Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : που θα βρω....!!!

georod7
25-03-11, 17:45
...σπερα!!!Κατ'αρχην εχω το RIO 300!!!το εσωτερικο φιλτρο που εχει το οποιο δεν γραφει πουθενα ποιο ειναι(jumbo?bioflow6?7?8?),τελος παντων, εχει μονο ενα καλαθακι για βιολογικο υλικο και σφουγγαρια.επειδη λοιπον καποια στιγμη συντομα θα πεταξω κανα δυο(σφουγγαρια) θελω να βαλω αντιστοιχα κανα δυο καλαθακια με βιολογικο υλικο.που λοιπον θα βρω τετοια???

Sotiris7
25-03-11, 17:51
Κατά την γνώμη μου, καλύτερα να το βγάλεις το συγκεκριμένο φίλτρο από μέσα και να χρησιμοποιήσεις ένα εξωτερικό φίλτρο.

Και καλύτερη φίλτρανση θα έχεις, και χώρο στο ενυδρείο σου θα κερδίσεις.

georod7
25-03-11, 18:00
Κατά την γνώμη μου, καλύτερα να το βγάλεις το συγκεκριμένο φίλτρο από μέσα και να χρησιμοποιήσεις ένα εξωτερικό φίλτρο.

Και καλύτερη φίλτρανση θα έχεις, και χώρο στο ενυδρείο σου θα κερδίσεις.
1ον)χρησιμοποιω εξωτερικο Fluval 405 και το Juwel το εσωτερικο=2300λ/ω.μια χαρα βολευομαι!!!
2ον)αλλο ρωτησα!!!:cool:

Sotiris7
25-03-11, 18:04

Αλλά για ποιο λόγο να το αφήσεις στην θέση του το εσωτερικό και να μην κερδίσεις τα λίτρα που καταλαμβάνει;;;

georod7
25-03-11, 18:11
Αλλά για ποιο λόγο να το αφήσεις στην θέση του το εσωτερικό και να μην κερδίσεις τα λίτρα που καταλαμβάνει;;;

γιατι δεν εχω αλλο ενα 150αρι για αλλο φιλτρο και θελω να παρω και συστημα CO2.μη μου πεις τι τα θες τα 2 φιλτρα....ΤΑ ΘΕΛΩ!!!:D
ασε που τι λιτρα καταλαμβανει νομιζεις?ολο νερο ειναι μεσα δεν εχει μεγαλη ανωση!!!;)

Sotiris7
25-03-11, 20:12

Δεν σου λέω ρε να μην έχεις δύο φίλτρα...... άλλωστε, και εγώ στο μεγάλο ενυδρείο έχω τρία εξωτερικά φίλτρα, και στο μικρό έχω δύο.

Απλώς εγώ στην θέση σου, θα έβαζα και άλλο ένα εξωτερικό φίλτρο, και δεν χρειάζεται να σκάσεις 150 ευρώ.......... θα μπορούσες κάλλιστα να χτυπήσεις ένα τέτοιο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2174 και να δώσεις μια κυκλοφορία 1.000 λίτρων την ώρα παραπάνω με καμιά 40αριά ευρουλάκια + το κόστος των υλικών. ;)

in the pond
26-03-11, 01:38
...σπερα!!!Κατ'αρχην εχω το RIO 300!!!το εσωτερικο φιλτρο που εχει το οποιο δεν γραφει πουθενα ποιο ειναι(jumbo?bioflow6?7?8?),τελος παντων, εχει μονο ενα καλαθακι για βιολογικο υλικο και σφουγγαρια.επειδη λοιπον καποια στιγμη συντομα θα πεταξω κανα δυο(σφουγγαρια) θελω να βαλω αντιστοιχα κανα δυο καλαθακια με βιολογικο υλικο.που λοιπον θα βρω τετοια???

Λοιπόν,τυγχάνει να έχω το ίδιο ενυδρείο και το ίδιο φίλτρο. Αν και όντως δεσμεύει αρκετό ζωτικό χώρο εσσωτερικά του ενυδρείου, εντοίτοις κάνει αρκετά καλή δουλειά σε συνδυασμό με ένα μικρότερο εξωτερικό.

Γιατί να βάλεις καλαθάκια που δεσμεύουν πάρα πολύ χώρο? Προσωπικά έχω τοποθετήσει 3 δικτάκια με βιολογικό υλικό με το πλεονέκτημα να αφαιρούνται/καθαρίζονται εύκολα όταν αυτό χρειαστεί.

Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι η εταιρεία έχει από μόνα τους στην αγορά όλα τα υλικά του συγκεκριμένου φίλτρου. Έψαξες στο κατάστημα που προμυθεύτηκες το ενυδρείο σου?

georod7
26-03-11, 01:43
Λοιπόν,τυγχάνει να έχω το ίδιο ενυδρείο και το ίδιο φίλτρο. Αν και όντως δεσμεύει αρκετό ζωτικό χώρο εσσωτερικά του ενυδρείου, εντοίτοις κάνει αρκετά καλή δουλειά σε συνδυασμό με ένα μικρότερο εξωτερικό.

