα....Όπως επιθυμεις πάντως..και έτσι σωστό είναι όπως το έθεσες τώρα με το νέο σχηματάκι!:pΚαλή σύνδεση...Παρακάτω είανι η εικόνα που βασίστηκα και τη δανείστηκα :cool: κάπου εδω μέσα...:D
Τι καλωδια χρησιμοποιουμε για τις πριζες και για το γεφυρωμα?
Τι καλωδια χρησιμοποιουμε για τις πριζες και για το γεφυρωμα?
Εγω χρησιμοποιησα απο διπολικα καλωδια παλιων ραδιοφωνων, αυτα που εχουν με τα φις για να παιρνουν ρευμα.
Το εσκισα στη μεση και εβγαλα απο μετα τα καλωδιακια.
http://www.powderbuythepound.com/image.php?type=T&id=19086
Νοp!!
Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσουμε τριπολικά, minimum 3Χ1.5mm για την κεντρική παροχή και την μπρίζα της θέρμανσης και 3Χ1mm για την ψύξη εφόσον θα μπουν μόνον φουρφούρια. Αν υπάρχει περίπτωση για τσίλερ τότε και εκεί 3Χ1.5mm.
Να υπάρχει οπσδήποτε γείωση συνδεδεμένη στις μπρίζες. Οι κατασκευαστές που σέβονται τον εαυτό τους και τον πελάτη, βάζουν τριπολικό καλώδιο και σούκο μπρίζα όταν έχει να κάνει με νερό. Αν και στις μέρες μας για λόγους μειωσης του κόστους βλέπουμε απαράδεκτα πράγματα.
Και φυσικά θα το πω και εδώ. Να ξέρουμε τι κάνουμε. Αν δεν είμαστε σίγουροι, να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιον που γνωρίζει ώστε να μην έχουμε περιπέτειες. Καλοκαίρι έρχεται, διακοπές, θα λείπουμε από το σπίτι.
Μια διευκρινηση.
Το "σκισιμο" των καλωδιων το χρησιμοποιησα γισ να παρω καλωδια για γεφυρωση.
Οσο για το καλωδιο την παροχης ρευματος στον controller αλλα και η κατασκευη παροχων με θηλυκα φις σε τροφοδοτικο και θερμαντηρα, εγινε απο παρομοια καλωδια (οχι σκισμενα φυσικα) και χωρις γειωση αφου και αυτα (ιδιως ο θερμαντηρας που μας ενδιαφερει αμεσα) εχει ακριβως την ιδια διατομη στο καλωδιο του και ειναι διπολικο και χωρις γειωση.
(Μιλαω για jagger).
Δεν ξέρω το γιατί, αλλά μου ήρθε στο μυαλό κάτι που κάνανε οι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες παλιά. Βάζανε μπρίζες με γείωση μόνο στα δωμάτια που κάτω είχε μωσαϊκό ή πλακάκι ή κάποιο τέλως πάντων υλικό που θεωρούσαν (αυτοί) αγώγιμο. Όπου υπήρχε πάτωμα (πχ κρεβατοκάμαρες), δεν υπήρχε γείωση πουθενά, με αποτέλεσμα να μου έβγαινε η Παναγία ανάποδα όταν πήγαινα να βάλω κληματιστικό, το οποίο θέλει γείωση οπωσδήποτε. Να μην πω για το 0.75mm που πήγενε σύνεφο παντού. Φώτα, μπρίζες, παντού το ίδιο. Μόνον στην μπρίζα του πλυντηρίου βάζανε 1.5mm.
Τέλως πάντων, σόρρυ για το οφ-τόπικ.
Και οι δικοί μου (2Χ50W που έχω), διπολικοί είναι. Η γείωση πήγε περίπατο.
Δυστυχώς είναι μεγάλη π@π@ρια αυτό. Κάπου μου φαίνεται είχαμε κάνει μια συζήτηση για ένα σκηνικό με σπασμένο θερμοστάτη και φίλο που τον χτύπησε το ρεύμα όταν έβαλε χέρι στο νερό. Φόραγε παπούτσια και απλά ταρακουνήθηκε αλλά αυτός στάθηκε τυχερός. Αν υπήρχε γείωση στα θερμαντικά σώματα θα είχε πέσει η ασφάλεια χωρίς να διακυνδινέψει κανείς.
Το σωστό είναι να μπει γείωση, αλλά από εκεί και μετά εφόσον ο κατασκευαστής την καταργεί, είναι δώρο - άδωρο το ότι την βάζουμε στις μπρίζες.
Αν όμως μπει ένα τσίλερ, τότε μπορεί αυτό να έχει γείωση (δεν το γνωρίζω, εικασίες κάνω) οπότε έχει έννοια.
Εγώ πάντως έβαλα και επιτρέψτε μου να επιμείνω ότι πρέπει να μπει. Από εκεί και μετά μεγάλα παιδιά είμαστε, κάνουμε αυτό που θέλουμε.:grin:
Ρε παιδες επειδη δεν σκαμπαζω πολυ απο ηλεκτρολογικα πως θα γινουν οι γεφυρωσεις και οι συνδεσμολογιες?
Εχω παρει τον συγκεκριμενο ελεγκτη!
Τι θα χρειαστω απο υλικα εκτος απο καλωδιο?
Θελω να βαλω πριζα για το cooling για να κουμπωνει αμεσως ο μετασχηματιστης για τα ανεμιστηρακια και πριζα για το heating για τον θερμοστατη!
Την βοηθεια σας παρακαλω!:smt023:smt023
Οσο πιο αναλυτικοι γινετε τοσο πιο ευκολο θα ειναι για μενα!
Ευχαριστω!
Διάβασες το θέμα ολόκληρο, είδες τα σχεδιαγράμματα - φωτογραφίες και πάλι δεν έχεις καταλάβει? :rolleyes:
Τότε εγώ θα σου έλεγα να σε βοηθήσει κάποιος φίλος που ξέρει 5-6 πραγματάκια σχετικά. Δείτε το θέμα μαζί και ξεκινήστε το.
Αν δεν υπάρχει διαθέσημος φίλος, τότε κάνε μερικά print screen και απευθήνσου σε ηλεκτρολόγο.;)
Το όλο σύστημα μπορεί να φτιαχτεί και σε ένα καλαίσθητο κουτί, το οποίο θα έχει καλώδιο που θα μπαίνει στην μπρίζα και θα έχει επάνω του ρευματολύπτες στερεωμένους, ώστε να βάλεις κατ' ευθείαν τα θερμαντικά σώματα και τα ψύξης. Δεν είναι απαραίτητο να το ενσωματόσεις πάνω στο έπιπλο του ενυδρείου.
Έτσι και ενυδρείο να αλλάξεις (πχ κάποιο πιο μεγάλο) δεν χρειάζεται να ξεμοντάρεις και να ξαναμοντάρεις το όλο σύστημα. Θα το έχεις έτοιμο.;)
klipitiklopos
22-12-11, 10:48
Επειδη μετακινησα τις φωτο, τις ξαναανεβαζω:
o controller ειναι αυτος:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-yy359-vsavv-tech-439755985_o.jpg
Eχουν βγει και πιο φτηνοι εν τω μεταξυ, αλλα δεν ξερω τι γινεται απο αξιοπιστια.
Αυτος που εχω δοκιμασει γραφει επανω ellitech.
Eχω 3 χρησιμοποιησει και μεχρι στιγμης πανε μια χαρα.
