PDA

Επιστροφή στο Forum : Άρρωστο Θηλυκό Guppy - Απορίες


blue
23-09-03, 22:26
Γεια σας παιδια. Εχω 3 guppies, τα 2 ειναι σιγουρα αρσενικα (εντονα χρωματα, και στις ουρες) το αλλο εχει πιο αχνα και λιτα χρωματα στην ουρα και στο σωμα . Απο εκει που το πηρα . ειπαν οτι ειναι θηλυκο. Εχει περιπου 1 εβδομαδα που κατι δεν παει καλα. Μοιαζει σαν να στραβωσε απο την κοιλια προς την ουρα. Κοιλια φουσκωμενη. αλλαξε χρωμα στο κεφαλι. εγινε μελανι. Κολυμπαει δυσκινητα, οχι σαν τα αλλα. Τα ματια του ειναι πιο εξογκωμενα απο τα αλλα 2 guppies και μου φαινεται σαν να εχουν προς τα επανω θολουρα. Επισης εχει διαλεξει μια θεση στο ενυδρειο, και δεν αφηνει κανεναν να πλησιασει. Τι συμβαινει? Μπορειτε να με βοηθησετε? Μηπως ειναι αρρωστο η απλα να περιμενω γεννητουρια? Ανησυχω!!

pokou
23-09-03, 22:55
Ο Χάρος βγήκε παγανιά.
:cry:

ASCCO1
23-09-03, 23:37
Ο Χάρος βγήκε παγανιά.
:cry:

Αυτο ακριβως, παρατηρησε αν και τα αλλα εχουν τιποτα παραξενα συμπτωματα

lasal
24-09-03, 01:08
Τι συμβαινει? Μπορειτε να με βοηθησετε? Μηπως ειναι αρρωστο η απλα να περιμενω γεννητουρια? Ανησυχω!!
Βγάλτο απο το ενυδρείο και βάλτο σε καραντίνα.
Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο.

blue
24-09-03, 20:00
Αμαν βρε παιδια. ακομα δεν αρχισα και θαχουμε κηδειες? Αντε και το εβαλα σε καραντινα, πρεπει να ριξω καποιο φαρμακο? Και στα υπολοιπα στο ενυδρειο? Πρεπει και εκει να δωσω φαρμακο? Μηπως φταιει το υψηλο ΡΗ? Χθες αλλαξα το μισο νερο και παραπανω, μηπως και εφταιγε το νερο. Σε καθε αλλαγη ριχνω aqua safe & easy balance.

ASCCO1
24-09-03, 20:45
αφου κανεις αλλαγες νερου το ΕASY BALLANCE :o τι το θες???
(( αχρηστο ειναι ουτος η αλλως))
καποια φωτο θα βοηθουσε να καταλαβουμε τι εχει το ψαρι?? υπαρχει??

polleni
25-09-03, 01:39
Κάτι που θα πρέπει να ξέρεις είναι ότι δεν ευθύνεσαι πάντοτε εσύ, ειδικά αν δεις θανάτους στο ενυδρείο σου μέσα σε λίγο διάστημα από την αγορά του ψαριού. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πρόβλημα να προϋπήρχε στο μαγαζί που το πήρες. Είναι και αυτός ένας λόγος που συνιστάται η καραντίνα άλλο αν την κάνουνε ελάχιστοι (ο ομιλών ανήκει στην πλειοψηφία).

Υπάρχουν αρκετά παιδιά εδώ που έχουνε γέννες. Αν κάποιο από τα είδη που θέλεις το έχουνε είναι απείρως καλύτερα να το πάρεις από αυτούς. Ξέρω ότι υπάρχουνε Αφρικάνικες κιχλίδες, σχεδόν όλα τα ζωοτόκα, κάτι managuensis κ.λ.π. Ρωτώντας θα βρεις ίσως αυτό που θες !!

blue
26-09-03, 20:54
Δυστυχως δεν υπαρχει δυνατοτητα photos. Η γκαπινα μπηκε σε καραντινα, συνεχιζει την ιδια συμπεριφορα, αλλα τρωει κανονικοτατα. Για το PH δεν απαντησατε. Μηπως πρεπει να το μειωσω? ή να ρωτησω σε αλλη κατηγορια, (με αυτες τις κατηγοριες δεν ξερω τι να κανω οπως τωρα) Παντως τα υπολοιπα ψαρακια μου ειναι μια χαρα. η τουλαχιστον ετσι δειχνουν προς το παρον .Μ'αυτα που διαβαζω, επιφυλασσομαι.. Οσο για τα σκαλαρια μου, πηγα να τα αλλαξω με guppies, αλλα στο pet shop ειπαν πως επειδη μεγαλωνουν με guppies και τα platies, δεν τσιμπανε τις ουρες, (πραγμα που στα αληθεια δεν γινεται, μονο κυνηγιουνται μεταξυ τους), και προσαρμοζονται στο μεγεθος αναλογα με τις διαστασεις του ενυδρειου που ζουν. Τωρα πειτε μου , εγω τι κανω? Αναμενοντας απαντηση ..... :roll:

Tolis
26-09-03, 21:03
To υψηλο pH δεν ειναι προβλημα για το guppy, σε σκληρα νερα ζουνε.

Για τα υπολοιπα - εχεις πουθενα περιγραφη του ενυδρειου?

blue
26-09-03, 23:49
Ναι tolis. Υπαρχει περιγραφη στο Καλως ορισατε, keep walking. Μονο το GH αλλαξε και εγινε 17.

mikenuke
29-10-03, 18:37
Εχω κι εγω ενα θυληκο γκαπι και δεν ξερω αν ειναι αρρωστο τα ματια του ειναι εξογκωμενα και πεταγονται προς τα εξω και τα 2.
λετε να ειναι η γνωστη αρρωστια?

Οι παραμετροι του νερου ειναι 26 βαθμους θερμοκρασια
gh 12
kh 9
ph 8,25

ASCCO1
03-11-03, 22:49
μαλλον, αλλα για να σιγουρευτεις κοιταξε και καποιο σχετικο βιβλιο με αρρωστιες για να κανεις συγκριση με καποιες αναλογες φωτο........ :? :?

mikenuke
04-11-03, 17:30
Tο γκαπακι πλεον αναπαυεται εν τοπο χλοερο... :cry: Δε πειραζει

παντως εχω να ομολογησω οτι τα γκαπι τελικα πρεπει να ειναι αρκετα ευαισθητα ψαρια. Μπορει να κανω και λαθος. Τεσπαν.

Takis
04-11-03, 18:57
Δεν ειναι δυσκολα ψάρια.
Αυτό που δεν αντέχουν τα γκαπυ, και τα πιο πολλά ζωοτόκα, είναι ενυδρείο που δεν έχει στρώσει καλά και δεν λειτουργεί τουλάχιστον 1 χρόνο....