PDA

Επιστροφή στο Forum : SOS ... TEST για βότσαλα - τροπικά/κρύο νερό


kassianhv
22-09-03, 08:26
1. Στο ενυδρείο μου έχω βάλει βότσαλο από θάλασσα, από μια παραία στα Σύβοτα. Έχουν περάσει τώρα δυο μήνες+. Γενικά έχει διάμετρο >2cm. Θέλω να προσθέσω και άλλο βότσαλο από την ίδια παραλία, αλλά πιο λεπτόκοκκο για να φτιάξω κάποιες γωνιές για ψάρια του βυθού, π.χ. γατόψαρα. Έχω δει κάτι αναφορές για τεστ καταληλότητας του υλικού... Κάτι για λεμόνι... αλήθεια τί ακριβώς κάνουμε. Δε θέλω να ρισκάρω ξανά την ισορροπία του ενυδρίου μου. Εδώ και ένα μήνα όλα φαίνεται (φτου ... φτου ... φτου) να πηγαίνουν καλά :).

2. Αλήθεια, αν παραμείνουν τα 2 χρυσόψαρα και τα 2 οράντα στο τροπικό ενυδρίο (3 γκαπύ - 2 γκουράμυ - 2 ξιφοφόροι - 2 αγγελόψαρα - 2 γατόψαρα - 2 φυκοφάγοι - 2 τιγρόψαρα - 2 πλάτυ - 1 μονομάχος - 9 τέτρα) στο ενυδρίο 300 λίτρων τι πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί; Είναι από τα πρώτα που υιοθετήσαμε και φαίνονται τόσο υγιή. Αν είναι απαραίτητο όμως έχω βρει υποψήφιο να τα πάρει :( .

3. Πως καταλαβαίνω πότε περίπου θα γεννήσει ένα γκάπυ; Αγόρασα 2 θηλυκά- 1 αρσενικό αλλά τα θηλυκά κυοφορούν. Ποιος είναι ο πιο απλός-πρακτικός τρόπος να σώσω αρκετά μικρά. Είναι απαραίτητο να τα βάλω σε γενήστρα;Σε ποια θέση στο ενυδρείο την τοποθετώ; Πάνω από την ελεύθερη επιφάνεια του νερού ή τελείως βυθισμένη;

4. Λίγο άσχετο. Η παροχή αέρα και το φίλτρο χρειάζεται να λειτουργεί όλο το 24-ωρο ή θα πρέπει να κλείνει το βράδυ που κοιμούνται τα περισσότερα ψαράκια; ΠΡος το παρόν τα θέτω σε λειτουργία ίδιες ώρες με τον φωτισμό, δηλαδή περίου 12 ώρες.
Ευχαριστώ

mikenuke
22-09-03, 12:42
Η παροχή αέρα και το φίλτρο χρειάζεται να λειτουργεί όλο το 24-ωρο ή θα πρέπει να κλείνει το βράδυ που κοιμούνται τα περισσότερα ψαράκια; ΠΡος το παρόν τα θέτω σε λειτουργία ίδιες ώρες με τον φωτισμό, δηλαδή περίου 12 ώρες.

24/7 που λενε και οι αμερικανοι!
Προς θεου! Τα φιλτρα 24 ωρες το εικοσιτετραωρο.
Τωρα η αεραντλια εφοσον δεν υπαρχουν φυτα,τοτε 24/7.
Αν υπαρχουν φυτα ειναι πολλες φορες καλο να δουλευει μονο κατα τις βραδυνες ωρες που τα φωτα ειναι σβηστα και τα φυτα καταναλώνουν το οξυγονο που χρειαζονται και τα ψαρια.
Επισης μερικοι υποστηριζουν πως η αεραντλια δεν ειναι απαραιτητη εφοσον η εισροη του νερου προκαλει αναταραξη στην επιφανεια και αυτο οδηγει σε αρκετη οξυγονωση του.
(ολα αυτα τα εμαθα και εγω εδω μεσα!)Να μην κανω και τον εξυπνο!


H γεννηστρα οχι εντελως βυθισμενη για αυτο και πλαστικες εχουν αριστερα και δεξια κατι τσεπες για να κρατουν αερα και να επιπλεουν.Φυσικα δεν ειναι απαραιτητο να μπουν σε γεννηστρα μιας και πολλοι ειναι αυτοι που υποστηριζουν οτι ειναι καλυτερο να αφηνουμε την μαμα φυση να κανει τη δουλεια της και να επιζουν τα πιο "εξυπνα" και δυνατα.Αυτο ομως ισχυει οταν υπαρχουν πολλες κρυψωνες και φυτα. αν δεν υπαρχουν οι καταλληλες προυποθεσεις τοτε χωρις γεννηστρα δεν θα επιζησει κανενα απο την κοιλια των υπολοιπων.

Για τα αλλα ας απαντησουν καποιοι πιο εμπειροι.PLZ

Obelix(Reifen)
22-09-03, 13:22
Πρώτον κρατά τις ερωτήσεις σου σε ένα πόση γιατί τουλάχιστον εγώ δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω .
Επίσης πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες
Όπως να μας πεις τι είναι το φίλτρο που έχεις. Όχι το φίλτρο δεν το κλείνουμε ποτέ για τότε δεν θα έχουμε βιολογικό φιλτράρισμα αλλά μόνο μηχανικό.

http://tsamis.aaquaria.com/Filters1.htm
http://tsamis.aaquaria.com/Filters2.htm
http://tsamis.aaquaria.com/Filters3.htm

Τι ψαριά ακριβώς έχεις γιατί το γατόψαρα και το τεφρά δεν βοηθάει πολύ και ανάλογος θα πάρεις και άλλη απάντηση.

http://www.planetcatfish.com/cotm/index.htm
http://aquadex.info/guide-tetras.cfm
http://www.characin.com/species/characin/index.html

Τα χρυσόψαρα δεν κάνει να βρίσκονται με τροπικά γιατί :
Δεν έχουν τις ίδιες διατροφικές συνήθειες (χρειάζονται λιγότερες πρωτεΐνες )
Δεν πρέπει να μένουν σε υψηλές θερμοκρασίες συνεχεία γιατί δεν αναπτύσσονται σωστά
Είναι μπουληδες με αργοκίνητα η μικρότερα ψαριά και άμα χωράνε στο στόμα τους θα τα βάλουνε .
Μεγαλώνουν πολύ περισσότερο από όσο οι περισσότεροι νομίζουν

Όσο για το βότσαλο είναι ακατάλληλο για τα ενυδρεία μιας και ότι τροφή Παισοί στο βυθό θα <<κρυφτεί>> μέσα στα βότσαλα και θα σαπίσει μολύνοντας το νερό.
Επίσης δεν θα μπορέσεις να βάλεις φυτά για αυτό τον σκοπό χρειάζεσαι η χαλίκι 3-6mm η ψιλό αμμοχάλικο 1-3mm.
Εκτός και αν εχθές ψαριά που θέλουν σκληρό νερό δεν βάζεις χαλίκι από την παράλια. Αν θέλεις να δοκιμάσεις αν μια πέτρα είναι <<κατάλληλη>> αυτό γίνεται με ξύδι η ακουαφορτε.

Η αεραντλία είναι συνδεμένη σε μια πετρουλα η υπάρχει κάποιο φίλτρο βυθού(πλάκα κάτω από το χαλίκι);

Συγνώμη που βγήκα εκτός θέματος