Και το διαγραμμα συνδεσμολογιας:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-yy359-vsavv-tech-th_439756035_tp.jpghttp://www.aquatek.gr/rimages/albums-yy359-vsavv-tech-th_439756019_tp-2.jpg
και το λινκ κ μια ενδεικτικη τιμη αν μπορεις :D
klipitiklopos (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=546)οποτε μπορεσεις ξαναποσταρε το πρωτο σου μηνυμα με τις φωτογραφιες και θα το αντικαταστησω (φοβαμαι μη βαλω λαθος τις φωτογραφιες :D:D)
παρηγγειλα και εγω controller θερμοκρασιας απο ebay και εβλεπα αυτο το ποστ
για συνδεσμολογια....ενταξει δεν ειναι κατι το δυσκολο....(λεμε τωραααα:smt017)
αλλα αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι συνδεουμε και τον θερμοστατη στο controller ...???
ο θερμοστατης εχει δικο του ρυθμιστη ωστε να ανοιγοκλεινει μονος του...
γιατι να τον συνδεσουμε στο controller?:smt017
1)γιατι ο θερμοστατης του θερμαντικου μπορει να χαλασει.
2)γιατι οι δυο θερμοστατες (θερμαντικου και controller)δεν "συντονιζονται" οποτε ειναι πολυ πιθανο να αναβει ψυξη,θερμανση μαζι.εστω και για λιγο,αλλα το καλοκαιρι μπορει να προκαλεσει προβλημα.ειδικα αν λειπεις κιολας κ δε βλεπεις τι γινεται.
3)γιατι o controller σε αφηνει να ρυθμισεις με μεγαλυτερη ακριβεια τη θερμοκρασια αποτι ο θερμοστατης του θερμαντικου(ανοχες,αποκλισεις,καθυστερηση chiller κλπ)
4)γιατι ετσι τα βλεπεις ολα με μια ματια(στον controller)και λειτουργουν ολα με βαση αυτον.αλλιως ειναι σαν να μετρας θερμοκρασια με δυο θερμομετρα.σε ποιο θα βασιστεις?προσφερει μεγαλυτερη σταθεροτητα στη θερμοκρασια ο controller.
5)γιατι μ'αρεσουν τα φωτακια:D
αν ξεχασα κατι ας συμπληρωσει καποιος:D
1)γιατι ο θερμοστατης του θερμαντικου μπορει να χαλασει.
2)γιατι οι δυο θερμοστατες (θερμαντικου και controller)δεν "συντονιζονται" οποτε ειναι πολυ πιθανο να αναβει ψυξη,θερμανση μαζι.εστω και για λιγο,αλλα το καλοκαιρι μπορει να προκαλεσει προβλημα.ειδικα αν λειπεις κιολας κ δε βλεπεις τι γινεται.
3)γιατι o controller σε αφηνει να ρυθμισεις με μεγαλυτερη ακριβεια τη θερμοκρασια αποτι ο θερμοστατης του θερμαντικου(ανοχες,αποκλισεις,καθυστερηση chiller κλπ)
4)γιατι ετσι τα βλεπεις ολα με μια ματια(στον controller)και λειτουργουν ολα με βαση αυτον.αλλιως ειναι σαν να μετρας θερμοκρασια με δυο θερμομετρα.σε ποιο θα βασιστεις?προσφερει μεγαλυτερη σταθεροτητα στη θερμοκρασια ο controller.
5)γιατι μ'αρεσουν τα φωτακια:D
αν ξεχασα κατι ας συμπληρωσει καποιος:D
μα τον controller τον βαζω για ψυξη με τα ανεμιστηρακια...
οποτε δεν υπαρχει θεμα με τον θερμοστατη...!!!:rolleyes:
και τον χειμωνα να τον βγαζω.....
Τότε αγόρασες κάτι ακριβό για τις ανάγκες σου.
Αυτό δεν ακυρώνει τα πλεονεκτήματα του controller όμως.
----------------
Και να προσθέσω στα προηγούμενα (αν και δεν αφορά το κομμάτι της ψύξης) ότι μπορείς να συνδέσεις πάνω από έναν θερμοστάτες, κάτι που χωρίς controller δεν μπορείς να το ρυθμίσεις και φυσικά και θερμοστάτες τιτανίου.
μα τον controller τον βαζω για ψυξη με τα ανεμιστηρακια...
οποτε δεν υπαρχει θεμα με τον θερμοστατη...!!!:rolleyes:
και τον χειμωνα να τον βγαζω.....
γιατι να τον βγαζεις?το χειμωνα δε χαλανε τα θερμαντικα?:rolleyes:η νομιζεις οτι τα ανεμιστηρακια δε μπορει να χρειαστουν το χειμωνα?τα δικα μου αναβανε και το χειμωνα,αν ανεβαινε πολυ η θερμοκρασια στο δωματιο.πορτες κλειστες,καλοριφερ,υπολογιστης αναμενος ολη μερα,ανεβαζε θερμοκρασια το δωματιο.δεν αναβανε οσο το καλοκαιρι φυσικα,αλλα καμια ωριτσα τη μερα συνολικα αναβανε οποτε χρειαζοτανε.
γιατι να τον βγαζεις?το χειμωνα δε χαλανε τα θερμαντικα?:rolleyes:η νομιζεις οτι τα ανεμιστηρακια δε μπορει να χρειαστουν το χειμωνα?τα δικα μου αναβανε και το χειμωνα,αν ανεβαινε πολυ η θερμοκρασια στο δωματιο.πορτες κλειστες,καλοριφερ,υπολογιστης αναμενος ολη μερα,ανεβαζε θερμοκρασια το δωματιο.δεν αναβανε οσο το καλοκαιρι φυσικα,αλλα καμια ωριτσα τη μερα συνολικα αναβανε οποτε χρειαζοτανε.
θα το βγαζω γιατι θα ειναι περιττο...
μα γιατι να χαλασει???τοοοσα χρονια δεν χαλασε κανενα!!!!
και αν χαλασει το αλλαζω...
το χειμωνα να χρησιμοποιω ανεμιστηρακια??''ΠΟΤΕ!!!'' (http://www.youtube.com/watch?v=NbLOBdVZgQw)
δεν γινεται φουρνος εμας το σπιτι...κανονικες θερμοκρασιες 21-22-23....
Τότε αγόρασες κάτι ακριβό για τις ανάγκες σου.
δηλαδη τι επρεπε να αγορασω για να ριχνει την θερμοκρασια αν ανεβει υπερβολικα?????:smt017
μα γιατι να χαλασει???τοοοσα χρονια δεν χαλασε κανενα!!!!
και αν χαλασει το αλλαζω...
το χειμωνα να χρησιμοποιω ανεμιστηρακια??''ΠΟΤΕ!!!'' (http://www.youtube.com/watch?v=NbLOBdVZgQw)
Καλά αυτό δε λέει τίποτα, μια φορά θα κολλήσει ανοιχτός όταν δε θα είσαι εκεί! Άποψή μου είναι ότι αφού τον έχεις τον χρησιμοποιείς γενικά και όχι μόνο για τα ανεμιστήρια. Αν δεν τον έχεις ζυγίζεις τα πράγματα και αποφασίζεις το επίπεδο ασφαλείας που θες να έχεις.
δηλαδη τι επρεπε να αγορασω για να ριχνει την θερμοκρασια αν ανεβει υπερβολικα?????:smt017
Έναν ενός σημείου σαν αυτόν (http://www.ebay.co.uk/itm/220V-Digital-LCD-Thermostat-Temperature-Regulator-Controller-Aquarium-Fish-Tank-/110874128766?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d09cf17e).
Έναν ενός σημείου σαν αυτόν (http://www.ebay.co.uk/itm/220V-Digital-LCD-Thermostat-Temperature-Regulator-Controller-Aquarium-Fish-Tank-/110874128766?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d09cf17e).
αυτος δλδ τι ειναι...δεν εχει υποδοχες για θερμοστατη???
αυτος δλδ τι ειναι...δεν εχει υποδοχες για θερμοστατη???
