PDA

Επιστροφή στο Forum : νερο ενυδρειου κανει για γλαστρες?

gianniwpopi
27-03-11, 13:01
καλημερα.λογω κρισης λεω να ποτιζω τις γλαστρες μου με τις αλλαγες νερου απο το ενυδρειο.μιλαμε για 60λτ εβδομαδιαιως. κανει το νερο η θα χαλασουν τα λουλουδια μου:;;;;

drak7family
27-03-11, 13:02
καπου διαβασα οτι ειναι το καταληλοτερο νερο για γλαστρα!
δεν το δοκιμασα αλλα ετσι διαβασα!

vasilis4x4
27-03-11, 13:03
Αυτο κανω εδω και χρονια και εχει γινει ζουγκλα το μπαλκονι μου
Και καλυτερο απ της βρυσης λογω οργανικων !!!

drak7family
27-03-11, 13:05
Αυτο κανω εδω και χρονια και εχει γινει ζουγκλα το μπαλκονι μου
Και καλυτερο απ της βρυσης λογω οργανικων !!!

αρα επιβεβαιονετε αυτο που διαβασα καπου(δεν θυμαμαι που!)
thks :smt023

krispie
27-03-11, 13:05
Παιδιά κι εγώ σήμερα το σκεφτόμουν... Λογικά αφού τα φυτά του ενυδρείου τρέφονται από τα νιτρικά γιατί να μην το κάνουν και τα φυτά στις γλάστρες...
Περιμένω κι εγώ απαντήσεις...

Dimitris_Batman
27-03-11, 13:56
Έχω δει σε πετ σοπ που ο ιδιοκτήτης ποτίζει κάτι φυτά σε γλάστρες που έχει και μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο λίπασμα.Τολμήστε το άφοβα.
Προσοχή σε κάποια φυτά που έχουν όξινο χώμα ΜΗΝ ρίξετε νερό από ενυδρείο με κιχλίδες(υψηλό Ph)

Chris82
27-03-11, 14:06
Aφοβα παιδια, ειναι οτι καλητερο για τα φυτα!!!

ARIS1983
27-03-11, 15:57
Eιναι σαν να εχει και λιπασμα μεσα, βεβαια σε πολυ μικρη ποσοτητα, αλλα περνοντας οι εμβομαδες φενεται οτι βοηθαει τα φυτα, συν οτι δεν εχει χλωριο που καει τα φυτα! Εγω οταν αρχισα να το ριχνω στον κηπο, μετα απο μερικους μηνες ειδα να βγαινει ενα χορταρακι σαν γρασιδι!

giannisaek
27-03-11, 16:02
Η γαρδένια η καμέλια και η ανζαλέα θέλουν όξινο νερό.
Όλα τα άλλα φυτά αλκαλικό.

delta66
27-03-11, 16:11
Εχω δεντρα (φικους, σεφλερα, γαρδενιες κλπ) στο μπαλκονι με νερο απο το ενυδρειο.

Το νερο μου ειναι πολυ μαλακο (στερειται δλδ πολλων μεταλικων αλατων), μισο ειναι απο ΑΟ και το μισο βρυσης.
Δεν ξερω αν ηταν ολο απο ΑΟ τι θα γινοταν. Ουτε αν ηταν απο αφρικανικο ενυδρειο που θα ειναι πολυ σκληρο.
Το σιγουρο ειναι οτι και τα φυτα της ξηρας εχουν καποιες προτιμησεις το καθενα σε πεχα και σκληροτητα. Δεν ξερω αν αυτες οι προτιμησεις αναφερονται μονο στη συσταση του χωματος ή και στο νερο που τα ποτιζουμε. Η θερμοκρασια παντως του νερου του ενυδρειου ειναι τελεια για τα φυτα ετσι χλιαρο οπως ειναι.

Γιαυτο καλο θα ηταν να εχουμε την γνωμη ενος γεωπονου.

Μεχρι τοτε ποτιζε και αν δεις καποιο φυτα να μην πηγαινει καλα, τοτε αλλαξε μονο αυτου το νερο ποτισματος.

miki
27-03-11, 16:53
Η γαρδένια η καμέλια και η ανζαλέα θέλουν όξινο νερό.
Όλα τα άλλα φυτά αλκαλικό.
νομιζω και οι ορχιδεες

Chris82
27-03-11, 17:14
Δεν ξερω αν αυτες οι προτιμησεις αναφερονται μονο στη συσταση του χωματος ή και στο νερο που τα ποτιζουμε.

Φανταζομαι οτι απο τη στιγμη που η βροχη,που ποτιζει τη φυση, ειναι παντου η ιδια τοτε η συσταση του χωματος ειναι αυτη με τη μεγαλητερη βαρυτητα!!!
Οπως και να 'χει το νερο απο το ενυδρειο μας ειναι καλητερο για τα φυτα απο το νερο της βρυσης!!

poppy
27-03-11, 20:07
Γλαστρα βασιλικού πάντως η καλύτερή της το νερό ενυδρείου.