Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : συνδυασμος φυτων εφικτος?

ilias13
30-03-11, 18:06
σε ενυδρειο διαστασεων 80 μηκοσ 30 πλατος κ 40 υψος με χαλικι hobby aqualit χωρισ co2 αρχικα θελω να βαλω τα εξης φυτα egeria densa,ceratophyllum demersum,sagittaria platyphylla,cryptocorynes wendtii tropica k cladophora aegagrofila συνδυαζονται?χωρανε ολα μαζι?συνδυασμο

bokostas
30-03-11, 19:17
Μια χαρά μπαίνουν όλα μαζί και χωράνε άνετα. Μόνο δώστους φως, κυρίως για την egeria densa και την sagittaria και καμιά ταμπλέτα στις κρυπτοκορίνες.

ilias13
31-03-11, 06:40
οκ κ πωσ να τα τοποθετησω στο ενυδρειο?κ απο ποσα να βαλω το καθενα?απο φωτισμο τι να βαλω?

bokostas
31-03-11, 13:04
Τα βάζεις όπως σου αρέσουν εσένα και όπως κάθονται καλά στο μάτι σου, δεν υπάρχουν κανόνες, εκτός από το αυτονόητο "τα ψηλά πιο πίσω και τα κοντά μπροστά".
Εγώ θα έβαζα στο κέντρο τα egeria densa και sagittaria platyphylla για να έχουν περισσότερο φως, στη μια γωνία 2 κρυπτοκορίνες και το κερατόφυλλο στην επιφάνεια.
Φωτισμό θέλεις περίπου 0,5 watt ανά λίτρο, το παραπάνω δεν βλάπτει, αν φτάσεις και στο 0,7 ή 0,8 watt ανά λίτρο θα είσαι σούπερ και θα μπορείς να βάλεις και πιο δύσκολα φυτά.
Οι κλασσικές Τ5 λάμπες είναι εγγύηση, μια ροζέ (πχ sylvania grolux) και μια daylight θα σε καλύψουν για αρχή, αλλά και με Τ8 θα γίνει η δουλειά σου.

ilias13
31-03-11, 13:24
στισ διαστασεις μου ποσα χωρανε απο το καθενα?

bokostas
31-03-11, 15:16
Ανάλογα το μέγεθος του κάθε φυτού, αν δεν έχεις καθόλου, μην αγοράσεις, έλα την Κυριακή στη συνάντηση στο Les Amis, να σου δώσουμε κλαδέματα για ν' αρχίσεις.

ilias13
01-04-11, 12:45
κ εγω απο καλαμαρια ειμαι!δυστυχως την κυριακη θα ειμαι εκτος θεσσαλονικης,ενημερωσε με φιλε μου τι παιζει σ αυτες τις συναντησεις?καθε ποτε γινονται?

bokostas
01-04-11, 13:40
Κάθε Κυριακή στις 12 και έχει καφεδάκι και ψαροκουβέντα, έλα μια φορά να γνωριστούμε, έχουμε φτιάξει καλή παρέα.
Κι αν θέλεις φυτά, ψάρια, σαλιγκάρια κλπ, ζητάς με αγγελία ή εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48149&page=27