Αυτός ελέγχει ένα στοιχείο, είτε αυτό είναι για να ρίχνει τη θερμοκρασία είτε για να την ανεβάζει, εσύ το ρυθμίζεις. Για μένα δεν αξίζει να πάρεις controller μόνο για τα ανεμιστηράκια, ειδικά με τη διαφορά που έχουν στην τιμή και από τη στιγμή που ο STC-1000 είναι ήδη δοκιμασμένος. Όμως η επιλογή είναι δική σου.
δεν εχω καταλαβει ποιο ακριβως ειναι το "προβλημα" σου με τον controller:Dσου δινει περισσοτερη ευκολια,οικονομια και ασφαλεια αποτι ζητας?:D
μπορεις να βαλεις μονο τα ανεμιστηρακια πανω του και το θερμαντικο χωριστα με το θερμοστατη του.και οταν το κανεις πεσμας και ποσο σταθερη ειναι η θερμοκρασια σου;)
και το χειμωνα βγαλτον και ασε μονο το θερμαντικο.και αν ομηγενειτο κολλησει ο θερμοστατης του πεσμας και αν προλαβανε να βρασουν τα ψαρια:D
Αυτός ελέγχει ένα στοιχείο, είτε αυτό είναι για να ρίχνει τη θερμοκρασία είτε για να την ανεβάζει, εσύ το ρυθμίζεις. Για μένα δεν αξίζει να πάρεις controller μόνο για τα ανεμιστηράκια, ειδικά με τη διαφορά που έχουν στην τιμή και από τη στιγμή που ο STC-1000 είναι ήδη δοκιμασμένος. Όμως η επιλογή είναι δική σου.
βασικα εχω παραγγειλει για θερμανση και ψυξη....
δηλαδη παραγγειλες δυο ξεχωριστους με μια εξοδο ο καθενας?
δεν εχω καταλαβει ποιο ακριβως ειναι το "προβλημα" σου με τον controller:Dσου δινει περισσοτερη ευκολια,οικονομια και ασφαλεια αποτι ζητας?:D
μπορεις να βαλεις μονο τα ανεμιστηρακια πανω του και το θερμαντικο χωριστα με το θερμοστατη του.και οταν το κανεις πεσμας και ποσο σταθερη ειναι η θερμοκρασια σου;)
και το χειμωνα βγαλτον και ασε μονο το θερμαντικο.και αν ομηγενειτο κολλησει ο θερμοστατης του πεσμας και αν προλαβανε να βρασουν τα ψαρια:D
βασικα το ξερω οτι ειναι πιο ασφαλη ετσι αλλα δεν ηθελα να μπλεξω με συνδεσεις θερμοστατες κτλ.
ομως αφου παρηγγειλα και θερμανση και ψυξη θα το κοιταξω...
ενταξει δεν εχει τυχει σε εμενα κατι αναλογο με τις θερμοκρασιες για αυτο δεν το πολυπαιρνω τοσο σοβαρα...αλλα το κοιταξω...
δηλαδη παραγγειλες δυο ξεχωριστους με μια εξοδο ο καθενας?
οχι ρε συ!!!!
εναν εννοειται...
εναν τετοιο (http://www.ebay.com/itm/120891729720?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_3438wt_1165)
ε ωραια.κιεγω αυτον ειχα.μη μπερδευεσαι με τη συνδεσμολογια,δεν ειναι πολυ δυσκολη.μια φορα θα την κανεις και τελειωσες.και μην κοψεις το καλλωδιο του θερμαντικου για να το βαλεις κατευθειαν στην εξοδο του controller.βαλε ενα καλλωδιο με θυληκο φις στην ακρη (απλο η σουκο)ωστε να μπορεις να το βαζεις και να το βγαζεις οποτε θες το θερμαντικο.τωρα αν θες να το τραβηξεις και περισσοτερο μπορεις να βαλεις και κανονικες πριζες στο επιπλο,να τις συνδεσεις στον controller και να συνδεεις το θερμαντικο και το ρυθμιζομενο τροφοτικο για τα ανεμιστηρια πανω τους.εγω ετσι το ειχα,αλλα δεν ειναι απαραιτητο να το κανεις ετσι αν δε θες να "μπλεκεις" πολυ;)
klipitiklopos
07-05-12, 13:06
Kαι εμενα το ιδιο οσον αφορα στον χωρο.
Ομως αν ξεχασω τους ανεμιστηρες του καπακιου κλειστους (στο πανω μερος αυτοι που βγαζουν τον ζεστο αερα εξω), και δεν εχω ανοιξει το καπακι, αναβουν τα ανεμιστηρακια που φυσανε πανω στο νερο, γιατι εχει ανεβει η θερμοκρασια του ενυδρειου ακομα και καταχειμωνο.
Ο controller σε προφυλασσει απο οποιαδηποτε "στραβη" που δεν μπορεις να φανταστεις, και δεν ειναι καθολου δυσκολο να συμβει.
Την ιδια απορια ειχα και εγω με εσενα οσον αφορα στην αναγκαιοτητα του controller, μεχρι που μου κολλησε ο θερμοστατης κλειστος, επεσε η θερμοκρασια, και εχασα ενα αγγελοψαρο που το ειχα πολλα χρονια...:(
Και τον θερμοστατη τον βαζω 2 βαθμους πιο πανω απο τον controller, οποτε και να κολλησει αυτος (ο controller), θα "κοψει" ο θερμοστατης.
Απο τοτε που τους καθιερωσα σε ολα τα ενυδρεια μου, εχω ενα αγχος λιγοτερο.
Θυμιζω οτι εχω ξαναανεβασει την παρουσιαση με τις φωτο εδω:http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=59850
Kαι εμενα το ιδιο οσον αφορα στον χωρο.
Ομως αν ξεχασω τους ανεμιστηρες του καπακιου κλειστους (στο πανω μερος αυτοι που βγαζουν τον ζεστο αερα εξω), και δεν εχω ανοιξει το καπακι, αναβουν τα ανεμιστηρακια που φυσανε πανω στο νερο, γιατι εχει ανεβει η θερμοκρασια του ενυδρειου ακομα και καταχειμωνο.
Ο controller σε προφυλασσει απο οποιαδηποτε "στραβη" που δεν μπορεις να φανταστεις, και δεν ειναι καθολου δυσκολο να συμβει.
Την ιδια απορια ειχα και εγω με εσενα οσον αφορα στην αναγκαιοτητα του controller, μεχρι που μου κολλησε ο θερμοστατης κλειστος, επεσε η θερμοκρασια, και εχασα ενα αγγελοψαρο που το ειχα πολλα χρονια...:(
Και τον θερμοστατη τον βαζω 2 βαθμους πιο πανω απο τον controller, οποτε και να κολλησει αυτος (ο controller), θα "κοψει" ο θερμοστατης.
Απο τοτε που τους καθιερωσα σε ολα τα ενυδρεια μου, εχω ενα αγχος λιγοτερο.
καλα εβαλες controller σε ολα τα ενυδρεια?
πολλα λευτα ρε συ!!!
εγω που εχω 5 ενυδρεια αν πω να βαλω σε ολα την πατησα!!!
οντως ειναι για πιο ασφαλεια στη θερμανση ο controller..θα το βαλω μονο στα γαριδαδικα τωρα και αργοτερα βλεπουμε....
ε ωραια.κιεγω αυτον ειχα.μη μπερδευεσαι με τη συνδεσμολογια,δεν ειναι πολυ δυσκολη.μια φορα θα την κανεις και τελειωσες.και μην κοψεις το καλλωδιο του θερμαντικου για να το βαλεις κατευθειαν στην εξοδο του controller.βαλε ενα καλλωδιο με θυληκο φις στην ακρη (απλο η σουκο)ωστε να μπορεις να το βαζεις και να το βγαζεις οποτε θες το θερμαντικο.τωρα αν θες να το τραβηξεις και περισσοτερο μπορεις να βαλεις και κανονικες πριζες στο επιπλο,να τις συνδεσεις στον controller και να συνδεεις το θερμαντικο και το ρυθμιζομενο τροφοτικο για τα ανεμιστηρια πανω τους.εγω ετσι το ειχα,αλλα δεν ειναι απαραιτητο να το κανεις ετσι αν δε θες να "μπλεκεις" πολυ;)
ετσι θα το κανω!!!αυτο εβλεπα σε κατι σχεδια με μπριζα σουκου και οταν θες το βγαζεις...
