PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση! RO (χωρίς υπονοούμενα οι απαντήσεις παρακαλώ)


BILAS
24-09-03, 18:31
Εχω μια R/O οπου βγαζω το νερακι για τα πολυαγαπημενα μου δισκακια.
Ποια ειναι η ερωτηση τωρα :?:
Το νερο που ειναι αχρηστο και παει στον κηπο(μην παει χαμενο) μπορω να το βαλω σε ενα ενυδρειακΗ οπου εχω σκοπο να βαλω μεσα μερικες α...χμμ...Αφρικανες......(το ειπα , ενταξη :?: )
Θεωρητικα αφου απο την αλλη παει το μαλακο νερο απο εκει δεν θα ειναι σκληρο :?:

stefanos.f
24-09-03, 18:44
Δεν ειμαι σιγουρος για την απαντηση οποτε και δεν απανταω... αλλα το οτι εσυ θα ασχοληθεις με ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ειναι η ειδηση του μηνα! Ζητωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω :lol: :lol: :lol: Σε πειραζω αγορι μου, καλως ηλθες στο club των βαρβαρων που λεει και ο kroud! :wink:

nhreas
25-09-03, 03:16
ναι το νερο που βγαζεις απο την αλλη ροη ειναι πεντακαθαρο αλκαλικο νερο.εγω το χρησιμοποιω για να φρεσκαρω τα θαλασσινα. :wink:

batza
26-09-03, 00:10
:D :D :D :D την ευλογια μου :D :D :D :D

alfacom
06-02-04, 17:48
Μπορει να το πει αυτο καποιος σιγουρα?Δηλαδη οτι το νερο που βγαινει απο την αχρηστη πλευρα (και το οποιο ειναι αρκετο) ειναι καλο για ψαρια που χρειαζοντε ψηλο ph ?Και ποσο επιβαρυμενο ειναι απο επιβλαβεις ουσιες?Γιατι τοτε η ιστορια αυτη RO ειναι ιδανικη για πολους εδω.
Παρακαλω εαν μπορει καποιος να δωσει περισοτερες πληροφοριες για που εγκαθεισταται αυτη.Ειναι μονιμη η μεταφερεται?και τι ανταλλακτικα χρειαζεται.

George-A
06-02-04, 17:58
To νερό που πετάει το RO είναι καλύτερο απο αυτό της βρύσης!
Εχει περάσει απο τα pre-φίλτρα, απο το φίλτρο άνθρακα, έχει αποχλωριοθεί.
Αν κάνεις και τακτικά flush είναι πεντακάθαρο.

alfacom
10-02-04, 16:33
Μπορει καποιος να εξηγησει τι ειναι RO με ενα σταδιο, δυο σταδια και τρια σταδια?

thediscusman
10-02-04, 18:08
Με ένα στάδιο δε ξέρω αν υπάρχει. Αν υπάρχει τότε θα περιλαμβάνει μόνο μεμβράνη η οποία κατακρατά όλα τα άλατα σε ένα ποσοστό 95-98%.
Με δύο στάδια έχει επιπλέον ένα προφίλτρο που κατακρατά όλα τα στερεά σωματίδια και με τρία στάδια έχει και φίλτρο ενεργού άνθρακα που κρατά όλες τις χημικές ουσίες (χλώριο κτλ). Απ' ότι έχω διαβάσει αν το νερό που θέλουμε να περάσουμε από RO προέρχεται από το δίκτυο ύδρευσης και συνεπώς έχει χλωριο, είναι απαραίτητο το φίλτρο άνθρακα γιατί το χλώριο προκαλεί βλάβη στη μεμβράνη.
Έχω δει και RO και με περισσότερα στάδια στα οποία το νερό περνά από λάμπα UV για να πεθάνουν τυχόν μικροοργανισμοί που υπάρχουν στο νερό ή μέσα από στήλη με ρητίνες double bed ούτως ώστε να απομακρυνθούν και τα τελευταία υπολείματα αλάτων (καθώς η μεμβράνη κατακρατά τα άλατα σε ένα ποσοστό 95-98%).