PDA

Επιστροφή στο Forum : Fittonia Green - Βοήθεια!!!!!

ioannis_79
24-03-11, 00:51
Καλησπέρα...

Αγαπητοί φίλοι, εχω ένα θεματάκι....
Περνώντας από ένα pet city σήμερα είδα ένα όμορφο φυτό, το οποίο ομοιάζει με anubia αλλά έχει άσπρα-πράσινα φύλλα....
Αν και δεν παίρνω ποτέ φυτά που δεν γνωρίζω το αγόρασα και το έβαλα στο ενυδρείο μου.....

Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό με αυτό το φυτό?

Ελάχιστες πληροφορίες βρήκα εδώ http://www.aquaplant.eu/
Fittonia Green

Γράφει πως κάνει για terrarium, μήπως δεν κάνει για υποβρύχιες καταστάσεις?

Δεν μπορώ να βρω πρόσθετες πληροφορίες πουθενά....:smt119

Επίσης πριν το εισάγω στο ενυδρείο το έβαλα σε μια λεκάνη με νερό, για τη διαδικασία της γνωστής καραντίνας και μου έβγαλε μια ουσία λευκή χρώματος όμοιο με αυτό του γάλακτος.....Ελάχιστη βέβαια ποσότητα, αλλά αντιληπτή....

Λέτε να μην κάνει για το ενυδρείο μου? :confused:

Παρακαλώ τα φώτα σας!!!!!

Raven
24-03-11, 01:09
Δεν κανει για ενυδρειο. Μπορεις ομως να το κρατησεις για γλαστρα, αν και καλυτερα θα ηταν να το πας πισω και να παρεις ενα υδροβιο φυτο.

ioannis_79
25-03-11, 00:02
Αν το αφήσω λες να μου επηρρεάσει τις μετρήσεις?
Είναι όμορφο, αλλά εάν μου κάνει ζημιά να το "σουτάρω"....

Γιώργος Κ
25-03-11, 00:20
Θα σαπισει και ειναι κριμα!!! :(

ioannis_79
25-03-11, 00:27
Γιώργο,

στο πετσοπ που το πήρα πρέπει να το είχαν τουλάχιστον 10 ημέρες και δεν είχε σαπίσει!!!
Αυτό μου κάνει εντύπωση.....

Κι αυτή μου είπε ότι έχει μεγάλη ζήτηση.... και εξαφανίζεται και όντως ήταν το τελευταίο.....

Εκτός από το να χάσω το φυτό, υπάρχει περίπτωση να μου κάνει ζημιά??? :rolleyes:

Psaras
25-03-11, 00:45
Καλησπέρα
φίλε μου και εγώ πήρα το συγκεκριμένο φυτάκι πριν λίγες μέρες αφού μου διευκρίνησε ο πωλητής ότι είναι υδρόβιο!
Το έψαξα όμως και φαίνεται ότι δεν κάνει για ενυδρεία...
θα σου κρατήσει περίπου 6 μήνες στην καλύτερη περίπτωση σε ενυδρείο.

Γιώργος Κ
25-03-11, 00:47
Δεν σαπιζει αμεσως ... αργοπεθαινει ομως!! ;)

Φυσικα θα κανει κακο στο ενυδρειο σου αν σαπισει ... :rolleyes:

Δυστηχως ειναι συνηθισμενο φαινομενο πετσοπαδες να ειναι ασχετοι τελειως ... οπως και να εχει θεωρω και τα φυτα ειναι ζωντανοι οργανισμοι! Δεν ειναι κριμα να τα ταλαιπωρουμε και αυτα?

theodor72
25-03-11, 01:00
Μια απλή αναζήτηση στο internet (http://www.google.gr/images?q=Fittonia+Green&hl=el&rlz=1T4WZPA_enGR314GR241&tbs=isch:1&prmd=ivns&ei=y8uLTYOeIYOj4QbgocnPCw&sa=N&start=0&ndsp=20), θα μας σείξει πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι η θέση του φυτού αυτού είναι σε γλαστρούλα και όχι σε ενυδρείο :)

Υπάρχουν αρκετά τέτοια φυτά στα ενυδρειακά καταστήματα : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8321

ioannis_79
25-03-11, 01:18
ok

με πιάσανε "Κώτσο"....:smt092

Τι να πω...

Θα το βγάλω σύντομα και θα το τοποθετήσω σε γλαστράκι δίπλα στο ενυδρείο, για να θυμάμαι την πατάτα μου και να παραδειγματίζομαι......

Psaras
25-03-11, 01:34
ok

με πιάσανε "Κώτσο"....:smt092

Τι να πω...

Εγώ θα σου πρότεινα να το πας πίσω και να πάρεις κάτι άλλο!
Αυτό θα κάνω και εγώ μεθαύριο...
αν δεν το κάνουμε θα συνεχίσουνε αυτοί οι "μάγκες" να εξαπατούν κόσμο...!