να στε καλα ρε παιδια για τις πληροφοριες!!!!!!!!!!-+9-+9
:smt038:smt038:smt038:smt023
klipitiklopos
07-05-12, 13:15
καλα εβαλες controller σε ολα τα ενυδρεια?
πολλα λευτα ρε συ!!!
εγω που εχω 5 ενυδρεια αν πω να βαλω σε ολα την πατησα!!!
οντως ειναι για πιο ασφαλεια στη θερμανση ο controller..θα το βαλω μονο στα γαριδαδικα τωρα και αργοτερα βλεπουμε....
Oντως ειμαι technofreak :D, αλλα δεν μπορεσα να βαλω προτεραιοτητα στις ζωες που φιλοξενω.
Οταν εχασα το αγγελοψαρο μουντζωνα τον εαυτο μου...
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός και αν δεν έχω καταλάβει κάτι, ο controller δε θα είχε βοηθήσει...κάνω λάθος ;
klipitiklopos
07-05-12, 14:56
Εχω συνδεσει και τον θερμοστατη επανω και τα ανεμιστηρακια.
Για σκεψου το λιγο ;)
Απλα δεν βασιζεσαι στον θερμοστατη να ανοιγοκλεινει και στο τελος να φθαρει, αλλα στον controller που ειναι πιο σιγουρο το κυκλωμα του.
the_passenger
31-05-12, 12:40
Καλημέρα!
πήρα αυτόν γιατί τον βρήκα φθηνότερα, και έχω μπερδευτεί τώρα, μήπως αυτός είναι ή για θέρμανση ή για ψήξη? :confused:
http://viewitem.eim.ebay.gr/220V-Digital-LCD-Thermostat-Temperature-Regulator-Controller-Aquarium-Fish-Tank/110874128766/item
Αυτός είναι ή για θέρμανση ή για ψήξη,οχι και τα 2 ταυτοχρονα.
Καλοκαιρι το βαζεις στο κρυο και συνδεεις ανεμιστηρακια,χειμωνα στο ζεστο με αναλογες αλλαγες στις ρυθμισεις.
the_passenger
31-05-12, 12:59
Αυτός είναι ή για θέρμανση ή για ψήξη,οχι και τα 2 ταυτοχρονα.
Καλοκαιρι το βαζεις στο κρυο και συνδεεις ανεμιστηρακια,χειμωνα στο ζεστο με αναλογες αλλαγες στις ρυθμισεις.
Σ'ευχαριστώ φίλε! ;)
Μικρό το "κακό" στα 11,7€ που έκανε, θα κάνουμε τη δουλειά μας :cool:
εχω μια απορια.. δεδομενου οτι ο controller θα ρυθμιζει το αναμα και σβησιμο του θερμοστατη.. μπορω να χρησιμοποιησω φθηνιαρικο (κινεζικο) θερμοστατη ή να παω σε jager να εχω το κεφαλι μου ησυχο?
the_passenger
31-05-12, 14:06
κατά την ταπεινή μου γνώμη, ειδικά στο θερμοστάτη, δε θα πήγαινα σε κινέζο.. επειδή δεν είναι μόνο το on-off αλλά και άλλα στοιχεία του θερμοστάτη που καλό είναι να πληρούν τις προδιαγραφές (αδιαβροχος κλπ), μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για 200v !!!
Καλημέρα!
πήρα αυτόν γιατί τον βρήκα φθηνότερα, και έχω μπερδευτεί τώρα, μήπως αυτός είναι ή για θέρμανση ή για ψήξη? :confused:
http://viewitem.eim.ebay.gr/220V-Digital-LCD-Thermostat-Temperature-Regulator-Controller-Aquarium-Fish-Tank/110874128766/item
Εγω τον βλεπω διπλης εξοδου και για θερμανση και για ψυξη
the_passenger
31-05-12, 14:11
Εγω τον βλεπω διπλης εξοδου και για θερμανση και για ψυξη :cool:
μα, έτσι γράφει.. αλλα δε το διευκρινήζει το "ταυτόχρονα" και δεν είμαι σίγουρος.. μακάρι να είναι, ακόμα καλύτερα!
υγ: πέσαν οι τιμές?!
υγ: πέσαν οι τιμές?!
Οχι.
Δεν ειναι stc-1000 της elitech
http://search.eim.ebay.gr/?kw=stc-1000&el=3&en=50&elc=-2&ep=1&es=1
the_passenger
31-05-12, 14:28
Σωστό, αυτή είναι η διαφορά, στο brand name
έχω μια υποψία ότι εκτός του brand είναι το ίδιο 100% .... :rolleyes:
edit: όχι, έχει διαφορές οπτικές, πάντως πιστεύω ότι θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και ελπίζω να μην υστερεί ποιοτικά
Σωστό, αυτή είναι η διαφορά, στο brand name
έχω μια υποψία ότι εκτός του brand είναι το ίδιο 100% .... :rolleyes:
edit: όχι, έχει διαφορές οπτικές, πάντως πιστεύω ότι θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και ελπίζω να μην υστερεί ποιοτικά
Δεν μας ενδιαφερει η οπτικη πλευρα.
Μας ενδιαφερει να ειναι ιδια στα υλικα που εχει μεσα, αφου ο stc-1000 εχει δοκιμαστει και λειτουργει αψογα μεχρι τωρα.
Η συνδεσμολογια δεν ξερω αν ειναι η ιδια.
μα, έτσι γράφει.. αλλα δε το διευκρινήζει το "ταυτόχρονα" και δεν είμαι σίγουρος.. μακάρι να είναι, ακόμα καλύτερα!
Γραφει: Heating and cooling control και οχι or
Και αν δεις τη φωτο του πισω μερους, εχεις τις ιδιες υποδοχες με τον stc-1000 για διπλη εξοδο
http://imgs.inkfrog.com/pix/giftshop_com/3182-4.jpg
Stc-1000:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-yy359-vsavv-tech-th_439756035_tp.jpghttp://www.aquatek.gr/rimages/albums-yy359-vsavv-tech-th_439756019_tp-2.jpg
Μόνο εγώ βλέπω ότι έχει μόνο ένα ρελεδάκι; Δεν είναι σαν τον stc-1000, είναι μόνο για μια λειτουργία.
the_passenger
31-05-12, 14:56
αυτό που λέεί "or" με προβληματίζει κι εμένα εαν είναι ταυτόχρονα:
220V Digital LCD Thermostat Temperature Regulator Controller 3182
Features:
A mini temperature controller
With large and clear LCD display for better readability
Wide temperature measuring range
High performance and durable housing
Heating and cooling control
Temperature calibration function
Delay protection function
Ex-factory parameters locking function after short circuit
Upper and lower limits of temperature can be set
Can be used for domestic freezer, water tanks, refrigerator, industrial chiller, bolier,
steamer, industrial equipments and other temperature-controlled systems
Comes with temperature sensor probe
Instruction manual
1. Wiring diagram,
Binding Post 1/2: normally open contact of relay
Binding Post 3/4: connect to 12V power supply
Binding Post 5/6: after short circuit lock on default set, users can’t change
Binding Post 7/8: connetct to temperature sensor
Note: load means heater or cooling plant
2. Electric Property
Range of temperature measurement::-50℃~110℃
Range of temperature control: -50℃~110℃
Temperature measuring error: ±0.5℃
Sensor Model no. NTC (10K/3435)
Control Accuracy:1℃
Power Supply: 220V
Current on Relay Contact:AC 5A/220V
Data Storage: Yes
Working Temperature: 0℃~50℃
Storage Temperature:-10℃~60℃
Package Contents
100% Brand New
1 x Temperature controller
Καλα θα δειξει.