Γιατί να βάλεις καλαθάκια που δεσμεύουν πάρα πολύ χώρο? Προσωπικά έχω τοποθετήσει 3 δικτάκια με βιολογικό υλικό με το πλεονέκτημα να αφαιρούνται/καθαρίζονται εύκολα όταν αυτό χρειαστεί.

αμα τα τιγκαρω δεν θα δεσμευουν χωρο :D:D:D
οταν λες δικτακια τι εννοεις???κανα τουλι??η κατι αλλο...

in the pond
26-03-11, 01:56
αμα τα τιγκαρω δεν θα δεσμευουν χωρο :D:D:D Δεσμεύουν, δεσμεύουν.;)

οταν λες δικτακια τι εννοεις???κανα τουλι??η κατι αλλο... Όχι, υπάρχουν ειδικά δικτάκια για ενυδρειακή χρήση, γι΄αυτό ακριβώς τον σκοπό.

Εννοώ αυτό (http://cgi.ebay.co.uk/8x-Filter-Net-Bag-aquarium-fry-bio-ball-Breeder-MEDIA-/270715588201)

tsoum
26-03-11, 02:22
Συμφωνω. Παρε το βιολογικό που θέλεις, και βαλε τετοιο.

Δυχτάκια πουλάνε όλα τα πετ-σοπ. Δεν χρειαζεται να παρεις απο το ebay. Ο Αζορες εδω στην Θεσσαλονίκη έχει του λίτρου και για 2-3 λίτρα. (λιτρα σιποραξ, που είναι ογκώδες πολυ. για αλλα φαντάζομαι πως χωράνε παραπάνω).

in the pond
26-03-11, 02:29
Συμφωνω. Παρε το βιολογικό που θέλεις, και βαλε τετοιο.

Δυχτάκια πουλάνε όλα τα πετ-σοπ. Δεν χρειαζεται να παρεις απο το ebay. Ο Αζορες εδω στην Θεσσαλονίκη έχει του λίτρου και για 2-3 λίτρα. (λιτρα σιποραξ, που είναι ογκώδες πολυ. για αλλα φαντάζομαι πως χωράνε παραπάνω).

Εννοείται ότι θα τα αγοράσει από καταστήματα. Ίσως θα τα βρει και φθηνότερα εκεί. Το λινκ το ανέβασα για να καταλάβει ο φίλος περί τείνος πρόκειται.

tsoum
26-03-11, 02:31
Εννοείται ότι θα τα αγοράσει από καταστήματα. Ίσως θα τα βρει και φθηνότερα εκεί. Το λινκ το ανέβασα για να καταλάβει ο φίλος περί τείνος πρόκειται.

;)

DIY με τουλι, ραμμενο με μπετονια γινεται αραγε; Ή θα ήταν πολυς κοπος για το τίποτα;

in the pond
26-03-11, 02:32
;)

DIY με τουλι, ραμμενο με μπετονια γινεται αραγε; Ή θα ήταν πολυς κοπος για το τίποτα;

...και όλο αυτό για λιγότερο από ένα ευρώ?

Επίσης υποπτεύομαι ότι το τούλι θα διασπαστεί και εκείνο από τη δράση των βακτηριδίων μακροπρόθεσμα.

tsoum
26-03-11, 02:40
...και όλο αυτό για λιγότερο από ένα ευρώ?

Επίσης υποπτεύομαι ότι το τούλι θα διασπαστεί και εκείνο από τη δράση των βακτηριδίων μακροπρόθεσμα.

Για την χαρά του DIY!!!! :p:D

Πλαστικό είναι. Δεν νομιζω να υπαρχει τετοιο θεμα. Ενας εχει κατασκευασει γεννηστρες απο τουλι, και δεν εχει καποιο προβλημα.

Τελοσπάντων, βγαινουμε εκτος θεματος, και νομίζω οτι απαντηθηκε η απορια του φιλου. ;)

georod7
26-03-11, 12:36
ναι παιδια να'στε καλα την βρηκαμε την ακρη.τωρα θα βγω τσαρκα μπας και βρω κανα σακουλακι...!!:D

kotsos83
26-03-11, 13:20
ναι παιδια να'στε καλα την βρηκαμε την ακρη.τωρα θα βγω τσαρκα μπας και βρω κανα σακουλακι...!!:D
κοψε ενα καλτσον της γυναικας σου και φτιαξε οσα σακουλακια θες:D

georod7
26-03-11, 13:32
κοψε ενα καλτσον της γυναικας σου και φτιαξε οσα σακουλακια θες:D

για ρωτα τη δικια σου να δεις ποσο εχουν τα καλσον!!!:D ασε καλυτερα σακουλακια!!!

Υ.Γ. : 3 η ωρα παω να παρω τις μπουκαλες.αντε τα υπολοιπα μεινανε:smt081