Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση περί εισαγωγής όστρακου


plakitsas
31-03-11, 09:32
Γεια σας, έχω δύο πολύ ωραία όστρακα τα οποία έχω για διακόσμηση στην κουζίνα περίπου έναν χρόνο...
Μπορώ να τα εισαγάγω στον ενυδρείο μου χωρίς κίνδυνο?
Guppies έχω και Neon μαζί με κάτι γαριδούλες...

zapatas
31-03-11, 09:34
αν τσεκαρεισ οτι δεν ειναι ασβεστολιθικα... με καλο βρασιμο-πλυσιμο,πιστευω πως μπορεις να τα βαλεις στο ενυδρειο σου!

plakitsas
31-03-11, 09:44
http://img560.imageshack.us/img560/3511/31032011772.jpg

Ασβεστολιθικά είναι ε?

zapatas
31-03-11, 09:47
ριξε λιγο ακουαφορτε πανω τους, και αν αφρισει ναι ειναι...
αν οχι βαλε τα!

plakitsas
31-03-11, 09:55
Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ φίλε!

in the pond
31-03-11, 09:57
αν τσεκαρεισ οτι δεν ειναι ασβεστολιθικα... με καλο βρασιμο-πλυσιμο,πιστευω πως μπορεις να τα βαλεις στο ενυδρειο σου!

Βεβαίως όλα τα κοχύλια ανεβάζουν τις σκληρότητες και χωρίς μάλιστα τη χρήση τεστ.

Το θέμα εδώ βέβαια δεν είναι αν κάνουν ή όχι τα κοχύλια στο ενυδρείο σου φίλε. Μέσα έχεις δύο είδη ψαριών με πολύ διαφορετικές απαιτήσεις. Τα guppies απαιτούν σκληρό νερό, επομένως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα κοχύλια* σου, αλλά τα Νέον απαιτούν όξινο νερό, άρα όχι. Το πρώτο που θα σε συμβούλευα να κάνεις είναι να αποφασίσεις ποιο είδος από τα δύο θέλεις να καρατήσεις και μετά να μπεις στη λογική πως να διακοσμήσεις το ενυδρείο σου.

*Όπως και να' χει, τα θαλασσινά κοχύλια (είδος: Thais haemastoma) είναι εντελώς "ξένα" προς ένα βιότοπο ψαριών γλυκού νερού, όπως ακριβώς και κάθε άλλο θαλασσινό αντικείμενο.;)

lion
31-03-11, 09:58
Τα κελύφη γενικώς φτιάχνονται από το ασβέστιο που μαζεύουν τα ζωντανά από το νερό, οπότε ναι ανεβάζουν την σκληρότητα (τα νεκρά). Τα γκάπυ δεν έχουν πρόβλημα αλλά τα νεον ναι (και δεν πρέπει να είναι μαζί...)

Diskus fan
31-03-11, 15:16
Ακριβώς όπως τα λέει ο in the Pond.-:cool:

Samian
31-03-11, 19:17
*Όπως και να' χει, τα θαλασσινά κοχύλια (είδος: Thais haemastoma) είναι εντελώς "ξένα" προς ένα βιότοπο ψαριών γλυκού νερού, όπως ακριβώς και κάθε άλλο θαλασσινό αντικείμενο.;)[/QUOTE]


Έτσι....έτσι για να προωθούμε και το άλλο μας χόμπι....Συλλογή κοχυλιών:D