Αυτο που πρει να προσεξει ο φιλος ειναι οτι κατα 99% εχει αλλη συνδεσμολογια.
Να δει το σχεδιαγραμμα του δικου του controller πριν κανει οτιδηποτε
Και μετα κοιταει για γεφυρωσεις κλπ
Μόνο εγώ βλέπω ότι έχει μόνο ένα ρελεδάκι; Δεν είναι σαν τον stc-1000, είναι μόνο για μια λειτουργία.
Στο 1,2?
Στο 3,4 εχει το power (αντι για το probe που εχει ο stc)
Στο 5,6 τι γραφει?
και στo 7,8 εχει το probe
Στο 5,6 γράφει κάτι κινεζιές (έχασα το δίπλωμα και δε θυμάμαι πώς διαβάζεται!:D), αλλά είναι για το βραχυκυκλώνεις και να μην μπορεί κανείς να αλλάξει το πρόγραμμα που έχεις βάλει.
Ωχ μιλαμε για μεγαλη μουφα.
Το κανανε ιδιο οπτικα αλλα....
Ειναι 12V.!!!!! δλδ θελει τροφοδοτικο!!!! Ποσα αμπερ?
τσαμπα η οικονομια που εκανε
Τα 6-7 ευρω που γλυτωσε, θα τα δωσει για τροφοδοτικο και θα εχει και μονης εξοδου?
Για κοιτα το καλα, να μη καει ζωντανος ο ανθρωπος
Αυτοί συνήθως βγάζουν τη φωτογραφία από μία από τις εκδόσεις και τη βάζουν παντού. Στην περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών λέει ότι είναι κανονικά 220V. Ο θεός κι η ψυχή τους!
Ναι αλλα πιο πανω λεει
1. Wiring diagram,
Binding Post 1/2: normally open contact of relay
Binding Post 3/4: connect to 12V power supply
Binding Post 5/6: after short circuit lock on default set, users can’t change
Binding Post 7/8: connetct to temperature sensor
the_passenger
31-05-12, 15:52
Ε ρε τους απατεωνάκους !! ο Θεός βοηθός τί παρήγγειλα θα γεμίσω πρίζες?!!:rolleyes:
κι εγώ πιστεύω ( κι ελπίζω) ότι η φωτό είναι από τη 12V έκδοση και θα είναι 220 ..
Binding Post 5/6: after short circuit lock on default set, users can’t change*
*except if they manage to survive the 220v heat and remain alive
Με παρατηρήσεις όπως τα 12V, το short circuit για το οποίο χρησιμοποιείται ένα ζευγάρι εξόδων και την αμφιβολία για παράλληλη λειτουργια cooling/heating, ζήτησα από τον πωλητή εαν μπορεί να ακυρωθεί η παραγγελία/ή να αλλάξει εαν αυτός έχει τον stc-1000 (απ'όσο είδα δεν τον έχει). Αναμένομεν. :rolleyes:
Το ειδα κι εγω ;).
Βγαινει σε 220V,110V και 12V
Στην περιγραφη γραφει 220V και στην φωτο εχει 12V.
Εγω εχω αυτον :http://www.ebay.com/itm/260984407733?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Κι εδω το manual : http://www.willhi.com/Documents/WH7016Edatasheet.pdf
Εσενα δεν εχει το 3 το οποιο ειναι temperature alarm,αγνοησε το,κι εγω δεν το συνδεσα.
Το 5,6 δεν το πειραζεις,ειναι για τις εργοστασιακες ρυθμισεις.
Κι αλλο 1 κακο,ο sensor ειναι μεταλλικος :rolleyes:
the_passenger
31-05-12, 16:22
ευχαριστώ φίλε! νομίζω είναι ολόιδιος! :)
είσαι ευχαριστήμένος? πρίν βουτήξω στο μάνουαλ, η λειτουργία ψύξη / θέρμανση είναι ξεχωριστή ε?
Δεν ειναι ακριβως ιδιος,εσενα δεν εχει το ρελε 3,(μικρο το κακο) και το κυριοτερο,δεν ξερουμε αν ειναι 220 η 12 βολτ που σημαινει αλλη συνδεσμολογια.
Οπως εγραψα αρχικα,ειναι για θερμανση Η ψυξη,οχι και τα 2 ταυτοχρονα.
ρε παιδια οταν βαζουμε εναν controler για θερμανση πως ρυθμιζουμε τις θερμαστρες???
για να καταλαβω τις βαζουμε στο τερμα 30πχ και οταν παει η ενδειξη πχ απο τον αισθητηρα στους 24 που θελουμε τοτε σβηνει?
Καλό είναι να βάζεις τους θερμαντήρες σε λίγο υψηλότερη απλά θερμοκρασία, ώστε να έχεις μία ακόμα δικλείδα, σε περίπτωση που κολλήσει και ο controller (κι ας είναι πολύ πιο σπάνιο).
Καλό είναι να βάζεις τους θερμαντήρες σε λίγο υψηλότερη απλά θερμοκρασία, ώστε να έχεις μία ακόμα δικλείδα, σε περίπτωση που κολλήσει και ο controller (κι ας είναι πολύ πιο σπάνιο).
ετσι ακριβως!!!!
μην γινουν και βραστες οι γαριδες!!!:smt081
καταλαβα...ευχαρηστω!
gianniwpopi
31-05-12, 22:11
Εγω τον βλεπω διπλης εξοδου και για θερμανση και για ψυξη
εχω ακριβως τον ιδιο και δεν ειναι διπλης εξοδου. ειναι η ψυξη η θερμανση
Ωχ μιλαμε για μεγαλη μουφα.
Το κανανε ιδιο οπτικα αλλα....
Ειναι 12V.!!!!! δλδ θελει τροφοδοτικο!!!! Ποσα αμπερ?
τσαμπα η οικονομια που εκανε
Τα 6-7 ευρω που γλυτωσε, θα τα δωσει για τροφοδοτικο και θα εχει και μονης εξοδου?
Για κοιτα το καλα, να μη καει ζωντανος ο ανθρωπος
ειναι 220ν
εγω τον εχω 2 χρονια και δουλευει μια χαρα οπως και ο stc που εχω.
το μονο του προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να τον βαλεις να αναβει στους 27 και να κλεινει στους 26.8 τους ανεμιστηρες . παει ανα βαθμο.δηλαδη αναβει 27 και κλεινει 26
το μονο του προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να τον βαλεις να αναβει στους 27 και να κλεινει στους 26.8 τους ανεμιστηρες . παει ανα βαθμο.δηλαδη αναβει 27 και κλεινει 26
Νομιζω οτι μπορεις,δοκιμασε αυτο:
Hysteresis settings:
Press "SET" key and hold more than 3 seconds to enter the menu display,
with "▲" or "▼" key adjusted to the screen, appearing "D" code, press the
"SET" key to display the hysteresis set value, press "▲ "Or"▼"key to adjust
the parameters.
Στο Setting range αναφερει 0,1-15 C
gianniwpopi
31-05-12, 22:37
Νομιζω οτι μπορεις,δοκιμασε αυτο:
Hysteresis settings:
with "▲" or "▼" key adjusted to the screen, appearing "D" code, press the
"SET" key to display the hysteresis set value, press "▲ "Or"▼"key to adjust
the parameters.
