PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση απο αρχαριο! (φυσαλιδα απο βράγχιο)


CHRIS.B
26-03-11, 23:02
Καλησπερα, ειμαι νεος στο forum και στον κοσμο των ψαριων γενικοτερα...
Πριν 4 μηνες μου εκαναν δωρο 2 χρυσοψαρα σε γυαλα. Λογω χωρου δεν μπορω να αγορασω ενυδρειο, οποτε φροντιζω και τους αλλαζω νερο σχεδον καθε μερα,το αργοτερο μερα παρα μερα, και χρησιμοποιω και κατι σταγονες για το χλωριο. Μου ειπαν να ριχνω 2 σταλες σε καθε γεμισμα της γυαλας. Τα ψαρια ειναι ζωηρα, κολυμπανε χωρις να εχω παρατηρησει κατι περιεργο, και τρωνε με ορεξη. Η ερωτηση μου ειναι η εξης... Εδω και 2 μερες, το ενα απο τα δυο, οταν ανεβαινει στην επιφανεια που τους ριχνω τροφη, απο το αριστερο μονο βραγχιο βγαζει φυσαλιδες αερα. 1 φυσαλιδα το δευτερολεπτο περιπου και μονο οταν ανεβαζει στην επιφανεια το στομα του... και μονο απο το αριστερο βραγχιο... τι μπορει να ειναι αυτο παιδια γιατι εγω δεν εχω την παραμικρη ιδεα. Σας ευχαριστω εκ των προτέρων...

Γιώργος Κ
26-03-11, 23:06
Καλως ηρθες!! :p

Δυστηχως τα ψαρακια σου δε θα ζησουν για πολυ στη γυαλα! :(
Χρειαζονται βιολογικη φιλτρανση αλλιως η αμμωνια ανεβαινει πολυ ευκολα και ειναι κατι που τα σκοτωνει αργα και βασανιστικα!

Ειναι μονοδρομος να πας σε ενα ενυδρειο εστω μικρο (50 λιτρα και να δωσεις το 1 απο τα 2) ... αλλιως θα πρεπει να βρεις καποιον να τα φιλοξενησει μεχρι να το αποκτησεις! Αν τα εχεις αγαπησει θα πρεπει να το κανεις! :rolleyes:

CHRIS.B
26-03-11, 23:25
Σκεψου οτι αυτος που τα πουλησε στην κοπελα που μου τα εκανε δωρο, ειπε πως αν τους αλλαζουμε νερο μερα παρα μερα θα ειναι μια χαρα! Αλλα απο μονος μου ειδα οτι το νερο την επομενη θολωνει ελαφρα, κατι που πρεπει να οφειλεται και στα ουρα τους λογικα. Διορθωσε με εαν κανω λαθος γιατι και εγω τωρα μαθαινω... Αυτο με την φυσαλιδα απο το βραγχιο σου λεει κατι? Τι ειναι? Επισης, ενα ενυδρειο 50 λιτρων δεν μπορει να φιλοξενησει και τα 2? Και ναι τα εχω αγαπησει! :)

Χριστόφορος Μίχας
27-03-11, 00:29
Για την φυσαλίδα δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά δεν είναι το μόνο θέμα που έχεις. Ετσι κι αλλιώς, τα ψάρια κινδυνεύουν θανάσιμα!!! Ακόμη κι άν διατηρηθούν για λίγο καιρό ακόμη, σίγουρα να περιμένεις τα χειρότερα μέσα στη γυάλα. Αν τα θέλεις, πρόσφερε τους χώρο. 80 -100 λίτρα τουλάχιστον. Οι ιδανικές συνθήκες είναι 40-50 λιτρα κάθε χρυσόψαρο. Αν διαβάσεις τις συνθήκες διατηρησης τους θα καταλάβεις. Μεγαλώνουν αρκετά, και έχουν και πολλά απορρίματα. Οσο πιο μεγάλο το ενυδρείο, τόσο καλλίτερη η ποιότητα του νερού του.