Στο Setting range αναφερει 0,1-15 C
το εκανα αλλα δυστηχως δεν γινεται. παει απο 1 μεχρι 15
δεν εχει δεκαδικους
το εκανα αλλα δυστηχως δεν γινεται. παει απο 1 μεχρι 15
δεν εχει δεκαδικους
επισης τωρα που το ειδα αυτο που μου εδειξες ειναι η καθυστερηση. δηλαδη ποση ωρα κανει μεχρι να μπει σε λειτουργια απο την ωρα που θα φτασει στην προκαθορισμενη θερμοκρασια
Μολις ξανατσεκαρα το δικο μου και παει ανα 0,1.
Ισως επειδη ειναι αλλος τυπος (WH7016E) :smt102
Η καθυστεριση ειναι αυτο : Delay Protection Setting:
with "▲" or "▼" key adjusted to the screen, appearing "PT" code, press the
"SET" key to display the delay setting value, then press the "▲ "or "▼"key to
adjust the parameters.
gianniwpopi
31-05-12, 22:47
Μολις ξανατσεκαρα το δικο μου και παει ανα 0,1.
Ισως επειδη ειναι αλλος τυπος (WH7016E) :smt102
Η καθυστεριση ειναι αυτο : Delay Protection Setting:
with "▲" or "▼" key adjusted to the screen, appearing "PT" code, press the
"SET" key to display the delay setting value, then press the "▲ "or "▼"key to
adjust the parameters.
δικιο εχεις... μπορει οντως να ειναι αλλος τυπος
Καλησπέρα .
Σήμερα παρέλαβα και εγω τον controller .
Τον συνδεσα και δουλεύει τελεία .
Μια ερώτηση , στο display ενω δείχνουν το σηματάκι "C" εμένα δεν δείχνει τίποτα !!!!
Καμιά ιδέα ?
Kostis-Salonika
01-06-12, 00:15
Καλησπέρα .
Σήμερα παρέλαβα και εγω τον controller .
Τον συνδεσα και δουλεύει τελεία .
Μια ερώτηση , στο display ενω δείχνουν το σηματάκι "C" εμένα δεν δείχνει τίποτα !!!!
Καμιά ιδέα ?
C; μήπως εννοείς S;
Πριν 2 βδομάδες παρέλαβα και εγώ τον συγκεκριμένο.
Δεν ξέρω αν είναι STC 1000 της Ellitech, μάλλον όχι, αλλά νομίζω ότι είναι ακριβώς του ίδιου εργοστασίου και απλώς έχει ένα αυτοκολλητάκι που γράφει STC 1000 (δεν είναι μαρκαρισμένο δηλαδή).
Ζορίστικα μόνο στις γεφυρώσεις, όπου έβαλα κάπως χοντρά καλωδιάκια και δεν χωρούσανε εύκολα.
Δουλεύει άψογα έως τώρα και ελπίζω να συνεχίσει έτσι και στο μέλλον.;)
Άρχισαν οι ζέστες !!!!
Λοιπόν τώρα με εσωτερική 32c το ενυδρείο είναι στους 26.1 και εννοείται ότι ο ανεμιστήρας βαράει υπερωρίες ..
Αν δεν υπήρχε o controller θα έβαζα λαχανικά μέσα για μια ωραία ψαρόσουπα :)
Άρχισαν οι ζέστες !!!!
Λοιπόν τώρα με εσωτερική 32c το ενυδρείο είναι στους 26.1 και εννοείται ότι ο ανεμιστήρας βαράει υπερωρίες ..
εχεις -6C λοιπον, σε ποσα λιτρα και ποσοι ανεμιστηρες ?
με τι ροη αερα cmf? (ή αν δεν γραφουν cmf, τι διαμετρου και στροφες/λεπτο?)
Ποσα λιτρα την ημερα εξατμιση εχεις?
εχεις -6C λοιπον, σε ποσα λιτρα και ποσοι ανεμιστηρες ?
με τι ροη αερα cmf? (ή αν δεν γραφουν cmf, τι διαμετρου και στροφες/λεπτο?)
Ποσα λιτρα την ημερα εξατμιση εχεις?
Το ενυδρείο ειναι ενα 50λιτρο που το εχω για γεννηστρα , αυτη την στιγμή εχει μέσα καμιά 50αρια guppy .
Ο ανεμιστήρας είναι ένας 8αρης 5v που παίρνει τροφοδοσία από ένα τροφοδοτικό με έξοδο usb .
Οι στροφές του ειναι κατα προσέγγιση στις 2000 , και λίτρα εξάτμιση την ημέρα περίπου στα 4 .
Τωρα περιμένω και τον δεύτερο controller για να μπει στο 300αλιτρο και να δω και εκει πως θα παει .
Παντος για το μικρο με έσωσε πραγματικά.
klipitiklopos
11-06-12, 16:10
Eσυ μια χαρα εισαι.
Εμενα με εσωτερικη 27, οι ανεμιστηρες (2 12ρηδες) εχουν πιασει τελικες και η θερμοκρασια στο γαριδαδικο εχει κολλησει στο 24,2... (με ρυθμιση στους 24).
Κανει ζημια βεβαια και το pc που ειναι ακριβως απο κατω, αλλα αρχιζω και ανησυχω για τις crs μου οταν σφιξουν γερα οι ζεστες...
Αν απο τωρα τερματισανε...
Το ενυδρείο ειναι ενα 50λιτρο
Ο ανεμιστήρας είναι ένας 8αρης 5v
Οι στροφές του ειναι κατα προσέγγιση στις 2000 , και λίτρα εξάτμιση την ημέρα περίπου στα 4 .
Στα 5V παιζει μονο ή εχει περιθορεια πανω κατω?
Πως υπολογιζεις "κατα προσεγγιση"?
4 την ημερα χμ
Αν λειψεις καμια δεκαρια μερες δλδ θα γυρισεις και θα βρεις 10 λιτρα :smt080
Οσο ζεσταινει ο καιρος ανεβαζε ρυθμιση μεχρι το ανωτερο που αντεχουν τα ειδη του ενυδρειου. Πηγαινει με τον καιρο δλδ, αλλα και μεσα στα ορια καλης διαβιωσης.
Φροντισε απο τωρα να βρεις τροπο αναπληρωσης (πχ ενας απλος ειναι με φλοτερακι απλο στο ενυδρειο, και δοχειο με νερο τοποθετημενο ψηλα - να δουλεψει λιγο καιρο υπο επιτηρηση πριν αφησεις μονο του το ενυδρειο)
Eσυ μια χαρα εισαι.
Εμενα με εσωτερικη 27, οι ανεμιστηρες (2 12ρηδες) εχουν πιασει τελικες και η θερμοκρασια στο γαριδαδικο εχει κολλησει στο 24,2... (με ρυθμιση στους 24).
Κανει ζημια βεβαια και το pc που ειναι ακριβως απο κατω, αλλα αρχιζω και ανησυχω για τις crs μου οταν σφιξουν γερα οι ζεστες...
Αν απο τωρα τερματισανε...
Αδυνατον. Ουτε -2C?
2 χ 120mm σε 80 λιτρα αν δεν κανω λαθος?
Μαλλον εχεις ψοφιμα ανεμιστηρες.
Ποιους εχεις βαλει?
Στα 5V παιζει μονο ή εχει περιθορεια πανω κατω?
Πως υπολογιζεις "κατα προσεγγιση"?
4 την ημερα χμ
Αν λειψεις καμια δεκαρια μερες δλδ θα γυρισεις και θα βρεις 10 λιτρα :smt080
Οσο ζεσταινει ο καιρος ανεβαζε ρυθμιση μεχρι το ανωτερο που αντεχουν τα ειδη του ενυδρειου. Πηγαινει με τον καιρο δλδ, αλλα και μεσα στα ορια καλης διαβιωσης.
Φροντισε απο τωρα να βρεις τροπο αναπληρωσης (πχ ενας απλος ειναι με φλοτερακι απλο στο ενυδρειο, και δοχειο με νερο τοποθετημενο ψηλα - να δουλεψει λιγο καιρο υπο επιτηρηση πριν αφησεις μονο του το ενυδρειο)
Το υπολογίζω γιατι εχω πείρα με τους ανεμιστήρες οποτε φενετε ευκολα .
Οχι ο συγκεκριμένος ειναι 5v ανεμιστήρας που παίρνει ρεύμα απο usb οποτε δεν παει παραπανω .
Σίγουρα αν βάλεις εναν που φτάνει τα 12v τοτε θα εχεις παραπάνω φασαρία αλλά καλύτερη δουλειά.
Για την αναπλήρωση δεν ξερω τι θα κάνω ακομα γιατι με τέτοιους ρυθμούς σίγουρα θα το βρω άδειο .
Τα guppy που εχω μέσα αντέχουν αρκετα την θερμοκρασία , οποτε αν μου μηνει στους 27c +-1 θα ειναι τελεία και θα κάνει και διαλείμματα το βραδυ .
;)
Άρχισαν οι ζέστες !!!!
καλα απο τωωωωρα???!!!!!!
εγω ευτυχως εχω 26 ακομα μεσα!!!!!
αυτην την στιγμη 25.5!!!!!
στους 28 εβαλα να δουλευουν οι ανεμιστηρες..
Έκανα μια δοκιμή και έβαλα τον ανεμιστήρα ποιο κοντά στο νερό , το αποτέλεσμα είναι να πέσει η θερμοκρασία στους 25 που είχα το όριο ...
Σίγουρα θα έχω μεγαλύτερη εξάτμιση έτσι , αλλά θα ξέρω σίγουρα αύριο τέτοια ώρα .
klipitiklopos
11-06-12, 20:16
Αδυνατον. Ουτε -2C?
2 χ 120mm σε 80 λιτρα αν δεν κανω λαθος?
Μαλλον εχεις ψοφιμα ανεμιστηρες.
Ποιους εχεις βαλει?
Eχω βαλει 2 δουλευουν στις 3000 στροφες, εχουν περιπου 80 cfm, αλλα παιζουν 2 παραμετροι που χαλανε την εξισωση:
Πρωτα απο ολα το θερμομετρο που μετραει εσωτερικη θερμοκρασια χωρου πρεπει να χανει 2-2,5 βαθμους! (δειχνει λιγοτερο).
Και επειτα, την ζημια την κανει το pc που μολις ξεκιναει ανεβαινει σταδιακα η εσωτερικη θερμοκρασια, και ενω ξεκιναει απο -2 απο την εξωτερκη, μεχρι το μεσημερι παει +2 απο την εξωτερικη.
Ελπιζω να μην σε μπερδεψα:D
Eχω βαλει 2 δουλευουν στις 3000 στροφες, εχουν περιπου 80 cfm, αλλα παιζουν 2 παραμετροι που χαλανε την εξισωση:
Πρωτα απο ολα το θερμομετρο που μετραει εσωτερικη θερμοκρασια χωρου πρεπει να χανει 2-2,5 βαθμους! (δειχνει λιγοτερο).
Και επειτα, την ζημια την κανει το pc που μολις ξεκιναει ανεβαινει σταδιακα η εσωτερικη θερμοκρασια, και ενω ξεκιναει απο -2 απο την εξωτερκη, μεχρι το μεσημερι παει +2 απο την εξωτερικη.
Ελπιζω να μην σε μπερδεψα:D
Κι ετσι να ειναι, εχεις ας πουμε 29C στο χωρο (τοσο ειχα και εγω εκεινη την ωρα, 28.7 εγραφε του χωρου).
Οτι λεει το θερμομετρο σου κοιτας (εστω +2.0-2.5 αφου χανει).
Με 4 χ 120αρια (110cmf) κραταω 500 λιτρα (400 νερο) ενυδρειο για πλακα.
Εκεινη την ωρα που ειχα 28.7 στο χωρο και με ρυθμιση στο controller στους 26.5 (-2C δλδ) δουλευαν αραια και που.
80 λιτρα δεν μπορουν να κουμανταρουν δυο εστω και 80cmf?
Κατι δεν μου καθεται καλα.
Εχεις καπακι στο ενυδρειο νομιζω.
Οι εξοδοι αερα ειναι περιορισμενοι?
12V τα εχεις ετσι?
klipitiklopos
12-06-12, 09:27
Κι ετσι να ειναι, εχεις ας πουμε 29C στο χωρο (τοσο ειχα και εγω εκεινη την ωρα, 28.7 εγραφε του χωρου).
Οτι λεει το θερμομετρο σου κοιτας (εστω +2.0-2.5 αφου χανει).
Με 4 χ 120αρια (110cmf) κραταω 500 λιτρα (400 νερο) ενυδρειο για πλακα.
Εκεινη την ωρα που ειχα 28.7 στο χωρο και με ρυθμιση στο controller στους 26.5 (-2C δλδ) δουλευαν αραια και που.
80 λιτρα δεν μπορουν να κουμανταρουν δυο εστω και 80cmf?
Κατι δεν μου καθεται καλα.
Εχεις καπακι στο ενυδρειο νομιζω.
Οι εξοδοι αερα ειναι περιορισμενοι?
12V τα εχεις ετσι?
Ναι ειναι σε ρυθμιζομενο τροφοδοτικο, και ειναι στο φουλ.
Το καπακι το εχω βγαλει, οποτε ο αερας βγαινει ανετα.
Απλα προσεξα το εξης:
Χθες που δεν ανοιξα καθολου το pc, δουλευε αραια και που, και η θερμοκρασια καρφι 24.
Οποτε μαλλον αυτος ειναι ο ενοχος...
111 cfm ποιοι ειναι;
111 cfm ποιοι ειναι;
E-SHOP.GR: SCYTHE SY1225SL12SH SLIP STREAM 120MM CASE FAN (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807938)
110cmf αλλα και 0.53Α
www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html
Λεο να παρω και εγω αυτο
http://www.ebay.com/itm/320628773067?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
Αλλα θελω να σιγουρευτο οτι θα μπορω να συνδεσω πανω του ενα θερμοστατη στην μια εξοδο και στην αλλη 1-2-3 ανεμιστηρακια ( ερωτηση 12 v η 220 v τα ανεμιστιρακια ? )
και να το ρυθμησω ουτοσωστε οταν παει κατω απο καποια θερμοκρασια να ανοιγη ο θερμοστατης και οταν παει πανω απο μια αλλη θερμοκρασια να ανοιγουν τα ανεμιστηρακια .
Ετσι δεν δουλευει το παραπανω ?
Ναι σου κανει.
12βολτα τα ανεμιστηρακια, με τροφοδοτικο μεγαλυτερο σε αμπερ απο το συνολο των ανεμιστηρων (διπλασιο για να εισαι σιγουρος)
Ναι σου κανει.
12βολτα τα ανεμιστηρακια, με τροφοδοτικο μεγαλυτερο σε αμπερ απο το συνολο των ανεμιστηρων (διπλασιο για να εισαι σιγουρος)
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.809152
http://www.ebay.com/itm/220V-to-AC-12V-20W-160W-LED-Halogen-Light-Power-Supply-Electronic-Transformer-/251301859656
Ισως αυτα ?
ChocolatePuma
22-07-13, 21:16
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.809152
http://www.ebay.com/itm/220V-to-AC-12V-20W-160W-LED-Halogen-Light-Power-Supply-Electronic-Transformer-/251301859656
Ισως αυτα ?
Aνεμιστηράκια αγοράζω συνήθως από δω
http://www.futurestore.com.gr/p.Case-Fan-KONIG-CMP-FAN-25-120mm.819610.html
Για τροφοδοτικό, θες κάτι μεταξύ 500-1000 mA
Το κάθε ανεμιστηράκι είναι 0,14mA
Αν βάλεις 2 ανεμιστήρες, επιλέγεις αυτό (600 mA)
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=25377&cat=960&page=1
Αν βάλεις 3 ανεμιστήρες, πήγαινε σε αυτό (1000mA)
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20780&cat=960&page=1
Τα ανεμιστηρακια ειναι σουπερ (δεν ξερω αν σου χωρανε μονο στο καπακι σου)
Αλλιως υπαρχουν και πιο μικρα.
Το τροφοδοτικο του λινκ το βλεπω AC/AC (γραφει input AC220V - output AC12V - εναλλασσομενο ρευμα) και το ανεμιστηρι λειτουργει με DC (συνεχες ρευμα)
Konig 120mm:
Voltage: 12 V
Voltage Type: DC
Current: 220 mA milliAmps
(τα 120αρια ειναι 220 mA, οχι 140)
http://www.konigelectronic.com/en_us/computer/cooling/Coolers%2B%2526%2BFans/1111818
Παρε ενα απλο τροφοδοτικο AC/DC 12V (ή switching 3-12V αν θελεις να το χαμηλωνεις για το θορυβο τις μερες που δεν κανει τοσο ζεστη)
(πχ σαν κι αυτα http://www.tronix.gr/%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AC_s51.html οχι απαραίτητα απο εδω)
Για τα αμπερ στα ειπα.
Για να ξερεις παντως με ενα μονο 120αρι konig κραταω μεχρι τωρα στους 28C 500 λιτρα ενυδρειο. :cool:
Παιζει ρολο πολυ η διαφορα θερμοκρασιας που θελεις να πετυχεις. (οπως και η υγρασια)
Στα χρυσοψαρα (στον ιδιο χωρο με το 500αρι) εχω 4 χ 80αρια σε 140 λιτρα και βαρανε 24ωρο για να κατεβασουν στους 25.5C τη θερμοκρασια
Τωρα που θα τα μεταφερω στο 500αρι να δω ποσα 120αρια ακομα πρεπει να βαλω :)
Τωρα να κανω και μια κουτη ερωτηση .
Τα ανεμιστηρακια φυσανε αερα πανω στο νερο η τραβανμε τον αερα απο μεσα το ενυδρειο και το βγαζουνε εξω ?
Να φυσανε μεσα.
Αρκει να υπαρχουν ανοιγματα να βγαινει ελευθερα ο αερας.
Αλλιως βαζεις κι ενα να βγαζει
ioannis_79
25-07-13, 10:47
Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να σας ρωτήσω δύο πραγματάκια:
1. Έχω φάει τον τόπο και δεν μπορώ να βρω ένα μαύρο κουτί για να βάλω μέσα τον stc-1000....
Ψάχνω σε ηλεκτρολογικά καταστήματα και έχουν μόνο το ζαχαρί (μπεζ) κουτάκι....
Ξέρετε που μπορώ να βρω?
2. Επίσης, έχω πάρει δύο ανεμιστηράκια 80αρια γράφουν πίσω ότι είναι 0.05 Α και πήρα ένα τροφοδοτικό με 800 mA στα 12 V (1000 mA στα 9V).....Με καλύπτει?
Σας ευχαριστώ πολύ.....
1. Έχω φάει τον τόπο και δεν μπορώ να βρω ένα μαύρο κουτί για να βάλω μέσα τον stc-1000....
Ψάχνω σε ηλεκτρολογικά καταστήματα και έχουν μόνο το ζαχαρί (μπεζ) κουτάκι....
Ξέρετε που μπορώ να βρω?
Στον Κατουμά στο κέντρο κοίταξες;
Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να σας ρωτήσω δύο πραγματάκια:
2. Επίσης, έχω πάρει δύο ανεμιστηράκια 80αρια γράφουν πίσω ότι είναι 0.05 Α και πήρα ένα τροφοδοτικό με 800 mA στα 12 V (1000 mA στα 9V).....Με καλύπτει?
Σας ευχαριστώ πολύ.....
Ναι. Αλλά 0.05Α μάλλον είναι ψόφια.
Ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=project+box+black&_sop=15).Θα βρεις ότι μέγεθος και τιμή αγαπάς και επιθυμείς. Εγώ έχω παραγγείλει αυτό (http://www.ebay.com/itm/PLASTIC-BOX-ENCLOSURE-CASE-HOBBY-ELECTRONIC-PROJECT-ABS-E112A-/140863535271?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Suppl ies_ET&hash=item20cc1ef8a7) γιατί ήθελα χώρο και για πρίζες.
Καλησπέρα μήπως ξέρει κάποιος να μου πει γιατί ενώ ακούγεται να οπλίζει δεν μου ανάβει καθόλου ο θερμοστατης...εχω βάλει τον ηερμαστατη απευθείας πάνω στον stc1000 και τον θερμοστατη τον εχω βάλει στους 30 βαθμούς.
Τωρα εκανες τη συνδεση ή παλιοτερα δουλευε κανονικα?
Τωρα εκανες τη συνδεση ή παλιοτερα δουλευε κανονικα?
Μόλις το εκανα
Δες μηπως εβαλες το θερμαντηρα στην ψυξη κατα λαθος.
Μόλις το εκανα
Για δες πως γίνεται
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223
---------------------------------
Θοδωρή φοβάμαι πως φίλος δεν έκανε τις γεφυρώσεις και τα σύνδεσε απευθείας πάνω στον κοντρολερ
Όχι στο heating είναι ο θερμοστατης και στο άλλο θα μπει ο ανεμιστηρας . Σαν ρυθμηση είναι στους27 με 1.5 ανοχή.δλδ το f1 27 f2 1.5.
Το δοκιμάζω με ζεστό κρύο νερό οπλίζει κανονικά αλλά τπτ
Για δες πως γίνεται
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223
---------------------------------
Θοδωρή φοβάμαι πως φίλος δεν έκανε τις γεφυρώσεις και τα σύνδεσε απευθείας πάνω στον κοντρολερ
Ναι φίλε μου δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο.όποτε μάλλον λύθηκε το θέμα..θα σας ενημερώσω...
Φίλοι μου σας ευχαριστώ πολύ για την Βοήθεια.Όλα είναι οκ
To τσακωσες :D
Καλησπεα σε ολους .
Αν και 4 ετων το post θα ηθελα να ρωτησω κατι .
Θελω να παρω ενα stc-1000 απο ebay .
http://www.ebay.com/itm/111906418892?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
αλλα βλεπω οτι στα volt εισοδου εχει 110-220 , ενω στην πριζα μου έρχονται 230-237 .
Εχει αντιμετωπισει κανεις που εχει παρει το ιδιο κανα προβλημα με το θεμα αυτο ?
Οχι, δεν υπάρχει πρόβλημα, έτσι και αλλιώς γράφει πως έχει και μια ανοχή 10%, φτάνει στα 240V περίπου δηλαδή.
Αλλά θα σου πρότεινα να μη πάρεις αυτόν που έβαλες στο link,
έχει μεταλλικό αισθητήρα,
καλύτερα βρες άλλον με πλαστικό αισθητήρα, ή αν θα πάρεις αυτόν θα πρέπει να αλλάξεις αισθητήρα και να βάλεις πλαστικό.
Αυτοί με το πλαστικό είναι λίγο πιο ακριβοί.
Δες εδώ κάποιες λεπτομέρειες
www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223/#3 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223/#3)
και για αισθητήρες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=89590
klipitiklopos
01-06-16, 16:27
Aν δεις πιο κατω στην περιγραφη, δινει ενα 10% ανοχη + η - που σημαινει οτι μπορει να λειτουργησει μεχρι 242V AC.
Περισσοτερο θα ανησυχουσα για τον σενσορα που εχει μεταλλικο περιβλημα, ψαξε καλυτερα για καποιον με πλαστικο στην ακρη ειναι καταλληλος για χρηση σε ενυδρεια.
edit: με προλαβες Τακη.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.